Gebeliğe Hazırlık hamileliğini yeni öğrenenler ve hamilelik haberi bekleyenler belirtiler hakkında fikir alışverişi yapalımm :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Benim son adet tarihim 24 Nisan-1 mayısta bitti
Uygulamadan 2-13 mayısı değerlendirmem gerektiğini bildiğim için 3-5-7-9 olarak değerlerlendirdim.
Ovulasyon testi ilk günlerde elimde yoktu yapamadım
İlk 7 mayıs tarihinde yaptım. test 1 koyu 1 silik
8 Mayıs 1 koyu 1 silik
9 Mayıs 1 koyu çizgi vardı sadece
10 Mayıs 1 koyu çizgi var yine
Ama ilk kez bu kadar saçma bir şekilde kasık ağrım dizlerimin arkası ve aynı zamanda karnımda bir sızı var fakat hiç bir göğsü hassasiyeti yok. Ben ilk kez deneme yapıyorum bu ay o yüzden pik tarihlerimi bilmiyorum.
Kısaca durumum neyi gösteriyor bilmiyorum
Ovulasyon testinde silik çizgiden sonra normal tek çizgiye dönmesi, silik öncesinde pik olduğu anlamına mı geliyor ?

Merhaba konuyla alakasız birşey sormak istiyorum pazartesi günü doktora gideceğim büyük bir ihtimal keseye bakilcak çünkü ayın 5 nde baktıklarında ufakda olsa bı görünüyor gibi pazartesi gel denildi şimdi ben merak ediyorum ev işi de felan sıkıntı olur mu yapsam ilk gebelik tedirgin oluyorum biraz açıkçası mesela bugün yazlık kışlık çamaşır kaldircam birşey olur mu bulaşık makinesi boşaltma dizme korkuyorum hareket etmeye

Bir koyu bir silikse yumurtlama yoktur. T çizgisi c çizgisiyle aynı koyulukta veya daha koyu olmalıdır. O zaman pik olur. Diyelim iki günde ikiside koyu çıktı bu yumurtlama demek koyulukların ardından ertesi gün c koyu t silik çıkarsa o zaman çatlama olmuş demek. Bana mesaj atarsanız size fotoğraf olarak kendi testimi atıp daha net gösterebilirim. Birde anlamadığım bit şey var. Adetiniz bir mayısta bittiyse 2 -13 arası uygulama gösteriyordu demişsiniz hemen yumurtlama mı yaşıyorsunuz. Malesef uygulamalar her zaman doğru sonucu vermiyor.

Riskli bir durum yoksa tabiki bunlar sorun teşkil etmez yoksa tüm hamileler bir iş yapamaz ki. Tabi ağır kaldırmamak önemli uzanamadığınız yerlere zorlamayın birinden yardım isteyin ama makine dizmek boşaltmak normal şeyler benim fikrimce.

Cok teşekkür ederim daha demin ufak bı az ağrı oldu ama uzaninca geçti rahatım şuan uzanamadigim yere uzanmadim ağır kaldirmadim yerde oturdum yerde katladim sonra yavaşça kalkıp diğerlerini yerleştirdim dolaba ama yavaş yavaş hareket ettim korktum napim

Bende anlamadım ama sanırım 28 günde regl olduğum ve 8 gün sürdüğü için hemen başlıyor diye düşündüm. 22 Mayıs regl olman lazım bundan 14 gün önce yumurta çatlaması gerekiyorsa 8 i oluyor ama o tarihlerde 1 koyu 1 silik oldu devamında 2 gün tek çizgi şuan yine 1 koyu silik döngümü henüz çözemedim ilk kez yaptığım için

Z
Ortalama 14. Gün ama sizin belki 17. Gün belki 10. Gün onu anlamak için adetiniz bittikten sonra hemen teste başlamanız lazım

ben de sizinle aynı durumdayım evde basit işleri yaparken bile korkuyorum ya da yapsam da yoruluyorum hemen bi yerlerim ağrıyor yatıyorum sonra aklıma hamileyken çalışanlar geliyor Allah ciddden yardımcıları olsun çok zor en azından yatma lüksümüz var evdeyiz çok şükür ben yine de kendimi çok yormamaya çaçlışıcam en azından kalp atışı duyana kadar

Kesinlikle pazar misafirim gelicek afedersin hani bı çorbası pilavı salatası bı mezesi yapilcak oturduğum yerde yapılacak doğrama işlemi ondan bile tediriginim sağ salim bı o gün geçsin diye bekliyorum

Kizlar selam, geçen ay kimyasal yaşadım bu ay yine belirtilerim var bugün regl günüm fakat hala regl olmadım 1-2 gün geçsin test yapacağım ama şunu sormak istiyorum. Gebeliğim saç derisi aşırı kaşınan ve çok çabuk yağlanan var mıydı? Normalde kuru bir cildim var ve 1 hafta yikamasam yağlanma saçlarim 1-2 günde yaglaniyor, bazı bölgelerinde aşırı kaşıntı var ve birden başladı bu. Eşimle baktık derimde ne kepek ne bit hiçbir şey yok şampuan vs de aynı 3 günde bir yıkarım zaten bakımlıyimdir da ama dediğim gibi her şey aynı, birden başladı. Saçıyla ilgili bu tarz belirti yaşayan var mı acaba, ben belirtilerde görmüştüm ama yasayani görmedim

Merhabalar inşallah sağlıklı hayırlı güzel haberler alırsınız ben de şöyle bir şey olmuştu kirpiklerim çok uzayıp karışmıştı yani kirpik kıvırıcı bile bana mısın demedi düzenleyemedim yaklaşık 1 hafta falan, bu kirpik meselesini de forumda gezinirken birisi yazmıştı çok şaşırmıştım ama şüphelenmedim açıkçası, saçlarım hızlı yağlanmaya başladı ama kaşıntı olmadı bende, inşallah bebeğiniz sizinledir adet gününüz geçtikten sonra test yapmanızı öneririm bizi de haberdar edin

İnşallah çok çok teşekkür ederim

Merhaba benim de son adet tarihim 23 nisan ve dongum 24 25 gun genelde. Ben 4unde yumurtladim. Adet bitiminden itibaren takip etmistim cunku eminim de belirtilerden dolayi. Siz 7 mayista artik yumurtlamadan sonraki dususu yakalamissiniz gibi geldi bana tahminim yani

Bugün 2 koyu çizgi çıktı ama dünü değerlendirmedim bugünü değerlendirsem ihtimalim var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…