Hamilelik öncesi birikim...

kaygili_kiz

Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2014
26
2
6
35
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

Ben anne ve anne adaylarına danışmak istiyorum. Eşimle 2 yıllık evliyiz ve bebek düşünüyoruz. Ama biraz önce eşim benden kredi kartımı bırakıp elime kalanla geçinmem için, kartımı istedi. Çocuk için kartları sıfırlayıp, birikim yapmalıyız diye düşünüyor. Haklı olduğu yönler çok ama çocuk gibi,kartı ona vermemi istemesi gururumu kırdı sanırım, epey tartıştık.İkimizde yoğun çalışıyoruz. Ben evin mutfak masraflarını, temizliğe gelen yardımcının ücretini, kılık kıyafet ve sosyal ihtiyaçlarımızı karşılıyorum. Eşim ise evin kredisini, öğrenciyken aldığımız kredileri ve faturaları ödüyor.
Benim merak ettiğim konu ise doğum yapmış arkadaşlar , hamilelik öncesi birikim yaptınız mı? Normal şartlarda maddi açıdan rahat bir süreç yaşayabilmek için ne kadar bir birikimimiz olmalı? Yorumlarınızı bekliyorum.

eşinize kredi kartlarını vermemeniz düşüncesindeyim... ben olsam güvenmem. küçükken kredi kartları yüzünden ailemde huzur yoktu. kredi kartlarının kadında kalması daha mantıklı:26:
tabi ki insandan insana değişir ama erkeklere güven olmaz:20:

Canım merhaba,
ben birikim yapmadım, 5.aydan sonra her ay bir şeyler aldım, eşimde bende çalışıyoruz kiradayız,
kredi kartıda kullanmıyoruz, hepsini birden alırsan toplu para gerekir evet ama aylara yayarak alışveriş yaparsan bir sıkıntı olmuyor.
eşim kirayı ve eşya taksitlerini ödedi, bende mutfak masraflarını elektrik su vs ödedim, ayrıca çocuk için gereçleri aldım.
8.ay bitmeden herşeyi aldık. ama tabi çocuk doğduktan sonra ne gerekecek , ne kadar gerekecek bilemiyorum, ama sonuçta ailelerde sıkıştığımızda yardımcı oluyor, olurlar :)

yeterki sağlıkla hamile kalıp sağlıkla çocuk doğurabilelim.
eğer gebelik için bir tedavi sürecin olmayacaksa rahat ol .
Allah gönlüne göre versin.

Arkadaşlar merhaba,

Ben anne ve anne adaylarına danışmak istiyorum. Eşimle 2 yıllık evliyiz ve bebek düşünüyoruz. Ama biraz önce eşim benden kredi kartımı bırakıp elime kalanla geçinmem için, kartımı istedi. Çocuk için kartları sıfırlayıp, birikim yapmalıyız diye düşünüyor. Haklı olduğu yönler çok ama çocuk gibi,kartı ona vermemi istemesi gururumu kırdı sanırım, epey tartıştık.İkimizde yoğun çalışıyoruz. Ben evin mutfak masraflarını, temizliğe gelen yardımcının ücretini, kılık kıyafet ve sosyal ihtiyaçlarımızı karşılıyorum. Eşim ise evin kredisini, öğrenciyken aldığımız kredileri ve faturaları ödüyor.
Benim merak ettiğim konu ise doğum yapmış arkadaşlar , hamilelik öncesi birikim yaptınız mı? Normal şartlarda maddi açıdan rahat bir süreç yaşayabilmek için ne kadar bir birikimimiz olmalı? Yorumlarınızı bekliyorum.

ben hiçbir birikim yapmadım ama çok şükür sağlık masraflarımız hep özel sigortadan karşılandı. doktora tahlile doğuma bile kuruş vermedik :) ama bebeğin masrafı çok oluyor canım kenarda azda olsa paran bulunsa iyi olur tabiki
eşinin düşüncesi doğru ama tavrı biraz yanlış olmuş sıkma canını düzelir elbet sen hesabını bildikten sonra gerisi boş bence...

bebişimiz yok.

eşinin tavrına kırılmış gibisiniz. şöylede bir durum var kredi kartı kullanılınca sanki daha çok harcama yapılıyormuş gibi. kredi kartını vermek yerine tüm kartlarınızı kapatırsanız rahat edersiniz.

bunun çözümü kredi kartını eşine bırakmak değil dikkatli kullanmak sonuçta birikim harcama herşey ortak ama ya acil bişey olursaa para yok kart yok!!!
birikim yapmak iyi olur tabi ki mesela ben doğum için hamile kaldığım andan itibaren biriktirdim doğum masraflarını birikim yapmıştım acil durumlar için de ayriyetten ama doğuma bi hafta kala ev aldık hepsini oraya koyduk

[/RIGHT
Şu an ki doktorum özel hastanede ve inşallah hamile kalırsam kontrollerime onunla devam edeceğim ve özel sigortam da yok maalesef. Eşim çok garanticidir para konusunda. Hele ki bebek konusunda kenarda 3-5 kuruşu yoksa rahat edemez. Ben de para konusunda tartışmayı hiç sevmem o yüzden çok kırılıyorum bu konu her açıldığında. Doğuma kadar en az 10.000 TL miz olmalı diyor kenarda.​

bunun çözümü kredi kartını eşine bırakmak değil dikkatli kullanmak sonuçta birikim harcama herşey ortak ama ya acil bişey olursaa para yok kart yok!!!
birikim yapmak iyi olur tabi ki mesela ben doğum için hamile kaldığım andan itibaren biriktirdim doğum masraflarını birikim yapmıştım acil durumlar için de ayriyetten ama doğuma bi hafta kala ev aldık hepsini oraya koyduk

Eşim kredi kartlarını eve bırakalım. Her ay ödemesine devam edelim. Bir kaç aya kapatırız düşüncesinde. Yanımda taşırsam mutlaka harcayacak birşeyler buluyormuşum. Evet bu zamana kadar hesap kitap yapmamıza gerek yoktu çok şükür rahattım. Sanırım bu yüzden bana güvenmiyor.

Kredi kartiyla bebegin bir alakasi yok hic bir birikim yapmadik.dogdukran sonra takilan altinlari fona cevirdik.esimde kizimiz 18 yasina gelwne kqdar her ay maasindan 50 tl yatirim yapiyo.hepsi bu.onun cocugu ise seninde cocugun masraflari azaltirsin.sende calisiyorsan problem yok.

Arkadaşlar merhaba,

[/RIGHT
Şu an ki doktorum özel hastanede ve inşallah hamile kalırsam kontrollerime onunla devam edeceğim ve özel sigortam da yok maalesef. Eşim çok garanticidir para konusunda. Hele ki bebek konusunda kenarda 3-5 kuruşu yoksa rahat edemez. Ben de para konusunda tartışmayı hiç sevmem o yüzden çok kırılıyorum bu konu her açıldığında. Doğuma kadar en az 10.000 TL miz olmalı diyor kenarda.​

inşallah sağlıklı sorunsuz bir şekilde bebişkonuza kavuşmanızı dilerim öncelikle :46: nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ben özel hastanede geçirdim tüm hamilelik sürecimi ve doğumumu da özel hastanede yaptım 2 gece yatmak zorunda kaldım epidural normal 1750 tl. ayda 80-100 tl kontrol arada da testler oluyor 15 20 liralık. sadece detaylı ultrasona 150 tl verdik. bunun dışında bizimde öyle büyük birkimlerimiz yoktu ama çok şükür çalışıyorduk tabi ki öyle bodoslama dalmadık olaya. siz de öylesiniz sanırım, ikinizde çalışıyorsunuz. son ana bırakmadan parça parça alırsanız herşeyini öyle önceden kendinizi çok sıkmanıza gerek kalmaz bence. ama sonrası daha fena :52::52: bebişler ekstra masraflı oluyorlar. Allah hepimize güç, kuvvet versin. Allah bebişlerimizi bize bağışlasın.

bence eşinizin kredi kartınızı istemesi pek uygun olmamış, sanki küçük sorumsuz bir çocuğu cezalandırır gibi. onunla konuşup kartınızı vermeden bu işi çözmelisiniz bence.​

Eşim kredi kartlarını eve bırakalım. Her ay ödemesine devam edelim. Bir kaç aya kapatırız düşüncesinde. Yanımda taşırsam mutlaka harcayacak birşeyler buluyormuşum. Evet bu zamana kadar hesap kitap yapmamıza gerek yoktu çok şükür rahattım. Sanırım bu yüzden bana güvenmiyor.

eve bırak da dedim ya acil bişey olsa ne olacak bence sen kendini kontrol et ve yanında tut ama harcama

Ben 3.ay içerisindeyim. Henüz bebek için bi birikim ya da alışverişim başlamadı. Herhalde cinsiyetini öğrendikten sonra ufaktan almaya başlayacağız. Bence ara ara alırsan problem olmayacaktır. Bi anda koca bir sıkıntı içinde bulmazsın kendini:)

Back
X