Hamilelik ve Duyarsızlık...

Yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım. Ben sizi çok iyi anlıyorum. Bu tip insanlar yüzünden yeri geldi sosyal medya adresimi kapattım. Sokakta hamile görmek istemedim. Eşimin yeğenlerini hiç sevmedim dünyadaki tek çocuk onlarmış gibi davranıldığı için sanki gözüme sokuluyordu hep. En yakın arkadaşlarım hamile kaldı ,benim durumumu bile bile usg görüntüleri göndermeler, nasılsın dediğimde " biz iyiyiz fındığımla" muhabbeti yapmalar. Ama bu tipler kötü bişey olduğunda hiç paylaşmadı. İyi olunca geldiler gözüme soktular. Gerçekten iyi niyetli olanlar da vardı, 8 arkadaşım aynı anda hamile kaldı yakın zamanlarda yani. Görüşmedim yakın olanla da uzak olanla da. İş yerinde çalışırken hop bi foto gelir, biz büyüdük teyzesi. Usg göndermişler. İster istemez üzgün olursun, eşime bile kaç defa kızdım bana üzülme dedi diye. Bi dost dediğim gecenin bi vakti daha keseyi görmeden yaZdı bana, gittim banyoda ağladım durdum.ve sonra yakın gördüğüm dostlarıma dedim kaldıramadım taşıyamadım paylaşmanızı abartmanızı uzaklaştım diye. Şimdi tüm isteyenlere ver Allahım diye dua editörün. Sizi yürekten anlıyorum. Bi bu tiplere bir de her yediğinin fotoğrafını koyan tiplere sinir oluyorum. Allah akıl fikir versin, herkes mutlu olsun tabi , fakat empati de kursun.

Tepki değil,savunma da değil,hissettiklerimi anlatmak amacım.. Evet bu konuda hassasım ama kimseye öfkeli de değilim..

Merhaba arkadasim yazini okurken agladim hickira hickira... benim bi oglum var cok şükür.. iki senedir bebek istiyoruz .. oldu ama dusukle sonuclandi.. ben arkdaslarimdan once isterken onlar hamile kaldi dogdu büyüttüler bile.. ama gercekten bu konuda bana hasas davraniyorlar sagolsunlar.. ama gel gorki hamile görünce icim yaniyor simdiyse ayri bi dertle ugrasiyorum kurtajdan kalan sorunlarla... ikin once bi operasyon daha gecirdim simdi sagligima kavusmak istiyorum ... bakalim tekrar hamile kalabilecekmiyim.. allah büyüktür bence sen vazgecme..! Bi akrabamada sen hamile kalma .. bebegin olursa özürlü olur dediler masallah taş gibi bi oğlu oldu.. insallah seninde olur

'Hamileler' diyip genellemeyelim tabi.
Allah en kisa zamanda hayirli saglikli hamilelik nasip etsin size.

Sizin düşük yaptiginizi blkdigi halde mi paylasti o arkadas usg fotosunu vs.oyleyse cidden ayip etmis ama bilmiyorsa paylasmakta sıkıntı gormemiştir.

Neden bebegınızın hasta olma ıhtımalı var , saglıgım sıkıntıya gırecek demıssınız ya nedır o durum?

Genetik bir bozukluk tespit edildi bende. Bu da bebekte kromozom bozukluğuna yol açıyor ve hamilelikte hormon değişimi nedeniyle benim sağlığım riske giriyor. Omurilikte,beyinde, vücutta kitlelere neden olma ihtimali var.

Bu konu farklı türevlere çekilebilir. Boşandığım için arayan arkadaşımın kocişini övmesi gibi.
Allah'tan gelen hiç birşeye gücümüz yetmiyor. Nasip deyip yola devam etmek gerekiyor.
Sosyal medya hesapları insanın cidden akıl ve ruh sağlığını tehdit edebilecek kadar tehlikeli. Uzak durmak lazım.
Eğer vatana millete size hayırlı bir evlât olacaksa Rabbim bunaltmasın versin. Ama eğer ilerde hayırsız kötü birisi olacaksa, nerden oldu dedirtecekse iç olmasın daha iyi.
Siz içinizi ferah tutun lütfen. Hayatta hiç birşey yolun sonu değil bunu bilin.ve kendinize telkin vermeyi asla bırakmayın

Benim gorumcemin de cocugu olmuyor maalesef.
Ona hamile oldugumu söylerken cok utanmistim. Sanki suç islemisim gibi gelmisti.
Tabi o cok sevindi hala olacagina da iste hassas davranmak lazim insanlara.
Herkes dusunceli olmayabiliyor arkadasim maalesef.
Ama sen rahatsizligini söyle insanlara. Ona gore davransinlar.

Anladım , hıc duymamıstım daha evvel
Bır caresı bır ne bıleyım pgt yontemıyle yapılamaz mı tüp bebek? Cunku gecenlerde ızledım sma hastaları ıcın pgt yapılacakmıs cocuklarında olmaması ıcın , buda bır secenek gıbı geldı yoksa hıc ama hıc olmayacak mı?
Bende sızı anlıyorum benım ılk cocugum tup bebek , 3.denemede oldu. Sonrada 2 tane kaybım oldu.
Senın gıbı dengesız arkadaslıklarım oldu , gorusmuyorum bana o sekılde arkadas lazım degıl netım bu konuda . Bırakın sızde gorusmeyın kalp sesı , usg resmı nedır, ben bunları esıme bıle gondermıyorum hatta usg resımlerını cocugum dısında bırıne bıle gostermıyorum cok sacma ve gereksız detaylar. acıkcası benım cocugum olmuyorken baska bırının kalp sesını dınlemek bana hıc romantık gelmez, ve bellı ederım atmam ıcıme.

Buarada cok yazılmıs ama evlat edınmeyı dusunuyor musunuz?

Haklısın genelleyip hamileler demem yanlış olmuş..

Ben de yazıp yazmamakta çok kararsız kaldım ama sormak istediğim bir şey var. Öncelikle haklısınız çevrenizdekiler duyarsız davranmış. Vicdanı olan insan düşük yapan arkadaşına ertesi gün ultrason fotografı atmaz. Ben bunu insaniyeti olandan beklemem. İnsaniyeti olmayandan da uzak dururum. Bu durumda üzülmemek biraz da sizin elinizde eşi dostu iyi seçmek gerek her arkadaş dediğimizden arkadaş olmaz.
Düşük yapan arkadaşına ertesi gün ultrason fotografı atacak zihniyetteki insanları hayatınıza neden soktunuz?

Canim ne desem bilemedim Allahim bir mucize yasatsin size.biraz daya duyarli olmamiz gerek toplum olarak haklisin tabiki.gorgusuz dusuncesiz duyarsiz cok malesef.hele bebegin dogdugu gun face de paylasirlar hastaneden yavrucagi ne gerek var.

Ya diyorum ya gerçekten bile isteye
yapmıyorlar biliyorum ama sadece sevincine kapılıp kendine odaklanması kilit nokta. O anda sadece kendisi var o yüzden böyle davranıyorlar belki de.. Ama şunu biliyorum ben böyle bişeyi eşimden başkasıyla paylaşmam kaldı ki arkadaşım ya da anne olmaya çalışan arkadaşımla paylaşacağım. Belki de o yüzden kırılıp dökülüyorum bilemiyorum.

Ha buarada sunuda yazmadan edemıcem ,
Konu sahıbı ınan bana hamılelık o kadarda guzel , hos , mukemmel duygular ıcınde gecmıyor. hele bırde kayıp veya zor bulduysan butun 9 ay stres. Yanı hıc ozlemeyecegım bır donem benım ıcın hamılelıkte. Soylemek ıstedıgım su , arkadaslarım boyle yaptıkca yasayamayacakmıyım dıye strese gırıyorum demıssın, gırme.

Evlat edındıgın zaman evet sen dogurmayabılırsın tamam ama hamılelık bırsey degılkı dogduktan sonra yanı sonrası tamamen bag, tamamen verılen emek ben sanmıyorum kı sen hıc dogurmasan bıle evlat edınmıs olsan bıle bızden daha az anne veya daha az sevılen bır anne veyahut daha az cocuk sevgısı duyacagını hıc sanmıyorum.

Sen sımdı bunları hıssettın ya , dusundun ya butun duyguların cok yukarılarda olacak. O yuzden doguramamıs olmak cok onemlı degıl , cok yakınım bırı var cok yakınım onlarında olmuyor. Altlı ustlu oturuyoruz cokta yakın akrabayız zaten , doguramıyorum dıyor . Onemlı degıl kı , belkıde bu kadar bakıma muhtac cocuk varken , butun bır hayatın gıdısatını degsıtırmek sızlerın elındeyken acaba tup bebek yapmak bıle dogrumuydu dıye dusunuyorum gecmıse baktıgımda

Pgt yöntemi ile hamilelik olabiliyor evet ama tüp bebekte kullanılan hormon ilaçları ve hamilelik sürecindeki hormon değişimi riskli benim için o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum. Çaresizlik yani..

İçinde bulunduğum durumu kabullendigimde evlatlık düşünebilirim.

Anladım canım , cokta bısey dıyemıyorum daha evvel duymadıgım bısey oldugu ıcın ama tek soyleyebılecegım bu yolda en cok ıhtıyacın olacan sey sabır, sabır , sabır.

Umarım bu ıstegını hıc bır zaman kaybetmezsın ve bu sekılde bır yol alırsın

Hak veriyorum. Ben de düşük yapmasa bile anne olmaya çalışıp olamayan birine sormadığı sürece hamileliğimden bahsetmezdim. İnsanlar garip. Ayrıca madem bu kadar düşüncesiz davranmışlar bence kırgınlığınızı hissettirin sizi kıranlara. Böylelikle bu durumun ardı kesilir.
Üzülmeyin lütfen ben mucizelere çok inanıyorum. İnşallah rabbim olan olmayan isteyen herkese anne olmayı nasip eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…