- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.138
- 598
- Konu Sahibi Morcivert34
-
Selamlar herkese..
Bir derdim var dünyadan büyük gibi geliyor bana.. Konu hamilelik ve hamile olamamak..
5 yıldır evliyim ve son 3 yıldır anne olmaya çalışıyorum ancak olamıyorum. Normal yollarla denedik olmadı, 2 kere aşılama denedik o da olmadı,tüp bebek denedik olmadı,bir kere normal yolla hamile kaldım ve havalara uçtum.Havalardan yere çakıldım çünkü düşükle sonuçlandı hamileliğim. Ve son olarak yapılan genetik test sonuçlarıma göre gebelik olursa bebek yüzde 50 oranla hasta doğacak ve hamilelik sürecinde de benim sağlığımın riske girmesi söz konusu.. Artık elim kolum bağlı..Sanki anne olma hayallerim elimden koparılıp alınmış gibi..
Tüm bunlar olurken; beni alt üst eden, yarama tuz basan şeyler oluyor etrafımda. Hamileler.. evet hamileler.. Neden bu kadar duyarsızlar,neden bu kadar empatiden yoksunlar. Hamilelerin insanın gözünün içine sokarcasına bu süreci yaşamaları,sanki bir zafer kazanmışcasına davranışları..Hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta hamileler ve anneler neden böyle. Anlamaya çalışıyorum aslında, sevincini doyasıya yaşamak istiyorlar ama bunu yaparken neden biraz daha hassas olmuyorlar.Bunu yaparken belki içi giden,ulaşmak isteyip de ulaşamayan birileri vardır belki diye niye biraz kontrollü olmuyorlar. Arkadaşlarımdan da hamile olanlar,yeni anne olanlar benim duygularımı anlayamayacaksa beni kim anlar? Bebeğine aldıkları her şeyi ayrıntısına kadar fotoğrafını göndermeleri, ya da kıyafetlerini senin
önüne serip bak ne güzel seyler aldım demeleri,ultrason fotoğraflarını göndermeleri,kalp atış sesini dinletenleri,"hamile olmadığın ya da anne olmadığın için bilmezsin" demeleri.. Evet hamile olamıyorum,anne olamıyorum bunun yüzüme tokat gibi vurulması hiçbir acıdan daha az değil..
İnanın bu tarif edilemez bir üzüntü.. Ulaşmak isteyip de ulaşılamayan birşey bu.. Birinin çantasını beğenirsin, heveslenirsin,gider alırsın. Birinin saçını beğenirsin gider yaptırırırsın vb. vb.. Ama bu öyle bişey değil ki zaten içinde bu konuda bir eksik varken,televizyonda hamile gördüğünde bile gözyaşlarına engel olamazken,karnına yastık koyup acaba nasıl bir hamile olurum diye aynada kendini seyrederken ve hayallere dalarken hamilelerin yaşadıkları sürecin büyüsüne kapılıp sanki dünyada bir tek kendisi varmış gibi davranıp karşıdakinin duygularını hiçe saymaları çok üzücü..
Allah kimsenin çoluğuna,çocuğuna,bebeğine zeval vermesin, herşeyleri yolunda gitsin inşallah. Allah nazarlardan korusun. Kimsenin bişeyinde asla gözüm yok sadece yaramıza tuz basılmasın,bizim gibi anne olmaya çalışıp da olamayanlara kendisini daha fazla eksik hissettirmesinler istiyorum..
canim bende benzer süreçlerden geciyorum, seni cok iyi anliyorum. bu tanilar sana nasil koyuldu? kan tahlili ile yapilan karyotip testinde mi çıktı?Genetik bir bozukluk tespit edildi bende. Bu da bebekte kromozom bozukluğuna yol açıyor ve hamilelikte hormon değişimi nedeniyle benim sağlığım riske giriyor. Omurilikte,beyinde, vücutta kitlelere neden olma ihtimali var.
o zaman senin icin en mantiklisi ilacsiz tüp bebek yani cok zahmetli ama bi kac defa dogal yolla oluşan yumurtan toplanacak yumurta havuzu olusturulacak sonra da oluşan embriyolara pgt ya da cgh yapilacak... tabi hamilelikte de devamli kontrol altin da olman lazim... Allah yardimcin olsun cnm insallah mucizene kavuşursun cok yakin zamandaPgt yöntemi ile hamilelik olabiliyor evet ama tüp bebekte kullanılan hormon ilaçları ve hamilelik sürecindeki hormon değişimi riskli benim için o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum. Çaresizlik yani..
İçinde bulunduğum durumu kabullendigimde evlatlık düşünebilirim.
Preimplantasyon tüp bebek denediniz miSelamlar herkese..
Bir derdim var dünyadan büyük gibi geliyor bana.. Konu hamilelik ve hamile olamamak..
5 yıldır evliyim ve son 3 yıldır anne olmaya çalışıyorum ancak olamıyorum. Normal yollarla denedik olmadı, 2 kere aşılama denedik o da olmadı,tüp bebek denedik olmadı,bir kere normal yolla hamile kaldım ve havalara uçtum.Havalardan yere çakıldım çünkü düşükle sonuçlandı hamileliğim. Ve son olarak yapılan genetik test sonuçlarıma göre gebelik olursa bebek yüzde 50 oranla hasta doğacak ve hamilelik sürecinde de benim sağlığımın riske girmesi söz konusu.. Artık elim kolum bağlı..Sanki anne olma hayallerim elimden koparılıp alınmış gibi..
Tüm bunlar olurken; beni alt üst eden, yarama tuz basan şeyler oluyor etrafımda. Hamileler.. evet hamileler.. Neden bu kadar duyarsızlar,neden bu kadar empatiden yoksunlar. Hamilelerin insanın gözünün içine sokarcasına bu süreci yaşamaları,sanki bir zafer kazanmışcasına davranışları..Hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta hamileler ve anneler neden böyle. Anlamaya çalışıyorum aslında, sevincini doyasıya yaşamak istiyorlar ama bunu yaparken neden biraz daha hassas olmuyorlar.Bunu yaparken belki içi giden,ulaşmak isteyip de ulaşamayan birileri vardır belki diye niye biraz kontrollü olmuyorlar. Arkadaşlarımdan da hamile olanlar,yeni anne olanlar benim duygularımı anlayamayacaksa beni kim anlar? Bebeğine aldıkları her şeyi ayrıntısına kadar fotoğrafını göndermeleri, ya da kıyafetlerini senin
önüne serip bak ne güzel seyler aldım demeleri,ultrason fotoğraflarını göndermeleri,kalp atış sesini dinletenleri,"hamile olmadığın ya da anne olmadığın için bilmezsin" demeleri.. Evet hamile olamıyorum,anne olamıyorum bunun yüzüme tokat gibi vurulması hiçbir acıdan daha az değil..
İnanın bu tarif edilemez bir üzüntü.. Ulaşmak isteyip de ulaşılamayan birşey bu.. Birinin çantasını beğenirsin, heveslenirsin,gider alırsın. Birinin saçını beğenirsin gider yaptırırırsın vb. vb.. Ama bu öyle bişey değil ki zaten içinde bu konuda bir eksik varken,televizyonda hamile gördüğünde bile gözyaşlarına engel olamazken,karnına yastık koyup acaba nasıl bir hamile olurum diye aynada kendini seyrederken ve hayallere dalarken hamilelerin yaşadıkları sürecin büyüsüne kapılıp sanki dünyada bir tek kendisi varmış gibi davranıp karşıdakinin duygularını hiçe saymaları çok üzücü..
Allah kimsenin çoluğuna,çocuğuna,bebeğine zeval vermesin, herşeyleri yolunda gitsin inşallah. Allah nazarlardan korusun. Kimsenin bişeyinde asla gözüm yok sadece yaramıza tuz basılmasın,bizim gibi anne olmaya çalışıp da olamayanlara kendisini daha fazla eksik hissettirmesinler istiyorum..
Ya diyorum ya gerçekten bile isteye
yapmıyorlar biliyorum ama sadece sevincine kapılıp kendine odaklanması kilit nokta. O anda sadece kendisi var o yüzden böyle davranıyorlar belki de.. Ama şunu biliyorum ben böyle bişeyi eşimden başkasıyla paylaşmam kaldı ki arkadaşım ya da anne olmaya çalışan arkadaşımla paylaşacağım. Belki de o yüzden kırılıp dökülüyorum bilemiyorum.
sizin çevrenizde var bi bozukluk. Bile bile arkadasa pylw davranan insanlardan uzak durun. kalp sesini dinletmek ne kadar abartiysa karna yastık koyup aynalara bakmak da bir o kadar abartı.Nispet demiyorum aslında ama empatiden gerçekten yoksun oluyor hamileler.. Evet arkadaslarım biliyorlar yaşadığım süreci.. Ama içinde bulundukları güzel durumun rehavetine kapılıp karşındakinin duygularını hiçe sayıyorlar..
canim bende benzer süreçlerden geciyorum, seni cok iyi anliyorum. bu tanilar sana nasil koyuldu? kan tahlili ile yapilan karyotip testinde mi çıktı?
bu arada ben durumla baş etmenin yolu olarak hic takmamayi buldum. eşimle cok mutluyum bi bebegim olursa ekstra mutluluk katar olmazsa da iki kisi olarak devam eder mutlulugumuz, yegenlerimizi arkadaslarimizin cocuklarini severiz bol bol... bu şekilde düşününce insanin kafasi rahatliyor biraz.
canim bende benzer süreçlerden geciyorum, seni cok iyi anliyorum. bu tanilar sana nasil koyuldu? kan tahlili ile yapilan karyotip testinde mi çıktı?
bu arada ben durumla baş etmenin yolu olarak hic takmamayi buldum. eşimle cok mutluyum bi bebegim olursa ekstra mutluluk katar olmazsa da iki kisi olarak devam eder mutlulugumuz, yegenlerimizi arkadaslarimizin cocuklarini severiz bol bol... bu şekilde düşününce insanin kafasi rahatliyor biraz.
sen kıskanç degilsin sadece hassassin. hassas olduğun icin olumsuz etkileniyorsun.. hayatindaki bu olumsuz durumla tek olarak baş edemiyorsan eğer psikoljik destek al cnm kolay şeyler değil... bi nevi küçük çaplı bunalimdasin bunalimdan çıktığın zaman sana hersey daha normal gelmeye baslayacak... emin ol ki herkesin hayatinda farkli sorunlar var aslinda o yüzden neden diye sorgulayip kendini yipratma. kolayca bi sürü cocuk sahibi olup eşinle aran cok kötü olabilirdi mesela... herkesin farkli dertleri var, dertlerimizle baş etmeyi öğrenmek zorundayizKan tahlili yapılan test ile kondu teşhis.
Ya düşünmemeye çalışıyorum aslında ama o içinin gitmesine nasıl engel olacağım bilmiyorum kalbimin hayatımda ilk defa sızladığını hissediyorum. Ve sanki bir de benim bu hislerim başkalarına hasetlik fesatık,kıskançlık gibi geliyor. Olayın boyutu bu değil ki..Sadece neden neden neden sorularıyla geçen bir ruh hali...
Bana da arkadaşlarınız bir garip geldi açıkçası. Kız kardeşlerim bile bana usg fotosu atmadılar, ki çocuğum var, hani hassasiyetim olan bir mesele değil. Ama bazı şeyler abartı, ve emin olun çoğu insan böyle değil. Siz arkadaşlıklarınızı yeniden değerlendirin derim.
Sosyal medya için ise durum gerçekten farklı, anneler günü geçti mesela, nasıl duygusal paylaşımlar, benim hemen aklıma anasını kaybetmiş küçükler gelir, nasıl acır insanın yüreği. O yüzden sevinci paylaşmaya evet ama abartmadan diyorum ben de.
Ama siz reklamlarda bile ağladığınızı söylemişsiniz, bu konuda destek almalısınız, bu da normal bir beklenti değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?