Hamilelik ve Duyarsızlık...

Seni çok iyi anlıyorum aynı durumda sayılırız.. Benimde kv her seferınd bana imada bulunuyor etraftan hamıle olanların haberini verip "elalemin gelinleri becerikli,hamarat(doğurmak=becerikli olmak) hemen doğuruyorlar vs" diye sitemde bulunuyor aklınca.. sonrasında kalbi kırılan, sabaha kadar göz yaşı döken ben oluyorum ama Rabbim görüyor Rabbim biliyor ya o yeter..

Buraya bir konu açmıştım ama neler neler yazmışım vuhuuu 4 kez düşük yapmışım hamile kadın görmek istemiyorum diye herkes beni topa tutmuştu ki haklılardı gözüm dönmüştü ya gerçekten takıntı olmuştu bu durum bende.Şimdi 8 aylık bir kızım var yazdıklarımı tekrar bi okuyayım dedim tüylerim diken diken oldu.Siz yine iyisiniz yani arkadaşlarınız çok düşüncesizler benciller evet ama emin olun sizde hamile kalınca öyle olacaksınız.Mutluluğunuzu paylaşmak isteyeceksiniz evet belki onlar kadar değil çünkü sizin geçmişiniz onlardan çok farklı,haklısınız gebeler yeni anneler vs. etrafında anne olmak isteyip olamayan birisi varsa empati kurmalı ve ona göre davranmalı.Ama artık eskisi gibi kızamıyorum onlara mutluluklarını gönüllerince yaşamalılar ve umudediyorum ki sizde yaşayacaksınız bu mucize sizi de bulacak hep diyorum ben anne olduysam herkes olur heralde.Şimdi söylediklerim size teselli gibi gelmesin lütfen aynı süreçlerden geçtim inanın şimdi 10 sene daha beklerdim diyorum geç olsunda güç olmasın dualarım sizinle

Evet bi de kv faktörü var.. Her görüşmede, konuşmada "hadi boş durmayın çocuk yapın.. Senden sonra evlenenlerin çocuğu oldu siz oturuyorsunuz daha.." filan..

Tabi ki kimse hamileligini baskalarinin gozune sokmasin ama emin olun siz anne degilsiniz diye sizden hamileligini saklasalar, nazar deger diye cocugunu kacirsalar daha fazla yaralanirdiniz.
Zamaninda daha cocuk bile dusunmezken bana cok yapildi.

Ya kızmıyorum,kıskançlık da yapmıyorum. Ne bileyim eksik ve kusurlu görüyorum kendimi ve bahsettiğim şeylerle karşılaşınca sanki ben hiçbir zaman bu duyguları yaşayamayacağım gibi bir ruh haline giriyorum ve bu yüzden hassas olunması dileğindeyim..
Teşekkür ederim dualarınıza...

Sizi çok iyi anlıyorum ben de ilk aylarda kendimi eksik , çok mutsuz hissediyordum. Ama artık alıştım . Çok umursamıyorum. Ağlayıp sızlasam da değişen bir şey olmuyor. Her şeyin bir zamanı var.Nasipte anne olmak yoksa bu süreçte kendini üzerek sadece hasta edersin. Benim umudum hala var . Sen de kaybetme umudunu .

Üzülmüyor muyum, tabi ki üzülüyorum. İçimde bi boşluk var kapanmayan. Herkesin sınavı başka . Bu da bizimki sanırım ..

Merhaba
Oncelikle sagliginiz cok onemli ve yuzde 50 risk de oldukça fazlaymis. Umarim sizin icin hayırlısı olur.
Hamileler konusuna gelince algida seçicilik oluyor olabilir sizde. Benim etrafımda bir suru hamile oldu ya da halen var galiba
Galiba diyorum çünkü ilgimi cekmedigi icin bi hamilelik haberini duyuyorum bi dogurduklarini. O da 5 dk sonra unutuyorum. Sanırım siz bu konuda cok hassaslasmissiniz hakli olarak

Kasitli sekilde foto vs gönderenleri hayatınızdan cikarin bence sizin caninizi yakmak istiyorlar

Tabi ki kimse hamileligini baskalarinin gozune sokmasin ama emin olun siz anne degilsiniz diye sizden hamileligini saklasalar, nazar deger diye cocugunu kacirsalar daha fazla yaralanirdiniz.
Zamaninda daha cocuk bile dusunmezken bana cok yapildi.

Ben hamileliklerini saklasınlar demiyorum ki.. Hamileliğinin her raporunun bana bildirilmesinin ve sosyal medyada hamilelik ve anneliğin bu kadar gözler önünde yaşanıp anne olamayan kadınların eksiklik duygusuna tuz biber olmalarına anlam veremiyorum sadece.

O konuda haklisiniz ben de katiliyorum size.
Elbette saklasinlar demiyorsunuz. Ama oyle yapanlar da var ve bu da cok yaralayici.

Soyleyin ozaman acik acik madem bu kadar rahatsiz oluyorsunuz.
Belki insanlar gecirdiginiz surecleri be hislerinizi bilmiyordur

O konuda haklisin ben olsam o tip insanlari cevremde barindirmazdim.

Usg fotoğrafı kalp atısı kıyafetler..bunlar cok fazla..
Karşısındaki insanın bebeği olmuyorsa anlayıslı olup beni bu konunun içine cekmemesi gerekir.bebekle ilgili paylasımlarda fazla olmadığı surece seviyorum ben.onemli olan dozajını ayarlamak.hergün bebiş hamilelik paylasımı yaparsa bende sıkılırım dogrusu

Benimdem3.5 yıldır olmuyor aynı seyleri yasıyorum..şu mubarek gunlerin hurmetine Rabbim yuzumuzu guldursun

iyi de siz hamilelik ihtimalinde bile göklere çıkmışsınız. Hamile olsanız yer yerinden oynayacak anlaşılan.
Çok hassasiyet yapmayın. İyi dileklerde bulunun haset etmeyin içinizin güzelliği talihinizi de değiştirir umarım.

Siz çok iyi anlıyorum. 7 yaşında bir evladım var sonrasında uzun bir süre çocuk düşünmedim, daha sonra istemeye başladım. İkiz bebeklere hamile kaldım ve 4 aylıkken kalpleri durdu ve düşük yaptım. Bir süre öyle bir algı oluştu ki bende. Sanki herkes bebeğiyle nispet yapıyor gibi, sanki her taraftan hamileler, bebekler çıkıyor gibi. Dedim ki ; Balcicekk sen böyle değildin. Kendine gel. Bir süre sonra normale döndüm.

Şunu kabul etmek lazım. Herkes mutluluğunu yaşayabilir. Bu doğal hakları. Kimisi de şey diyor mesela "anneler günü kutlamasin, annesini yitirmisle var". Evliler foto atmasın evlenemeyenler var vs... vs... Bunun sonu yok ki. Herkes hayatına istediği gibi devam edecek.

O bakış açısından çıkmaya çalış. Onlar adına mutlu olmaya çalış. Benim de aynı zamanlarda hamile kaldığım arkadaşım doğurdu. Sık sık yardıma gidiyorum, onlar için habire dua ediyorum.

Algıni, bakış açıni değiştirmelisin. Başka konulara odaklanmalisin. Yıllarca çocuğu olmayıp hayatın tadını çıkaran insanlar da var. Onlara çocuk konusunu çok açıldığını da zannetmiyorum. Çünkü onlar o havada değiller ve bu çevreye de yansıyor.

Ben de aşırı alınganlık yaptığınızı düşünüyorum. Hamileler de eminim başka bir dünyadadır, yani mutluluk bakımından. Kendi heyecanını kendi mutluluğunu birakın da insanlar istediği gibi yaşasın. Göze sokmak filan göreceli. Yani hem arkadaşım diyorsunuz, hem arkadaşınızın davranışında art niyet arıyorsunuz.
Niyetine güvenmediğiniz insanları arkadaş diye hayatınızda bulundyrmayın o zaman. Buraya bir de tam tersi, " benim çocuğum olmadığı için kimse bana hamileliğini söylemiyor, bebeğini göstermiyor, vs" konuları açılıyor. Size öyle yapsalar eminim siz de böyle bir konu açardınız. Kimisi çocuğum olmuyor ama arkadaşım benim yanımda çocuğuna öpüp sarıldı diye konu açıyor. Yani insan alınmak istedikten sonra bunun sonu yok. Herkes herkesin hayatına göre yaşamak zorunda değil. Diyorsunuz ya benim için hassas olsunlar. Öyle bir dünya yok. Herkes kendi hayatına bakıyor. Sonuçta sizi açıkça yaranızdan vuran yok, bunlar sizin alınganlığınız. Açık seçik acımasızlık yapsa insanlar, yorumum farklı olurdu. Ama siz insanların çocuk heyecanını paylaşmalarından dolayı insanları suçluyorsunuz. Sizin yapacağınız şey, kaldıramıyorsanız açıkça söyleyin, olmadı mesafe koyun insanlarla aranıza.

Canim benim Rabbim sana ve tum anne olmak isteyenlere saglikli hayirli evlatlar versin insallah moralini sakin bozma herseyi veren Rabbim ac ellerini dua et bu mubarek ayda Rabbim dualarini kabul eder insallah ben herseyin bir zamani olduguna inaniyorum Rabbim su anda sana evlat nasip etmiyorsa vardir bir sebebi kii diyor ki ; sizin şer bildiklerinizde bir hayır vardır " bunu diyorsa vardir bir hayir mutlaka ben o sonuclarda cok inanmiyorum benim annem 41 yasinda hamile kaldi kardesime %100 engelli dediler butun tahlilleri testleri olumsuzdu bn hic inanmadim babamda ama annemin cok.morali bozuldu umutsuzluga kapildi gel.gor ki 9 ay boyunca dua ettik ve saglikli tombik bi kardesim oldu simdi 10 yasinda demem o ki "O ol der ve olur." Sadece Allah a inan ve guven

Bu malesef her konuda yapılıyor. Ben de mesela anneler gününde çok kötü oluyorum. Herkes annesiyle fotoğraflar vs atarken benim gözümün önüne annemin acılar içinde can verişi geliyor. En iyisi uzak kalmaya çalışmak sanırım bu tip insanlardan. Karşısındakinin ne hissedeceğini düşünemeyen ya da bilerek canını yakanlar arkadaş vasfına sahip olmadıkları için olmamaları daha hayırlı olur. Allah hakkınızda her şeyin hayırlısını versin inşallah. Evlat edinme konusunu lütfen düşünün. Sizin bir evlada onların da bir aileye ihtiyaçları var çünkü. Eşimi ikna edebilirsem ikinci çocuğumu bir yuvadan almayı düşünüyorum inşallah. Bence sadece sizin değil herkesin önemle üzerinde durması gereken bir konu bu. Sevgiler.

Yorumlarımı iyi okumanı tavsiye ederim. Ben art niyetli yaklaşıyorlar demedim asla demem de..Çünkü biliyorum ki art niyetli değil kimse. Ama tam da senin dediğin gibi başka bir dünyada oldukları için bu dünyanın dışında kalmak zorunda olan kadınların ne hissettiğini anlamaya çalışmaları benim dileğim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…