selam benim hamileliğimin ilk ayında tsh değerim 7 çıktı ve doğuma kadar euthrox 50 mg. kullandım.düşürdüm.
doğum yapalı 2 hafta oldu merak ettiğim bu değerim kendiliğince düşermi?yoksa ilaca devammı
aranızda byle olan varmı?
slm cnm öncelikle tebrikler bebeğin sağlıkla büyüsün.bende 6 haftalık hamileyim ve tsh 4,49 çıktı önceden bende de tsh ile ilgili bi problem yoktu. Dr yarın çağırdı ilaç verecekmiş. Dr ne der bilmiyorum ama nette yazılan endokrin dr yorumlarında tsh hamilelikte bile çıksa ömür boyu ilaç kullanmak gerekirmiş.bende bundan korkuyorum , sende değerler nasıl şuan test yaptırdın mı. Birde bebeğin değerleri nasıl yazarsan sevinirim inşallah bebişlerimize geçmez bu hastalık...
ben haşimato hastasıyım ilaç kullanıyordum gebeliğimden önce 0.2 iken dün test yaptırdım 3.59 a çıkmış tabi normal olarak panik oldum gebelikte riskli olduğu için 7. Hafta mın içindeyim inşallah bebişlerimi etkilememiştir.
arkadaslar bende 8 haftalık hamıleyım ve TSH ım 4,51 ... yıne tahlıl ıstedı ve ılac verecekmıs sanırım.. bu olay yanı yuksek olması bebegın gelısımını etkılermı ?
yardımınız ıcın tesekkur ederım.
canım evet etkiliyor ilaç kullanmazsan allah korusun zeka geriliğine yol açıyo çok önemli özellikle gebeliğin ilk 3 ayında önemli imiş beyin gelişmeye başladıkça tsh hormonuna ihtiyacı varmıış bende dün doktorumla görüştüm ilacımı yukseltti 20 gün sonra tekrar test yaptıracağım
selam benim hamileliğimin ilk ayında tsh değerim 7 çıktı ve doğuma kadar euthrox 50 mg. kullandım.düşürdüm.
doğum yapalı 2 hafta oldu merak ettiğim bu değerim kendiliğince düşermi?yoksa ilaca devammı
aranızda byle olan varmı?
cok kotu oldum sımdı..marttan berı test yapıyorum ve hala test ıstıyo doktorum bı ılac veremedı yada yonlendırme yapamadıcok korkuyorum umarım bısı olmaz. yarın yıne bı testım var bunun sonunda doktorum ne decek bakalım
arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun.bende hamilelikte tsh ı yükselenlerdenim.ilk yapılan testlerde çıktı.hemen dahiliyeciyle falan görüştük.hamilelikte en çok görülen hipotroidi ve hamilelik şekeri demişti.neyse hamileliğim boyunca her ay gidip test yaptırdım.o ayki değere göre ilacımı belirliyordu.hamileyken troid hormonları çok önemli çünkü arkadaşın da dediği gibi bebek troid hormonundan besleniyor özellikle zeka gelişimi.bizde çok korkmuştuk ilk çıktığında ama merak etmeyin ilacınızı aldığınız sürece hiç bir sorun olmuyor.tam tersi ilaç bebeğiniz için lazım ona zarar verirmi diye endişelenmeyin.verilen ilaç zaten ilaç değil sentetik hormon.vücudun yapamadığı hormonu dışardan alıyoruz.benim oğlum 3.5 yaşında ve çok ta zeki.(kendi aramızda espriyle hormonluya ondan bu kadar zeki falan diyoruz:)))) hiç korkmayın ama ilacınızı ve tahlilerinizi ihmal etmeyin.
bu arada doğumdan sonra hipotroidimin geçip geçmediğini soruyosanız benimki geçmedi.zaten doktor geçebilirde kalabilirde demişti.bende kaldı.hala ilaç kullanıyorum ve 6-7 ayda bir tahlil yaptırıyorum.yani kontrol altındayım.doğumdan sonra kolay kilo veremiyorsanız, adetleriniz düzene girmediyse gidip tekrar test yaptırın.
ama bebekleriniz için hiç korkmayın bu bizim vücudumuzla ilgili bir durum.bebek troid hormonumuzu emdiği için (helal hoş olsun :))) bize yetmiyor ve dışardan alıyoruz.içiniz ferah olsun.hepinize sağlıklı doğumlar inşallah.
arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun.bende hamilelikte tsh ı yükselenlerdenim.ilk yapılan testlerde çıktı.hemen dahiliyeciyle falan görüştük.hamilelikte en çok görülen hipotroidi ve hamilelik şekeri demişti.neyse hamileliğim boyunca her ay gidip test yaptırdım.o ayki değere göre ilacımı belirliyordu.hamileyken troid hormonları çok önemli çünkü arkadaşın da dediği gibi bebek troid hormonundan besleniyor özellikle zeka gelişimi.bizde çok korkmuştuk ilk çıktığında ama merak etmeyin ilacınızı aldığınız sürece hiç bir sorun olmuyor.tam tersi ilaç bebeğiniz için lazım ona zarar verirmi diye endişelenmeyin.verilen ilaç zaten ilaç değil sentetik hormon.vücudun yapamadığı hormonu dışardan alıyoruz.benim oğlum 3.5 yaşında ve çok ta zeki.(kendi aramızda espriyle hormonluya ondan bu kadar zeki falan diyoruz:)))) hiç korkmayın ama ilacınızı ve tahlilerinizi ihmal etmeyin.
bu arada doğumdan sonra hipotroidimin geçip geçmediğini soruyosanız benimki geçmedi.zaten doktor geçebilirde kalabilirde demişti.bende kaldı.hala ilaç kullanıyorum ve 6-7 ayda bir tahlil yaptırıyorum.yani kontrol altındayım.doğumdan sonra kolay kilo veremiyorsanız, adetleriniz düzene girmediyse gidip tekrar test yaptırın.
ama bebekleriniz için hiç korkmayın bu bizim vücudumuzla ilgili bir durum.bebek troid hormonumuzu emdiği için (helal hoş olsun :))) bize yetmiyor ve dışardan alıyoruz.içiniz ferah olsun.hepinize sağlıklı doğumlar inşallah.
Kizlarrr bugun hamile oldugumu ogrendim 6 haftalik fakat troidim 8 cikti lutfen yarim edermisiniz normalde kullaniodum surwkli ilac fakat bi sorun olur diye cok korkuyorum
Benimde yuksekti ama donra duzeldi dogum yaptim bebegimde tsh hormonu yuksek ciktiarkadaslar bende 8 haftalık hamıleyım ve TSH ım 4,51 ... yıne tahlıl ıstedı ve ılac verecekmıs sanırım.. bu olay yanı yuksek olması bebegın gelısımını etkılermı ?
yardımınız ıcın tesekkur ederım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?