çok değil, geri kalanı da 10 kiloyla kapatabilirsen 15 kg normal bence boyun çok kısa değilseBende 20. Haftamdayim 5 kilo aldim
Ahh insallah ama boyum malesef kisa 1.51çok değil, geri kalanı da 10 kiloyla kapatabilirsen 15 kg normal bence boyun çok kısa değilse
Canım Karatay usulü beslenme programın varsa paylaşır mısınçok değil tabi ki. dikkat edersen en fazla 15-20 arası bitirirsin. 15 le bile bitebilir. ben karatay usulü beslendiğim için bana faydası oldu hamileliğimde. bebeğime de inşallah faydası oluyor gibi görünüyor kontrollerde.
olsun yine de 15 kilo abartı olmaz benceAhh insallah ama boyum malesef kisa 1.51
bu beslenmede liste yok. ama mantığını az çok biliyorsan eksiklerini kapatırım. ben yaklaşık 2 yıldır bu şekilde beslenmeye çalışıyorum.Canım Karatay usulü beslenme programın varsa paylaşır mısın
Pek bildiğim söylenemez canım kitabını alırım en kısa sürede tbu beslenmede liste yok. ama mantığını az çok biliyorsan eksiklerini kapatırım. ben yaklaşık 2 yıldır bu şekilde beslenmeye çalışıyorum.
Benim kadin dogum doktorun beslenme planimi verdi . Dedikleri sabah mutlaka yumurta ve peynir. Ekmek yemek istersen tam bugday ekmegi dedi ama en fazla 1 dilim. Ogle ve aksam mutlaka corba yanina sebze veya et balik. Haftada iki gun somon baligi.Bende 4 kilo aldım 59 oldum bazen diyetisyene gitsem mi diyorum en azından bi beslenme planım olur. Giden var mı tavsiye eder misiniz?
Ne gittim canım bol bol süt verdi az ama sık ye diyor tabi bu bana zor geliyor tatlı hamur işi yasak meyveleri kabuğuyla yiyoz meyve suyu yasak kuru meyve şeker içerdiği için yasak vbBende 4 kilo aldım 59 oldum bazen diyetisyene gitsem mi diyorum en azından bi beslenme planım olur. Giden var mı tavsiye eder misiniz?
Aynen banada o şekilde anlattı söyledi örnek bi plan verdi uymaya çalışıyorum ama yinede ilk defa bu kilolara çıkınca bi moralim bozuluyoBenim kadin dogum doktorun beslenme planimi verdi . Dedikleri sabah mutlaka yumurta ve peynir. Ekmek yemek istersen tam bugday ekmegi dedi ama en fazla 1 dilim. Ogle ve aksam mutlaka corba yanina sebze veya et balik. Haftada iki gun somon baligi.
Paketli urunler, makarna , pirinc , hamur isi ve kizartma yasak. Gazli icecek ve meyva sularida yasak. Taze meyva yiyebilirim ama cok degil. Sut yogurt ve kefir sinirsiz.
Canım meyveleri kabuğuyla yiyordum ama geçen gün aldığım elma ve armutların dışını bıçakla sürttüm ve kabukları mum gibi bi maddeyle kaplıymış onu gördüm yıkamaylada çıkmıyor. O maddeyi yemektense soyuyorumNe gittim canım bol bol süt verdi az ama sık ye diyor tabi bu bana zor geliyor tatlı hamur işi yasak meyveleri kabuğuyla yiyoz meyve suyu yasak kuru meyve şeker içerdiği için yasak vb
23. Haftandasin ve 4 kilo almisin cok degil ki. Gayet iyi. Havalar isininca yuruyuste yaparsin.Aynen banada o şekilde anlattı söyledi örnek bi plan verdi uymaya çalışıyorum ama yinede ilk defa bu kilolara çıkınca bi moralim bozuluyo
kilon az aslında ama sağlıklı kilo almak açısından gidebilirsin ya da karatay beslenmesini sana da önerebilirim.Bende 4 kilo aldım 59 oldum bazen diyetisyene gitsem mi diyorum en azından bi beslenme planım olur. Giden var mı tavsiye eder misiniz?
ben sana yardımcı olurum.Pek bildiğim söylenemez canım kitabını alırım en kısa sürede t
Canım çok çok teşekkür ederim o kadar açıklayıcı ve net olmuş ki muhakkak uygulycam :)ben sana yardımcı olurum.
ilk başta günde iki öğün yeniyor normalde ama hamileler ve emzirenler 3 öğün yiyebiliyor.ben iki öğün yemeye alışkın olduğum için 5 er saat arayla iki öğün yiyorum. öğünler arası 5 saat olmalı. leptin diye bir hormon var. yemek yedikten 4 saat sonra leptin hormonu çalışıyor ve o hormon zayıflatıyor. ne kadar çok olursa iki öğün arası o kadar çok zayıflıyorsun ama ben 5 saat yapıyorum. hamileyken yeterli ya da en azından kilo almamak için 4 saat yapabilirsin. mesela kahvaltını 10 da yaptın diyelim, 5 saat sonrası 3 te yemek yersen 1 saatlik leptin(zayıflama) hormonun çalışmış olur. hamileyken zayıflamaya gerek yok, kontrollü kilo alırsan. ya da sabah 9 da kahvaltı yap, bi de 5 saat sonra yani 2 de yemek ye, sonra yine 5 saat sonra 7 de yemek ye. hem acıkmamış olursun hem de üç öğün yapabilirsin hem de 1+1=2 saat zayıflama hormonun(leptin hormonun) çalışmış olur.
bu temel kuraldı. neler yiyeceksin ve yemeyeceksin? yiyemeyeceklerini söyleyeyim, çünkü yiyeceklerde porsiyon kısıtlaması yok, doyana kadar. aslında hepimizin bildiği, un ve şeker kesinlikle yasak. tuz ise sınırlı. bu kadar. sınırlılar var, mesela ayda bir-iki lahmacun yiyebilirsin. ayda bir kez nohut ya da kuru bakla yemeği o da bir tabak (diğer kuru baklagiller serbest ve doyana kadar ve istediğin zaman)
meyve yok ya da meyve kurusu ama sabah bir porsiyon, kahvaltıyla beraber. hamile ve emzirenler sabah bir porsiyon meyve yiyebilir kahvaltıda.
bulgur haftada 4-5 yemek kaşığı pişmiş olarak.
pirinç, patates, pişmiş havuç yok.
kahvaltıda mutlaka yumurta, peynir,10 civarı zeytin,bir ince belli çay bardağı çiğ kuruyemiş olmalı. reçel ve bal yasak. süt içilebilir ama öğün arası değil öğünlerde.
yağlar önemli bir de. tereyağı ve zeytinyağı çok önemli ama çiğ, çok pişirilmeden. mesela ben yemekleri yaptıktan sonra üzerine çiğ zeytinyağı döküp yiyorum. ayçiçek yağı ve margarin yasak. yemek yaparken soğan ve salçayı mümkünse kavurmayın diyor ama ben hafiften çok az yağla kavuruyorum.
akşam 8den sonra ağza birşey girmeyecek. öğün araları şekersiz şeyler içebilirsin, kahve, bitki çayı, çay gibi. mutlaka en az günde 2 litre su ve mümkünse en az yarım saat yürüyüş. bu arada diş fırçalamak leptini bozar. bu yüzden hemen yemeklerden sonra diş fırçalanmalı. sakız çiğnemek, yemeklerin tadına bakmak da leptini bozuyor yani beklediğimiz o saatler boşa gitmiş olur.
aklıma gelenler bunlar. karışık görülebilir ama uygulaması çok kolay, zorlanmıyorsun. ben hamileyken bile zorlanmadım.
rica ederim canım anlatabildeysem iyi :) biraz karmaşık görünür ama mantığı oturtunca çok kolay. her takıldığında sorabilirsin, facede de bir çok grup var karatayla ilgili, oralarda da çok aktifler.Canım çok çok teşekkür ederim o kadar açıklayıcı ve net olmuş ki muhakkak uygulycam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?