- 8 Ekim 2016
- 843
- 423
- 33
Acaba 29. 30. Haftada kaç kilo almıştın :)24 şubat ta doğum yaptım. 58 ile hamile kaldım. 70 ile doğuma girdim. Şu an 60 kiloyum. doğumdan eve geldiğimde 64'düm. Ekmek yemeden ve emzirerek 4 kiloyu verdim 15 günde. Ama o iki kilo da gözümde büyüyor.
Önemli diye biliyorum canım ama istersen bi sor doktorunaCanim ben yaptirmadim hic. Bunda da yaptirma niyetim yok.
26. Haftaya kadar 6 kilo 32 ye kdr 7 kilo. sonrasında bir 5 kilo daha. 32 den sonra çok alınıyor.Acaba 29. 30. Haftada kaç kilo almıştın :)
Ben de 57 kilo ile hamile kaldım 29+0 dayım. Yani 30. Hafta başlıyo yarın. Ve şimdiden 11 kilo aldım . Kaçak tamamlarım kimbilir....26. Haftaya kadar 6 kilo 32 ye kdr 7 kilo. sonrasında bir 5 kilo daha. 32 den sonra çok alınıyor.
26. Haftaya kadar 6 kilo 32 ye kdr 7 kilo. sonrasında bir 5 kilo daha. 32 den sonra çok alınıyor.
Ben de 57 kilo ile hamile kaldım 29+0 dayım. Yani 30. Hafta başlıyo yarın. Ve şimdiden 11 kilo aldım . Kaçak tamamlarım kimbilir....
Kesinlikle öyle canım ya kimi görsem aynı şeyi söylüyoBen gebelik boyunca hamurişi, tatlı falan yemediğim halde aldım 12 kilo. Çok dikkat ettim. Şimdi de son iki bucuk kiloyu vermek için dikkat ediyorum. Sıkıldım ya artık. Gerçekten sonra alınan kiloyu vermek zor oluyor. Ekmek yemiyorum. Çorba falan içiyorum. Bebeğim gazlı zaten inek sütü ürünleri de yiyemiyorum ne peynir, ne yoğurt, baklagiller, bulgur vs... emzirme döneminde de çok dikkatli olmak gerek. Gebelik ve doğum, 3 yıla yayılan bir hassasiyet dönemi yani. dDikkatli olun.
Öyle ama bünyeye göre de çok farkediyor, doğumundan çok kısa sürede eski haline dönen arkadaşlarım var..Ben gebelik boyunca hamurişi, tatlı falan yemediğim halde aldım 12 kilo. Çok dikkat ettim. Şimdi de son iki bucuk kiloyu vermek için dikkat ediyorum. Sıkıldım ya artık. Gerçekten sonra alınan kiloyu vermek zor oluyor. Ekmek yemiyorum. Çorba falan içiyorum. Bebeğim gazlı zaten inek sütü ürünleri de yiyemiyorum ne peynir, ne yoğurt, baklagiller, bulgur vs... emzirme döneminde de çok dikkatli olmak gerek. Gebelik ve doğum, 3 yıla yayılan bir hassasiyet dönemi yani. dDikkatli olun.
Canim asilarda civa var. Bunu gectim. Benim 3. Hamileligim ve bundna onceki 4 doktorunda gerek yon yaptirma dedi. Evde dogum yapicam. Koyde de dogum yapmicam.Onu bir takibini yapan hemşireyle görüşsen iyi olur canım. 2 aşı arasında 1 aydan az zaman farkı olmaması gerektiğini biliyorum ama ne kadar geciktirilir bilmiyorum.
Bence yaptırsanız iyi olurdu.
Alıntı: Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Hamilelikte yapılmasının nedeni bebeği yenidoğan tetanozundan korumaktır. Bebeğin doğum sırasında kordonunun (özellikle evde doğumlarda) steril olmayan bir aletle, bıçakla vb. kesilmesi sonucu bebekte tetanoz gelişebilir. Yenidoğan döneminde bebekte gelişebilecek tetanoz yüksek oranda ölümcül olabilmektedir, bunun önlenmesi açısından bu aşı çok önemlidir. Doğumdan sonra bebeğe DTB (difteri, tetanoz, boğmaca) aşısı şeklinde üçlü aşı yapılır ve tetanoza karşı bağışıklık sağlanmış olur. Daha sonra tetanoz aşısının 10 yılda bir rapeli yapılmalıdır aksi taktirde bağışıklanma etkisiz olabilir.
Bize gelen vuruyo giden vuruyo yaptırma diyen de olmadı, eyvahlar olsunCanim asilarda civa var. Bunu gectim. Benim 3. Hamileligim ve bundna onceki 4 doktorunda gerek yon yaptirma dedi. Evde dogum yapicam. Koyde de dogum yapmicam.
25+6 tam 6 aylık olur :) (181 gündesin yani)bende 25+6 dayım 6 kilo aldım sende iyi almışsın çok değil bence ya bn bir ara doktoruma dedim hiç kilo almıyorum hep aynıyım diye sonralarda daha çok alınıyor dedi bakalım kaç kilo ile tamamlıcam
30+0 tam 7 aylık oluyor. yani evet yedi bitmiş sayılır.Kızlar 29. Haftanın sonundayım, 7. ayımı mı bitirmiş oluyorum ?
kafa karışacak bir şey yok aslında; bir ay 30 günse 30 x 7= 210 gündür. 210 gün de tam 30 hafta yapar.Bu soru çok su götürür, ama internette ben bakmıştım daha yedinin içinde oluyorsun, dur benim takip ettiğim bir çizelge var sana onu atayım ama bu tablo bile ilerde gösteriyor
ben 13 şubatta yaptırmıştım. geçiyor olabilir. sağlık ocağıyla görüş bi istersenKızlar ben 1. Tetanozumu oldum ama 2.yi hala yaptırmadım . Vakti geçme gibi bi durum oluyo mu ?
Öyle ama bünyeye göre de çok farkediyor, doğumundan çok kısa sürede eski haline dönen arkadaşlarım var..
Öyle ama bünyeye göre de çok farkediyor, doğumundan çok kısa sürede eski haline dönen arkadaşlarım var..
12 değil de artık bi 15 kiloyla tamamlarım herhalde. İnşallah20 kilo alan eski haline hemen dönemiyor, ya da süre uzun olur sanırım. Doğumdan eve geldğinizde o 4 aylık sarkık göbek, dikişler öyle moral bozuyor ki:) zamanla düzeliyor işte vücut. Çok kilo almamak, sağlıklı gebelik geçirmek gerek.
Canim ben yaptirmicam. Doktorumda gerek yok dedi. Koyde yada evde dogum yapacak olsan ol derim dedi. Yada devlet hastanesinde. Simdi hersey steril oluyor gerek yok, yaptirma dedi.Önemli diye biliyorum canım ama istersen bi sor doktoruna
Ben şimdiden 11 kilo aldım12 değil de artık bi 15 kiloyla tamamlarım herhalde. İnşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?