- 9 Ocak 2023
- 365
- 241
- 23
Kayginızı anlıyorum aslında . Siz de böyle hissetmek istemezdiniz ama o çocuk bu dünyaya sizin çocuğunuz olarak gelmeyi seçmedi. Siz hamile kalmışsınız . Korundugunuz halde mi oldu bilmiyorum. Öyle ya da böyle can almaya değmez üzüntünuz. Bekleyip göreceksiniz. Belki size ve ailenize şifa getirecek o bebek . Aldırmak ne demek . Yapmayın lütfenMerhaba,
29 yaşındayım. 10 aydır evliyim. Vajinismusum. Hamile kaldım. 9 haftaya yaklaştı.
Öğrendiğimden beri ağlıyorum. Kabullenmeyi hislerimin değişeceğini bekledim ama olmuyor. Bebek görmek bile beni irrite ediyor. Çok mutsuzum. Çok üzülüyorum bebeğe de üzülüyorum herkes ne kadar heyecanlı hevesli ama ben asla istemiyorum, isteyemiyorum. Aldırmak falan çok ürkütücü geliyor. Ama ya bu his hiç geçmezse bebeğe daha da yazık olmayacak mı ?
Hislerimi paylaştığım herkes çocuğu olmayanlar var işte çok günah vs. Tamam hepsini biliyorum anlıyorum ama inanın içimdeki hissin mutsuzluğun tarifi yok. Aldırmak için 10 haftaya kadar sürem var yasal olarak. Bir kaç günüm kaldı.
Eşim kesinlikle istemiyor aldırmayı. Ama kimse beni anlamıyor sanki bütün hayat sevincim yerle bir oldu, hayatım bitmiş gibi hissediyorum.
Aldırırsam eşimle çıkmaza girmekten korkuyorum, günaha girmekten korkuyorum, kürtaj dan korkuyorum doğumdan korkuyorum zaten birlikte bile olamadım çok kötüyüm inanılmaz bana ne tavsiye edersiniz
Hanfendi adamakilli sevisemeden hamile kaldım diye mi üzülüyorİstemiyorsan aldır tabii…
Çocuğu doğurup doğurmama kararı anneye bırakılmalı diye düşünüyorum.
Neyse…
Vajinismus kadının gebe kaldığını ilk defa duyuyorum.
Haklı değil mi?Hanfendi adamakilli sevisemeden hamile kaldım diye mi üzülüyor
Haklı bile olsa bunun için bebek aldirmasi saçma değil mi?Haklı değil mi?
Haklı bile olsa bunun için bebek aldirmasi saçma değil mi?
anlam veremiyorum
Amin inşallah çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Siz de sağ salim kucağınıza alırsınız umarım. Yasal sınır bitene kadar acaba aldırsam fikri sürekli olduğu için kabullenemedim belki de şimdi artık öyle bi ihtimal kalmadı bitti. Bebeğime odaklanmak için her şeyi yapıcam piskologa gidicem maliyeti ne olursa olsun. Eşim sana her konuda destek olucam söz veriyorum dedi gerçekten belkide bize şifa olacak. Zaten ben çok yalnız hissediyorum bi önceki konumu hatırlayan olmadı sanırım annem ve ablamın hamileliğime tepkisi ile ilgili yazmıştım. Umarım bebeğimle istediğim bağları kurarım.Sanırım son karar bebeğinizi aldırmamak. Çevremde evliliğin ilk yılında kendini hazır hissetmediği halde gebe kalarak gebeliğin ilk birkaç ayında ağlayıp şu an çocuğu ile aşk yaşayan anneler var.
Benim de evliliğe alışmak için beklemek istediğim bir süre vardı ama yaşıma göre yumurtalık rezervim düşüktü. Eşim şimdi denemez ve ilerde denediğimiz halde olmazsa hep keşke dersin ne var ufaklığı da alır onunla gezeriz dedi. İyi ki erken başlamışım. İlk gebeliğim düşük ile sonuçlandı. İlk gebelikte düşük çok duyuyorum, moda girmeyim diyen ben nasıl ağladığımı görünce aslında içimizde bambaşka duygular olduğunu anladım. İkinci gebeliğimdeyim şu an iyi gidiyoruz çok şükür. Bulantılarımı bile nimet olarak gördüm ilkini kaybettiğim için. Bu isteğime rağmen zaman zaman endişe duyuyorum acaba bakabilecek miyim diye. Hiç kızmıyorum kendime. Bu duygu bizim yavruşumuzu düşündüğümüzü, umursadığımızı gösteriyor.
Bu forumda bebeğini aldırma konusunda kararsız birinin eski gönderisi vardı. O da kendini hazır hissetmiyormuş sonra aldırmamaya karar vermiş. Geçenlerde güncelleme yapmış ve oğlum şimdi 3 aylık, yanımda uyuyor eğer bu soruyu sorduğum zamanlar bir defa gülüşünü görebilseydim asla sormazdım demiş. Siz de inşallah mutlu olursunuz yavrunuzla eşinizle. Kendinizi suçlamayın en isteyerek gebe kalanlar bile acaba yapabilecek miyim endişesi taşıyor.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah arkadaşım.Amin inşallah çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Siz de sağ salim kucağınıza alırsınız umarım. Yasal sınır bitene kadar acaba aldırsam fikri sürekli olduğu için kabullenemedim belki de şimdi artık öyle bi ihtimal kalmadı bitti. Bebeğime odaklanmak için her şeyi yapıcam piskologa gidicem maliyeti ne olursa olsun. Eşim sana her konuda destek olucam söz veriyorum dedi gerçekten belkide bize şifa olacak. Zaten ben çok yalnız hissediyorum bi önceki konumu hatırlayan olmadı sanırım annem ve ablamın hamileliğime tepkisi ile ilgili yazmıştım. Umarım bebeğimle istediğim bağları kurarım.
Bu arada vajinismus için de kendinizi yalnız hissetmeyin. Birçok kadın başlarda bunu çeşitli derecelerde yaşıyor ve zamanla aşıyorlar. Ama tabii ki tedavi yöntemleri deneyerek bunu yapmak ve adım adım gitmek önemli. Çözümsüz bir konu değil ama birçok kadın içindeyken herkes çözer ama ben asla çözemem gibi hissediyor, çözülünce bu kadar kolay mıymış diyor. Birçok yenme öyküsü okuyabilirsiniz bu sitede. Sizinki de doğru adımlarla çözülecektir. Bu konuyu da anneliği de milyonlarca insandan iyi hale getireceksinizdir. Kaygılarınızın size gelmesi çok normal ama bunların hepsini boşa çıkaracak güç sizin içinizde. Kendinizi hırpalamayın, suçlamayın lütfen. Yolunuz güzelliklerle dolsun.Amin inşallah çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. Siz de sağ salim kucağınıza alırsınız umarım. Yasal sınır bitene kadar acaba aldırsam fikri sürekli olduğu için kabullenemedim belki de şimdi artık öyle bi ihtimal kalmadı bitti. Bebeğime odaklanmak için her şeyi yapıcam piskologa gidicem maliyeti ne olursa olsun. Eşim sana her konuda destek olucam söz veriyorum dedi gerçekten belkide bize şifa olacak. Zaten ben çok yalnız hissediyorum bi önceki konumu hatırlayan olmadı sanırım annem ve ablamın hamileliğime tepkisi ile ilgili yazmıştım. Umarım bebeğimle istediğim bağları kurarım.
Evet sanırım oraya kadar gidip bu hissi yaşamam gerekiyordu cumartesi gününden beri hiç kötü hissetmedim negatif bi düşünce gelmedi aklıma teşekkür ederim merak ettiğiniz için
Aslında ben çocuğu sevmemekten korkmuyorum mis gibi kokan masum bana ihtiyacı olan bir şeyi nasıl sevmem. Ama ben anne olmayı sevmemekten korktum. Bu sorumluluğu kaldırabilecek miyim bi insanı hayata getirmek bütün sorumluluğunu almak hiç kolay değil böyle bir şey düşünmeden yaşamak kolaydıAcill profesyonal bir yardim almaniz gerekiyor ve sizi anlayan bir arkadasiniz ya da kardesiniz vs ile konusmaniz gerekiyor.
Tanidigim biri vardi cocuk dogdukdan sonra cocuga karsi sevgi goseremedi yardim almaya basladi. Kiz kardesi doktordu ve cok yardimlari oldu. Ve gecti. InsaAllah dogru karar verip yanlis birsey yapmazsiniz ve omrunuzun sonuna kadar pisman olmazssiniz. Sunu da soyleyeyim tanidigim hic bir anne ben de dahil cocuklarimiz dogar dogmaz sevmedik sevgi zamanla gelisti ve gelisiyor. Sevgi nedir? Sevgi emek vermektir? Emek verilince sevgimiz daha da artiyor. Simdi sorsaniz bana ben cocuklarimdan once kimseyi sevmemisim gibime geliyor.
hislerinizin bu yönde olmasına çok sevindim inşallah sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız o zaman daha da iyi anlarsınız artık o miniğin sizin için ne kadar değerli olduğunuEvet sanırım oraya kadar gidip bu hissi yaşamam gerekiyordu cumartesi gününden beri hiç kötü hissetmedim negatif bi düşünce gelmedi aklıma teşekkür ederim merak ettiğiniz için
herşeyin olduğu gibi anneliğinde zorluğu var tabiki ama emin olun ilerde iyiki anne olmuşum bu hissi tatmışım diyeceksinizAslında ben çocuğu sevmemekten korkmuyorum mis gibi kokan masum bana ihtiyacı olan bir şeyi nasıl sevmem. Ama ben anne olmayı sevmemekten korktum. Bu sorumluluğu kaldırabilecek miyim bi insanı hayata getirmek bütün sorumluluğunu almak hiç kolay değil böyle bir şey düşünmeden yaşamak kolaydı
Konunuzu başından itibaren okudum. Siz o kadar ince düşünüyorsunuz ki eminim evladı üzerine titreyen çok iyi bir anne olacaksınız. Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.Aslında ben çocuğu sevmemekten korkmuyorum mis gibi kokan masum bana ihtiyacı olan bir şeyi nasıl sevmem. Ama ben anne olmayı sevmemekten korktum. Bu sorumluluğu kaldırabilecek miyim bi insanı hayata getirmek bütün sorumluluğunu almak hiç kolay değil böyle bir şey düşünmeden yaşamak kolaydı
Çok teşekkür ederimm İnşallah beni hayata bağlayan güç veren bir his olur. İsteyen bekleyen herkese nasip olsunKonunuzu başından itibaren okudum. Siz o kadar ince düşünüyorsunuz ki eminim evladı üzerine titreyen çok iyi bir anne olacaksınız. Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
38 yaşındayım, o kadar keyfime düşkün bir insandım ki evlilik bile bana eziyet geliyordu. Kaldı ki 35 yaşında evlendim. Ve asla ama asla çocuk istemiyordum. 2022 Kasımda hamile olduğumu öğrendiğimde dünya başıma yıkıldı. Eşim çok istemesine rağmen o bile çok tereddütlüydü öğrendiğinde. Aldırmayı günlerce düşündüm. Hatta keşke aldırmama gerek kalmadan bir şey olsa da kurtulsam diyordum. Ama aldıramadım, o vebali alamadık. Şimdi 29 haftalık hamileyim ve iyi ki diyorum her tekmesini hissettiğimde. Öğrendiğimde iki hafta boyunca yaşadığım ağlama krizleri, eşimle kavgalar, boşanma aşamasına kadar gelmeler... Hepsi inanın geçiyor. Ben ailemle aynı şehirde değilim, hep nasıl bakacağım derdi vardı çünkü çalışıyorum da. Ama emin olun her şey bir şekilde rayına oturuyor; su akıyor yolunu buluyor. Aldırmayıp buraya yazdığınıza göre emin olun içinizde bir yerlerde istiyorsunuz. Bence bir şans verin hem kendinize hem dünyaya gelecek o minnak canlıya...Merhaba,
29 yaşındayım. 10 aydır evliyim. Vajinismusum. Hamile kaldım. 9 haftaya yaklaştı.
Öğrendiğimden beri ağlıyorum. Kabullenmeyi hislerimin değişeceğini bekledim ama olmuyor. Bebek görmek bile beni irrite ediyor. Çok mutsuzum. Çok üzülüyorum bebeğe de üzülüyorum herkes ne kadar heyecanlı hevesli ama ben asla istemiyorum, isteyemiyorum. Aldırmak falan çok ürkütücü geliyor. Ama ya bu his hiç geçmezse bebeğe daha da yazık olmayacak mı ?
Hislerimi paylaştığım herkes çocuğu olmayanlar var işte çok günah vs. Tamam hepsini biliyorum anlıyorum ama inanın içimdeki hissin mutsuzluğun tarifi yok. Aldırmak için 10 haftaya kadar sürem var yasal olarak. Bir kaç günüm kaldı.
Eşim kesinlikle istemiyor aldırmayı. Ama kimse beni anlamıyor sanki bütün hayat sevincim yerle bir oldu, hayatım bitmiş gibi hissediyorum.
Aldırırsam eşimle çıkmaza girmekten korkuyorum, günaha girmekten korkuyorum, kürtaj dan korkuyorum doğumdan korkuyorum zaten birlikte bile olamadım çok kötüyüm inanılmaz bana ne tavsiye edersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?