Hamileyim aldırmak istiyorum

ben kanunları yorumluyorum, sizin görüşünüzün ne olduğu beni alakadar etmiyor bu ülkede 10 haftaya kadar olan yasal kürtaj süresi vardır, siz ister doğru deyin ister yanlış, bu kimseyi bağlamaz.

E yani ondan korkuyorum bundan da korkuyorum. Siz önce bi karar verin. Birkaç gününüz kalmış öncesinden oturup düşünmemiz gerekirdi. Hem vajinismussunuz hem evliliğiniz çok yeni hem anne olmaktan yana çekinceleriniz var bence de aldırmanız yerinde bir karar ama çocuk doğurmak veya aldırmak tek bir kişinin vereceği bir karar değil. Eşinizle oturup doğru düzgün konuşmanız gerek

Ayrıca vicdan göreceli bir şeydir, kişiden kişiye topluma göre değişir. Kanunsa göreceli değildir. Basit kavramlar

ben kanunları yorumluyorum, sizin görüşünüzün ne olduğu beni alakadar etmiyor bu ülkede 10 haftaya kadar olan yasal kürtaj süresi vardır, siz ister doğru deyin ister yanlış, bu kimseyi bağlamaz.
kanunlara göre sadece anne karar vermiyo babasıda istemiyomuş kürtajı peki kadın gidip yasal olmayan şekilde kürtaj olursa ve tekrardan gelip burda konu açarsa yine bu şekilde kanunları savunup yorumlarmısınız acaba

Böyle büyük bir karar için yönlendirme yapmak istemem ama şuan için eşiniz kürtajı istemediğinden dolayı hamileliğinizi sürdürecek gibi duruyorsunuz.
Vajinismus için kadın doğum doktoru ile görüşüp bu durumun psikolojisi için de acaba terapiye mi gitseniz?
Benim kadın doğum doktorum bazı şeyleri insanların gözünde çok büyüttüğünü, aslında bilmediğimiz şeyden korktuğumuz söylemişti. Belki siz de gebelik, vajinismus iken gebe kalmak ve devam edecek süreçle ilgili uzman bir kadın doğumcu ile görüşürseniz korkularınız azalır.

Gebeliğinizi sürdürseniz de sonlandırsanız da vajinismus konusunu çözmek önemli..
Hakkınızda hayırlısı olsun

Vajinismus olduğumu söylemiştim. Yanlışlıkla oldu
Yanlislikla olduğunu biliyorum da, bu kadar korkulariniz varken sizce de daha dikkatli olmaniz gerekmez mi? Hicbir bebek onu istemeyen bir aileyi hak etmez.
Sorunlari olan ebeveynleri de hak etmezler.
Durumunuz duzelebilir, belki sonra farklı hissedersiniz vesaire ama, bu konu şansa birakilmamaliydi.
Tabiki hicbir onlem %100 koruyucu değil. Hakkiyla korundugumuzu dusunuyorsak ve yine de nasip olduysa diyecek bir sey yok. Merak ettim eğer cevaplamak isterseniz, hangi yontemi kullanıyordunuz?

Hislerini çok yoğun yaşıyorsun sana tavsiyem bu konuyu kapattır ve hızlıca bir profesyonelden randevu alarak başvur Kaygı , panik , korku , vicdan çok yoğun yaşıyorsun buradaki herkes den farklı bir yorum çıkacak hislerini dahada derinleştirebilir kararının sonunda pişmanlık unsuru ekleyebilir

Elma diyorum siz kereviz diyorsunuz bana. Ben işin içine argümanımızda baba faktörünü karıştırmadım. Evli olsun olmasın kürtaja meleğe kıymak olarak baktınız ben de size bunun 10 haftalık bir zaman diliminde yasal olduğunu söyledim. Yani ülkedeki yasa bu, neden diretiyorsunuz anlamadım. Bakın kendi görüşümü de söylemedim size 10 haftaya kadar aldırabilir dedim. Yasal olmayan bir şekilde aldırıyorsa da bu onun bileceği iş demek ki o kadar istemiyormuş ki gözünü karartıp yasal olmayan şekillerde de aldırmış derim. Anlamıyorum elalemin istenmeyen hamileliğinden size ne bu kadar?

Mama için destek ol desek 1 tl destek vermez o tipler

kavramları karıştırıyorsunuz bence çünkü bunlar soyut kavramlar..
hukuk başka, etik başka, vicdan başka şeylerdir.
kürtajın insani anlamda doğru veya yanlış oluşu (bu düşünceler kişiden kişiye değişir)
babadan habersiz kürtaj yaptırmanın etik olup olmaması (bu daha sosyal ve psikolojik manada değerlendirilmesi gereken bir durum)
ya da 10 haftaya kadar kürtajın yasal olması (hukuk yazılı kurallar bütünüdür kişiden kişiye değişmez)

gördüğünüz gibi hepsi tamamen birbirinden farklı şeyler.

Evlilik çok yeni çocuk her anlamda hazırlıksız.. Sizin yerinizde olup bu şekilde hissetseydim gerekeni yapardım geç kalmadan

alfırmaya gelince kadının yasal hakkı ama babasından habersiz yasal olmayan şekilde aldırmaya gelince gözünü karartmış çocuk istemeyen insanlar için çeşit çeşit korunma yöntemleri var iğnesi var hapı var daha birsürü yöntem var o kadar gözünü karartmaya gerek yok zaten farkındaysanız ben yasal değil demedim bana göre yanlış olduğunu belirttim yasaları gayet iyi biliyorum ama bana göre yasalarda doğru olan herşey doğru olmak zorunda değil ve bana göre o bebekle dünyaya gelmiş bir bebeğin hiçbir farkı yok o yüzden elalemin sadece annesi tarafından istenmeyen cinselliğini giderirken yeterince önlem alınmadığı için olmuş ve istenmediği için yaşamasına izin verilmeyen bir bebeğe kıymaması için fikrimi yazmak istedim

29 yaşında vajinismus biri zannetmiyorum ki cinsellik hakkında rahat konusuyor, neyin ne olduğunu biliyor, korunma konusunda rahatça bir doktora gidip danısıyor veya zannetmiyorum ki eşiyle aile planlamasından bahsettiler. Klavyeden yargılamak kolay, bu ülkede hala korunma yöntemleri bir tabu. Ayrıca ben kadının yasal hakkı 10 haftaya kadar dedim diye uzattınız da durdunuz. Kişisel vicdan ayrı, yazılı kanun ayrı. Yukarıda bir arkadaş sizin için soyut kavramlar ve kanun farkını çok güzel açıklamış. Bence okuyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…