peki sırf kadının yasal hakkı diye o kadının karnında olduğu için o bebeğin hayatının elinden alınması yasalarda olmadığı için doğrumu o zaman henüz dünyaya gelmediği için o bebeğin yaşama hakkı annesinin kararına bağlı öylemi vicdanınız evet annesi istemiyosa bir bebeğin yaşamaya hakkı yok diyosa doğrusunuz
Bir sürü vajinismus hastası var çocuğu olan.hatta bir tane de değil, 2,3 çocuğu olup, adam gibi ilişkiye giremeyen bir sürü kadın var.eskaza 1,2 saniye giriyor heralde. Ya da az birşey girip boşalma falan oluyor heralde.Aslında nasıl hamile kaldı. Vajinismusmuş
Kürtajı yasaklayan ülkelerde kürtaj yok sanıyorlar daha beter parası olan yurtdışına kürtaj olmayan çıkıyor maddi yetersizliği olan da merdivenaltı yerlerde kendi canı pahasına bu işlemi görüyor çok yazık.Kürtajı tamamen yasaklamaya çalışan çok ülke oldu da sonuçları çok kötü oluyor.
Cami kapısına çöpe bırakılan bebekler mi dersiniz, merdiven altında kaçak yaptırıp kanamadan ölenler mi dersiniz, türlü türlü zehirli karışımları içip hastaneye yatanları mı…
Tabi bir de hamile olduğunu uzun aylar boyunca saklayıp ancak son ana geldiğinde açıklayanlar var. Biz burada 10 haftaya büyük diyoruz, aileler doktorları 5-6 aylık bebeği aldırmaya ikna etmeye çalışıyor.
Yani o yol yol değil. Asıl sebepler düzelmedikçe böyle durumlar kaçınılmaz maalesef. Eğitim çok önemli.
sadece annesi tarafından istenmeyen cinselliğini giderirken yeterince önlem alınmadığı için olmuş ve istenmediği için yaşamasına izin verilmeyen bir bebeğe kıymaması
ben zaten kanunen yasal olmadığını söylemedim hanımefendi kanunen hakkı olduğu şeye yorum yapılamayacağını söyledi bende madem kanunlara bu kadar önem veriyosunuz kanuna uygun olmayan şekilde olursada kanunları aynı şekilde savunurmusunuz dediğimde gördümki kanunları kendi doğrularına göre savunuyolar babadan habersiz kürtaj kanundada yapılamadığı için bence etiklikle ilgili değil çünkü tek ebeveyn olacak kişi anne değil anne kadar babanında hakkı varkavramları karıştırıyorsunuz bence çünkü bunlar soyut kavramlar..
hukuk başka, etik başka, vicdan başka şeylerdir.
kürtajın insani anlamda doğru veya yanlış oluşu (bu düşünceler kişiden kişiye değişir)
babadan habersiz kürtaj yaptırmanın etik olup olmaması (bu daha sosyal ve psikolojik manada değerlendirilmesi gereken bir durum)
ya da 10 haftaya kadar kürtajın yasal olması (hukuk yazılı kurallar bütünüdür kişiden kişiye değişmez)
gördüğünüz gibi hepsi tamamen birbirinden farklı şeyler.
o halde o kadar istemeyen biri neden kürtajı göze alıyoda korunmayı öğrenmiyoYani istemediği bebeği doğursa ve bu istenmeyen bebekle bağ kuramayıp mutsuz, sevgisiz çocuk yetiştirse daha mı iyi olur?
hanımefendi çünkü bu ülkede cinsellik tabu. Kocasına bile ne istediğini söyleyemeyen kadınlar var, değil korunmak. neden vajinismus bu kadar yaygın cinsellik tabu olduğu için. inanılmaz bir cinsellik konusunda cahillik var, sanki doğru düzgün cinsel eğitim veriliyor da insanlar keyiften korunmuyor. İsviçrede yaşamıyoruzo halde o kadar istemeyen biri neden kürtajı göze alıyoda korunmayı öğrenmiyo
Sperm hareketli, girise bosalsa dahi hamile kalma ihtimali var. O ihtimal burada devreye girmis :/İstemiyorsan aldır tabii…
Çocuğu doğurup doğurmama kararı anneye bırakılmalı diye düşünüyorum.
Neyse…
Vajinismus kadının gebe kaldığını ilk defa duyuyorum.
hamile kalmaktan bu kadar korkan biri neden bi doktora yada bir ebeye gidip bu konuda bilgi almasın yada internette bile bu konuda çok bilgilendirici şeyler var artık eski zamanlarda değiliz sonuçta29 yaşında vajinismus biri zannetmiyorum ki cinsellik hakkında rahat konusuyor, neyin ne olduğunu biliyor, korunma konusunda rahatça bir doktora gidip danısıyor veya zannetmiyorum ki eşiyle aile planlamasından bahsettiler. Klavyeden yargılamak kolay, bu ülkede hala korunma yöntemleri bir tabu. Ayrıca ben kadının yasal hakkı 10 haftaya kadar dedim diye uzattınız da durdunuz. Kişisel vicdan ayrı, yazılı kanun ayrı. Yukarıda bir arkadaş sizin için soyut kavramlar ve kanun farkını çok güzel açıklamış. Bence okuyun.
Ben size başka bir şey soruyorum ama cevap vermeden alakasız bir şey söylüyorsunuz. Evet korunmalıydı ama korunmamış olan olmuş artık ve bebek istenmiyor. Sadece bu konu özelinde de değil yani ne yapsın insan istemediği bebeği doğurup o çocuğa ömür boyu acı mı çektirsin? Böylesi daha mı iyi olur? Buna cevap verin lütfen. Bebekler anne karnında bile her şeyi hissediyorlar o bebek istenmediğini hissetmeyecek mi? Belki çok sağlıksız anne çocuk ilişkisi olacak ömür boyu. Ne olursa olsun o bebek illa doğsun mu?o halde o kadar istemeyen biri neden kürtajı göze alıyoda korunmayı öğrenmiyo
herkes bizim gibi bilinçli değil. yukarıdaki mesajımı okuyun lütfenhamile kalmaktan bu kadar korkan biri neden bi doktora yada bir ebeye gidip bu konuda bilgi almasın yada internette bile bu konuda çok bilgilendirici şeyler var artık eski zamanlarda değiliz sonuçta
ben henüz 22 yaşındayım hiçbir cinsel eğitim almadım istemesem hamile kalmazdım korunmayı öğrenmk günümüzde bu kadar zor değilhanımefendi çünkü bu ülkede cinsellik tabu. Kocasına bile ne istediğini söyleyemeyen kadınlar var, değil korunmak. neden vajinismus bu kadar yaygın cinsellik tabu olduğu için. inanılmaz bir cinsellik konusunda cahillik var, sanki doğru düzgün cinsel eğitim veriliyor da insanlar keyiften korunmuyor. İsviçrede yaşamıyoruz
ben zaten kanunen yasal olmadığını söylemedim hanımefendi kanunen hakkı olduğu şeye yorum yapılamayacağını söyledi bende madem kanunlara bu kadar önem veriyosunuz kanuna uygun olmayan şekilde olursada kanunları aynı şekilde savunurmusunuz dediğimde gördümki kanunları kendi doğrularına göre savunuyolar babadan habersiz kürtaj kanundada yapılamadığı için bence etiklikle ilgili değil çünkü tek ebeveyn olacak kişi anne değil anne kadar babanında hakkı var
belki anne çocuk ilişkisi iyi olmasada o sevgiyi babadan alıcak bana göre az öncede dediğim gibi dünyaya gelmiş bir bebekle o bebeğin bir farkı yok ve artık kalbi atıyo dediğiniz gibi anne karnında duyguları hissediyo fakat acıyı hissetmiyomu parça parça edildiği zaman o acıyıda hissedicektir o yüzden bana göre bakın bence diyorum yasa kanun demiyorum bence doğmalıBen size başka bir şey soruyorum ama cevap vermeden alakasız bir şey söylüyorsunuz. Evet korunmalıydı ama korunmamış olan olmuş artık ve bebek istenmiyor. Sadece bu konu özelinde de değil yani ne yapsın insan istemediği bebeği doğurup o çocuğa ömür boyu acı mı çektirsin? Böylesi daha mı iyi olur? Buna cevap verin lütfen. Bebekler anne karnında bile her şeyi hissediyorlar o bebek istenmediğini hissetmeyecek mi? Belki çok sağlıksız anne çocuk ilişkisi olacak ömür boyu. Ne olursa olsun o bebek illa doğsun mu?
Anne kadar hakkı olamaz şimdi.kadınla aynı şey mi ? Kadın ne karar verdiyse odur bana göre.madem o kadar baba olmak istiyor beyefendi ona göre bir kadınla ilişki yaşayacak.bir olgu bir bireyin vücudunda meydana geliyorsa başkasının söz hakkı olması kadar saçma bir durum yok bence.erkek fikrini kadına söyler kenera çekilir.devlet bunu tanımamalı.iki kişi arasında anlaşacak.baktı çoluk çocuk istiyor.isteyen kadına gidecek.bir de bu konular önceden konuşulmalı zaten.konuşulsa bile tek karar merci kadin olmalı.ben zaten kanunen yasal olmadığını söylemedim hanımefendi kanunen hakkı olduğu şeye yorum yapılamayacağını söyledi bende madem kanunlara bu kadar önem veriyosunuz kanuna uygun olmayan şekilde olursada kanunları aynı şekilde savunurmusunuz dediğimde gördümki kanunları kendi doğrularına göre savunuyolar babadan habersiz kürtaj kanundada yapılamadığı için bence etiklikle ilgili değil çünkü tek ebeveyn olacak kişi anne değil anne kadar babanında hakkı var
bende farkındayım canım ama insanların hukuku kanunları kendisini rahatlatmak için kullanmasını hiç sevmiyorum kanun hukuk bilmeyen biri değilim tam bir yıl adliyede çalıştım çok şey gördüm ama bana göre yinede kanunlarda öyle diye vicdanımızı susturmamalıyızelbette babanın da hakkı var ki ben erkek olsam ve eşim benden habersiz kürtaj yaptırsa o evliliği bitirirdim.
söylemeye çalıştığım konuya yorum yapan kişi hukuksal olarak ele almış siz daha duygusal ve vicdani açıdan bakmışsınız. gebesiniz gerilmeyin diye açıklayayım dedim.
Anneyle babayı nasıl bir tutuyorsunuz ya inanılmaz, doğduğundan itibaren anneyle yapışık yaşamak isteyecek bir canlıdan bahsediyoruz. Babası sevince her şey düzelecek yani, anne sevgisi olmasa problem değil. Siz de buraları okuyorsunuz bdv 40ını aşmış çoluk çocuk sahibi hala annesiyle kötü ilişkisini dert eden insanlarla dolu. İnsan 60 ına da 80ine de gelse anneyle olan kötü ilişkiyi sorguluyor bunu yediremiyor. Size göre çok önemli bir şey değil ya babadan alır sevgisini boşver.belki anne çocuk ilişkisi iyi olmasada o sevgiyi babadan alıcak bana göre az öncede dediğim gibi dünyaya gelmiş bir bebekle o bebeğin bir farkı yok ve artık kalbi atıyo dediğiniz gibi anne karnında duyguları hissediyo fakat acıyı hissetmiyomu parça parça edildiği zaman o acıyıda hissedicektir o yüzden bana göre bakın bence diyorum yasa kanun demiyorum bence doğmalı
Öyle valla.kutsal meryemden daha kutsallar maşallah.secde edeceğim yakındaNe kadınlar var Ferhans görüyorsun.
belki anne çocuk ilişkisi iyi olmasada o sevgiyi babadan alıcak bana göre az öncede dediğim gibi dünyaya gelmiş bir bebekle o bebeğin bir farkı yok ve artık kalbi atıyo dediğiniz gibi anne karnında duyguları hissediyo fakat acıyı hissetmiyomu parça parça edildiği zaman o acıyıda hissedicektir o yüzden bana göre bakın bence diyorum yasa kanun demiyorum bence doğmalı
önemli tabiki ama bence artık yaşayan bir bebeğin hayatını istemiyorum diyerek sonlandırmak kadar önemli değil bana göre henüz küçücük ama yaşıyo sonuçta ve bir insan artıkAnneyle babayı nasıl bir tutuyorsunuz ya inanılmaz, doğduğundan itibaren anneyle yapışık yaşamak isteyecek bir canlıdan bahsediyoruz. Babası sevince her şey düzelecek yani, anne sevgisi olmasa problem değil. Siz de buraları okuyorsunuz bdv 40ını aşmış çoluk çocuk sahibi hala annesiyle kötü ilişkisini dert eden insanlarla dolu. İnsan 60 ına da 80ine de gelse anneyle olan kötü ilişkiyi sorguluyor bunu yediremiyor. Size göre çok önemli bir şey değil ya babadan alır sevgisini boşver.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?