- 3 Haziran 2023
- 218
- 122
- 18
- Konu Sahibi Hayatadair77363
-
Zaten dini bir yorum yapmadım ki dinine hassasiyetine laf etmiş olayım sadece ben olsam aldırmazdm dedimTamam da nerden biliyorsunuz konu sahibinin dinini, hassasiyetini? Şu an bile uzadi mesela mevzu, polemik bu gayet.
Biz o yoruma takılmadık zaten, "dini yorum yapmadik ki, dini yorum niye yasak, size mi sorucam" diye siz ve diğer bi üye uzatınca mevzu buralara geldi.Zaten dini bir yorum yapmadım ki dinine hassasiyetine laf etmiş olayım sadece ben olsam aldırmazdm dedim
9 gün önce üye olmuşsunuz. Senelerdir üyeyiz, bir bildiğimiz var herhalde. Siteye üye olurken kuralları okuyup kabul edip üye oluyorsunuz. Herhangi bir konuyu, dine bağlayıp dini yorum yapmak yasak. Konu din ise dualarımız sizinle topigi var orada konuşulur.Kimse dini yorum yasak diye bişe demedi ha dini yorum şu şekilde olsa belki hani savunulan dine karşı olsa tamam da ortada öyle bişe yok
Ay sizin icjn denmiyor sanirimZaten dini bir yorum yapmadım ki dinine hassasiyetine laf etmiş olayım sadece ben olsam aldırmazdm dedim
Hiç sorma kahrimdan öleceğim. Kürtaj icin bile sevgilinden para iste diyen ekonomideki bir aile özel gereksinimli çocuğa ne kadar bakabilmiştir diye düşünüp duruyorum.Ay icim katildi be gece gece
+10000Korunmayı geçtim böylesine sorunluyken herşey nasıl seviştiniz
Anladım siz diyorsunuz ki yorumda günah aldırma cennet cehennem falan dememiş. Dua niteliğinde yazmış Allahın izniyle bakarsın Allah büyüktür gibi. Ok o yorumu sonradan okudum ve katılıyorum size. O yorumda polemik çıkacak Bi mesaj yok. Gerçi yine çıkmış ama.Aynı şeyi savunuyoruz da farklı şekilde
Aynen sonunda anlaşıldımAnladım siz diyorsunuz ki yorumda günah aldırma cennet cehennem falan dememiş. Dua niteliğinde yazmış Allahın izniyle bakarsın Allah büyüktür gibi. Ok o yorumu sonradan okudum ve katılıyorum size. O yorumda polemik çıkacak Bi mesaj yok. Gerçi yine çıkmış ama.
Devlet almistir diye dusjndum benHiç sorma kahrimdan öleceğim. Kürtaj icin bile sevgilinden para iste diyen ekonomideki bir aile özel gereksinimli çocuğa ne kadar bakabilmiştir diye düşünüp duruyorum.
Bazen mecbur kalıyorsun Allah kimseye yaşatmasın nefret ede ede göz yuma yuma kabul ediyorsunBöyle leş gibi davranan biriyle sevişmek neden mesela? Kavga dövüş bitmiyor, paylaşım yok, sevgi romantizm vs yok ama bi yandan seks de devam ediyor, şaka gibi ilişkiler, hayatlar.
Çıkmamıştır. Haberi okuyana kadar olay 20'lerin başındaki insanlar tarafindan yaşanmış diye düşünüyordum. Kadin 35'te ise adam da bir o kadar vardi. Rezil herif. Vicdan azabı çekiyor mudur onu bile sanmıyorum. Çoktan evlenmiş çocuklanmıştır.O pis herif napiyor acaba, cocuguna sahip çıktı mı mesela
Hayır eski konularıma bakabilirsinizKocanız bu kadar kötü madem, nasıl birlikte oluyorsunuz? Bunu anlamadım. Hamile kalınca mı size uymadığını fark ettiniz ve boşanmayı düşünür oldunuz?
Dini açı, günah, vebal diyen kim hanimefendi?Müslümanlığa karşı veya müslümanlıkla alakalı bişi mi dendi
Bende onu söylüyorum başkasının savunduğu dine dair bişe söylense haklısınız ama şuan burda öyle bişe olmamış ki konu sahibi de dini açıdan günah veya vebali olan bişi olduğunu gayet iyi biliyordur.
Tekrar ediyorum düşüncelerimi sizin değer yargılarınızın filtresinden geçiremem siz dini nasıl yorumluyorsunuz bilmem ama inanç dediğiniz hayata bakışınızdır. Hepimizin bir inancı var bir değer yargısı var ve hepimiz bu minvalde bakarız hayata ben inancım minvalinde bakıyorum bu da çok doğal bunu yasaklıyorsaniz bu çağda hakkaten epey geride kalmışsınizSacmalik degil aslinda; herkes farkli dinlere mensup ya da tamamen inancsiz kisiler var. Sorulan soru dinle alakali degil (dini konu da acmak yasak) dolayisiyla cevapta da dini yoruma gerek yok. Burda akil, mantik cercevesinde cevap veriyoruz hepimiz, soru da bu yonde zaten.
Ha ama illa bu kurallari kim koyuyor, buranin patronu kim derseniz ben sizi dogrudan @Kazen e ya da @Mune ye yonlendirebilirim
Teşekkür ederim zaten en kısa sürede boşanacağım aslında daha geçen hafta avukatla görüşmüştüm ama işte oldu insanlar bilip bilmeden yargılıyor kanuna göre ben kadınlık yapmasam suçlu çıkıyorum ben haksız çıkmak istemiyorum davadaÖzele gidin gayet sağlıklı bir şekilde hamileliği sonlandırıyor doktorlar. Böyle bir evlilikte ben olsam doğum yapmazdım. Vakum yöntemiyle yapıyorlar oldukça sağlıklı. Kürtaj elbette çok travmatik bir durum ama böyle bir evde büyümesin hiç bir çocuk. Her kadının karar verme hakkı var doğum için, yaşamı boyunca onun canından bir parça olacak sonuçta. İnsan insanın hakikaten kurdu ya . Kadın korundum diyor ona rağmen oldu diyor yok nasıl hamile kaldın yok bu kadar kavga ediyodun nasıl seviştin varya fikir vermeyede ehliyet vermeliler. Neyse bu arada kürtaj olursanız bu evliliği masaya yatırmalısınız ben olsam bu adam baba olamayacaksa koca olamayacaksa niye sürüyor bu evlilik diye sorgulardım.
Merhaba arkadaşlar ben eşimle evleneli 6 ay oldu ve 6 aydır çok kavga ediyoruz bana psikolojik şiddet uyguluyor şüpheci sürekli şüpheleniyor hiçbirşeye izin vermiyor biryere gitmeme arkadaşlarımla vakit geçirmeme ve çalışmama ama kendiside götürmüyor sürekli iş iş evdeyken bile doğru dürüst ilgilenmiyor kavga ettiğimizde de sürekli hakaret küfürler arayıp annesine beni kötülemeler felan maddi durumumuz da çok iyi değil artık ondan soğudum ama o kendini kaf dağında görüyor zeka beyin ondaymış manken gibi çocukmuş felan herneyse ben ayrılmayı düşünüyordum açıkçası ama şimdi 1 aylık hamile olduğumu öğrendim ama aldırmak istiyorum kendisine hamile olduğumu söylemedim ailem aldırma düzelir diyorlar ama zannetmiyorum benimle ilgilenmeyen adam çocukla mı ilgilenecek hasta olsam bişeyim olsa doktora götürmeye üşenir hiç birşeyi umursamaz beni bebeğimi de Umursamayacak ben bu evde oturup anca kendi bakacağım ve maddi olarakta yetebileceğini zannetmiyorum yetemezse ne olacak hep benim ailem destek çıkıyor yine mi benim ailem bakıcaz madem ben niye evlendim bilmiyorum vicdanen rahat değilim ama o çocuğa güzel bir gelecek vereceğimi düşünmüyorum şimdi olmasa bile ilerde ayrılacağımızı düşünüyorum siz olsanız ne yapardınız eşim duymadan halletmek istiyorum zaten öyle çok baba olmak için hevesi yok gebe kalmamı de istediğine dair bişey demedi bana hiç bu arada korunuyordum ama nasıl oldu bilmiyorum
Lütfen devam etme bu evliliğeBazen mecbur kalıyorsun Allah kimseye yaşatmasın nefret ede ede göz yuma yuma kabul ediyorsun
Kesinlikle öyle asla izin vermez ki olsa belki bi ihtimal sevinir bile oda ben eve iyice bağlı olacağım çocuk olacak nede olsa boşanamaz diye daha çok üstüme gelecekTecavüze uğradiysa neyse ama gönüllü sevişmiş düzgün korunmamış diyen başkasıydı.
Eşine söylese eşi izin vermese kadin da razı gelse yaşanacak senaryo belli.
Eşine soylese eşi izin vermese kadin bir yolunu bulup kürtaj olsa adam kadina ne yapar saniyorsunuz?
Arkadasina bile gondermeyen bir kocadan olağanüstü anlayış bekliyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?