Hamileyim ama istemiyorum

Gazete haberi olarak paylasilmisti. Hatirlasam keske adini. Ben de sonradan okumustum butun yorumlari. Uzerinden zaman gecmisti. Ama hatirlayan cikar illa ki diye dusunuyorum.
İnanılmaz üzüldüm. O çocuk ne yapiyordur şimdi? Doğur doğur diyenler vebal ödediler mi acaba?

İlk cümlenize istinaden kanunlar o şekilde dediği bize de hastaneler tarafından böyle bilgi verildiği için öyle yazdım o zaman canını riske atmadan hastanede de kürtaj yapılıyordu bize söylenene göre
2012 yılında 6 ayrı hastane bize eş imzası olmadan kürtaj yasal değil yapamayız eşle gelin dedi yalvarıp yakardık durumu anlattık tecavüz evlilik birliği içinde bile olsa söz konusu ise değişir o zaman suç duyurusunda bulunun öyle gelin dediler bize sundukları yol buydu
Teyzemin ise o kadar vakti yoktu zaten geç anlamıştı gebeliğini yasal sınır dolmak üzereydi. Ailemde herkesin hayatında bir travmadır o gün. Ben de yasalara bu ülkede kadın olmaya lanet ettim o gün ama durum da buydu.
Her muayenehane ortamında ameliyat ortamı yok her doktor acil veya bilinmeyen hastalığı olan hastaya müdahele edemiyor burada akıl verdiğiniz kadının hangi doktora hangi muayenehaneye gideceğini bilmiyorsunuz biz de o gün bir doktora üstelik çok tavsiye edilen bir doktora gittik ama sonuç kötü oldu.
Aldırmak istiyorsa aldırsın tabii ki her kadının hakkı ben de hamileyim ve istemeden asla çekilmeyecek bir şey olduğunu yaşayarak gördüm isterken bile çok zor anne olmak
Ama bu yüzden kendi canını hiçe saymasın tecavüze uğradıysa suç duyurusunda bulunsun uğramadıysa da yasal yolla düzgün bir hastanede sonlandırsın gebeliğini diyorum hepsi bu
Belki de benim bu konuda travmam olduğu annem kadar sevdiğim birini kaybetme noktasına geldiğim için bu kadar hassasım ama bana inanılmaz geliyor el altından yapan bir doktora git demek
Bu da benim düşüncem o da sizin düşünceniz

Dini yorum yapmak yasak mı? Bu nasıl bir saçmalık kim koymuş bu yasağı?
Sacmalik degil aslinda; herkes farkli dinlere mensup ya da tamamen inancsiz kisiler var. Sorulan soru dinle alakali degil (dini konu da acmak yasak) dolayisiyla cevapta da dini yoruma gerek yok. Burda akil, mantik cercevesinde cevap veriyoruz hepimiz, soru da bu yonde zaten.

Ha ama illa bu kurallari kim koyuyor, buranin patronu kim derseniz ben sizi dogrudan Kazen e ya da Mune ye yonlendirebilirim

Hap sanirim cogu insan tarafindan yanlis kullaniliyor.. saati dakikasi bile korunmayi tehlikeye atiyormus.. ishal kusma bunlar dahil.. kisaca hapi dogru kullanmak herkesin harci degil.. birde meme kanseri yapmasida cabasi

Organlarını bağışlamış ölmeden önce. Kalbim sızladı.

Bu uye.

Burada doğur ya da dogurma diyenlere de neden kızılıyor anlamıyorum. Ben genel olarak kürtaj konularına yorum yapmamaya çalışırım, böyle bir konunun buraya sorulması çok mantıklı gelmiyor çünkü.
Burada doğur yazıldı diye çocuğu aldırmamak ya da tam tersi aldır deyince koştur koştur doktora gidip kürtaj olmak akil isi değil. Herkes kendi penceresinden cevap yazıyor. Kimsenin de verilen karara bağlı bir sorumluluğu yok.

Son düzenleme:
Konu sahibinin inancını ve hassasiyetini bilmiyorsunuz, ayrıca dini yorum yasak. Bir de, nasıl garanti edebiliyorsunuz ki iyi olacağını? Allah elbette büyüktür, sonsuz güç sahibidir, ben de inanan bi insanım ama herkesin durumu farklıdır, herkes başka şeyle sınanır, böyle faraza pozitif tablolar çizmek ilginç. Abla örneğiniz de alakasız, orada çocuktan hariç bi sürü done vardır, mesela eşi leş değildir, gibi.

Ben size bu saçmalıkları kendinize saklayın desem alın size polemik.

Çok ilginç biri dini yorum yapma der biri böyle hadsizleşir. Herkes gibi yorum yapıyorum sizi ilgilendirmez
Ve herkes kendi kaderini yaşar önemli olan kendi doğrularımızı yaşamamız mümkün olduğunca / herkesin kendi seçimi Rabb'im her ne yaparsa yardımcısı olsun arkadaşımızın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…