Hamileyim ama istemiyorum

Bende çok karşıyim.Cocuk aldırmaya bence kadın düzelir diye beklemis.Biz kadınlar hemen vazgeçemiyoruz.

Ben kimseye aldırmayın demedim kişinin kendi kararı kürtaj gerekliyse ya da anne bebeği istemiyorsa yaptırır beni hiiiiiiç ilgilendirmez ama yasa da bu şekilde eş imzası olmadan yapılan şey suça giriyor muayenehane dediğiniz yerler ne kadar güvenilir?
Biz yaşadık eş imzası istemiyor diye teyzem böyle bir doktor müsveddesine gitti ölüyordu hastaneye zor yetiştirdiler
bu ileride bir şekilde ortaya çıkarsa eşinin eline geçecek kozdan bahsetmiyorum bile
Aldırmak istiyorsa yine gider aldırır zaten eşinin de çocuk istemediğini belirtmiş
Kadın kocasından hamile kalmış sonuçta yasak aşkından değil istemiyorsa konuşur eşiyle anlatır istemediğini
Adam konuşulamayacak biri olmasa gerek sevişebildiğine göre????

Tabikide hergün birbirimizi yemiyoruz ama yapmayınca da bu sefer beni aldatıyorsun bilmem ne birde mahkemede bana kadınlık yapmıyor diye sunabilir ben herşeyi düşünmüyor muyum sanıyorsunuz
İnsanın aklıyla alay ediyorsun. Şu söylediğinin saçmalığını sana anlatmak isterdim ama boşuna yorulmıyim.

24/5/1983 tarihinde kabul edilen yani daha eski olan Nüfus Planlaması Hakkındaki Kanun'a göre evli kadınların gebeliği sonlandırması için eşin izni gerekmektedir.
Onu yazdılar.
Yani 2004 te yayınlanan yeni kanuna göre eş rızasına gerek yok mu
Tam anlamak için soruyorum

Yani 2004 te yayınlanan yeni kanuna göre eş rızasına gerek yok mu
Tam anlamak için soruyorum
Gerek yok diye biliyorum..
Ama doktorlara dava vs açılmasın diye eş izni imzası alıyorlar. Davalık olmamak için.

Uygulamada eşin usulüne uygun alınmış izni olmadan yapılan müdahalele sebebi ile hekime karşı dava yöneltilebildiği görülebilir.

Tckya göre bir suç değil, tckda zorunluluk yok. Bu hususta ayrıca bir tüzük var. Eş rızası tüzükte yer alıyor.

Doğumu yapan kadındır hazır olmayan bir kadına zorla çocuğu mu doğuracaksın demek ne kadar doğru
doğumun kararı kadına bırakılmalı yasal süreçler içerisinde
Mantıklı olan da bu

Ay ne alaka? Nasıl bir bağlantı bu? Siteye dün üye olmuş gibi bir haliniz var. Adam hiçbir yere çıkarmıyormuş kadını. Aynen konuşulmayacak biri değil.
Konuşulmayacak biriyle sevişip sevişip hamile kalması da enterasan ne diyebilirim
Hanımefendinin yazdıklarını okudum ama bana geçmedi açık ve net tecavüze uğramadıysa gayet de bile isteye sevişmiş ve hamile kalmış doğru düzgün de korunmamış
İş anlattığı gibiyse adam o kadar kötüyse konu tecavüze gider o zaman zaten gidip hakkını başka şekilde arayabilir kürtajını da rahatça olur

Siz mi bakacaksiniz maddi manevi?

Türkiye gerçeklerinden haberiniz yok mu? Kaç kadin mutsuz evlilikler içinde sevişip hamile kaliyor. Kaçımızın anne babası çok huzurlu çiftlerdi? Üçer beşer doğurmuşlar işte.

Doğru düzgün korundu veya korunmadı. Kürtaj yine de hakkıdır ve onu bağlar. Yanlış korundu diye ömür boyu sorumlu olacağı bir bebeği doğurmakla cezalandıralım istiyorsunuz.

Demek yalnızca tecavüze uğrarsa kürtaja hakkı var. Sağolun ya ama siz kimsiniz böyle bir karar veriyorsunuz?

Doğumu yapan kadındır hazır olmayan bir kadına zorla çocuğu mu doğuracaksın demek ne kadar doğru
doğumun kararı kadına bırakılmalı yasal süreçler içerisinde
Mantıklı olan da bu
Esasen yasal düzenleme babanın da bu kararda söz sahibi olabilmesini amaçlar. Gerçi artık günümüzde çoğu hukuk sisteminde eş rızası alınması fikrinden vazgeçildi.
Ama ülkemizde bu yasal uygulama halen devam ediyor.

Benim de şahsi fikrim bu husustaki kararı kadının vermesi ve eşin bu karara saygı duymasıdır. Hukukçu kimlik kenara bırakıldığında sizinle aynı düşüncedeyim.

P
ben doğursun demedim eşine haber versin gidip hastane yerine başka yerde kürtaj olmak zorunda kalmasın dedim hala çocuğu doğursun demişim gibi konuşuyorsunuz beni bağlamaz doğurup doğurmaması biz kötü bir tecrübe yaşadık bu olay yüzünden canını riske atmasın diyorum sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…