- 9 Ocak 2012
- 15.599
- 30.244
- 798
- Konu Sahibi Hayatadair77363
-
Arkadaşım yeni kürtaj oldu eşinin iznini almışlar.
Bunca yazanlar yalandan atıp tutuyor muydu yani
Varya
Ya siz ya onlar yanlış
Düşündürürken bile can acıtıyorsun"Zeka beyin bende" diye böbürlenen bir morona, bir damla ıslanacağıma dikenli çalıya sürterim daha iyi.
26 Eylül 2004 tarihinde kabul edilen Türk Ceza Kanunu'nda gebeliğin sonlandırılmasında eş izni zorunlu değildir.
Tckya göre bir suç değil, tckda zorunluluk yok. Bu hususta ayrıca bir tüzük var. Eş rızası tüzükte yer alıyor.
Varya
Ya siz ya onlar yanlış
Bende çok karşıyim.Cocuk aldırmaya bence kadın düzelir diye beklemis.Biz kadınlar hemen vazgeçemiyoruz.hakaret ediyorsa aşağılıyorsa hem de ilk aylardan başlamışsa ateşle barut olmamalılardı. Özelse burda konuyu açmasının bir anlamı yok.
Neyse inş en güzel kararı verir. Ben çocuk aldırılmasına karşıyım çünkü fatura hep en masuma kesilmiş oluyor
Ben kimseye aldırmayın demedim kişinin kendi kararı kürtaj gerekliyse ya da anne bebeği istemiyorsa yaptırır beni hiiiiiiç ilgilendirmez ama yasa da bu şekilde eş imzası olmadan yapılan şey suça giriyor muayenehane dediğiniz yerler ne kadar güvenilir?Bu yasa niye var bir düşünün.
Tüm hekimler bunu yalnızca para için mi yapıyor bunu da bir düşünün bakalim.
Kadının bedeni kadının kararıdır.
İstemedigi bir gebeliği 9 ay vücudunda taşımak istemiyorsa taşımaz.
Ömür billah bir insanla adeta bir organı gibi kendiyle bütün halde üstelik devasa sorumluluklarla yaşamaya devam etmek istemiyorsa etmez.
24/5/1983 tarihinde kabul edilen yani daha eski olan Nüfus Planlaması Hakkındaki Kanun'a göre evli kadınların gebeliği sonlandırması için eşin izni gerekmektedir.
Varya
Ya siz ya onlar yanlış
İnsanın aklıyla alay ediyorsun. Şu söylediğinin saçmalığını sana anlatmak isterdim ama boşuna yorulmıyim.Tabikide hergün birbirimizi yemiyoruz ama yapmayınca da bu sefer beni aldatıyorsun bilmem ne birde mahkemede bana kadınlık yapmıyor diye sunabilir ben herşeyi düşünmüyor muyum sanıyorsunuz
Bdsm seviyorsak diyelimDüşündürürken bile can acıtıyorsun
Yani 2004 te yayınlanan yeni kanuna göre eş rızasına gerek yok mu24/5/1983 tarihinde kabul edilen yani daha eski olan Nüfus Planlaması Hakkındaki Kanun'a göre evli kadınların gebeliği sonlandırması için eşin izni gerekmektedir.
Onu yazdılar.
Gerek yok diye biliyorum..Yani 2004 te yayınlanan yeni kanuna göre eş rızasına gerek yok mu
Tam anlamak için soruyorum
Ay ne alaka? Nasıl bir bağlantı bu? Siteye dün üye olmuş gibi bir haliniz var. Adam hiçbir yere çıkarmıyormuş kadını. Aynen konuşulmayacak biri değil.Adam konuşulamayacak biri olmasa gerek sevişebildiğine göre????
Tckya göre bir suç değil, tckda zorunluluk yok. Bu hususta ayrıca bir tüzük var. Eş rızası tüzükte yer alıyor.
Doğumu yapan kadındır hazır olmayan bir kadına zorla çocuğu mu doğuracaksın demek ne kadar doğruGerek yok diye biliyorum..
Ama doktorlara dava vs açılmasın diye eş izni imzası alıyorlar. Davalık olmamak için.
Uygulamada eşin usulüne uygun alınmış izni olmadan yapılan müdahalele sebebi ile hekime karşı dava yöneltilebildiği görülebilir.
Konuşulmayacak biriyle sevişip sevişip hamile kalması da enterasan ne diyebilirimAy ne alaka? Nasıl bir bağlantı bu? Siteye dün üye olmuş gibi bir haliniz var. Adam hiçbir yere çıkarmıyormuş kadını. Aynen konuşulmayacak biri değil.
Siz mi bakacaksiniz maddi manevi?Benim 3 kaybım oldu onlarda kendiliğinden düştüler o psikolojiyi çeken biri olarak yazıyorum hatta bazen keşke böyle yapmasaydım dediğim bile oldu Benim elinde olmamasına rağmen eşin çok kötü biri ama bebeğin seninde bir parçan Bir can oda lütfen yapma
Türkiye gerçeklerinden haberiniz yok mu? Kaç kadin mutsuz evlilikler içinde sevişip hamile kaliyor. Kaçımızın anne babası çok huzurlu çiftlerdi? Üçer beşer doğurmuşlar işte.Konuşulmayacak biriyle sevişip sevişip hamile kalması da enterasan ne diyebilirim
Hanımefendinin yazdıklarını okudum ama bana geçmedi açık ve net tecavüze uğramadıysa gayet de bile isteye sevişmiş ve hamile kalmış doğru düzgün de korunmamış
İş anlattığı gibiyse adam o kadar kötüyse konu tecavüze gider o zaman zaten gidip hakkını başka şekilde arayabilir kürtajını da rahatça olur
Keşke olsaydida baksaydımSiz mi bakacaksiniz maddi manevi?
Esasen yasal düzenleme babanın da bu kararda söz sahibi olabilmesini amaçlar. Gerçi artık günümüzde çoğu hukuk sisteminde eş rızası alınması fikrinden vazgeçildi.Doğumu yapan kadındır hazır olmayan bir kadına zorla çocuğu mu doğuracaksın demek ne kadar doğru
doğumun kararı kadına bırakılmalı yasal süreçler içerisinde
Mantıklı olan da bu
ben doğursun demedim eşine haber versin gidip hastane yerine başka yerde kürtaj olmak zorunda kalmasın dedim hala çocuğu doğursun demişim gibi konuşuyorsunuz beni bağlamaz doğurup doğurmaması biz kötü bir tecrübe yaşadık bu olay yüzünden canını riske atmasın diyorum sadeceTürkiye gerçeklerinden haberiniz yok mu? Kaç kadin mutsuz evlilikler içinde sevişip hamile kaliyor. Kaçımızın anne babası çok huzurlu çiftlerdi? Üçer beşer doğurmuşlar işte.
Doğru düzgün korundu veya korunmadı. Kürtaj yine de hakkıdır ve onu bağlar. Yanlış korundu diye ömür boyu sorumlu olacağı bir bebeği doğurmakla cezalandıralım istiyorsunuz.
Demek yalnızca tecavüze uğrarsa kürtaja hakkı var.Sağolun ya ama siz kimsiniz böyle bir karar veriyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?