- Konu Sahibi emptystring
-
Çocuk dünyaya getirmiş her kadının çocuğuna kendisinin baktığını mi dusunuyorsunuz? Esimin amca tarafından kuzeni çocuğunu akşam evine bile goturmezdi..istemezdi evine götürmeyi ..akşam işten gelir yemeğini eşiyle annesinde yer sonra kocasıyla evlerine gecerlerdi,ertesi akşam yine misafir gibi gelir çocuklarını görür evlerine donerlerdi.Yazin durum daha beterdiKonunun tamamına yorum yapmayacağım lakin kayınvalideniz için bebeğin altını bile değiştiremiyor demişsiniz, yapmayın lütfen. Bu kadın eşinizi hatta belki varsa kardeşlerini büyütmüş bir kadın elbette yapar
Eğer istemiyorsanız başka sebepleri varsa bunları dile getirin ama bebek büyütemez bahanelerine sığınmayın
Yazıklar olsun karnımda evladı var nasıl diyor onu bir bunun için bu adam bir bunun için bunu diyorsa bir ömür kahrı çekilmezHamileyim. Doğumumda yardım için annem gelecekti.
Kayınvalidem bunu duyunca o geliyorsa ben de gelirim demiş. Ama kendisi öyle çok da yardım edecek tipte biri değil; daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bebeğin altını bile değiştiremiyor. Ben de eşime o zor dönemde annemi istediğimi, onun annesini istemediğimi söyledim. Çok büyük kavgalar ettik. En sonunda kendi anneme gelme dedim. Eşim sürekli ağladığım için ve ortamı gerdiğim için çok mutsuz olduğunu, böyle devam etmek istemediğini söyledi, hatta boşanalım bile dedi. Ne diyeceğimi bilemedim, cevap veremedim. Boşanma gündeme geldiğinden beri kafam allak bullak oldu, nasıl davranacağımı bile kestiremiyorum. Mevcut durumda annem de doğuma gelmeyecek, inanılmaz stresliyim. En çok da bütün bu üzüntü bebeğime yansıdığı için mutsuzum. Nasıl davranabilirim şu durumda?
anası için huzursuzluk çıkaran adama sen yol ver bence... düzelmez.Hamileyim. Doğumumda yardım için annem gelecekti.
Kayınvalidem bunu duyunca o geliyorsa ben de gelirim demiş. Ama kendisi öyle çok da yardım edecek tipte biri değil; daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bebeğin altını bile değiştiremiyor. Ben de eşime o zor dönemde annemi istediğimi, onun annesini istemediğimi söyledim. Çok büyük kavgalar ettik. En sonunda kendi anneme gelme dedim. Eşim sürekli ağladığım için ve ortamı gerdiğim için çok mutsuz olduğunu, böyle devam etmek istemediğini söyledi, hatta boşanalım bile dedi. Ne diyeceğimi bilemedim, cevap veremedim. Boşanma gündeme geldiğinden beri kafam allak bullak oldu, nasıl davranacağımı bile kestiremiyorum. Mevcut durumda annem de doğuma gelmeyecek, inanılmaz stresliyim. En çok da bütün bu üzüntü bebeğime yansıdığı için mutsuzum. Nasıl davranabilirim şu durumda?
Bebek altı değiştirmek üstün başarı ve üstün zeka gerektirmiyor ki, bunu ilk defa anne olan kadınlar hatta doğumdan yeni çıkıp anne olan kadınlarda yapabiliyorÇocuk dünyaya getirmiş her kadının çocuğuna kendisinin baktığını mi dusunuyorsunuz? Esimin amca tarafından kuzeni çocuğunu akşam evine bile goturmezdi..istemezdi evine götürmeyi ..akşam işten gelir yemeğini eşiyle annesinde yer sonra kocasıyla evlerine gecerlerdi,ertesi akşam yine misafir gibi gelir çocuklarını görür evlerine donerlerdi.Yazin durum daha beterdi
Dogum yapacak olan sensin ama senin disinda herkes yaninda kimin duracagi kararini veriyor. Dogum yapacak karisi agliyor diye bosanmak isteyen bir koca. Neden bu kadar pasif duruyorsun rest ceksene ya
Konuda size hak veremeyeceğim, madem anneniz doğumda gelecekmiş eşinizin annesi de gelse ne olurdu yani , eşinizin yüzüne yüzüne onun gelmesini istemiyorum diyorsunuz sonrada kavga edip ağlama krizlerine giriyorsunuz, kaynanamı biliyorum bebeğin altını bile değiştirmez diyorsunuz, anneniz zaten geliyormuş o değiştiremez miydi, bu kadar hayatı yokuşa sürmeye ne gerek var, doğumdan sonra hem annesi hem kaynanası yanına gelmeyip de çocuğunun bütün sorumluluğunu tek başına alan o kadar anne varken, yok kaynanam gelir bakmaz, elini birşeye vurmazlarla ortamı germeye ne gerek var anı yaşayın lütfennn...Hamileyim. Doğumumda yardım için annem gelecekti.
O zaman ben sizin yerinizde olsam asla bu ortamda doğum yapmam. Giderim ailemin yanına. Böyle bir durumda yanınızda annenizi istemeniz kadar doğal birşey yok. Ben de doğum yaptım biliyorum o anki duyguları. Bunlari anlayamayacak adama bir dk tahammül etmem ne yalan soylıyım. Şu durumda yaşadığınız strese bak. Çok üzüldüm halinize. Şu anda sizin bunları kafaya takıyor olmanız, eşinizin bu durumdaki bi kadına o zaman boşanalım demesi bile ne bileyim hiç birşeyi haketmediğini gösteriyor. Allah yardımcınız olsun.
Yalniz konu sahibinin kayinvalidesi onun annesi gelirse ben de gelirim diyor. Isin icinde inat ve kiskanclik var gibi.Kayınvaliden de orada bulunmak istemiş size zararı yoksa yani kötü bir kayınvalide değilse hem anneniz hem kayınvalideniz gelebilirdi..sadece bebeğin altını değiştiremiyor diye gelmemesini istemeniz biraz garip olmuş belki yemeklerinizide o yapacak yapacak. O kadın Senin kayınvaliden belki ama Neticede eşinin annesi büyük kavgalar etmeden ortayı bulabilirdiniz . Eşinin bu yüzden boşanalım demeside en az senin,bebeğin altını bile değiştirebilecek kapasitede olmayan kayınvalidenin gelmemesini isteyip kavga çıkartman kadar absürt.
Unutma Senin annen Anane oluyor kayınvaliden de Babaanne ..
Senin annen için sizin eviniz “kızının evi” olurken
kayınvaliden için de oğlunun evi oluyor
Sen anne olurken Eşin baba oluyor
Velhasıl Her iki anneninde torunu oluyor..
Arkaniza bakmadam oradan uzaklasin. Ne bicim bir kocanız var. Hamileyken bile bosanma ile mi sindirmeye çalışıyor sizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?