- 25 Nisan 2016
- 986
- 890
- 103
- 42
- Konu Sahibi emptystring
-
Doğuma yakın bir kadına eziyet hemde anası için haa vay bee vayyy allah yardımcın olsun bacım 2 side gelsin çok zordayım üzme. Beni bu kadar bebeğimizde etkileniyor diye güzel bir dille anlat gönül neler demek istiyorda işte neyseeHamileyim. Doğumumda yardım için annem gelecekti.
Kayınvalidem bunu duyunca o geliyorsa ben de gelirim demiş. Ama kendisi öyle çok da yardım edecek tipte biri değil; daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bebeğin altını bile değiştiremiyor. Ben de eşime o zor dönemde annemi istediğimi, onun annesini istemediğimi söyledim. Çok büyük kavgalar ettik. En sonunda kendi anneme gelme dedim. Eşim sürekli ağladığım için ve ortamı gerdiğim için çok mutsuz olduğunu, böyle devam etmek istemediğini söyledi, hatta boşanalım bile dedi. Ne diyeceğimi bilemedim, cevap veremedim. Boşanma gündeme geldiğinden beri kafam allak bullak oldu, nasıl davranacağımı bile kestiremiyorum. Mevcut durumda annem de doğuma gelmeyecek, inanılmaz stresliyim. En çok da bütün bu üzüntü bebeğime yansıdığı için mutsuzum. Nasıl davranabilirim şu durumda?
Sana eşi tarafından sürekli boşanmakla tehdit edilen bir kadın olarak kendi tecrübemi sırf hamile olduğun için anlatıcam.
Ben evlendim eşim 1. Ayda boşanalım dedi.
Ben salak olduğum için çok korktum.
Aman bak boşanma lafı öyle zırt pırt ağza alınmaz vs barışalım seni çok seviyorum diye iki kere salaklık ettim
Daha sonra ne oldu biliyor musun
Ben her kavgada boşanmakla tehdit edildim.
Sürekli annemin evine kovuldum
En son boşanalım dediğinde de pılımı pırtımı toplayıp evi terk ettim.
Davayı da açtık. Hala tülay geri dön modunda geziyor
Şu anda peşimde pervane ama ne yazar. 1 senedir ne çektiğimi ben biliyorum.
Diyeceğim o ki blöf yapıyor. Boşanmak o kadar kolay değil. Boşanalım mı dedi
Hemen tamam boşanalım protokolü getir imzalıycam diyeceksin. Önüne protokol gelirse de şartlarını sağlıyorsa imzala sakın geri basma. Bak o zaman o adam sana blöf yapabiliyor mu boşanmanın b sini ağzına alabiliyor mu.
Sakın ezik durma asla benim gibi taviz verme.
Gidebileceğini bilmezse hep eziyet eder.
Bana aklınca gözdağı veriyor gibi geldi eşiniz.
Annenizi çağırın bence. Eşinizin terbiyesizliği için kendinizi cezalandırmayin.
Kayınvalide de yani çok problem biri değilse aranız normalse gelseydi tabii. Torununu görürdü illa bakmak zorunda değiller ki.
Benim de annem gelmiş ne bebeğe ne ise güce el sürmemişti. Torun görmeye gelmiş kadın yani ne denir ki.
Aynen katiliyorum--Neden kadin idare etmek zorunda?
-- Neden koca ya bu kadin annemle simdi rahat edemez diye düsünüp; annesine anne sen bir kac gün sonra gel diyemez?
--Hamile olunca kutsal olunmuyor belki ama daha hassas olunuyor neden bu durum dikkate alinmaz?
--Kv nin de torun görmek Hakki deniliyorda; dogumda gelinin rahat etme Hakki neden elinden aliniyor?
--Annem doguma gelmezse bosanalim diyen koca bu cesareti nereden buluyor?
Git annnelerde doğum yap böyle bir şey için boşanıyorsa buyursun boşansınHamileyim. Doğumumda yardım için annem gelecekti.
Kayınvalidem bunu duyunca o geliyorsa ben de gelirim demiş. Ama kendisi öyle çok da yardım edecek tipte biri değil; daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bebeğin altını bile değiştiremiyor. Ben de eşime o zor dönemde annemi istediğimi, onun annesini istemediğimi söyledim. Çok büyük kavgalar ettik. En sonunda kendi anneme gelme dedim. Eşim sürekli ağladığım için ve ortamı gerdiğim için çok mutsuz olduğunu, böyle devam etmek istemediğini söyledi, hatta boşanalım bile dedi. Ne diyeceğimi bilemedim, cevap veremedim. Boşanma gündeme geldiğinden beri kafam allak bullak oldu, nasıl davranacağımı bile kestiremiyorum. Mevcut durumda annem de doğuma gelmeyecek, inanılmaz stresliyim. En çok da bütün bu üzüntü bebeğime yansıdığı için mutsuzum. Nasıl davranabilirim şu durumda?
Kaynana anne gibi tahammül eder mi? Kadın doğuracak, sancısı ağrısı olacak. Bir hafta ayağa kalkamayacak belki. İki normal doğum yaptım, 20 gün ağrım oldu benim, bakın en hafif sıkıntı bu doğumla ilgili. E yemek temizlik yapılacak. Yapar mı kaynana? Yapsa da suratını buruşturur. Zaten anladığım kadarı ile kaynana ayıla bayıla gelmiyor. Dünürle yarışa girmiş.Konunun tamamına yorum yapmayacağım lakin kayınvalideniz için bebeğin altını bile değiştiremiyor demişsiniz, yapmayın lütfen. Bu kadın eşinizi hatta belki varsa kardeşlerini büyütmüş bir kadın elbette yapar
Eğer istemiyorsanız başka sebepleri varsa bunları dile getirin ama bebek büyütemez bahanelerine sığınmayın
Bakın zaten mesajımda başka sorunlar varsa onları söyleyin ancak altını bile değiştiremez demeyin dedim. Neticede tabi ki insan tuvalete veya duşa annesiyle daha rahat girer, o konuda bende aynı şeyi düşünüyorumKaynana anne gibi tahammül eder mi? Kadın doğuracak, sancısı ağrısı olacak. Bir hafta ayağa kalkamayacak belki. İki normal doğum yaptım, 20 gün ağrım oldu benim, bakın en hafif sıkıntı bu doğumla ilgili. E yemek temizlik yapılacak. Yapar mı kaynana? Yapsa da suratını buruşturur. Zaten anladığım kadarı ile kaynana ayıla bayıla gelmiyor. Dünürle yarışa girmiş.
Öncelikle eşinize boyu posu devrilesice demeden edemicem.Hamileyim. Doğumumda yardım için annem gelecekti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?