Hamileyim, eşim boşanalım dedi

Annenizde, kayınvalidenizde istiyorlarsa bırakın gelsinler.Birinden biri bir süre durup, sonrasında gitmek isteyeceklerdir.Siz bu zaman zarfında kendinizi toparlamaya çalışıp, bebeğinizle ilgilenin. Evde iş yapıp, kimseye hizmet etmeyin.
Üzerinden yıllar geçti. Ama, benim doğumumda kayınvalide kendi evine gelirsem, bana bakabileceğini söyledi. Bende rahat edemeyeceğimi, kendi evimde olmak istediğimi söyledim. Tam hatırlamıyorum, 3-5 gün kalıp evine döndü. Annemde 20 gün kalıp gitti.Ben bebeğimle ve kendimle ilgilendim. Kimin ne yaptığı, ne dediği, ne yiyip, ne içtiğiyle falan hiç ilgilenmedim.
Hamilelik ve lohusalıkta insan zaten çok duygusal oluyor. Bir de başkalarının lafını sözünü çok kafaya takıp,vara yoka ağlayabiliyor.Bunları boş verip, kendinize ve bebeğinize odaklanın.

Kayınvalidem annemin geleceğini duyunca gelmek istedi diyerek durumu manipüle ediyorsunuz. Zira anneniz gelecği için değil doğan çocuk onun da torunu olacağı için gelmek istiyır bu son derece normal. Sanki önce çağırmışsınız gelmemiş de anneniz gelince gelmek istemiş gibi yazınca mesele de haklı olmuyorsunuz.
Bu sebeple eşinizden haksız olduğunuzu söyleyip özür dileyin bence. Hamile olunca kutsanmış olmuyoruz.

Oğullarından ayrılamayan ana kuzusu olanlar evlenmesin mümkünse ya.. Şu kadınları Bi rahat bırakın.. Tamam bizde anneyiz ama herkes evlenince bir aile olduğunu kavrayabilseler
Oğlunuz evlendiğinde torununuz doğarken yanında olmak isterseniz, geliniz sizi kabul etmediğinde de umarım duruma böyle bakıyor olursunuz

Anası için, hem de stres yapmamam gereken bir dönemde boşanmayı gündeme getirip beni üzen adamı ona kalmadan ben boşardım.
Muhtemelen blöf yapıyor konu sahibi. Sizi böyle yola getirecek aklınca. Yazın dilekçeyi açın davayı bakın nasıl R yapacak.
Belki tüm bunlar şu dönemde sizi yorar bebeğiniz için. O halde annenizin yanına gidin orda doğurun.Eşinize de doğumdan sonra ilk iş boşanıcaz deyin. Herife bak ya. Hamile kadını doğum arifesi nelerle uğraştırıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oğlunuz evlendiğinde torununuz doğarken yanında olmak isterseniz, geliniz sizi kabul etmediğinde de umarım duruma böyle bakıyor olursunuz
Ben iki doğum yaptım o anda sevmediğim kimseyi görmek istemedim. Norkozluyken görümcem beni konuşturmaya çalıştı saçmalayayım diye ağız aradı kv de de aman ne var sezeryanda normal doğursaydın görürdüm annelik mi sezeryan normal doğum yapacaksın anne olduğunu anlamak için demişti sinir olmuştum. Konu sahibi zaten demiş anlaşamıyoruz diye. Kızının doğumuna gidebilir ama gelinin doğumuna gitmese de olur kendi annesi olsun yanında demeli çünkü özeli kızın annesinin yanında daha rahat olur. Doğum yapınca gelirler görmeye görüp giderler. Bence kız annesi ile erkek annesi arasında çok fark var bir de lohusa daha hassas olur burda ne konular okuyoruz. Kadın Doğum yapıyor kv görümce elti çöküyor eve lohusa lohusa birde hizmet bekliyorlar. Doğum özel bir an herkes nasıl istiyorsa öyle yapmalı. Kv gelecem diye tutturmasa karı koca araları bozulmayacak. Herkes anlayışlı olmalı. Benim çocuklarım istemezlerse düğününe doğumuna misafir gibi gitsem de olur onlar mutlu olsun da huzuru bozulmasın diye düşünürüm

Çocuk sahibi değilim ama boşarım dedikçe her geri adım atışınızda başka konularda da bunu kullanacaktır diye düşünüyorum
Sağ Salim bebeğinizi kucağınıza alırsınız umarım

Kendi annesi gelsin diye öyle yapıyor bu blöfü yersen bittin tamam boşanalım git evden annem gelecek doğumuma de

Neden baskı yaparlar anlamıyorum.eşinize de annen gelmesin denmez ben dıyemem..kendi zaten 2 3 gün durur giderdi bence

Ya ne dünyalık şeyler ya. En basiti kendi annemden örnek vereyim annem bebek altını değiştirmeyi blmyr bakmayı çok beceremiyor gelinlern evine doğum zamanı gitti. Yanında bulundu gelinlerde annemi gercekten çok severler eşim benim annem için gelmesin dicek varya bende çok üzülürdüm bu nedir ya herşey iş mi arkadaşım yada aranızda saygı yokmu. Sırayla gelsin diyin lohusayim annenin yanında cekinirim annemle rahat ederm sonrada annem gelsin diyin yada gelsin inanın çözüm çok en kolayı gelmesin Diyip sonrası madem öyle annemde gelmesin diyip bu mutsuz tabloyu ortaya çıkarmak

Ne güzel bir yorumdur

Sırf eşinizle huzurunuzu bozmamak için doğum gibi önemli bir olayda annelerinize nasıl gelme diyebiliyorsunuz.
İnan hiç bir şekilde laf anlatamıyorsam, çözemiyorsam bile "peki seninkide gelsin" der, durumu idare eder yinede anneme gelme diyemezdim. Benim yapım bu bana değer veren sevgisinden emin olduğum, sevdiğim birini gücendireceğime 1 hafta 10 gün ne ise ben idare ederim.

Ayrıca ben bir kadın olarak annenin yanında daha rahat edeceğini bu yüzden anneni tercih ettiğini anlayabilirim. Çünkü bende bir kadınım ve benim içinde öyle. Buraya kadar haklısın da!

Ama bir erkeğin bunu anlaması için gerçekten muhakeme yeteneği üst düzeyde olmalı. Ataerkil toplum, erkeklerin yüzeyselliği gibi konuları baz alınca inan çoğu erkek "benim annemi istemiyorsan seninki de gelmesin" der. Çünkü doğum psikolojisi, kadının fiziken ve ruhen yaşadığı zorluklar vs hiç biri hakkında fikri yok. Hiç yaşamamış ve yaşamayacak. Biz insanlar bazı konularda çatışırken karşımızdakinin kendimiz gibi düşünmesini beklediğimiz için orta yolu bulamıyoruz. Erkeğin kapasitesi bu kadar yani fazlası yok. Neredeyse her kadının benzer problemleri yaşadığı düşünülürse, erkeklerle ilgili beklentimiz fazla mı acaba?

Diğer yandan karısı doğuma bu kadar yakınken onu bu şekilde üzmesi, boşanma lafını geçirmesi kusura bakmayın eşinizin hadsizliği. Keşke daha ılımlı konuşup orta yolu bulabilseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…