hamileyim, kızım doğmak üzere ve boşanıyorum...

rivera yanlış anladın, o evlenirse sorun yok, ben ilerde evlenirsem kızımı alırmış=) artık sadece gülüyorumm ya. ben bi kere başımı yaktım zaten, ikincisini yaparmıyım akıl etmiyo

niltt ve sevda28 keşke çocuk yapmasaydın yazmışsınız. şimdi burda yazamıyorum açık açık ama benimde planlarım arasında çocuk yoktu. evet olmasa belki herşey daha kolay olurdu, ama yine de herşeye rağmen kızım iyi ki var... hayatta herşeyin bi sebebi vardır. kızım olmasa ben belki bu kadar sakin kalamazdım.

he bi de ayrı eve şart koş diyenler, hatalı olan benim ya, beyfendi doğumda gelecekmiş, bana son kez eve dönüp dönmeyeceğimi soracakmış. eğer yine gelmezsen sen bilirsin, istersen açarsın davayı diyo. yani anlayacağınız bu evliliğin uzatmaları bile kalmadı.

madem kaynın warmış yani annesi tek basına değil yanında bi erkek war neden yanınıza yerleşmiş

canım bu bahsettiğim kaynım da kemik erimesi var. o yüzden o da bizde. bu tek kaynım deil. 3 kaynım daha var. gelip çay içer yemek yer giderler, bi de alttan alta laf sokarlar. annemle abim hangi gelinimin elinde ölürse onun benden çekeceği var diye.
ben aslında kaynımı çok seviyordum. ama artık tahammül edemiyorum. büyük konuşmayayım ama ben bakılacak durumda olsam birinden bişey isterken çekinirim. ama onda öyle birşey yok. istediği anında olacak, yoksa küfür falan hak getire.

allah yardimciniz olsun
iyilikten maraz dogmus malesef
siz empati yaparak kabullenmissiniz
onlar yüz bulmus yazik olmus
3 ay arayip hatir bile sormayan bir baba
aslinda görmemeyi hak ediyor
ama yinede göstermek zorundaisniz bence
yinede babasi sonucta ne olursa olsun
bakarsiniz bu sebeble insafa gelirler

Allah sabır versin...
Çocuk doğduğunda baba kesilecek dediğin gibi o adam...
7 yaşına kadar velayeti her şartta sende oluyor onu biliyorum da görme hakkı var mı yok mu ondan emin değilim...

siz dava açmayın. kendisi boşanmak için başvursun.Terk edilen kişi sizsiniz.Hukuk önünde bu şekilde daha güçlü konumda olursunuz. sakın davayı size açtırmasına izin vermeyin.İleride beni o terk etti, kızıma hep ben baktım velayeti alamaz deme hakkınız doğar evlenseniz bile.

İki ucu pislikli değnek. Gönül diyor ki çocuğunuzu hiç göstermeyin onlar hak etmediler. Ama mantık da diyor ki sonuçta yavrunuzun babası. Çocuk psikolojisi için hayatında mutlaka baba olmalı.. Çok zor. Allah iyi yazılar yazsın size..

hamilelikte bu kadar şey yapılırmı bi insana.
insanın en duygusal olduğu dönemdeyiz sonuçta.
çok zor şeyler bunlar gerçekten.
ama olan kızınıza olucak bana sorarsanız.
yazık olucak yavrucağa.
allah yardımcınız olsun.

canım davayı mecbur ben açıcam. çünkü onlarda boşanmak yok. senelerce beni görmez belki ama ben davayı açmazsam da boşanmak aklına gelmez.

evet canım olan kızıma olacak biliyorum. bazen çevremdekiler ayrı ev tutsa kızın için bi kez daha dene diyorlar. ama anladığınız gibi bu evlilik bitti zaten. benim annemle babam hır gür içinde büyüttü bizi. şimdi bana sizin için ayrılmadık dedikleinde keşke ayrılsaymışsınız diorum.
şimdi düşünüyorum, ayrı ev açtı diyelim, bende biten bitti, onda zaten sorumluluk denen bişey yok, illa ki bir gün bir yerde patlak verecek. eğer tekrar denersem kızım anneyle babayı aynı evde görmeye alışmış olcak. bizim boşanmamız onun açısından daha zor olacak. ama şimdi boşanırsam, kızım için yine zor olacak ama en azından anneyle babayı ayrı ayrı evlerde bilicek. anlatabildim mi bilmiyorum :çok üzgünüm:

aç davayı kurtul.kızını da ondan saklama.istediği zaman gelsin görsün.yarın öbür gün kızın büyünce sen kötü olursun.zaten çok fazla göresi de olmaz korkma.sana sahip çıkmayan bir adamdan baba da olmaz.merak etme.her zaman şunu düşün senin olduğu kadar onun da kızı.ister görsün ister görmesin.sen karşı çıkma.ama davayı aç bekleme.hayatın önünde.ayrıca bütün erkekler aynı değil.sana ve kızına sahip çıkacak biri mutlaka olur.sen yeter ki hata yapma.hayata küsmek doğru bişey değil.unutma sen değerlisin.

Hikayenin altinda ne hikayeler çikiyor... film gibi...

Ne diyecegimi bilemiyorum kafaniza koymu$sunuz bo$anmayi onlara yaptigin onca iyilik, emek,... gençligin? Bunlarin hesabini sormayacak misin?
Biolojik babasi ilerde kizina nafaka ödeyecek kolaydi öyle bo$an demekle bitmiyor her$ey.. Sana sen ver dilekçeyi dedigine göre bu ili$kiyi düzeltmeden yana degil e$iniz.

Kadin Haklari / Dernekleri /... vs böyle yerler yokmu yav Türkiye'de bilgi alabilceginiz? Yasalar ne der? Ne yapmalisiniz felan?

Baba ocağın seni almış sana sahip çıkmış. Bence bu harika birşey. Sende kendin bebek doğduktan sonra hayatına devam et. İş bul,işte çalış. Ekonomik özgürlük yarat kendine. Evlenmem bir daha falan deme. Belli mi olur. Allah yüzünü 2.sinde güldürür belki ya da kocanla iyi olabilirsin ama bu anlattıklarına bakılırsa devenin kuğu gölü yapması kadar zor birşey. Hakkında en hayırlısı olması dileğimle..

yaşadıkların gerçekten üzücü ama sana şunu söyleyim kötüde olsalar bebeğinin bir günahı yok babasını görmesi en doğal hakkı o insanlar için günaha girmemelisin görüştürmemekle,birde çocugum için dönmeliyim dersen ve eşinde pişman olursa mutlaka ayrı ev tutsun ve sen öyle dön vaatlere kanma bu saatten sonra,senin ve bebişinin huzuru çok önemli sonuçta...

Böyle basiretsiz erkekler kadınlarının ve doğmamış çocuklarının hayatlarını bile kangren ediyorlar işte ((( Nasıl sinirlendim nasıl üzüldüm anlatamam. Kendimi senin yerine koyuyorum, belki bencillik çocuğun açısından ama göstermezdim o çocuğu ben o adama herhalde. Sinirle söylüyorum bunu tabi. Ama sonra dedim ki çocuğun suçu ne, o da beş para etmez de olsa o çocuğun babası bi yerde. Ama hiç sanmıyorum ki arasın sorsun zaten, hamileyken karısına acımayan adam evladını mı özleyip merhamet edecek. Çocuğunu çok seven anasının karnındayken de düşünürdü onu. Boşwer Allah'tan bulsun, sen al çocuğunu kucağına kalk ayağa, yeniden başla.. O da kapatsın karnına anasını, kardeşini. Anlayacak hatasını, ne dolduruşa geldiğini ama o zaman sen bambaşka bi hayata yelken açmış olacaksın. Herşeyin hayırlısını veren Allah, bunu da hayırlı olsun diye vermiştir sana. Öyle düşün.

canım yaşadıkların çok acı heleki hamile döneminde bunları yaşamış olman bana kalırsa görüşmeleri engellememen ilerde büyüdüğünde buna kendisinin karar vermesini beklemen yasaklar herzaman caziptir ama kızının tanımasına izin vermelisin bence bir ömür boyu görüşmesini engelliyemezsin çünkü

bence hayatını kur ve geri dönme. ama olur da yine eve dönmen için ikna turları başlar, sen de yine denemek istersen, eşinirı ayrı ev açıp içini yerleştirdiğini görmeden kılını kıpırdatma.

arkadasım durumun zor allah sabır versin ..ders cıkarmalısın bu durumdan bu evlilikten allah sana güzel bir bebek nasip etmiş sadece..
hep söylüyorum yeni evli bir çiftin yakınlaşması bağlanması için yalnız kalması şart...kocan sana hiç bağlanamamaış çünkü anacıgı yanındaymış...özeliniz olmamamış ah canım ah keşke olmaz deseydin en başından ev üstüne ev olmaz..artık olan olmuş bundan sonra akışına bırak takma kafana öncelikle bebişini düşün lütfen sonrası allah kerim...kader kısmet eşin biraz sorumsuz ve korkak ondan koca olmaz gibi geldi bana...bekle bakalım...

canım bence sakın kararından vazgeçme, kararlı ol ve dik dur, onların seni aldatmalarına kanma sakın. Şunu sakın unutma huylu huyundan vazgeçmez. böyle konularda yazıyorum hep, ben de hamileyken ayrıldım eşimden, bırak hamileyken doğumdan sonra bile aramadı beni, aradığı zamanlarda da hakaret edip sürekli beni suçluyordu, kızım doğdu boşanma davam sonuçlanmak üzere, huzur içinde yaşıyorum, mutluyum, insanlara köle olmak, eziyetlerine katlanmak için gelmedik bu dünyaya, hayatının kıymetini bil tatlım.

dava açınca zaten mahkeme babasına bir gün verecek çocuğu görmesi için, bebek olduğu için ya haftada bir iki saat olur ya da 15 günde bir olur en fazla, hele ki başka şehirde olması çok daha güzel, ama çocuğu görme kararını mahkeme sadece baba için verir unutma, sakın kaynananı ve kaynını evinize dahi yaklaştırma, onlar haketmiyor ne seni ne çocuğunu,

hiç üzülme güzelim, Allah kurtarmış seni onlardan, bol bol şükret ve kızınla geçireceğin güzel günlerini düşün, çocuğun için tekrar dene diyenler var elbet, yavrucak o evde sağlıklı bir şekilde büyüyebilecek miydi? mutlu huzurlu olabilecek miydi? eğer evet diyorsan ben de derim tekrar dene derim, ama olmuyor, çocuğun onu seven insanların içinde yetişecek, ailelerimizin destek olması çok güzel, Allah onları başımızdan eksik etmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…