- 21 Ağustos 2014
- 1.381
- 832
- 73
- Konu Sahibi KumkatNedir
-
Kahvaltılık ta olur canım. Öncelikle kahvaltılıkla bile uğraşmadan kuru pastayla da çok rahat ağırlarsınız misafirleri.Çay,kuru pasta, yakınlarda varsa bi fırın simit, poğaça bile olur akşamüstü oturmaya gelmek bu yemekli değil
K KumkatNedir inanın çok üzüldüm strese girmenize. Ben de evliliğimin ilk zamanlarında misafiri çok stres yapardım o yüzden çok iyi anladım sizi.
Ben yemeğe geleceklerini hiç sanmıyorum, bana sorarsanız kendilerince sizi yormamak için geç haber verdiler. Yemekli misafirin yemeğe geleceği bellidir yani bir ihtimal yemek olmaz o yüzden çay demleyin. Ev yapımı satan yerler varsa oradan bir şeyler alın. İnanın benim aklıma düğüne gelmedikleri için gönül almak istiyorlar gibi bir ihtimal geldi, belki gelemediler hediye getirmek filan istiyorlardır diye düşündüm. Öyle sizden çok bir şey beklediklerini sanmıyorum. Bir iki saat oturup giderler gibime geliyor. Bence güler yüz en büyük ikram ve ilk intiba için yeterli. Siz pozitif olmaya bakın gerisi önemli değil.
Bende sizin gibiydim yeni evli olduğum dönemlerde çok gerilirdim,ama önce şunu söyleyim kesinlikle sakinlesmelisin kendin ve bebegin için,ikincisi panik halde olursan elin ayağın birbirine dolaşır, bence sen temizlikten ziyade ikramı kafana takmissin,tavsiyem yarın vakitlice kalk,tuzlu birşeyler ye midenin bastır biraz,önce mercimek çorbası yap,esinede hazır köfte aldır nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben köfteci yusuf tan ara ara alıyorum kilo ile satıyorlar birde marketten tekirdağ yada ınegöl köfte aliyorum ev köftesi gibi oluyor,hatta köfte yanına patates dilimleyip fırın yemeği bile olabilir birde pilav yap yanına bi yeşillik salatası belki tursun vardır,sonra bi ayran yapabilirsin mesela, tatliyida kesin hazir aldir trilece gerçekten iyi fikir.. ama önce sakin ol,ınan akşam olduğunda boşuna strese girmisim diceksin..iyi geceler kızlar
Şu an çok tadirginim yaklaşık 15 dk önce çok yakın değil ama uzakta olmayan eşimin akrabaları telefon etti yarın öğleden sonra bize geleceklerini söylediler 3 4 aile yaklaşık 8 10 kişi evde olup olmadığını sordular eşimde evdeyim buyurun gelin dedi .
Evleneli 5 ay oldu bu süreçte gelen olmadı birinci derece haricinde yani evimize ilk defa gelecekler .
Ben 2 aylık hamileyim sürekli bulantım var kusuyorum ve elimi kaldıracak halim yokGünlerdir evimi doğru düzgün temizlemedim
Yarın pazar ve hiç böyle hayal etmemiştim .
Evde yemek hazırlayamıyorum akşama kadar aç bekliyorum eşim gelsin bişeyler hazırlasın diye
Bu haldeyken nasıl misafir ağırlıycam bilmiyorum eşim ayıp olur bişey diyemedim dedi.
Eltim var üst katımda ama öyle çok yardımcı olcak biri değil başkada yardımcı olcak kimsem yok şu anda annem Kv şehir dışında .
Bu insanlar ilk kez geliyorlar evime güzel ağırlamak istiyorum halımda cay lekeleri var evim çok temiz degil temizlıgı halletsem mutfak için ne yapmam gerek nasıl yapcam bilmiyorum ?
eşimin aılesınde gelen mısafıre mutlaka sofra kurulur nasıl hakedeceğim bi yol gösterin lütfen
gece gece haber vermelerinden bahsetmıyorum bile Tecrübeli ablalarım bi yol gösterin lütfen çok taktım kafama ya
Yeni evli insan dört dörtlük ikram yapamaz, bu bir tecrübe işidir ve süreç ister. Bazısı önceden tecrübelidir yapar evet ama yapamamak kusur değildir. Zamanla hallolur. Ama kişilik değişmez. Siz şimdi güleryüz gösterin bu sizin kişiliğinizi gösterir. İyi insan olmak iyi davranmaktır, dört dörtlük bir ev hanımı olmak değil.Hiç böyle dÜşümemiştim evet belkıde ondan dolayı geç haber verdıler aksamda degıl ozellıkte öğleden sonra demısler buda yemek hazırlama oluyor sanırım . Yok dugunumuze geldıler üstelik kendilerini parçaladılar her konuda yardımcı oldular . İnşallah hayırlısı ıle atlatırımevet çok haklısınız ozellıkle evımde huzurlu olmalılar sıcak bi ortam güler yüzlü olmak kusurlarında kapatır sanırım
Hazır yufkadan börek yapabilirsin eşine tarif et yapsın dolapta bir gece bekletin misafir gelecek zaman pişirin yanına bir kek kekin üzerine hazır çikolata sosu çok güzel olur pastaneden elmalı kurabiye alın yanına hic stres yapma çay lekeleri için aklında bulunsun dökülür dökülmez üzerine suyu emen kağıt havluyla bastır yada bezle bastır hiç iz kalmıyor ardından istediğin madde İle sil eğer eşin keki cirpmazsa oturarak yap böreği ben hep masada oturarak yaparım en fazla 10 dk sürüyor.Hiç böyle dÜşümemiştim evet belkıde ondan dolayı geç haber verdıler aksamda degıl ozellıkte öğleden sonra demısler buda yemek hazırlama oluyor sanırım . Yok dugunumuze geldıler üstelik kendilerini parçaladılar her konuda yardımcı oldular . İnşallah hayırlısı ıle atlatırımevet çok haklısınız ozellıkle evımde huzurlu olmalılar sıcak bi ortam güler yüzlü olmak kusurlarında kapatır sanırım
Bende sizin gibiydim yeni evli olduğum dönemlerde çok gerilirdim,ama önce şunu söyleyim kesinlikle sakinlesmelisin kendin ve bebegin için,ikincisi panik halde olursan elin ayağın birbirine dolaşır, bence sen temizlikten ziyade ikramı kafana takmissin,tavsiyem yarın vakitlice kalk,tuzlu birşeyler ye midenin bastır biraz,önce mercimek çorbası yap,esinede hazır köfte aldır nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben köfteci yusuf tan ara ara alıyorum kilo ile satıyorlar birde marketten tekirdağ yada ınegöl köfte aliyorum ev köftesi gibi oluyor,hatta köfte yanına patates dilimleyip fırın yemeği bile olabilir birde pilav yap yanına bi yeşillik salatası belki tursun vardır,sonra bi ayran yapabilirsin mesela, tatliyida kesin hazir aldir trilece gerçekten iyi fikir.. ama önce sakin ol,ınan akşam olduğunda boşuna strese girmisim diceksin..
O zaman en güzeli hazır birşeyler,güleryüz durumunuzu bildirir bir iki cümle,eminim başından gebelik geçen kadınlar sizi anlayacaktır,Allah kolaylık versin..Pilavı görmeyende yapmayanda dayanamıyorum salca ve yağdan tıksındım evimde 1aydır yemek pişmiyor bu durumda yağsız ve salçasız hiç bişey yapamam mümkün degıl evet bu nedenledir olduklara telaşlıyım
Yeni evli insan dört dörtlük ikram yapamaz, bu bir tecrübe işidir ve süreç ister. Bazısı önceden tecrübelidir yapar evet ama yapamamak kusur değildir. Zamanla hallolur. Ama kişilik değişmez. Siz şimdi güleryüz gösterin bu sizin kişiliğinizi gösterir. İyi insan olmak iyi davranmaktır, dört dörtlük bir ev hanımı olmak değil.
Belki sizin gönlünüzü etmek için geliyorlar o yüzden “yeni evli ve hamile bir insana gelinir mi” şeklinde düşünmeyin. Evlendik kimse kapımızı çalmadı denmesin diye geliyorlardır belki. Sizden büyük bir ikram bekleseler zaten birkaç gün önce haber verirler.
Ben bile yeni evli insanlara karşı çok toleranslıyım, yaşı daha büyük insanlar muhakkak daha çok hoşgörülü olmalı. Ha değillerse zaten siz de bundan sonraki süreçte ona göre davranırsınız. Kim bilir belki bu misafirlik ilerde size hakkıyla akrabalık yapmalarına vesile olacaktır. Yardım isteyecek kimsem yok dediniz belki yardım isteyecek yakınlığa vesile olacaktır bu ziyaret.
Güzel düşünmeye çalışın lütfen. Kolaylıklar diliyorum.
Bence kendinizi yormayın. Samimi bir şekilde durumunuzu anlatın. Bebek bekliyorsunuz, sağlığınız elverişli değil. Zaten düğünde yardım edebilmek için kendilerini parçalayan insanlardan bahsediyorsunuz, illa ki yarın da yardım ederler ve hatta mahcup bile olurlar.Pilavı görmeyende yapmayanda dayanamıyorum salca ve yağdan tıksındım evimde 1aydır yemek pişmiyor bu durumda yağsız ve salçasız hiç bişey yapamam mümkün degıl evet bu nedenledir olduklara telaşlıyım
Aynen işte bu kadar basit canım.Geldiklerinde göreceksin zaten eminim hamilesin diye hiçbişey yapmanı beklemeyecekler.Kuru pasta günü kurtarır her türlü. Yeni evliyken misafire çok daha iyi ikram yapmak ister insan ama şu an özel bi durumun var.[/QUOTE]Eşim çıkar alırız herşeyi dedi bi cay demle yeter yorma kendini dedi ben ilk diye birde daha önce hiç hazır bişeylerle misafir ağırlamadım ondan bu tedirginlıgım pastaneden bişeyler alayım aksama kalırlarsa yada 2saatten fazla otururlarsa düye kendimi riske atmak istemdim doğrusu
Kasma bu kdar kendini dışarıdan sipariş ver gitsin o zmn. Temzlkte üstünkörü halledilir. Eşin de madem reddedemedi yardım eder sana ki yemek işi onda olduğuna göre yardm edeblck biri.iyi geceler kızlar
Şu an çok tadirginim yaklaşık 15 dk önce çok yakın değil ama uzakta olmayan eşimin akrabaları telefon etti yarın öğleden sonra bize geleceklerini söylediler 3 4 aile yaklaşık 8 10 kişi evde olup olmadığını sordular eşimde evdeyim buyurun gelin dedi .
Evleneli 5 ay oldu bu süreçte gelen olmadı birinci derece haricinde yani evimize ilk defa gelecekler .
Ben 2 aylık hamileyim sürekli bulantım var kusuyorum ve elimi kaldıracak halim yokGünlerdir evimi doğru düzgün temizlemedim
Yarın pazar ve hiç böyle hayal etmemiştim .
Evde yemek hazırlayamıyorum akşama kadar aç bekliyorum eşim gelsin bişeyler hazırlasın diye
Bu haldeyken nasıl misafir ağırlıycam bilmiyorum eşim ayıp olur bişey diyemedim dedi.
Eltim var üst katımda ama öyle çok yardımcı olcak biri değil başkada yardımcı olcak kimsem yok şu anda annem Kv şehir dışında .
Bu insanlar ilk kez geliyorlar evime güzel ağırlamak istiyorum halımda cay lekeleri var evim çok temiz degil temizlıgı halletsem mutfak için ne yapmam gerek nasıl yapcam bilmiyorum ?
eşimin aılesınde gelen mısafıre mutlaka sofra kurulur nasıl hakedeceğim bi yol gösterin lütfen
gece gece haber vermelerinden bahsetmıyorum bile Tecrübeli ablalarım bi yol gösterin lütfen çok taktım kafama ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?