Hamileyim.. sanirim bosaniyoruz

İlk sayfa dışında okumadım. Ben sadece evlenmek için okulunuzu bırakmış olmanıza takıldım. Kadınların bu yaptığına inanamıyorum, gerçekten gözlerim fal taşı gibi açılıyor. Bir erkek için okul bırakılır mı! Evlilik bu aşkınızdan ölerek de evlenseniz benim bu forumdan öğrendiğim, bugün varlar yarın yoklar. Okulunuzu bırakıp geleceğinizi riske atmışsınız. Bence kumar bu. Eşinizle durumunuza gelince hamileymişsiniz umarım düzelir, umarım çocuğunuzu mutlu büyütürsünüz.

ne bu acele anlayamadım ki hayatını yaşasaydın da öyle evlenseydin be canım eşin kaç yaşında sanırım eşininde yaşı ufak? erkekler zaten çok geç olgunlaşabiliyorlar

el kaldırması ayıp da sen de biraz kendine gel be arkadaşım bu hal tavır ne her zaman böyle misin yoksa hamilesin diye mi hormonlardan oldu

sakin.sakin.sakin. ani karar vermeyin ve kafanızda olmamış şeyleri çok büyütmeyin.

evet cok kotu bir sey affedilemez yaptigi davranis ama bosansam bile arada cocugum var onu babadan ayri birakmaya hakkom uok
haklısınız ama size eziyet eden bir adamlada durmaya hakkınız yok , onu size eziyet etmesie hakkı yok bence boşansanız çocugunuza hak geçmez

tüm sayfaları okumadım ama.
Yaşınız küçük daha. Hormonlarla da alakalı olabilir, siz de sakin olmaya çalışın biraz.
O el kalkmış ama inmemiş. Ne diyorsun sen derken bile elimizi kaldırabiliyoruz. Öyle bir şeydir belki.

22 yasındasın okul bırakman şart mıydı ya da hemen çocuk yapman şart mıydı..
önce okulu bitirseydin..sonra evlenseydin kaçıyo muydu erkekler..2yıl bekleseydin evliliğin otursaydı bari yaşın geç olsa anlarım kusura bakma ama hata sende..
asırı duygusalsın zaten gebelikten su an sakince otur cekilmez olmamaya çalış inş.düzelir..

geriye donup degistiremeyecegim seyler icin yapabilecegim birsey yok. 30 yasinda evlensem de ayni seyleri yasayabilirdim. Hayati yasamanin yasla ilgisi yok. Evlilik de tecrube edilmeden dort dortluk yasanacak birsey degil. Cocugu da isteyerek yaptik. birkac sene erken evlendim diye hata bendeyse birsey diyemeyecegim. :)

geriye donup degistiremeyecegim seyler icin yapabilecegim birsey yok. 30 yasinda evlensem d
Canım benim emin ol 30 yasında evlensen daha iyi olurdu ayaklarının üstünde dururdun bence tabi...ailen zenginse gül gibi yaşarım boşancam yer içer gezerim çocugumu iyi yaşatırım diyosan affetme tabi hayat senin..

Canm bende okurken sevdım esımı okurken nısanlandım ve bıttıkten sonra evlendım ıkı hamılelık gecırdım ıkısı de dustu hamıleyken cok kırılgan alıngan duygusal oluyoruz ılgı beklıyoruz.el kaldırması sebebı cok ufak seyler Rabbım tekrarını yasatmasın konusularak halledılebılır bı konu benxce hem annesın artık bıraz daha sorumluluk var uzerınde onu da duaunmelısın elımden gelenı yapmalısın evlılıgın ıcın baktın olmuyor en son caredır yolları ayrmak. Konus esınle bırbırınızı dınleyın orta yolu bulun. Dılerım hakkında en hayrlısı olur

Tüm yazılanları okuduktan sonra ulaştığım sonuçlar şunlar:
1-öncelikle konu sahipleri en başından biraz daha ayrıntılı yazsa sanırım yorum yazanlar da her iki tarafın davranışlarını daha iyi analiz edip sonuca ulaşabilir. olayın etkisiyle ve sinirle yazılmasını anlıyorum, ama sonradan ortaya konulanlar olayın ilk okuduğumuzdan bambaşka olduğunu gösteriyor.
2- hem hemcinslerimize, hem de karşısındaki kişiye karşı son derece ön yargılı yaklaşıyoruz. ya birini ya da diğerini asıp kesiyoruz. her halükarda insanlar buraya dertleşmek, belki bir çözüm bulmak için yazıyorlar. Bence ateşe körükle gitmek ne kadar yanlışsa "amaaannn, ne olacak canım" diyerek konu sahibinin hislerini küçümsemek de o kadar yanlış.
3- Evliliğe bu kadar erken girilmesi, yaşanacak hayattan, hele alınan eğitimden feragat edilmesi, evliliğin ilk yılının zaten zor olduğu ve bu aşamada çocuk sahibi olmanın da zorluğu arttırabileceği hususlarına ben de aynen katılıyorum, ancak bu bilgilerin konu sahibine şu aşamada hiçbir yardımı olmayacağına da eminim.
4- her iki tarafın da hatalı davrandığına dair görüşlere ben de katılıyorum. hamilelik uzun ve zor bir süreç gerçekten ve herkes bir diğerinden farklı şekilde yaşıyor. bu aşamada erkeklerin eşlerini fazla nazlandırmasını da, kadınların fazla ilgi beklentisini de doğru bulmuyorum. Bunu sosyal bir nedenle söylemiyorum, zira bence herkes herkesi dilediği kadar şımartabilir, bence hiçbir sakıncası yok. sadece bu durumun bir süre sonra taraflar arasında çatışmaya dönüşebileceğinden korkarım. insanın beklentileri her zaman bir çıta daha artar, hiçbir zaman azalmaz, öte yandan veren kişi ne kadar gönülden de verse bir süre sonra yük haline gelebilir ve patlayabilir. sizin olayınızda muhakkak bu şekilde olmuştur demiyorum, ilişki dinamiklerinizi bilemem. ama eşinizin "yetti artık" söyleminden aklıma böyle bir şey geldi.
5- olayı özele alırsak şiddet eğilimi her iki taraftan da kötü, ama eşiniz sanırım hızlı parlayıp çabuk soğuyan insanlardan. buna karşılık siz siniri çabuk geçen biri değilsiniz galiba. eşinizin size el kaldırılması çok sinir bozucu ve üzücü bir durum, ancak bana göre asla affedilemez bir davranış değil. sizin ona vurmanız da aynı değerde bence. bence şu aşamada ne "aman ilerde şiddet görürsünüz, sakın bu ilişkiye devam etmeyin" denilebilir, ne de "ne olacak alt tarafı el kaldırmış, indirmemiş bile..." denilebilir. 6 yıllık evliyim, çok ciddi kavgalarımız da oldu ama hiç bu şekilde bir hareket görmedim veya yapmadım. bu konu evliliğin devamı açısında önemli bence. tekrarlanmamasını sağlamak çok önemli, hem sizden, hem de eşinizden.
bu yönde iki tavsiyem olabilir; birincisi bu konuda eşinizle konuşun, neden öyle davrandı, siz neden öyle davrandınız... ardından bir evlilik danışmanına da gitmenizi tavsiye ederim, çiftler her zaman birbirlerine doğru soruları soramayabiliyorlar.
ben çözülemeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum. umarım siz de bu sonuca ulaşırsınız.

Bu yüzden boşanma kararı almanız çok saçma. Adamın üstüne çok gitmişsiniz, yazdığınızı okusanız sizde anlarsınız. Size vurmamış. Sabrı taşmış elini kaldırmış. Diyosunuz ki yaptığı güzel şeyleri buraya sığdıramam. Bu kadar küçük bişey için boşanmayı düşünebiliyosunuz da onca güzel şey için devam etmek niye aklınızdan geçmiyo. Siz de ona tokat atmışsınız. Farkı var mı

Bende 19 haftalık hamileyim bebeğimizi kucağımıza alacağımız tarihler aynı.Sizin adınıza çok üzüldüm
daha çok yeni evlisiniz daha evliliğe alışamamışken bir de hamilelikten dolayı yaşadığınız duygu değişiklikleriyle
başa çıkmak zorunda kalıyorsunuz.Şu an elimde okuduğum kitap da eşinin ihanetine uğrayan kadınının
psikoloğuyla konuşmasından bir bölümü size yazmak istedim.Her şey gönlünüzce olması umuduyla...

'' Umut kadar üzüntünün de bir duydu olduğunu bilmen ve bu duyguyla başa çıkarak yaşamayı
öğrenmen gerekiyor.Hayatında neleri çıkardığında neleri kaybedebileceğini , neleri çıkarmazsan
neleri kazanabileceğini çok iyi hesaplamalısın.Eğer hayatında çıkarmak istediğin kocansa ve kayıplarını
kazancınla karşılaştırdığında kaybettiğin şeyin çok da önemli olmadığı sonucuna varırsan , o zaman kocandan
boşanabilirsin işte. Ama bunu çok iyi düşünmelisin.''

İcimden bosanin diyesim var boyle sacma sebeblerden bosanmaya geldiyseniz sonunuz yok zaten olan o cocuga olur ona uzuldum.. Azicik buyuyun cahil cahil is yapmayin her iki taraf icinde diyorum tabikide boyun egmiycen konuscan savscan ortada biseyde yokki abartmayin cocugu dusun.. Bosanmak en kolayi bosansan nolcak bu akilla 2. Kocayida bosarsin ister kiz ister kizma aklin basina gelsin sirkelen diye tepki veriyorum ilk donemlerde sacma sapan kavgalarimiz bizimde oldu esimde el kaldirdi vurmadi ama azicik hatayida kendinde ara bende esimi kizdiriyordum oda insan sabri tasiyor vurmaz benim esim asla ben onu ozaman anlamistim cunki sabri tasti reflexlee el kaldirdi insan bu insan biz istiozki adamlarin tepesine cikak onlar bisey dedimmi cekemem edemem bosanak.. Olmaz ! Okadarda cit kirildim olmayin sabir en guzel seydir anliyorum hamilesin bende hamileyim saglikli dusun derim hersey okadar kolay degil.. Daha yasinda kucuk ve daha yeni evlisin.. Bebegini dusun ona gore hareket et derim ..

Dur bakalım yaşın cok küçük boşanmayı aklına getirme. Belki de sen tahammül sınırlarını çok zorluyorsundur.bir psikologa git.yazik degilmi cocuklarina.bosaninca seni daha iyi bir hayat beklemiyor emin ol.biraz oluruna bırak. Sadece bu yüzden bosanilmaz.ofke kontrolü asilabilecek bir engel.baska kötü huyu yoksa duzeltilebilir.

amayaa gayet güzel açıklamış durumu. şiddetin her türlüsüne karşıyım. eşinizin vurması ya da el kaldırması savunulamaz ve farkındaysanız siz de eşinize şiddet uygulamışsınız hatta siz 2-1 öndesiz şu durumda. Fevri davranma arkadaşım. başka bi konuya da yazdım tekrar yazıyorum: öfkeyle kalkıp zararla oturma.

Samimi yorumunuz için teşekkür ederim. Tek taraflı değil evet. Herşeyin hayırlısı olsun.

Herkese teşekkür ederim iyi ve kotü yorumları için. Birazdan buraya gelecek annemin yanındayım. Ailesi de burada olacak ve konuşulacak. Ne konuşacağımı, hangi kelimeleri seçeceğimi bilmiyorum.

Herkese teşekkür ederim iyi ve kotü yorumları için. Birazdan buraya gelecek annemin yanındayım. Ailesi de burada olacak ve konuşulacak. Ne konuşacağımı, hangi kelimeleri seçeceğimi bilmiyorum.

Tehditkar konuşmayacağınıza dair söz verebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…