• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve çalışma konusunda baskıya maruz kalıyorum

Tabii ogullarinin incileri dokulmesin calisip, bu kizcagiza yazik ya

Aynen hatırlıyorum konu sahibinin eski konularını eşinin iş beğenmemesi, asgari ücretle çalışmam demesi yüzünden eve konu sahibi bakmıştı. O zamann destek oldular mı acaba. Şükür ki çalışıyormuş şu an.

Aynen hatırlıyorum konu sahibinin eski konularını eşinin iş beğenmemesi, asgari ücretle çalışmam demesi yüzünden eve konu sahibi bakmıştı. O zamann destek oldular mı acaba. Şükür ki çalışıyormuş şu an.
Kv ile gorumce cercop ogullarini atmislar kizcagizin ustune somuruyorlar emegini ve iyi niyetini
Zaten sinirliydim bu konuyu okudum iyicene dellendim

adams sizin hamile olduğunuzu öğrenince işinizi fesh edecek, daha alışma döneminde olacağınız için hiç bir hak talep edemeyeceksiniz ve de işsiszlik maaşından olacaksınız. bence bu yönüyle bile çok riskli.

Bence hamile olduğunuzu söylemeniz gerekirdi.
Belki zaten istemeyeceklerdi.
Ya da size göre bir plan yapabilirlerdi saatler açısından.
Duruma göre karar verirdiniz.

Kv ve görümcenize gelecek olursak.
Bu kadar karışmaları çok gereksiz. Eşiniz uyarsın bence.
Durumunuz hamilelik boyunca sizi zorlamayacaksa çalışmayın derim.

Merhaba kızlar,

Ben 8 yıl özel sektörde çalışmış evli bir kadınım. 4 ay önce, tam 3 yıldır çalıştığım firmadan işten çıkarıldım. Tazminatımı aldım çok şükür ve dağ gibi birikmiş bir sürü borcumuzu da onunla kapattım. İşsizlik maaşı da alıyorum. Nisan ayına kadar da alacağım. Şu anda bir sıkıntımız yok çok şükür.

Ancak 1 ay önce öğrendim ki bir bebişimiz olacak. Eşimle mutluluktan deli olduk tabi. Yaşım 32. Artık anne olmayı çok istiyordum. Her ne kadar bir işe girmeden hamile kalmayı istemiyor olsam da bu sürpriz bize çok iyi geldi.

Şimdi ise bizi bir korku sardı. Benim doğumum kısmetse Temmuz ayında. Ama işsizlik maaşım Nisan ayında kesilecek. Ondan sonra eşimin tek maaşı, ev kirası, faturalar, bebeğin masrafları vs. maddi yönden çok zorlanacağız.

Ben iş aramaya devam ediyorum tabi. Ama aradığım işin nitelikleri değişti doğal olarak. Çok ayakta kalıp yorulmayacağım, haftada 2 gün iznimin olacağı bir iş bakıyorum. Maaş akmasa da damlasın yeter.

Dün bir iş görüşmesine çağrıldım. İşi görümcem bulmuş. Bu sabah gidip görüştüm adamla. Hamile olduğumu söylemedim. Teklif edilen iş benim otobüsle gidebileceğim bir mesafe değil. 3 otobüsle 2 buçuk saatte filan gidilebiliyor. Yani sabah 8'de işte olabilmek için 5 buçukta yola çıkmam lazım. Haftada 6 gün, akşam çıkış saatleri de iş ne zaman biterse o zaman. Yol konusu beni çok zorlar dedim adama, sen bir başla da, sonradan ayarlarız bir şeyler, araba veririz sana birkaç ay sonra, gider gelirsin dedi adam. Düşüneceğim diyip çıktım.

Şimdi düşünüyorum da, ben bu işe başlasam, ilk zamanlar o yolu, üç otobüs, kar-kış, 2,5 saat, hamileliğimin ilk ayları, sürekli midem bulanıyor zaten. Mahvolurum yollarda.

Adam araba verse, göbeğim büyüyünce arabayı nasıl kullanacağım. Az değil, arabayla da 1 saatlik yol.

Zaten adama desem ki şimdi, ben hamileyim, beni istemeyecek kesin. O yüzden saklarım 1 ay filan diyorum. Sonra söylerim. O zaman da adam bana derse ki sen bunu bana baştan söylemedin, bu şekilde olmaz, işsizlik maaşımdan da olurum bu sefer.

Sabahtan beri görümcem ve kayınvalidem tutuşmuş gibi beni arıyorlar, işi kabul etmem için bin bir dil döküyorlar. "İlk biraz gider gelirsin otobüsle ne olacak. Sonra adam araba da verirmiş zaten. Bu hamile halinle başka iş de bulamazsın zaten. Bu fırsatı kaçırma. " vs. vs. Telefonum susmadı. Hamileyken çalışmak zorunda mıyım? Bu durumda ne yapmalıyım? Ben o yollarda karnım burnumda sürünmek istemiyorum. O yolu 3 yıl servisle gidip geldim (ki serviste uyurdum hep) ona rağmen eve geldiğimde dengem şaşmış olurdu. Şimdi nasıl yapacağım? Bana neden bu konuda baskı yapılıyor? Doğumdan sonra zaten çalışacağım. Ama hamileyken daha rahat bir iş, daha yakınlarda bir iş bulabilirsem çalışırım zaten.

Çok çaresiz kaldım kızlar. Üzerimde büyük bir psikolojik baskı hissediyorum. Sizce çalışmalı mıyım? Sanki işi kabul etmezsem görümcem maddi zora düştüğümüzde beni suçlayacakmış gibi geliyor.

Merhaba,

İşsizlik maaşı alırken bildiğiniz gibi bir işe girip çalışmaya başladığınızda artık işsizlik maaşı alamıyorsunuz. Ancak bu işten de ayrılmanız halinde işsizlik maaşınıza kaldığınız yerden aynen devam edebilirsiniz. Üstelik ille de çıkarılmış olmanız gerekmiyor, yani yeni işinizden kendi isteğinizle de ayrılmış olabilirsiniz, fark etmez.

Ben kendimden biliyorum. İşsizlik maaşı alırken iş buldum, çalışmaya başladım. 3 ay çalışıp, işi beğenmediğim için ayrıldım. Ayrıldığımı İşkur'a bildirdim ve işsizlik maaşım kaldığı yerden bitene kadar devam etti.

Bu süreci böyle de değerlendirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Doğum yapınca zaten çalışmayacaksın. Öyle değil mi? İşine devam mı edeceksin yoksa bebek varken bilmiyorum. Ama eğer işi bırakacaksan doğumdan sonra hiç başlama derim. Evde otur hamileliğin tadını çıkar... Görümcene de anlat neden olmayacagını.. Ayrıca o iş yeri "sen bir başla araba veririz" demiş ya yalan.. Genelde hep öyle kandırıyorlar.. Sen araba isteyince de " e şimdiye kadar nasıl gidip geliyordun vs " diyecekler... Ben senin yerinde olsam hamileyken çalışmam. Ha o eski işinden çıkarılmasaydın doğuma kadar çalışabilirdin ama şu an zaten işsizsin.. O yüzden gerek yok derim...

Merhaba kızlar,

Ben 8 yıl özel sektörde çalışmış evli bir kadınım. 4 ay önce, tam 3 yıldır çalıştığım firmadan işten çıkarıldım. Tazminatımı aldım çok şükür ve dağ gibi birikmiş bir sürü borcumuzu da onunla kapattım. İşsizlik maaşı da alıyorum. Nisan ayına kadar da alacağım. Şu anda bir sıkıntımız yok çok şükür.

Ancak 1 ay önce öğrendim ki bir bebişimiz olacak. Eşimle mutluluktan deli olduk tabi. Yaşım 32. Artık anne olmayı çok istiyordum. Her ne kadar bir işe girmeden hamile kalmayı istemiyor olsam da bu sürpriz bize çok iyi geldi.

Şimdi ise bizi bir korku sardı. Benim doğumum kısmetse Temmuz ayında. Ama işsizlik maaşım Nisan ayında kesilecek. Ondan sonra eşimin tek maaşı, ev kirası, faturalar, bebeğin masrafları vs. maddi yönden çok zorlanacağız.

Ben iş aramaya devam ediyorum tabi. Ama aradığım işin nitelikleri değişti doğal olarak. Çok ayakta kalıp yorulmayacağım, haftada 2 gün iznimin olacağı bir iş bakıyorum. Maaş akmasa da damlasın yeter.

Dün bir iş görüşmesine çağrıldım. İşi görümcem bulmuş. Bu sabah gidip görüştüm adamla. Hamile olduğumu söylemedim. Teklif edilen iş benim otobüsle gidebileceğim bir mesafe değil. 3 otobüsle 2 buçuk saatte filan gidilebiliyor. Yani sabah 8'de işte olabilmek için 5 buçukta yola çıkmam lazım. Haftada 6 gün, akşam çıkış saatleri de iş ne zaman biterse o zaman. Yol konusu beni çok zorlar dedim adama, sen bir başla da, sonradan ayarlarız bir şeyler, araba veririz sana birkaç ay sonra, gider gelirsin dedi adam. Düşüneceğim diyip çıktım.

Şimdi düşünüyorum da, ben bu işe başlasam, ilk zamanlar o yolu, üç otobüs, kar-kış, 2,5 saat, hamileliğimin ilk ayları, sürekli midem bulanıyor zaten. Mahvolurum yollarda.

Adam araba verse, göbeğim büyüyünce arabayı nasıl kullanacağım. Az değil, arabayla da 1 saatlik yol.

Zaten adama desem ki şimdi, ben hamileyim, beni istemeyecek kesin. O yüzden saklarım 1 ay filan diyorum. Sonra söylerim. O zaman da adam bana derse ki sen bunu bana baştan söylemedin, bu şekilde olmaz, işsizlik maaşımdan da olurum bu sefer.

Sabahtan beri görümcem ve kayınvalidem tutuşmuş gibi beni arıyorlar, işi kabul etmem için bin bir dil döküyorlar. "İlk biraz gider gelirsin otobüsle ne olacak. Sonra adam araba da verirmiş zaten. Bu hamile halinle başka iş de bulamazsın zaten. Bu fırsatı kaçırma. " vs. vs. Telefonum susmadı. Hamileyken çalışmak zorunda mıyım? Bu durumda ne yapmalıyım? Ben o yollarda karnım burnumda sürünmek istemiyorum. O yolu 3 yıl servisle gidip geldim (ki serviste uyurdum hep) ona rağmen eve geldiğimde dengem şaşmış olurdu. Şimdi nasıl yapacağım? Bana neden bu konuda baskı yapılıyor? Doğumdan sonra zaten çalışacağım. Ama hamileyken daha rahat bir iş, daha yakınlarda bir iş bulabilirsem çalışırım zaten.

Çok çaresiz kaldım kızlar. Üzerimde büyük bir psikolojik baskı hissediyorum. Sizce çalışmalı mıyım? Sanki işi kabul etmezsem görümcem maddi zora düştüğümüzde beni suçlayacakmış gibi geliyor.

İş bulmuşlar tamam da o ne ya. Hamile hamile eşin nasıl kıyıp göndericek seni 2,5 saatlik yollara. Eşinin haberi var mı? Hamileyken çalışmak zorunda değilsin tabikide, ben daha rahat bir iş bulup çalışmak istiyorum ısrar etmeyin de gitsin ne diye psikolojik olarak baskı hissediyorsun üzerinde.

adams sizin hamile olduğunuzu öğrenince işinizi fesh edecek, daha alışma döneminde olacağınız için hiç bir hak talep edemeyeceksiniz ve de işsiszlik maaşından olacaksınız. bence bu yönüyle bile çok riskli.
son 1 yıl içerisinde hak edilmiş issizlik maaşı diye bir şey var eğer iş veren size işten çıkarsa yada siz beğenmeyip işten çıkarsanız hak ettiğiniz işsizlik maaşına devam edersiniz.
yaşamış almış hata üsütne ikid efa işten ayrılmış tekrar hak ettiğim işsizlik maaşini almış biriyim

Merhaba kızlar,

.....................

sorun çalışıp çalışmamanız değil, size bu kadar baskı yapılması çok yanlış.
araba kullansan bile, (bende şu an günde toplam 30 dk. kullanıyorum -30 haftalık gebe;) hamile halinle zor oluyor. tedirgin oluyorsun. senin dediğin yol da uzun. bunun kar yağışı var. trafiği var. kışın günler kısacık. hava soğuk. ayrıca ne kadar saklamaya çalışsan da rutin kontrollerin olucak, sürekli izin alacaksın. işyerinden gidip gelmek sorun olacak mı? acil durumda hastaneye yetişmen yakın olman lazım vs..

tabii bu durumda çalışan hamile arkadaşlarım vardır, ama senin durumun istisna.
Şu an işe girsen işsizlik maaşının yerine maaş alıcaksın zaten. fark yok.
doğumdan sonra da zaten toplu para almak için 4 ay beklemen gerekiyor. o sürede boş.
ben şu durumda bebeğimi 6-7 ay büyütüp işe başlamayı tercih ederdim.
olmadı biraz daha borçlanıp, çalışmaya başladıktan sonra ödersiniz.

tabii en önemlisi, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin tebrik ederim .

Hamilesin ve de 2,5 saat git gel 5 saat hergün aynı çile bir gün değil 2 gün değil çok zorlanırsın.Açıkcası çalışma doğumdna sonra çalışırsın.Aile içi meselelerinde eşinle kendin karar vermelisin canı kv ve görümceyi çok fazla dahil etme.Allah korusun bu git gellerde ya bebeğine bir şey olsa önceliğin bebeğin vede onun sağlığı olmalı.

bence o işe girme bekle işsizlik maaşı bitmeden karşına iyi bir iş çıkarsa girersin yoksa artık doğumdan sonraya kalır.
bu arada bence fırsat varken kpss ye çalış. belli mi olur atanır memur olursun mis gibi iş sana.

ayrıca işverenin durumu sonradan öğrenmesi de can sıkıcı. güvensizlik oluşturur. huzursuzluk yaratır sana. doktor için izin vermez sana vs.. hiç hoş olmaz, tanımıyorsun işler hukuki işlemlere kadar gidebilir, huysuz birileriyse..

riske atmaya değer mi..

:KK64:

Canım ben işten ayrıldım, hamileliğim çok zor geçiyordu. Beniş geliyor, tek maaş vs nasıl yapacağız derken hop ikinciye hamile imişim.

Bir şekilde su akar yolunu bulur. Görümceni kvni hiç dert etme, eşine şartların sana uymadığını anlat, kapat meseleyi. Gönlüne göre vir iş bulursam çalışırsın, olmazsa allah kerim. İnan bebekler kısmeti ile geliyor..

madem nisan ayına kadar işsizlik maaşıyla idare edebileceksiniz, bence doğuma kalan o 4 ayda çalışmayın. Doğumunuzu sağlıkla yapın bebeğinizi biraz büyütün sonra uygun bir iş bulursunuz. O aradaki süre için de biraz idare edin. madem eşiniz çalışmıyorken siz idare ettiyseniz bırakın biraz da aynı idareyi o göstersin.
Üstelik çalışmak öyle kv görümcenin hadi demesi kadar kolay değil (çalışan biri olarak siz de bilirsiniz). Hamilesiniz ve çalışamazsınız bu kadar uzak bir yerde. Bence net!

KV Görümceye kapatın kulaklarınızı,
Sizi arayıp baskı kuracak kadar neden yüz verdiniz, neden onların tacizlerini kendinize dert ediniyorsunuz
Yorumlardan anladığım eşiniz çalışmazken siz evi geçindirmişsiniz
Şimdi sıra eşinizde siz hamileyken bebeğiniz olduğunda size bakacak
Bu kadar zor koşullarla bir işi kabul etmeyin derim.
Hamile olduğunuzu bilerek ulaşımı kolay sizi çok yormayacak bir iş bulursanız ne ala
Üç vesaitle üç saat yol gidicem diyorsunuz hamileyim diyorsunuz
Buna razı olacak kadar borç harç içindeyseniz kv görümce akıl verene kadar para versin yardım etsin size

Back
X