Hamileyim ve eşimle anlaşamıyorum lütfen yardım ;(

Leon16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2019
24
13
38
Yaklaşık 1 yıllık evliyim ve 5 aylık hamileyim. Eşim 6 yıldır istanbulda çalışıyor ve kardeşi de istanbulda çalıştığı için ailecek kışları istanbul da geçiriyorlar.evin kirasını marketini senelerce eşim karşılamış.neyse evlenirken be n birlikte kalmak istemediğımi söyledim eşim de söz verdi kışın gelirler bi r iki hafta durup giderler diy e. Neyse be n inandım evden çeyizlerimi bile getirecek yer yoktu sadece kıyafetlerimi getirdim evlenirken..Aradan 2 hafta geçti aylar geçti eşim e dedim hani gidiyorlardı ne zaman gidecekler diye eşim sabret seneye kışa yeni evimize çıkacağız dedi ve beni gene oyaladı.6 ay birlikte geçirdik eşim ve ailesiyle 50 metre kare evde resmen hayatımın en kötü günlerini geçirdim. Ailesi çok yüzsüz ve yalancı insanlar. Meselâ tuvalete kapı tıklatmadan kayınvalidem bi r kaç kere girdi ay pardon kızım sandım falan filan dedi.kızıyla tuvalette kapı açık halde hem sohbet edip hem tuvalet yaparlar. Hayatımda kendi ailemde böyle birsey görmediğim için çok co k yadırgadım.namehram denilen birsey Yo k. kayınvalidem b ir kaç kez yatak odamıza da kapı tıklatmadan girdi .Eşime mesaj atıp artı k dayanamadığımı söyledim eşim ailesiyle konuştu kayınvalidem ağlayıp duygu sömürüsü yaptı falan filan. O gün tekrar dan karar alınıp ekimde kesin olarak ayrı eve çıkacağımızı kayınpederim söyledi. Ekim yaklaştı ve eşim e sordum ne zaman ayrı eve çıkacağız diy e eşim biz çıkmayalım evin herşeyini ben aldım ailem çıksın dedi. Âmâ ailesiyle hala konuşmadı. Madem ayrı eve çıkacaklar eşyalarını götürsünler bebegimin kıyafetlerini koyacak yerim yok dedim .bu sefer bana işte zaten bebek doğunca gelecekler getirdikleri bavulları nereye koyacağız diy e şaçma sapan bir şey söyledi ne alaka dedim evde 100 bavul esyalari pazar malzemeleri var onların bi r iki haftalık gelecekleri bavulları mı sıgdıramayacagız dedim gene beni kandırıyor bence ailesi ayrı eve çıkmayacak .ve ayreten eşimin kardeşi sadece haftada 1 işe gidiyor aylık bin tl anca alıyor.lütfen yardım edin yalancı ve huysuz bi r eşle nasıl başedebilirim bilemiyorum. Boşanmaktan başka çözüm var mı?

Sadece bir şey sormak istiyorum kusura bakmazsanız, bu kadar sorun ve sıkıntı varken neden bu kadar kısa süre içinde bebek düşündünüz yanlışlıkla olduysa keşke daha iyi korunsaydiniz da bebekte bu karmaşanın içine doğmak zorunda kalmasaydı.ins bir an önce sorunlarınız ıstediğiniz gibi çözülür.saglikla alın bebeğinizi kucağınıza.

Eşiniz sözünün eri değilmiş demek ki sizi sürekli oyalıyor. Resti cekeceksiniz gerekirse ailenizin yanına gideceksiniz. Bir ara buna benzer bir konu vardı burada. Gelin evi terk edince kp ve kv gitti diye hatırlıyorum. Allah yardımcınız olsun. Bu aileler gerçekten ne anlıyorlar nohut kadar evde üst üste yaşamaktan. Sessiz kalmayın herkes evini bilsin.

Evden gitmek istediğimde bu evden adımını atarsan bir daha içeri giremezsin diyor ne yapacağım bilemiyorum. Bebek konusunda eşim bebegımiz yeni evimizde doğacak diye söz vermişti ama istemediğim bir zaman da hamile kaldım hiç beklemiyordum malesef ama gene de eşimin iy i bir baba olacağını biliyorum.

Bir kaç şık var ;
× Her gün bu konuyu açıp ikna edeceksiniz.

× Aileniz özel olarak eşinizle bunu konuşacak

× Sevdiği saydığı, ailesiyle örnek biri onunla ev ev üstüne olmayacağını, özel hiçbir şeyin kalmayacağını söyleyecek

× ya da siz bir süre ailenizde kalacaksınız 2. ev açılana kadar dönmeyeceksiniz.

Eşimin ailesi yazın memleketlerine gittiler ve 3 ya da 4 aydır oradalar kışın gelecekler mi tekrardan bilmiyorum ve eşime guvenmiyorum ne deseniz haklısınız eşim dedim güvendim ama öyle olmaması gerekmiş. Önerileriniz için teşekkürler

Eşinizle anlaşamazken, 6 ay 50 metrekarede cümbür cemaat yaşarken, hayatınızın en kötü günlerini geçirip dayanamıyorum derken nasıl hamile kalabildiniz? Burdan bakınca gayet normal hayatına devam etmişsiniz gibi duruyor. Hala o evde yaşadığınıza göre eşiniz gidersen dönemezsiniz derken siz de bunu kabullenip hala aynı çatı altındayken ben size olacağı söyleyeyim bu şekilde yaşamaya devam ediceksiniz. Şimdiden eşim iyi baba olur diyorsunuz bu sefer çocuğunuz için katlanmaya devam edeceksiniz. Rest çekemediğinizden müddetçe ne yazık ki bu bir kısırdöngü olarak devam edicek

50 metrekare evde hamile kalmayi basarmissiniz, suan en lazim sey oymus gibi

ordan cikmayi da basarin bi zahmet, bos tehditlere boyun egeceginize. gidersen gelemezsinmis lafi kes.
gitmemen icin cabalasin baba olmayi bilmis ya küflü tehdit etmesin.
esiniz yalanci bir kocayken iyi bir baba nasil olacak ayrica?

eviniz kaç oda
bebek odanız var mı

yarın eşinizle beşik ve bebek odası bakmaya çıkın
odaların fotoğraflarını internetten herhangi bebek odalari da olabilir kayınvalidenizin falan yanında gösterin eşinize kayınvalidenize

biz de bu odaya yapariz şuraya şu dolabi koyariz evimiz küçük ama olsun bebegimizin odası güzel olur falan deyin madem anlamıyorlar.

biz gitmiycek derler mi bilmiyorum ama en azindan utandirabilir bu onları

eviniz kaç oda
bebek odanız var mı

yarın eşinizle beşik ve bebek odası bakmaya çıkın
odaların fotoğraflarını internetten herhangi bebek odalari da olabilir kayınvalidenizin falan yanında gösterin eşinize kayınvalidenize

biz de bu odaya yapariz şuraya şu dolabi koyariz evimiz küçük ama olsun bebegimizin odası güzel olur falan deyin madem anlamıyorlar.

biz gitmiycek derler mi bilmiyorum ama en azindan utandirabilir bu onları

Neden evlenmeden önce ayrı ev eşya aldırmadınız?
Eşiniz gidersen bir daha gelemezsin demiş ya bence de giremezsiniz.
50 m2 evde 5-6 kişi nasıl sığdınız?
Gece birinin ayağı camdan, diğerinin kapıdan çıkmıyor mu?

Bu kadar ezik olmanızın sebebi ne?
Aileniz mi, töre mi, utanç mı?

Back
X