- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
- Konu Sahibi Butterflywoman
-
Öncelikle kınayacak yada yargılayacak insanlar lütfen yorum yapmasın. Arkadaşlar evli bir adamla iki senelik bir ilişkim vardi. Eşini sevmediğini ve bosanacagini söylüyordu. Bu yüzden bu kadar süre bu ilişkiye devam ettim. Daha 20 yaşındayım. Gecen ay eşinden asla bosanmayacagini anlayarak bu ilişkiye bir son vermeye karar verdim. Bir çok kez ayrılmıştık fakat bir şekilde bitmedi. Baristik. Ne kadar cabalasamda bitiremedim. Tam bu sefer kesin bitti derken hamile olduğumu öğrendim. Geçen hafta hamile olduğumu erkek arkadaşıma soyledim ve öğrendim ki esi de hamileymis. Erkek arkadaşım çocuğu dogurmami istiyor. Arkadaşlar ne yapacagimi şaşırdım bu çocuğu dogurmali miyim. Bu ilişki için yeterince pismanim. İlerde daha fazla pişman olmak istemiyorum bu yüzden fikirlerinize ihtiyacım var.
18 yaşında yaşıtların dururken evli adamla 2 sene metres hayatı yaşayıp, boşanmaya mecbur etmek için hamile kalma planı yapacak kadar kurnazsın bence.Öncelikle kınayacak yada yargılayacak insanlar lütfen yorum yapmasın. Arkadaşlar evli bir adamla iki senelik bir ilişkim vardi. Eşini sevmediğini ve bosanacagini söylüyordu. Bu yüzden bu kadar süre bu ilişkiye devam ettim. Daha 20 yaşındayım. Gecen ay eşinden asla bosanmayacagini anlayarak bu ilişkiye bir son vermeye karar verdim. Bir çok kez ayrılmıştık fakat bir şekilde bitmedi. Baristik. Ne kadar cabalasamda bitiremedim. Tam bu sefer kesin bitti derken hamile olduğumu öğrendim. Geçen hafta hamile olduğumu erkek arkadaşıma soyledim ve öğrendim ki esi de hamileymis. Erkek arkadaşım çocuğu dogurmami istiyor. Arkadaşlar ne yapacagimi şaşırdım bu çocuğu dogurmali miyim. Bu ilişki için yeterince pismanim. İlerde daha fazla pişman olmak istemiyorum bu yüzden fikirlerinize ihtiyacım var.
O çocuğu sakın doğurma...alahım günah yazmasın bu tavsiyeyi verdiğim için.o adam senle EV LEN MEEEEZ bi defa bunu anla.hayatını gurursuz onursuz evlilik dışi bir çocuk doğurarak mı geçireceksin.Öncelikle kınayacak yada yargılayacak insanlar lütfen yorum yapmasın. Arkadaşlar evli bir adamla iki senelik bir ilişkim vardi. Eşini sevmediğini ve bosanacagini söylüyordu. Bu yüzden bu kadar süre bu ilişkiye devam ettim. Daha 20 yaşındayım. Gecen ay eşinden asla bosanmayacagini anlayarak bu ilişkiye bir son vermeye karar verdim. Bir çok kez ayrılmıştık fakat bir şekilde bitmedi. Baristik. Ne kadar cabalasamda bitiremedim. Tam bu sefer kesin bitti derken hamile olduğumu öğrendim. Geçen hafta hamile olduğumu erkek arkadaşıma soyledim ve öğrendim ki esi de hamileymis. Erkek arkadaşım çocuğu dogurmami istiyor. Arkadaşlar ne yapacagimi şaşırdım bu çocuğu dogurmali miyim. Bu ilişki için yeterince pismanim. İlerde daha fazla pişman olmak istemiyorum bu yüzden fikirlerinize ihtiyacım var.
Aynen kizimiz Şeyma Subaşı adam da acun ilicali çünküBen çevremde ve bu kk'da aldatılan kadınların hüznünü,cigerinin parçalanmış halini gördükten sonra ve evli bir kadın olarak senin bu yaptığını asla ve asla doğal karşılamam !! Bizde geçtik o yaşlardan ama evli adamlar yaşıtımız olsa bile "abi" olarak görürdük. Erkek kıtlığına mı düştün kızım ? Resmi olarak boşanmamis bir adama bel bağlamak ondan hamile kalmak nedir ? Karısı da hamileymis! Seni alacak mı sanıyorsun ? Senin anan baban yok mu? Ne diyecekler doğurunca " aferin kızım evli bir adamdan çocuk yaparak çok akıllıca bir iş yaptın " mı diyecekler ! ?
Çok yerinde tespitler. Yemin ediyorum içimden geçenleri yazmissin. Bence bu konuyu okuyan her kadın senin gibi düşünüyor.Konu sahibi yargılayacaklar yazmasın demiş, yönetim uslûbumuza dikkat etmemizi söylemiş.
Şunu söylemeden geçemeyeceğim, uslûp dediğimiz şey, tarzdır, yoldur, usüldür. Uslûp sadece dilde olmaz, halde olur, davranışta olur, duruşta olur. Konu sahibi kadının dili düzgün olunca uslûbu da düzgün olmuyor. Kendi uslûbuna uygun bir dilde cevaplar alacak olması son derece olağandır. Kaldı ki katile katil, metrese de metres denir.
Öncelikle görmek lazım ki, bu hikayenin konusu bir kadın erkek ilişkisi değil. Bu hikayenin konusu adına aldatma dediğimiz şey. Aldatma, evet, ilişki de içerir, ama salt bundan ibaret değildir. Aldatma, ikisi de korkak, kolaycı, iradesiz, bireysel ahlak normları oluşmamış, kendine ve başkalarına zerre saygısı olmayan, bir hazdan feragat etmemek uğruna dürüstlükten feragat eden insanın, bilerek isteyerek, planlayarak başka bir insanın haklarına tecavüz etmesidir. Aldatmak, birine, onu bile isteye kandırarak, açıkça kötülük yapmaktır. İnsanların haklarına, hukukuna hatta doğrudan hayata karşı büyük küstahlıktır. Aldatmanın mağduru, aldatma ilişkisinin tarafları asla değildir. Aldatma ilişkisinin iki tarafı da zalimdir. Mağdur ve mazlum olan, hakları ihlal edilen, imzaladığı sözleşmeye - evet evlilik yazılı olmayan bir toplumsal sözleşmedir ve cinsel sadakat da içerir - uyarak dürüstçe yaşarken, sırtından bıçaklanan kişidir.
Karşı komşusunun yüzüne bakıp söylerken "bak canım, ben şimdi sana bi şey söyliyciiiim, sen de eşek gibi dinliyceksiiin ama yargılayacaksan konuşmıycaksııın ! " diyemeyeceği bir konuyu burada açıp, anonimliğin arkasına sığınarak, " yargılayacaklar yazmasın ! "diyebilmesini de, konu sahibinin hayata karşı sürdürdüğü küstahlığın bir parçası olarak görüyorum. Burası, kilise olmadıkça, biz de günah çıkarma işleminin arkasından sakince öğüt vermekle mükellef papazlar olmadıkça, bireysel ahlaktan nasibini almış bir insanın, bu konuya yargılamadan cevap vermesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Üstelik, doğrusunun da bu olduğunu düşünüyorum. Evet anonimiz, ama insanız, bu topluma yetiştirdiğimiz evlatlarımız, korumak istediğimiz evliliklerimiz ama en önemlisi, aldatılmadan, geleceğe ilişkin umutlarımız alçakça haince planlanarak elimizden alınmadan, arkamızdan vurulmadan dürüstçe sürdürmek istediğimiz bir hayatımız var. Yargılamamak normalleştirmektir.
Konu sahibine söyleyecek hiç bir şeyim yok, bu insana bir akıl verirsem, yarın birgün böyle bir hikayenin mağduru bir kadınla burada karşılaştığımda, utanırım. Kaldı ki konu sahibi kadının aklı, kendine yeterli bence.
Öğüt vermeyi gerektirecek bir şey olduğunu da düşünmüyorum, konu sahibi kadının öğütlere meraklı olduğunu da düşünmüyorum.
Allah ıslah etsin.
Dünya bir devrandır derler ,kaç yaşında olursanız olun,bu yaptığınız yola çıktı,birgün size de uğrayacak Küçük Hanım!Korkarım ki; gelecekte yaşayacağınız muhtemel olması gereken gibi olan ilişkide ,yine 2.kadın olacaksınız!Ha eşiniz sizi boşaltıp diğerini almazsa tabii!!
Ee zaten kendi cevabini kendin vermissin.Dogurtup elinden alirsa .Ama mantikli olabilirim yap ve hata üstüne hata yapmaÖncelikle kınayacak yada yargılayacak insanlar lütfen yorum yapmasın. Arkadaşlar evli bir adamla iki senelik bir ilişkim vardi. Eşini sevmediğini ve bosanacagini söylüyordu. Bu yüzden bu kadar süre bu ilişkiye devam ettim. Daha 20 yaşındayım. Gecen ay eşinden asla bosanmayacagini anlayarak bu ilişkiye bir son vermeye karar verdim. Bir çok kez ayrılmıştık fakat bir şekilde bitmedi. Baristik. Ne kadar cabalasamda bitiremedim. Tam bu sefer kesin bitti derken hamile olduğumu öğrendim. Geçen hafta hamile olduğumu erkek arkadaşıma soyledim ve öğrendim ki esi de hamileymis. Erkek arkadaşım çocuğu dogurmami istiyor. Arkadaşlar ne yapacagimi şaşırdım bu çocuğu dogurmali miyim. Bu ilişki için yeterince pismanim. İlerde daha fazla pişman olmak istemiyorum bu yüzden fikirlerinize ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?