Hamileyim zor durumdayim

Bebek rızkıyla gelir demek bolluktan dolar taşar anlamı taşımıyor. Kiminin rızkı boldur kiminin azdır. Her doğuranın malı mülkü artıyorsa ben de doğurayım 5-10 tane, makamda yükselelim, işlerimiz artsın falan. Var mı böyle bişey...
Gerçi ben de bu ayhamilelik şüphesinden öldüm bittim 1 hafta sonra öğrenicem artık rızkımız artacak mı ne olacak:skandal:

Bütün yorumları tek tek okudum... Bazı arkadaşlar düşünmeden konusmuş. 11 aylık evliyim ve hamileyim. Kredi borcum da var hemde ev kredisi Allah a sukur oğlum karnımda olduğundan beri Allah yardım etti örneğin teyzeler bazı kıyafetlerini aldı annem takı yerine beşiğini aldı şuan hiç bir eksiği yok ben de markalı kıyafetler yerine pazardan 5-10 liraya kıyafet aldım+ dışarıya olan 2500 lira borcumuzu kapattık kendime bir iğne almadim annemin bol kıyafetlerini giyiyorum ama oğlumdan hiç bir şey önemli değil çok fedarlik yaptık babasıyla . Tedavi ile hamile kaldım erken doğum tehlikem var çalışmam yasakti zaten mesleğim okul öncesi eğitim yani anaokul ogretmenligi o süreçleri Allah kimseye yaşatmasin konu sahibine korunmamissin diyen arkadaş sen bu mucizenin ne demek olduğunu biliyor musun anne misin ? Konu sahibi hamileliğin tadını çıkar beslenmende süte yoğurt bakliyata yumurtaya az da olsa tavuk ve et yemeye dikkat et bunlar zaten uygun şeyler et hariç. Çocuğa da fazla kıyafet alma ben oğluma taş catlasin 10 takım falan aldım ama dolabı doldu hediye geldi çünkü ve ben paraya hiç sıkışmadim hamileliğin boyunca üzme kendini bebeğin doğunca ise girersin herşey olur şunu düsün ya çocuğun olmasaydı hiç ya da onu kaybetseydin bundan ağırı olamaz inan bana ben kaybetme korkusu da yaşadım daha hala yaşıyorum ne demek olduğunu biliyorum sakin ama sakın uzme kendini sen mutlu ol ki bebeğinde mutlu olsun borç ödenir bugunler asla geri gelmez cünkü

Evde yapılacak işten başka çözümü görünmüyor.
Herkes hamilelik konusunda üstüne gelir tabi,cahil gibi ilk günden hamile kalmışsınız,madem maddiyat kötü düzelene kadar erteleyecektiniz ama olan olmuş .
Çocuk rızkıyla gelir safsatasına da sakın inanmayın o kendi rızkıyla gelir evet ,onun rızkı anne memesindeki süt.Yoksa size bolluk bereket vs getirmeyecek bunu aklınızdan çıkarın.
Ağlamakla da bir şey değişmeyecek boşuna ağlamayın.
hemen çocuk yapanlar cahilmi oluyor

Bence üzülme yani herkes borç yaparak evleniyor. Bizde 15 bin çektik faizle 18 bin oldu eşim tek çalışıyor ve üstüne bende ünv gidiyorum benide okutuyor yani üzülmeye değmez. Ayrıca bizim de yeni bebeğimiz oldu çok şükür Hamdolsun halimize yani bir lokma yersel yeriz yemezsekte ne ben eşime surat yaparım ne de o bana yapar. İnan hiç pazara gitmediğimi biliyorum ama hiç mutluluğumuzu bozmadık ki hamileydim beslenmem gerekirdi bence sen demüzülme hep dua et

Bütün yorumları tek tek okudum... Bazı arkadaşlar düşünmeden konusmuş. 11 aylık evliyim ve hamileyim. Kredi borcum da var hemde ev kredisi Allah a sukur oğlum karnımda olduğundan beri Allah yardım etti örneğin teyzeler bazı kıyafetlerini aldı annem takı yerine beşiğini aldı şuan hiç bir eksiği yok ben de markalı kıyafetler yerine pazardan 5-10 liraya kıyafet aldım+ dışarıya olan 2500 lira borcumuzu kapattık kendime bir iğne almadim annemin bol kıyafetlerini giyiyorum ama oğlumdan hiç bir şey önemli değil çok fedarlik yaptık babasıyla . Tedavi ile hamile kaldım erken doğum tehlikem var çalışmam yasakti zaten mesleğim okul öncesi eğitim yani anaokul ogretmenligi o süreçleri Allah kimseye yaşatmasin konu sahibine korunmamissin diyen arkadaş sen bu mucizenin ne demek olduğunu biliyor musun anne misin ? Konu sahibi hamileliğin tadını çıkar beslenmende süte yoğurt bakliyata yumurtaya az da olsa tavuk ve et yemeye dikkat et bunlar zaten uygun şeyler et hariç. Çocuğa da fazla kıyafet alma ben oğluma taş catlasin 10 takım falan aldım ama dolabı doldu hediye geldi çünkü ve ben paraya hiç sıkışmadim hamileliğin boyunca üzme kendini bebeğin doğunca ise girersin herşey olur şunu düsün ya çocuğun olmasaydı hiç ya da onu kaybetseydin bundan ağırı olamaz inan bana ben kaybetme korkusu da yaşadım daha hala yaşıyorum ne demek olduğunu biliyorum sakin ama sakın uzme kendini sen mutlu ol ki bebeğinde mutlu olsun borç ödenir bugunler asla geri gelmez cünkü
Masallah ne guzel yazmissin ve size aynen katiliyorum

Cocuk rizkiyla geliyorsa afrikali cocuklar niye ölüyor? Ustelik musluman ulkelerinde. Biraz realist olmakta fayda var.

Konu sahibi sana gelince ozel hastaneye gitnek zorunda degilsjn. Bebegin dogunca mutlaka bir ise gir calis. 3 bin parasi olmayana buyuk bir meblagdir
Tamam realist olalım. Dini boyutunu ksrıştırmıyoeum. Siyasi boyutunu düşünsün mü. Söyleyeyim. Çünkü afrika ülkeleri Osmanlı yönetimi altındayken senin benim gibi insanlardı. Ne zaman ki Osmanlı tıkılmaya başladı Avrupa boş durmadı. Oraları sömürge toprakları haline getirip insanlarını bir köle gibi çalıştırdı aç bıraktı. İnsanları çamurlu su içmek zorunda bıraktılar. Ayrıca bu kadın afrikada yaşamıyor Türkiye de yaşıyor. Biraz da siz realist olun.

Hamile olunca insan çok duygusal oluyor çok gitmeyin kadının üzerine :cry:
Canım tek bir yere borcunuz olsun oraya buraya borçlarınız varsa toptan bir kredi çekip ödeyebileceğiniz miktarlarda aylık vadelere böldürün.Herşeyin önemli olanını almaya çalış gereksiz şeyler alma.Bebeğin için 2.el sitelerinden alışveriş yapabilirsin bu sitedeki ikinci el forumlarına bakabilirsin çok temiz hatta sıfır şeyler çok ucuza satılıyor.Kendinizi sıkacaksınız mecbur borç bitene kadar..

Hamile olunca insan çok duygusal oluyor çok gitmeyin kadının üzerine :cry:
Canım tek bir yere borcunuz olsun oraya buraya borçlarınız varsa toptan bir kredi çekip ödeyebileceğiniz miktarlarda aylık vadelere böldürün.Herşeyin önemli olanını almaya çalış gereksiz şeyler alma.Bebeğin için 2.el sitelerinden alışveriş yapabilirsin bu sitedeki ikinci el forumlarına bakabilirsin çok temiz hatta sıfır şeyler çok ucuza satılıyor.Kendinizi sıkacaksınız mecbur borç bitene kadar..
Konu sahibi attı taşı biz uğraşıyoruz çıkarmaya,
Cidden nerede kendisi ???

Bebeğinizin cinsiyetini belirtin lütfen.
En azından kıyafet konusunda yardımcı olabilecekler çıkar.
Malum, alınan çoğu şeyi bebek giyemeden büyüyor.

Üzülme dua et elinden bişey gelmiyo madem bol bol dua et. Allah yardim eder o cocugun rızkını da verir. Kalbini iyi tut.. Ailesinin yaptigi cok ayip cok acimasizca düsüncesiz insanlar. Sende bu kadar düsünme yasanıp olup bitecek diye düsün moralini yüksek tut en azindan bebegin icin.. İlk yorumdu sanirim kredi cekip borclari kapatip tek bi borc yaparak daha uzun vadeli ödeyebilirsiniz tamam daha uzun süre borc kalacak ama en azindan rahatlarsınız.. Bebek bakmak kolay degil olmadı ailene söyle borc harc biraz bulsunlar birikim yaptiginizda ödersiniz veya kayınvalidene acık acık söyle torun onlarında torunu sevmeye gelince sevecekler sonuçta

insanların ne zaman üreyeceklerıne de karar verır olmusuz pes :D
burada nerdeyde spiralını takacak potansıyelde kadınlar gordum şok :D

sımdı aglayarak bebegı uzme strese sokma,
hamılelık calısmana engel degıl aslında ama nasıl bı hamılelık yasadıgınıda bılmeden ahkam kesmek ıstemem şayet ben 12 kılo verdım cok agır bı hamılelık gecırdım degıl calısmak yuruyemıyordum bıle

eger halınız varsa evde bırseyler yapıp satabılırsınız... tabı bunun ıcınde ufak caplı sermaye lazım
bebegınızın cınsıyetını ogrendıgınızde bana haber edın ben sıze ulasmak ısterım en azından bebek bezı ve kıyafetlerı konusunda

esınız ek ıs yaparsa sızın ıcın daha kolay olur bu arada kımsenın aılesıde kımseye bakmak zorunda degıl :) ama ıhtıyacı olana bakmak ne zamandan berı zor gelmıs ınsanlara anlayamadım :) dusunememıslerde olabılır gercekden durumlarıda olmayabılır bılemedım sımdı

sızde ınsallah bı an once durumuzunu toparlarsınız

Benim bile zoruma gitti,kendimi onun yerine koydum.Hiç iyi şeyler söylemedim kendime.
Aileden yardım istemek hakkı ama yapmıyorlar baksana.
kendı yasadıklarınızla konu sahıbını bır tutmayın
herkesın hayatı sartları şansı farklı
ve sız cektınız dıye herkes cekıcek anlamanı cıkarmayın
burda sahısı uzmek yerıne bahsettıgı sorununa cozum bulsanız daha sevımlı olurdu

yasadıklarınız ıcın uzuldum, ınsallah hayatınızda hersey cok yoluna gırer, gergınlıgınızı buna baglıyorum.
ama yasadıklarınız sıze bırsey ogretmelı
sızı daha yumusatmalı

Tamam realist olalım. Dini boyutunu ksrıştırmıyoeum. Siyasi boyutunu düşünsün mü. Söyleyeyim. Çünkü afrika ülkeleri Osmanlı yönetimi altındayken senin benim gibi insanlardı. Ne zaman ki Osmanlı tıkılmaya başladı Avrupa boş durmadı. Oraları sömürge toprakları haline getirip insanlarını bir köle gibi çalıştırdı aç bıraktı. İnsanları çamurlu su içmek zorunda bıraktılar. Ayrıca bu kadın afrikada yaşamıyor Türkiye de yaşıyor. Biraz da siz realist olun.

İyide gecmiste olan seyin bugune faydasi var mi? Cocuk rizkiyla doguyor tezi doğru olsaydi bugun hala ölümler olmazdi. Ayrica sadece siyasi degil, sosyal yapida degisti. Cocuklarin, diğer cocuklarin yeni giysilerine, bisikletine, oyuncagina ozenerek buyumesi, baska cocuklarin eskilerini giyip, komsunun buyukannesi dedenin vs gonlunden ne koparsa versede sunlari alsak diye diye beklemesi en nefret ettiğim durum. Haa daha fazla realist olacaksak Türkiye de hala bebek ölümleri, yokluk son bulmadi. Parasizliktan kendini fön makinesinin kablosuyla bogan 2 cocuk annesi kadini elbet hatirliyorsunuzdur. Suriyeden Türkiye ye gelip, acliktan ölen bebeği de hatirliyor musunuz? Nerede bu bebeklerin rizklari? Kader mi, yasayacak ömrü bu kadar miymis bebelerin, melek mi oldular simdi?

İşe girip çalışıp ödeyin. .
Hamile bi bayani kim ise alacak pardon da ulkenin durumu malum..biraz dusunce ve empati lutfen.sadece konusmak icin konusmayin rica etsem.ne kadar kolay degil mi 'ise girip calisin' demek.size kadar onun hic aklina gelmemistir bu fikir,sağolun konu sahibine baya destek oldunuz burdan

Evden takı, boncuk, örgü gibi işler yaparak eşine üç beş kuruş destek olabilirsin.
Ağlamak çözüm değil.
Sağlıkla gelsin bebeğin inşallah..

Bu konu bana yıllar önceki bir konuyu hatırlattı. Bakalım sonu ne olacak.

Back
X