- 19 Şubat 2010
- 40.776
- 32.772
- 798
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #36.721
annem anlamiyorum ben bi anlat dogru... iki ayri test mi bu? sen ne düsünüyorsun?
hosbuldum canımmm
hosbuldum ilhanazımmm
nasılsınız kısceler varmı yeni bişi
benim şafak 6
caylar erken yumurtlatiyor.... yani adet bittiginde tertemiz yumurtalar yumurtluyor daha saglam.... cayin nimetleri bitmiyor...yaww kizim düsünsene benim sizden yumurta sayim yari kadardi birdeee....düsün artikk...
caylar erken yumurtlatiyor.... yani adet bittiginde tertemiz yumurtalar yumurtluyor daha saglam.... cayin nimetleri bitmiyor...yaww kizim düsünsene benim sizden yumurta sayim yari kadardi birdeee....düsün artikk...
ikili test dediginiz test nedir ? nasil yapiliyor yine karindan mi?
o resimdeki sensin ama dimii?
miamorem simdik iki hafta sonra ikili test yapiliyo onda özel bi ultrasonda bebegin ensesini burnunu ölcecek.beyine kalbine tüm organlara bakip yasa göre saglikli olup olmadigini ve risk oranini belirliycekk..yasa göre nekadar bebekk nekadar saglikli olabilir diye ultrasona göre tahmini risk belirlenecek..ama benim anlamadigimmm amnion sivisi iki hafta sonra alinmiyo onun icin daha erken 16.ve 18.haftadan sonra hep yapildigini duydummmm..bi biraz riskli bi yöntemm..her nekadar uzman bi doktor yaparsa yapsin yüzde 1 oraninda bebegin düsmesine neden olabiliyo..senin karnindan büyük bi igne ile bebegin icinde bulundugu sividan alinip incelenecekk...miamorem ikili testi yaptirin bebisin ense kalinligi ne iyi cikarsa inslalah cikar yaptirmayin ya bu sivi aldirma isinii..
mavilimiiii :44::44::44::44::44::44:
bende tam bilmyrum henğz yaptıramadm da hamiş kalıp :)) 11-13 hafta arasında aynı gün ultrason muayenesi yaplyo bebek ense kalınlığı filan .. aynı gün kan vermen gerekio .. kan testinin sonuçlarıyla ultrason tespitleri beraber değerlendirilio .. orada bebeğin sağlık durumu down sendromu yüzdesi filan çıkıyo dr bi oran sölüyo .. buna göre düşük risk yüksek risk diolar .. yüksek risk olanlar bebekte sorun var mı die amniyo yaptırabilo .. ama genelde kaçılan bişey amnioda zraralı diolar .. benm bi yakınm yüksek risk çıktı eşi istemedi die amnio yaptırmadı şansa bebeği sağlıklı maşallah ...
bir tane gercek resim var.. evet mavi bluz
miamorecm eğer önemli bir durum yoksa ikili testinden önce amniyo yaptırma bence3 .. ikiliden sonra zatn risk yüzden belli olur o zaman gerekirse yaptırrısın .. insanlar genelde çok mecbur kalmadıkça amnio yaptırmak istemez ...
hmmmm evet onu bende duydumm canımm ben arkadaşım yaptırmadı o karından su aldrımayıı bebekte bi engel varmı die bakıoalrmışş ama düşük tehlikesii yapabilimuşş dediler oda gitti renkli ultarasonra 3 boyutlu baktırdıı şükürr iimişş sende öle yaptırr risk alma dermmm
saol kuzummmm... anladimm. ikili test dediginizde igne falan yok ... su olayini tam olarak bilmiyorum neden doktor öyle demis.. Insaallah bu tür üzücü seylere gerek kalmazz..Rabbim cümlenin bebegi ile benim bebegimide korusun insalllah...
yok can kuşum ama bugün mersahımmınn batıı
inş. gelmesss kırmısılarrr buarada hancekme başladıkk ziksakım sn napsın zeynebilem okuudun mu :26::26::26::26:
aynen hani ikili test iyi cikarsa bebegi riske sokmanin hic bi anlami yok..ikili test yapan doktor benimki cok iyi ciktigi halde birinci gebeligin molmus yaptir istersen amnion sivisi testini dedi.kendi doktoruma sordum hayir kesinlikle olmaz dedi riskleri varr :26:bende yaptirmiycaktim zaten hamileligim devam etseydii nasipte olmadi zatenn
saol kuzummmm... anladimm. ikili test dediginizde igne falan yok ... su olayini tam olarak bilmiyorum neden doktor öyle demis.. Insaallah bu tür üzücü seylere gerek kalmazz..Rabbim cümlenin bebegi ile benim bebegimide korusun insalllah...
aynen hani ikili test iyi cikarsa bebegi riske sokmanin hic bi anlami yok..ikili test yapan doktor benimki cok iyi ciktigi halde birinci gebeligin molmus yaptir istersen amnion sivisi testini dedi.kendi doktoruma sordum hayir kesinlikle olmaz dedi riskleri varr :26:bende yaptirmiycaktim zaten hamileligim devam etseydii nasipte olmadi zatenn
dün okudum canım
hayirlisi olsunn.. neyse yazimiz o olacak.. simdi bu kadar ögrenmek yeterli. daha cok ögrenirsem hamileligimi zehrederim..... yasakcitirim seninle seneye bebeklerimiz icin parti yapicaz sakin merak etme... zamani gelince sana söylemistim dicem göreceksin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?