- 19 Şubat 2010
- 40.776
- 32.772
- 798
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #38.081
evettt yahuuu
ben bu konuda kendimi çookkk seviorumm Allahıma şükürr hiç morelimm düşmüooo
ölee üzülüorum ama 5 dakka sonra gelsnn gene enerjiii
ÖZEL BİR 19'LU HÂCET DUASI
Başı dertte, sıkıntıda olan, büyük bir problemle karşılaşmış olan, herhangi bir düşmanından kurtulmak, selâmete çıkmak isteyen ya da daha başka talepleri olanlar için son derece tesirli bir dua formülü vermek istiyorum bu bölümde de...
Bu duayı tatbik eden pek çok kişi 19 güne kalmadan arzularına nail oldular, bunlara yakından şahidim!..
Yalnız şunu kesinlikle ifade edeyim... Haksız yere, başkalarına zulüm için, ya da kötü amaçlı olarak bu formül tatbik edilirse; bunu yapanın asla başı belâdan kurtulmaz; ettiği ters dönüp kendisini vurur.
Şimdi dua şeklini yazıyorum...
Önce şu altı Allâh ismini iyice ezberleyelim:
"FERDÜN, HAYYUN, KAYYÛMUN, HAKEMUN, ADLUN, KUDDÛSUN."
Beş vakit namazın farzının arkasından on dokuz harfli bu altı isim her gün okunacak, on dokuzar defa... Evvelinde on defa "ALLÂHU EKBER" denildikten sonra!..
On dokuzuncu günden sonra, herhangi bir şekilde sıkıntın olduğu takdirde bu isimlere ilaveten "...Seyec' alullâhu ba'de 'usrin yüsrâ" (65.Talâk: 7) âyetini de okuyacaksın her defasında...
Yani şöyle:
"Ferdün, Hayyun, Kayyûmun, Hakemun, Adlun, Kuddûsun... Seyec'alullâhu ba'de usrin yüsrâ."
Bu metin on dokuz defa tekrar edilecek, beş vakit namazın farzlarının arkasından, on dokuz gün süre ile...
Âyetin mânâsı da şudur:
"Allâh zorluktan sonra bir kolaylık oluşturur!.." (65.Talâk: 7)
Eğer talebiniz, sıkıntıdan kurtulmak değil de daha başka ise, o takdirde, yukarıda yazdığım âyeti kerîme yerine, yine on dokuzar harfli olan, konusuna göre, şu âyeti kerîmeleri okuyabilirsiniz:
bana yine telefon geldi kizlar:))
morem hicbirimizin garantisi yokkii .bundan 5 dakika sonrasini bile bilemeyizkiii rabbim nasi bi yol cizmizse onu yasiycazzz
şimdi 5 vakit namaz kılcas arkasında farzlarını kılıp bu 19 kelimeyimi okucas canımm :26::26::26::26:
ÖZEL BİR 19'LU HÂCET DUASI
Başı dertte, sıkıntıda olan, büyük bir problemle karşılaşmış olan, herhangi bir düşmanından kurtulmak, selâmete çıkmak isteyen ya da daha başka talepleri olanlar için son derece tesirli bir dua formülü vermek istiyorum bu bölümde de...
Bu duayı tatbik eden pek çok kişi 19 güne kalmadan arzularına nail oldular, bunlara yakından şahidim!..
Yalnız şunu kesinlikle ifade edeyim... Haksız yere, başkalarına zulüm için, ya da kötü amaçlı olarak bu formül tatbik edilirse; bunu yapanın asla başı belâdan kurtulmaz; ettiği ters dönüp kendisini vurur.
Şimdi dua şeklini yazıyorum...
Önce şu altı Allâh ismini iyice ezberleyelim:
"FERDÜN, HAYYUN, KAYYÛMUN, HAKEMUN, ADLUN, KUDDÛSUN."
Beş vakit namazın farzının arkasından on dokuz harfli bu altı isim her gün okunacak, on dokuzar defa... Evvelinde on defa "ALLÂHU EKBER" denildikten sonra!..
On dokuzuncu günden sonra, herhangi bir şekilde sıkıntın olduğu takdirde bu isimlere ilaveten "...Seyec' alullâhu ba'de 'usrin yüsrâ" (65.Talâk: 7) âyetini de okuyacaksın her defasında...
Yani şöyle:
"Ferdün, Hayyun, Kayyûmun, Hakemun, Adlun, Kuddûsun... Seyec'alullâhu ba'de usrin yüsrâ."
Bu metin on dokuz defa tekrar edilecek, beş vakit namazın farzlarının arkasından, on dokuz gün süre ile...
Âyetin mânâsı da şudur:
"Allâh zorluktan sonra bir kolaylık oluşturur!.." (65.Talâk: 7)
Eğer talebiniz, sıkıntıdan kurtulmak değil de daha başka ise, o takdirde, yukarıda yazdığım âyeti kerîme yerine, yine on dokuzar harfli olan, konusuna göre, şu âyeti kerîmeleri okuyabilirsiniz:
öylede olmali morembende öyleyimdirr. .hani napalim negatif cikinca ucunda ölüm yokkii... bazi kislar cok etkileniyo demmekki ellerinde olan bisey degil kafalari toparlamak icinde burayada gelmiyolarrr
inş.. yolumuzz aydınlıktırr yasakımm şu fani dünyada istedğimm tek şeyy bu zatenn yolumuzz aydınlık olsunnn RAbbim hepimizee yardım etsinnn inş..
bende alla alla miamoremden yine ses kesildi demistimmm
türk telekom gibim olduuuu:102::102::102::102::102::102::102::102::99::99::99::99::99::99::99:
bunlari kopyaliyorum
allamanlarinkide deutsche telekom moremm
haklısınnn yasakımmmm ama iştee olmaski ölee insanın doktoruda psikiyatriside kendisidirrr
ben bi gün delirmiştimmmmdoktora gititmmmm 10 gün seanlar bitince bana ayna verdiiii
bundan sonra ben sana yardım edemem sen kendine yardım etcen dedii
HÂCET (İHTİYAÇ NAMAZI)
"Lâ ilâhe illAllâhul Haliym'ül Keriym, subhanAllâhi rabbil ârşıl âzîm, elhamdulillâhi rabbil âlemiyn; es'elüke mûcibâti rahmetik, ve azâimi mağfiretik, velğaniymete min külli birr, ves selâmete min külli ism, lâ tedâ'liy zenben illâ ğaferteh, velâ hemmen illâ ferrecteh, ve lâ hâceten hiye leke rıdan illâ kadayteha yâ erhamer râhımiyn."
Anlamı:
"Tanrı yoktur. Haliym ve Keriym olan Allâh vardır; Aziym olan Arşın Rabbi Allâh'ı tenzih ederim. Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allâh'a aittir. Yâ Rabbi, beni, rahmet ve merhametinin gerektirdiklerine ve her iyi olana mazhar kıl; her günahtan selâmete çıkar; affetmediğin günah, kurtarmadığın dert kalmasın. Amin ey merhametli Rahıym."
Bilgi:
HÂCET namazı diye bilinen, kişinin bir ihtiyacını, bir sıkıntısını, bir derdini Allâh'a arz edip, kurtuluş istemesi için önerilen namaz hakkında bakın Rasûlullâh (s.a.v.) Efendimiz ne buyuruyor:
"Allâh'tan veya insanoğullarından birinden bir hâceti (ihtiyacı) olan kimse, hakkıyla abdest aldıktan sonra, iki rekât namaz kılsın; bundan sonra İSTİĞFARDA bulunsun ve Allâh Rasûlü üzerine salâvat getirip şu şekilde dua etsin..."
Ve yukarıda naklettiğimiz duayı tavsiye ediyor Efendimiz...
Başı dertte, sıkıntıda, belâda olan, şayet belirtilen şekilde namazı edâ eder, arkasından yukarıdaki duayı okur ve arkasından da daha önce yazmış olduğumuz Talâk Sûresi'ndeki:
"...Ve men yettekıllâhe yec'al lehû mahrecan ve yerzukhu min haysu lâ yahtesib, ve men yetevekkel alallâhi fehuve hasbüh..." âyetini bin defa tekrar ederse, Allâh'a en büyük ilticada bulunmuş olur...
Ayrıca bu âyete, belirtilen sayıda devam etmek suretiyle, muradı olana kadar okumak çok büyük fayda sağlar.
Hâcet konusunda pek çok evliyaullâhın en başta gelen tavsiyesi, istiğfardır...
"Şayet kişi yaptığı çalışmalar ile Allâh indînde kendisi için takdir edilmiş bulunan dereceye hak kazanamazsa, Allâh ona birtakım sıkıntı ve dertler verir, bunlara katlandırır da neticede o dereceyi ihsan eder" buyurulduğu için, bu durumu çok iyi anlamak icap eder.
Derecesini yükseltip, kusurlarını bağışlatan en tesirli şey de insan için "İstiğfar"dır... Bu yüzdendir ki, başı dertte olanların istiğfar bölümünde naklettiğimiz "Seyyîdül İstiğfar" denilen duaya devam etmeleri ve sabah akşam, ya da beş vakit namazın ardından okumaları pek faydalıdır... Yalnız şuna dikkat edilmelidir ki, mânâsını bilerek ve hissederek istiğfarı yapmak kesin kez gereklidir.
Allahım beni affetsin ama ben hiç 5 vakit kılmıorum yawwww :26::26::26::26:
çok utanırumm bazen bundannnn :26::26::26::26:
ban bu daha iimiş miamoremmm 2 rekat namaz kılcas sonrammm bu duayı okucasss :26::26::26::26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?