- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #12.801
afiyet olsunnnn canımmmm
bende yapyomm sıksık
biri gelcez deyiince yap pişir 4o dakka anca dimi çokk güzell
iiyiimm ipekimm işte dünm yaptımm temiliğimii işim yok bu günn
bende yemek yiyemiorum yawww :26::26::26::26: en olcak halimmm
sabah kalktımmm bekledim acıkayım die ama olması sonra dayanamamm süt içtimmm
ama daha yiyemedimmm
40 dakikamııı nazım sen naaaptın benim yapmam ve pişmesi taş çatlasın 15 dakika sürüyor eşim süre tuttuda ordan biliyorum:)))
yaa şu meşhur tarifi bende istyrum geçenlerde byerden duydumdu pudingli kurabiye die ama detayları istiyorummmm
ilhanazım da dün yaptı koydu resmini ağzımı sulandırdı zatisarışekerimmm sen napysun bakem ne var ne yok ????
40 dakikamııı nazım sen naaaptın benim yapmam ve pişmesi taş çatlasın 15 dakika sürüyor eşim süre tuttuda ordan biliyorum:)))
ne lekesi canm hatrlayamdm ben :44::44::44::44: bende leke ne yok hiçbişe olmuyo çok renksiz bi ayatm var inan gülemmi ağlayammı bilemedim :105::105::105::105::105::105::105::105::105::105::105::105::105::105::105:
Hemmen bitanemm sen yeterki iste
1 paket puding neyli istersen ama çilekli harika oluyo
100 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tüm malzemeyi karıştır,fırını 19* derecede önceden açki ısınsın fanlı ise fırının fanlı çalıştır.
Malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıp tepsiye diz ve fırına ver.Üzerleri çatlayınca hemen fırından çıkar.Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri döküp yiyebilirsin içine şeker koymuyoruzya biraz az gibi oluyor özellikle çileklide kakaoluda gerek kalmıyor o nedense şekerli oluyor..Afiyet bal şeker olsun bitanemmm
Pazratesim hoşgeldin bitanemmm,nasılsın?Hayırlı uğurlu olsun bitanemmmm Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...O kadar çok sevindimki yazını okuyunca,Dualarınıda Allahım kabul etsin bitanemm..
Kan verdinmi hayatım??Seninde takvimini görelim artık
psevmezm bende çok sevndimdigörmedn galiba hamiş hamiş bana da dua etmeyi unutma olurmu quzumm
canım ben 32 yaşıma geldim henüz bir evladım bile yoknolur üzülme .. bu işlerde en önemlisi moral biliyosun insanlar 40 yaşında doğuruyolar artk yaşın hiç önemi yok hem oğlun 17 olsa nolucak kardeş başka, sen daha gençsin olur hayırlısıyla, dur bakalım
Allah seni napsınnn ipekim yawww
hastadım yaa dün bittidi ama baktım bugünde az leke olmuş
yoksa çok memnun değilim bu lekelerden hayatımda renk değillerr
ee canım sen prof.u olmuşunn kurabişyenin ben bakaba yaptyommm
ancaaa bide ben 20 dakka pişirorum böle az yumuşakken çıkarıcam fırından dimiiçok sert oldu dün yaptım fırında çok tutmuşumm sert olmuş normale hemen çıkarmak lazım sanırm
ee canım sen prof.u olmuşunn kurabişyenin ben bakaba yaptyommm
ancaaa bide ben 20 dakka pişirorum böle az yumuşakken çıkarıcam fırından dimiiçok sert oldu dün yaptım fırında çok tutmuşumm sert olmuş normale hemen çıkarmak lazım sanırm
yaww balım hancekim şu aldığı kadar un kısmını biraz açabilirmiyiz :44::44: mesela bir yapışında ölçerek un eklesen de bana deyiversen ki 1,5 bardak filan çünküm ben çok tatlı filan yaparım ama kurabiye kısmında acemiym de :26::26::26::26::26: beceriksiz değil ama uzmanlık alanım dışında kalıyo yani :128::128::128::128::128::128:
Hemmen bitanemm sen yeterki iste
1 paket puding neyli istersen ama çilekli harika oluyo
100 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tüm malzemeyi karıştır,fırını 19* derecede önceden açki ısınsın fanlı ise fırının fanlı çalıştır.
Malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıp tepsiye diz ve fırına ver.Üzerleri çatlayınca hemen fırından çıkar.Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri döküp yiyebilirsin içine şeker koymuyoruzya biraz az gibi oluyor özellikle çileklide kakaoluda gerek kalmıyor o nedense şekerli oluyor..Afiyet bal şeker olsun bitanemmm
kan vermedim canım yaa... ilk öğrenciğimde dedim ki yarın gider ken veririm, sonra vaz geçtim. internete göre ayın 12sinde doktora gidip muayene olmam gerekirmiş yani haftaya. dedim ki bekleyeyim nasılsa kan değeri ne olursa olsun ben gene merak edicem bu sefer ikinciye gene yaptırmak isticem falan... ne bileyim vazgeçtim kötü mü ettim sence;?
bu takvimi de doktordan dönünce koyayım diyordum Allah korusun bi aksilik bişey olursa diye korkuyorum:44:
eşim ve ben biliyoruz bi de siz başka kimseye demedik vallahi korkudan, Allah utandırmasın kuzum ne bileyim... değişik bi durum, duygu Allah herkese nasip etsin sağlıkla...
sabah ilk idrarımla bi daha test yaptım gene çıktı ama çift çizgi inşallah yoktur bi sıkıntı hepimiz Allaha emanetiz sonuçta dimi?
etmezmiyim dua canım hep ettim hep te edicem inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız evlatlarımızı... ben senin yazını görmüştüm cevap ta yazdım ama ya sen görmedin ya da bi kusur oldu cevap yazmamışsam affet canım... Allah hepinizden razı olsun...
canım ben bu konularda en beceriskzi ve acemiyimmm
dün ben yaptımm sanırm 3.5 su bardağı falan koydum sonradan aaz az kattım ama sen 3.5 su bardağı kadar düşün
baktın daha cıvıkk az az eklersin unu
Canımmm evet 20 dakika çok o kurabiye için,kabarmaya başlayıp üzerleri çatlayana kadar tutacaksın fırında bu kurabiyenin püf noktası bu..Yumuşacık ve ağızda dağılıyor o şekilde yapınca...Bide fırınını fanda çalıştır birdahakine o zaman çok daha çabuk pişer bitanemmm
yaww balım hancekim şu aldığı kadar un kısmını biraz açabilirmiyiz :44::44: mesela bir yapışında ölçerek un eklesen de bana deyiversen ki 1,5 bardak filan çünküm ben çok tatlı filan yaparım ama kurabiye kısmında acemiym de :26::26::26::26::26: beceriksiz değil ama uzmanlık alanım dışında kalıyo yani :128::128::128::128::128::128:
tamam ilhanazım 3,5 bardak eklerim sonra duruma bakarım, yalnız 3,5 bardak un giren kurabiye bi sürü olur herkeslere yeter hemde neka kolay yapılıymuş gib yawww hancekimmm danke :118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118::118:
hancek im sen bi keresinde yazmıştın üzeri çatlayınca çıkartın diye bende öyle yaptım ama ilk çıkarttığım anda içi böyle köpük gibiydi üstüne bezle örtüp dinlendirdim, soğuyunca içi pişmişti doğru yapmışım dimi...
Ben tezgahın üzerine çıkarıp bırakıyorum hayatım o mermerin üzerinde soğuyana kadar pişiyor içi zaten,ama sen üzerini örtünce sönmedimi kurabiyeler bitanemmm?
Ben tezgahın üzerine çıkarıp bırakıyorum hayatım o mermerin üzerinde soğuyana kadar pişiyor içi zaten,ama sen üzerini örtünce sönmedimi kurabiyeler bitanemmm?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?