• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hangi birini anlatayım

evet konuşuyorum
bu konularda da konuşmaya devam edeceğim ki sapkinliklari savunan sizin gibiler artmasin
kanun 17 yaşına izin vermez bilip bilmeden yorum yapmayın
siz çocuğunuzu artık 15 te evlendirisiniz
yemin ederim ki 17 yaşımda resmi nikahla evlendim neden yalan söyleyeyim ki

sanırım problemim de bu açık açık konuşup sikintimi anlatamıyorum herhangi bi konuda adam kendi düşünsün kendi bilsin sikintimi diyorum söylediğim rahatsizliklarima dikkat de eder aslında

İlişkilerde en önemli şey doğru iletişim kurabilmek. Bu annemiz de olsa böyle, eşimiz, arkadaşımız, komşumuz herkes için geçerli yani açık açık birine sıkıntımızı söylemeyip onun anlamasını beklersek çok yıpranırız. İsteklerinizi dile getirin, açıkça konuşmaktan çekinmeyin, hoşlanmadığınız şeyleri belirtin. Aynı şekilde hoşunuza giden birşey yaptığında o zaman da memnuniyetinizi belirtin.

Eşin ikizlerse ciddiye alma gerildiginde gül espiriye vur çünkü ikizlerle ciddi bir konu konuşulmaz sevmezler . Hep guler yüzlü ol ortak ilgi alanlari bul birlikte vakit gecir . Karşında büyük bir bebek var espirili sempatik taraflarina bak . Seni ailesine ezdirmez diye düşünüyorum tabi bilmiyorum . Hiçbir konuyu uzatma ve dirdir etme sinir krizi geçirebilir .

mesela normal oturuyoruz bi bakıyorum gulusuyoruz konusuyoruz sonra bi bakıyorum surat beş karış olmuş ne oldu diyorum yok bi şey diyor galiba ben de o mutlyken onun yüzü gülerken iyi hissediyorum kendimi her an öyle olsun istiyorum ama o da bi dakikada degisiveriyor

Maddi bir sıkıntı falan olabilir mi? Ya da iş yerinde bir sıkıntı. Ona mutsuz olduğunu görüyorum ve bir şeyler yapmak istiyorum ama sen beni dışarda bırakıyorsun, paylaşmazsan yardımcı olamam ve sen mutsuzken ben de mutsuz oluyorum. gibi şeyler söylediniz mi?
Bir de bu çok sık tekrarlanan bir şey değilse bazen insanlar o an konuşmak istemez, sonra paylaşacaktır ya da ona bir 10 dakika verseniz zaten kendine gelecektir.

mesela normal oturuyoruz bi bakıyorum gulusuyoruz konusuyoruz sonra bi bakıyorum surat beş karış olmuş ne oldu diyorum yok bi şey diyor galiba ben de o mutlyken onun yüzü gülerken iyi hissediyorum kendimi her an öyle olsun istiyorum ama o da bi dakikada degisiveriyor
Somut, canlı bir örnek veremiyorsunuz sanırım. Eşiniz içine atan, içe dönük biri mi, genelde düşünceli mi görünür? Evliliğinizle ilgili değil genel anlamda hayata dair, etrafınızdaki insanlara dair dertleşir misiniz, birbirinize duygularınızdan ne sıklıkta bahsedersiniz? Yoksa günleriniz kahvaltı, işe uğurlama, hoşgeldin, güle güle, ne yemek var gibi gündelik yaşantıların getirdiği sıradan sohbetlerle mi geçiyor?

Bu çok büyük bir iletişim problemi ama. Karşınızdaki insan beyninizden geçenleri bilemez ki. Sıkıntımı kendi bilsin diyorsunuz ama sıkıntınızı siz biliyor musunuz?
aslında uzun zamandır böyle dusunmuyordum erkekler düz mantık ben de ne istediğimi ne istemedigimi söyleyeyim diyordum hep de böyle yapiyordum allah var uyardigim konularda dikkat ediyor ben rahatsız oluyorum diye ama ben esimin ben deyince değil de kendiliğinden benim hoşuma gitmeyen şeyleri yapmamasini istiyorum

Bazı ikizler burcu olan kişiler böyle,benimde kızım ikizler,bir anı bir anını tutmaz,herşeyden çok çabuk sıkılır,sürekli iniş çıkışlı duygular yaşar sanırım burcunun özelliği
Bence bu çok büyük bir problem değil,onun kişiliği o sonuçta
Biz kadınlar sustuğumuzda bile ne düşündüğümüzü eşimiz bilsin,ilgilensin isteriz ama erkeklerin beyni düz mantık çalışıyor,onlar beynini çok yormuyor,biz git gözüm görmesin seni deriz,oysaki gitme gönlümü almak için ısrarcı ol demek istiyoruzdur ama onlar bunu asla anlamaz
Bunun dışında başka bir problem yoksa bence değiştirecem diye kendinide yorma.

Eşin ikizlerse ciddiye alma gerildiginde gül espiriye vur çünkü ikizlerle ciddi bir konu konuşulmaz sevmezler . Hep guler yüzlü ol ortak ilgi alanlari bul birlikte vakit gecir . Karşında büyük bir bebek var espirili sempatik taraflarina bak . Seni ailesine ezdirmez diye düşünüyorum tabi bilmiyorum . Hiçbir konuyu uzatma ve dirdir etme sinir krizi geçirebilir .
evet haklısınız ailesine falan asla bir şey dedirtmez hatta kv bazen şaka yollu söyler benim oglanin vari yogu bir karısı iki çocuğu diye

Bazı ikizler burcu olan kişiler böyle,benimde kızım ikizler,bir anı bir anını tutmaz,herşeyden çok çabuk sıkılır,sürekli iniş çıkışlı duygular yaşar sanırım burcunun özelliği
Bence bu çok büyük bir problem değil,onun kişiliği o sonuçta
Biz kadınlar sustuğumuzda bile ne düşündüğümüzü eşimiz bilsin,ilgilensin isteriz ama erkeklerin beyni düz mantık çalışıyor,onlar beynini çok yormuyor,biz git gözüm görmesin seni deriz,oysaki gitme gönlümü almak için ısrarcı ol demek istiyoruzdur ama onlar bunu asla anlamaz
Bunun dışında başka bir problem yoksa bence değiştirecem diye kendinide yorma.
yok tek problemim bu tam üstüne basın şu git gözümgormesin konusunda aynı ben işte

aslında uzun zamandır böyle dusunmuyordum erkekler düz mantık ben de ne istediğimi ne istemedigimi söyleyeyim diyordum hep de böyle yapiyordum allah var uyardigim konularda dikkat ediyor ben rahatsız oluyorum diye ama ben esimin ben deyince değil de kendiliğinden benim hoşuma gitmeyen şeyleri yapmamasini istiyorum

Bu yanlış ve sağlıklı iletişim şekli değil. Konuşun. Derdini anlatmayan bir insanın derdini anlamaya çalışmanın ne kadar zor olduğunu bebeklerinizden hatırlayın. Konuşmayı öğrendiklerinde ne kadar rahatlamıştınız değil mi?

Somut, canlı bir örnek veremiyorsunuz sanırım. Eşiniz içine atan, içe dönük biri mi, genelde düşünceli mi görünür? Evliliğinizle ilgili değil genel anlamda hayata dair, etrafınızdaki insanlara dair dertleşir misiniz, birbirinize duygularınızdan ne sıklıkta bahsedersiniz? Yoksa günleriniz kahvaltı, işe uğurlama, hoşgeldin, güle güle, ne yemek var gibi gündelik yaşantıların getirdiği sıradan sohbetlerle mi geçiyor?
aynen dediğiniz gibi günlük rutin yasariz çok fazla sohbet muhabbet yok bizde

Maddi bir sıkıntı falan olabilir mi? Ya da iş yerinde bir sıkıntı. Ona mutsuz olduğunu görüyorum ve bir şeyler yapmak istiyorum ama sen beni dışarda bırakıyorsun, paylaşmazsan yardımcı olamam ve sen mutsuzken ben de mutsuz oluyorum. gibi şeyler söylediniz mi?
Bir de bu çok sık tekrarlanan bir şey değilse bazen insanlar o an konuşmak istemez, sonra paylaşacaktır ya da ona bir 10 dakika verseniz zaten kendine gelecektir.
evet maddi sikintilarimiz var ancak idare ediyoruz çok şükür ama sanırım o biraz bunu da kafaya takıyor

klavyesi olan konusuyo.sanki 50 yaşında adam 16 yaşında kizla evlenmiş gibi lanse ediliyor olan olmuş . kanun bile 17yasundaki kızın evlenmesine izin veriyorken hemde..ikizler burcu cok sever tartışmayı konuşmayı. bide bence cift karakterleri var o yÜzden hiç sasrmadim ama bu saatten sonra da zor değişir bence idare edeceksiniz artk baska ciddi bi problem yokmuş dediğinize göre
sizin gibiler 14 yaşındaki çocuğun sevgilisi olunca normal der ama 17 yaşındaki evlenmek isteyince bu birden sapıklık olur .. ben çocuğumu 15te evlendirirm demedim ayrıca siz kendinizinki evlendirmezsiniz 40a kadar. sizin kararınız saygılar ..

aynen dediğiniz gibi günlük rutin yasariz çok fazla sohbet muhabbet yok bizde
Çok fazla muhabbet olmaması eşinizle duygusal paylaşımınızın çok kısıtlı olduğu anlamına gelir. Bu da ikinizi de yalnızlaştırır. Kadınlar hisleri ve etrafında gelişen olaylar arasında bağ kurup, bunun üzerine düşünmeye yaradılışları gereği yatkındır fakat erkekler çoğunlukla o anki durumun yarattığı hisleri pek fazla nedene bağlamadan yaşarlar. O nedenle siz ilişkinizde eşinizin sizi yıpratan taraflarını farketmiş olabilirsiniz fakat eşiniz duygusal paylaşımların sınırlı olmasından kaynaklanan yalnızlığını belki nedenini dahi bilmeden bir anda durgunlaşmak şeklinde yaşıyor olabilir.

İlk mesajınız ve başlık daha büyük bir problem olduğunu düşündürmüştü fakat diğer yorumlara da verdiğiniz cevapları okuyunca fikrim değişti. Problemleriniz eşinizle iletişim kurmayı ve duygularınızı paylaşmayı öğrendiğinizde çözülecek gibi görünüyor. Ayrıca beklentilerinizi tekrar gözden geçirmenizde fayda var. Nevzat Tarhan'ın Evlilik psikolojisi ve aile okulu kitapları ile beş sevgi dili kitabını okumanızı tavsiye ederim.

Çok fazla muhabbet olmaması eşinizle duygusal paylaşımınızın çok kısıtlı olduğu anlamına gelir. Bu da ikinizi de yalnızlaştırır. Kadınlar hisleri ve etrafında gelişen olaylar arasında bağ kurup, bunun üzerine düşünmeye yaradılışları gereği yatkındır fakat erkekler çoğunlukla o anki durumun yarattığı hisleri pek fazla nedene bağlamadan yaşarlar. O nedenle siz ilişkinizde eşinizin sizi yıpratan taraflarını farketmiş olabilirsiniz fakat eşiniz duygusal paylaşımların sınırlı olmasından kaynaklanan yalnızlığını belki nedenini dahi bilmeden bir anda durgunlaşmak şeklinde yaşıyor olabilir.

İlk mesajınız ve başlık daha büyük bir problem olduğunu düşündürmüştü fakat diğer yorumlara da verdiğiniz cevapları okuyunca fikrim değişti. Problemleriniz eşinizle iletişim kurmayı ve duygularınızı paylaşmayı öğrendiğinizde çözülecek gibi görünüyor. Ayrıca beklentilerinizi tekrar gözden geçirmenizde fayda var. Nevzat Tarhan'ın Evlilik psikolojisi ve aile okulu kitapları ile beş sevgi dili kitabını okumanızı tavsiye ederim.
haklısınız biraz fazla olmuş başlık işte eften puften kavgalar aklıma geldikçe öyle yazmışım çok fazla iletişim kopuklugumuz var ben onunla konuşurken tartışmaya donuseceginden ve stres olacağından cekindigim için çok muhabbete girmem
haa şu da var ki evde her şey benim eksenim etrafında döner ben ne dersem o olur her konuda benim rizam olmadan hiç bir şey yapmaz ama dediğiniz gibi tek sorunumuz iletişim. ..
ve bu bence büyük bi sorun
problem benden de kaynaklanıyor olabilir zaten objektif bir görüş istediğim için buraya yazdım derdimi pek anlatmiyorum problemlerimi rahatsız olduklarimi

Kınamayın kızı bu kadar küçük tü evlendıgınde su anki aklı olsa ister mi istemez . Yarın başımıza ne gelecegı belli degıl . Konu sahibi üzülme bak bende 27 evlendım keşke otuzdan sonra evlenseyduum diye üzülüyorum yaş mevzusu hep oyle napcan . Erkekler geneli oyle eşim de oyle İnan pek konuşmaz . Bide kendını geliştir oku sürekli kitaplar oku . Üniversite oku mutlaka kurslara git cok mutlu olursun hem çocuklarına faydan dokunur hem kendıne . Ayrıca eşin kötü biri degıl ki ne babalar var cocuklarını görmeyen bakmayan . Sen seninle olan iletişimini ilerlerken kazım Laz'ım ki çoğu erkek oyle çoğumuz aynı durumdayız İnan bende bazen pes EDIYORUM otuz yaşımı dolduruyprum bende bılıyorum bazen Allah hepımızın yar ve yardımcısı olsun inşAllah Aminnnnn

Back
X