Hangi şehire taşınmak mantıklı?

Ben inanamadim ya.Yazin haziranda 2 hafta izmire gittim.Dondugumde sehir Bursa degil Katarin baskenti Doha heralde.Neyseki Mudanya,Tirilye tarafi biraz iyi.Haftasonlari oraya gidiyorduk.Nefes alma alani bir orasi var.
Evet gezmek icin oralar cok guzel. Kursunlu tarafi da iyi ama buralar depreme dayanikli degil. Hani yerlesmek isteseniz anca villada oturmak lazim tepede

Yasayan insan sayisini degil nufus yogunlugunu esitlemeniz gerekiyor. Bursadaki nufus yogunlugu bu yilin basinda 270 kisi olarak olculurken Istanbulda bu rakam haziran 2019 itibariyle 2850yi bulmustur. Esasen amacimiz Bursanin tenha oldugunu kanitlamak degildi zaten bizim Bahsettiginiz durum her buyuksehirin sorunu.

Son düzenleme:
Tabiiki de ÇANAKKALE :) Bir Çanakkale'li olarak başka şehirde yaşamayı hiç düşünmedim. Deniz, doğa, sosyallik herşey var bana göre. Gelenlerin geri gittiğini hiç görmedim.

eskisehir antalya mugla
ankaraya gelmeyi düşünmeyin bence

Çok önerilmiş ben de çok severim mis gibi kent ama mersini de iyi düşünün araştırın bence, çok göç aldı insan profili olumsuz yönde değişti maalesef.

Yerleşeceğiniz yerin ilk önce iş imkanlarini ve bunun kalıcılıgıni,sağlik sistemini,okullarini ,konut kiralarini ,sosyal aktivitelerini arastirin öyle yerlesin derim.Buraya bir cok il yazilmis bu illerden Bursayi,Denizliyi,Muğlayi ,izmiri ve şu an 10 yildir yasadigim Bodrum u cok iyi taniyorum.Önceliginiz nedir onlari sıralayin.Bursa izmir ,istanbul kadar olmasa da kalabaliktir ama her türlu imkan mevcuttur.Mugla cook kuçücük bir yerdir.Denizliyi de hic sevememiştim.Bodrum ise dısardan rüya alemi gibi görünür ama çilesini yaşatan bilir cok uzun.. Sizin kendi fikirleriniz aslolan.Şahsen Eskişehir cok begenirim.Hem cok büyük degil,her türlü imkana sahip ,aktivite acisindan cok iyi.Ama deniz olan bir yer değil.Cok iyi düşünmeniz gerekiyor.Hayirlisi olsun

Yalova, bursa tekirdağ,
İstanbula da çok yakınlar.
Ayrıca istanbulun ilçelerini neden düşünmüyorsunuz?

Samsun diyorum ama Atakum tarafları. Ben başka bir şehirdeyim ama tanıdıklarım orada akrabalardan , yaşam çok rahat,pazarı çok ucuz ve herşey taze. Her yer yakın arabaya bile gerek yok,ev kiraları uygun ve ev de alabilirsiniz çok rahatlıkla. Ankara gibi büyük şehirlere de yakın ve denizi var daha ne olsun. İkiniz de denize alışkın olduğunuz için hemen alışırsınız.

Bursaya geldik bir kere esim kalabalık buldu caminin orada park edecek yer bulamamıştık yorumlara bakarsakta ilk gidilen yerlerden olmus ne yazıkki

biz bursa dan nasıl kaçsak modundayız

2005 te istanbul bize çok karışık büyük vs gelmişti

o zamanın istanbul u

metrobüs yok metro vs bu şekilde değil

meslek gereği de gün içinde bir uçtan öbür uca gitmek gerekebiliyor yani sabah 09.30 da kartal da olman gerekiyor sen büyükçekmece desin gibi durumlar vardı

neyse bıraktık istanbul u bursa ya yerleştik

o zaman merkezde evimiz nispeten yakında da işimiz vardı yani şehiriçi taksi dolmuş vardı 10 dakika 10 dakika da yürüsen dolmuşa kadar maksimum 20 dakikada iştesin akşam da aynı

ama aradan geçen süreçte yer gök ev oldu

şehrin bir ucundan diğer ucuna gitmek zulüm oldu

evden çıkıp otayoldan işe gidiyoruz

E5 gibi etrafı evler doluyor vs vs

bir de istanbul da her semtin çarşısı, yeme içme düzeni vs vardır

bursa da hala AVM ya da merkez çarşı var yani bir çeyrek altın almaya otobüs ile gitsem 1,5 saat gidiş 1,5 saat dönüş sürer değer mi

caminin orada araba park edememek olağan da asıl sıkıntı yaşanan yerler ve çalışılan yerler tezat

metroya yakın ev sadece birkaç semtte var onlar da hali ile çok maliyetli

benim oturduğum yere merkezden çok az otobüs var zira metro güzergahında kabul ediliyor, durağa kadar ara otobüs var 25 dakika da metro durağına gidiyor, 45 dakika da metro indiğin yerde de zaten çoğu zaman bir araç daha lazım

örneğin benim evim ve işim arası 3 araç toplu taşıma ile

sabahları araba ile 1 saat trafik olmayan zamanlarda 15 dakika sürmüyor

çocuklar için imkan var mı var

örneğin oğlumun kursu var akşam 18.00 de

okuldan 16.50 de çıkıyor

eve 17.15 de girip yemek yiyip 17.45 te çıkıp kursa gidiyor

kurs bizim eve yakın çoğu arkadaşı hiç eve girmiyor bile

eşiniz iş imkanlarına baksın biraz şehirlerde ona göre belirleyin

bir de tabii sanayisi olan şehirler kirli bu da bir handikap

İzmir
Ankara
Bursa
Antalya diyorum ben.
İstanbuldan daha rahat yasanabilir
Birazdan İzmir mok kokuyor diyenler gelecek semsiyemi actim bekliyorum
Sen nerede yasiyorsun diyenlere Bursa. Saglikci ve muhendis icin ideal bir sehir.
Doğma büyüme izmirli olarak diyorumki gelmeyin buraya ben kaçmaya çalısıyorum. Tabi ne şehirlerden ne beklediğine göre değişir. Büyük şehirden bıkan birine izmir tavsiye edilmez zannımca. Bildiğiniz şöyle küçük cennetten bir parça gibi doğal güzelliği olan bir şehir varsa tavsiye alırım. Havası suyu kendi güzel bir yer

Eşim polis Diyarbakır da yaşıyoruz. Zorunlu görev seneye bitiyor ama kabul ederlerse uzatıcaz inşallah. Bence Batı da bütün şehirlerde yaşam zor. Sadece maddi olarak değil sosyal olarakta. Trafik, kalabalık hoşgörüsüzlük...

Doğunun insanı gerçekten çok güzel. Girdiğiniz her yerde büyük bir ilgi ve saygıyla karşılanıyorsunuz. Trafik yok. Canım Diyarbakır

Ahhh golcukte mi yasiyorsunuz benim memleketim her yeri farkli güzeldir golcugun küçük ama gelişmiş bir yer 22 sene yaşadım orda büyüdüm hayatimin en guzel zamanlariydi sahile gittiginizde benim içinde bakın o güzel denize

Kesinlikle ben de uzun yillar Bursada yasadim ama nufus asiri artti, Bursaya gore oldukca kalabalik olmuş. Trafik leş, bazi yerlerde Türkten cok suriyeli var, etraftaki ozellikle altiparmaktaki tabelalarin cogu arapçaydi Turkiyede miyim diye dusunuyor insan. Suan hala ayni mi bilmiyorum.

Aynı malesef

Guzel olsun elbet cennet olsun da
Konu sahibi memur,her yere atanabilir hadi. Ama esi muhendismis. Ozel sektor de olunca mecbur sanayi olacak,buyuksehir olacak. O sebeple buralari yazdim ben de. Guzellik maalesef yetmiyor. Yoksa yerden goge haklisiniz.

Ben denizliyi çok sevmiştim bana çok sıcak gelmişti.aydın çok sıkıcı gibi gelir her zaman yapacak hiçbirşey yok orada. Manisa da fena değil ama egede denizli derim. Daha küçük yerlerden de kazdağları coğrafyası çok güzel temiz hava doğal güzellikler şelaleler zeytin ağaçları incir vs. Edremit akçay altınoluk ve ilçerisi çanakkale ve ilçeleri benim tavsiyem olur.

bursayı kesinlikle tavsiye etmiyorum

eskişehir ve mersin diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…