Evet gezmek icin oralar cok guzel. Kursunlu tarafi da iyi ama buralar depreme dayanikli degil. Hani yerlesmek isteseniz anca villada oturmak lazim tepedeBen inanamadim ya.Yazin haziranda 2 hafta izmire gittim.Dondugumde sehir Bursa degil Katarin baskenti Doha heralde.Neyseki Mudanya,Tirilye tarafi biraz iyi.Haftasonlari oraya gidiyorduk.Nefes alma alani bir orasi var.
Yasayan insan sayisini degil nufus yogunlugunu esitlemeniz gerekiyor. Bursadaki nufus yogunlugu bu yilin basinda 270 kisi olarak olculurken Istanbulda bu rakam haziran 2019 itibariyle 2850yi bulmustur. Esasen amacimiz Bursanin tenha oldugunu kanitlamak degildi zaten bizimYorumumuz hiç mantıklı DEĞİL
Bursa yüzölçümü İle İstanbul yüzölçümü arasında da zaten X4 fark var :)
Bu durumda yaşayan insan sayısı neredeyse eşitleniyor
15 dakikalik bir mesafe için bir saat önce evden çıkıyorsam o şehrin sakin olduğundan bahsedilmez
Samsun diyorum ama Atakum tarafları. Ben başka bir şehirdeyim ama tanıdıklarım orada akrabalardan , yaşam çok rahat,pazarı çok ucuz ve herşey taze. Her yer yakın arabaya bile gerek yok,ev kiraları uygun ve ev de alabilirsiniz çok rahatlıkla. Ankara gibi büyük şehirlere de yakın ve denizi var daha ne olsun. İkiniz de denize alışkın olduğunuz için hemen alışırsınız.Doğma büyüme istanbulluyum eşim sakaryalı evlenince oda buraya taşındı. Biz artık bu şehirde durmak istemiyoruz. Kalabalığı stresi uzun yolları vs vs bir sürü sebep. 1 yıldır aklımızda bu fikir var son yaşanan deprem olaylarıda kararımızı kesinleştirdi. Yani gitme sebebimiz deprem değil nerede ne gelir başımıza bilemeyiz.
Bize bu kararı aldıran sebepler çok aslında. Burada ev sahibi bile olamıyoruz kiralar çok fazla. Elimizde birikim adına birşey kalmıyor. 2 senelik evliyiz bir oğlumuz var 6 aylık. Bu arada ben sağlıkçıyım eşim elektrik mühendisi. Aklımızda şu şehir olsun diye bir seçenek yok işin ilginç yanı. Hem bebeğimiz hem bizim için neresi daha yaşanılır olabilir sizce? Çok sevinirim yardımcı olabilirseniz.
Bursaya geldik bir kere esim kalabalık buldu caminin orada park edecek yer bulamamıştık yorumlara bakarsakta ilk gidilen yerlerden olmus ne yazıkki
Doğma büyüme izmirli olarak diyorumki gelmeyin buraya ben kaçmaya çalısıyorum. Tabi ne şehirlerden ne beklediğine göre değişir. Büyük şehirden bıkan birine izmir tavsiye edilmez zannımca. Bildiğiniz şöyle küçük cennetten bir parça gibi doğal güzelliği olan bir şehir varsa tavsiye alırım. Havası suyu kendi güzel bir yerİzmir
Ankara
Bursa
Antalya diyorum ben.
İstanbuldan daha rahat yasanabilir
Birazdan İzmir mok kokuyor diyenler gelecek semsiyemi actim bekliyorum
Sen nerede yasiyorsun diyenlere Bursa. Saglikci ve muhendis icin ideal bir sehir.
Ahhh golcukte mi yasiyorsunuz benim memleketim her yeri farkli güzeldir golcugun küçük ama gelişmiş bir yer 22 sene yaşadım orda büyüdüm hayatimin en guzel zamanlariydi sahile gittiginizde benim içinde bakın o güzel denizeKüçük ama gelişmiş bi şehir olmalı böylece hem siz hem de oğlunuz imkanlarından faydalanabilirsiniz. Ben de doğma büyüme İstanbul'dayım evlendik ve golcuge geldim . Küçük ve gelişmiş bi yer çocuklar ve yetişkinlerin yapabileceği çok şey var . Minicik kızlar kültür merkezinde bale kursuna falan gidiyo çok uygun meblalarda ,ben İngilizce kursuna gidiyodum kültür merkezinde değildi ama aylık 200 TL idi çok güzel bi eğitim anlayışları vardı ve çok yol kat ettim. Ailecek veya bireysel olarak kendinizi geliştireceğiz ,çocuğunuzu kurslara gönderebileceğiniz çok imkan var üstelik İstanbul'da volan doğa koleji gibi bir çok okul da var ve istanbildakinin yarı fiyatına.
Tabiki illede golcuge gelin demek değil bu , küçük ama gelişmiş olmasının etkisi. Böyle bi yer seçerseniz daha huzurlu olursunuz. Ben ve eşim iki yıldır buradayız ve hiç nerdendi buraya geldik demedik.
Yorumumuz hiç mantıklı DEĞİL
Bursa yüzölçümü İle İstanbul yüzölçümü arasında da zaten X4 fark var :)
Bu durumda yaşayan insan sayısı neredeyse eşitleniyor
15 dakikalik bir mesafe için bir saat önce evden çıkıyorsam o şehrin sakin olduğundan bahsedilmez
Aynı malesefKesinlikle ben de uzun yillar Bursada yasadim ama nufus asiri artti, Bursaya gore oldukca kalabalik olmuş. Trafik leş, bazi yerlerde Türkten cok suriyeli var, etraftaki ozellikle altiparmaktaki tabelalarin cogu arapçaydi Turkiyede miyim diye dusunuyor insan. Suan hala ayni mi bilmiyorum.
Guzel olsun elbet cennet olsun daDoğma büyüme izmirli olarak diyorumki gelmeyin buraya ben kaçmaya çalısıyorum. Tabi ne şehirlerden ne beklediğine göre değişir. Büyük şehirden bıkan birine izmir tavsiye edilmez zannımca. Bildiğiniz şöyle küçük cennetten bir parça gibi doğal güzelliği olan bir şehir varsa tavsiye alırım. Havası suyu kendi güzel bir yer
Erzurum mu!?Bursa
İzmir
Soğuk hava seviyorsanız Erzurum
Güzel şehir aklıma orası geldiErzurum mu!?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?