- Konu Sahibi niluferarda
-
Leonela şimdiye kadar ki izlenimlerimden , yazdıklarını okuduklarımdan akıllı bir bayan gibi gözüktün bana hep.
İnsanlar elbette ki hata yaparlar ,günah işlerler bizim varlığımızın asıl sebebi bu pişman olduğumuzda geri çekilmek.Bunlardan ders çıkarabilmek.
Ne güzel söylemişsin sevdik demek var boş yere demek var.
Bilemiyorsun ki karşındakinin zihnini okuyamıyorsun işte.
Seni gerçekten sevdiğini sanıyorsun belki karşındaki de sevdiğini sanıyordur.
Bu her zaman erkek yan çizdi diye pişmanlık olacağı anlamına gelmez kadın da aslın da yeterince sevmediğini veya istemediğini anlayabilir.
İşin aslı bekaret kısmından ziyade bir insanın zihni bakir olmalı.Yaşıyorsun bir şeyler ama işte senin dediğin kısım sevdik diyebilmek .
Gerçekten hakedecek birisine açılmalı bazı kapılar.Yıpratmamalı insan kendini ne bedenen ne zihnen .
Biliyor musun aslın da yakın bir zaman da kendimi çok iyi tanımadığımı farkettim.Teşekkür ediyorum , ben de senin yorumlarını beğenirim ve üye olarak severim :) Genellikle de çoğu yorumuna katılmışımdır.
Hah bak oraya değinmeyi unutmuşum, şimdi mesela ben sevdiğimi düşünerek birlikte oldum diyelim.
Ama ya sonradan , sevmediğimi anlarsam ?
İnsan kendi duygularını da iyi bir şekilde sınamalıdır ...
Biliyor musun aslın da yakın bir zaman da kendimi çok iyi tanımadığımı farkettim.
İnsanlar bir şeyler yaşadıkların da sadece karşısındakini tanıdıklarını sanarlar,hayır.
Verdiği tepkilerden kendisini de tanır insan. Hemen hemen her yorumum da yazıyorum şartlar , zaman insanların fikirlerini düşüncelerini hatta hatta hislerini bile 180 C değiştirebiliyor.
Ve en önemlisi dediğin gibi insan kendi duygularını da bir şekil de sınamalı bu nasıl olabilir bilmiyorum ama olmalı.
Belki saçma gelecek sana ama asıl benliğimizin farkına varmamızı istiyor belki dedin ya o bana şu an çok iyi geldi.Allah belki de, bazen bizi çok üzdüğünde, kendimizi sınamamızı , "asıl benliğimizin" farkına varmamızı istiyordur belki :)
Evet, bence de çoğu insan kendini tanımıyor.
Ben düşündüm şuan mesela, biraz böyle bir sersemledim, sanırım ben de tanımıyorum.
Çünkü istemediğimin ne olduğunu bildiğim halde, istemediğimi istiyorum çoğu zaman.
Bu saçmalık aslında, ama içimdeki bir tarafa karşı koymayı başaramadığım sürece, kendimi tam anlamıyla tanıdığımı söyleyemeyeceğim
konuyuBirde konu sahibesi, bu konuyu açmaya o kadar meraklı ama konunun başında durmuyor.. Ne diye açıyorsunuz o zaman bu konuyu, burda millet birbirine girsin diye mi?
var canım sen de bekçisin demekki konuyu görünce gelmişsinablacım senin vajina bekçiliğinden başka işin gücün yok mu git kendi kızının beynini yıka
susmak erdemse sen başla ozaman susmayaonlar asaletinden susuyorlar
ah ah yazmak için yazın birbirinizi kışkırtıp ondan sonra konu sahibi gitti bizde banlandık dersinizTabeee canım... Ortalık kızıştırıp gitmek ne zaman aselet oldu svdsvdcim
Doğru diyorsunda.. İnsan geriliyor yahu.. Gerçi iyi olmuş tekrar konu açması, ben öbür konuyu kaçırdım diye üzülmüştüm..
Konu sahibesi,kaynana dırdırı yok,elti,görümce problemleri ya da eşinizle ilgili problemler tükendi sanırım ki
kafanızı meşgul edecek bir konu arıyorsunuz,sizin açtığınız bütün konuların amacı; eleştirmek , asağılamak!!
Bu şekilde kimse değişmez aksine tepki alırsınız,savunduğunuz düşüncenin zıt savunucuları çoğalır..
Siz insanlara silah doğrultuğunuzda, kimse sizi çiçekle karşılamaz..
Konuya gelince;
Baskıcı toplumun yapattığı ezici düşünce tarzınınz var,basma kalıpsiniz siz de..Benim kızım söylediklerinizi yapsa,onu dövmem ! aşağılamam !,bağırmam !,boynumu eğdin demem,
Onunla konuşurum,ileri de karşılasacağı tehlikeleri,yaşayabileceği zor durumları,bunları yaparsa neler olabileceğinden bahsederim..
Sizin biraz daha ilkeliniz de onlarda namus cinayetleri suçunu işleyenler,onlardan bir adım öndesiniz ,modernsiniz tebrik ederim sizi
Sizinkisi doğru yolu göstermekten çok kınamak !! ( İnsan kınadığını yaşamadan ölmezmiş)Bir an önce dönün bu yoldan,ya da düşüncenizi doğru şekilde savunun..
Hayatınız da kaç tane kitap okudunuz bilmiyorum ama yazı dilin de bile mahalle ağızı kullanıyorsunuz,düzeltmeye çalışsanız da engel olamıyorsunuz..
Belki saçma gelecek sana ama asıl benliğimizin farkına varmamızı istiyor belki dedin ya o bana şu an çok iyi geldi.
Diyorsun ya hani kendimi karşı tarafa koymadan asla tam anlamıyla tanıyamayacağım diye.
Sanırım bu ömrümüzce sürecek olan bir durum her yeni bir durum da kendimizle ilgili bir şeyler öğreneceğiz.
İşin aslı ben artık kimseye sinirlenmediğimi ,kızmadığımı farkettim değişik bir ruh hali geldi bana.Artık tepki vermeden önce ben nasıl bir insan olmak istiyorsam öyle davranmalıyım diyorum.Karşımda ki benim zihnimi okuyamaz sadece söylediklerimi ve hareketlerimi yorumlayabilir.Aslın da herkez bunu yapar ama bilinçli yapmak farklı oldu benim için.
Şimdiler de herkez bana kendini tanımayan insanlar olarak geliyor.
Biliyor musun ? Evet bakireyim. Ama elime erkek eli değmemiş biri değilim.
Saydığım yalanların hepsini yaşadım. Duydum tek birinden. İlk erkek arkadaşımdan.
Tecrübesizdim. Ne bileyim , cahillik , bir anlık gaflet ne dersen yani...
Ve diyemem ki elime erkek eli değmedi. Evet , erkek arkadaşımla yüzeysel bir şeyler yaşadım tabiki ... Yalan değil.
Ama ucuzluktan mı ? Hayır ...
Aksine, parayla satın alınamayacak kadar çok seviyor ,değer veriyor ve sakınıyordum ben.
Ve o bekareti kaybetmek bir anlık gaflettir. 1-2 dakikaya bakar.
Onu da yaşayabilirdim, ki ALLAHIM RABBİM benim gözlerimi son anda açtı, şükürler olsun.
Ve ben , öyle bir ders aldım ki... Bir daha , benim için ölüp biten biriyle de olsa asla güvenemem.
Bu dünyayı çok iyi anladım.
Sıfırladım kaderimi, ilerideki eşime söyleyeceğim hani yüzeysel de olsa, el değmemiş değilim diyeceğim derdim.
Ama herkes karşı çıktı, kime açtıysam fikrimi.
Eşimin birazcık olan bu şeyi sürekli yüzüme vuracağını, insanların acımasız olduklarını söylediler.
Doğru da, beni affetmesi gereken tek varlık ALLAH. Pişmanım, şimdiki aklım olsa, aşkımdan ölsem de sadece üstümü çıkarmakta olsa, dokunmakta olsa asla yapmazdım bunları , yapamazdım.
Bunları yaptığım için ucuz mu oldum ? Hayır. Namussuz mu oldum ? Hayır. Ben onu severken ve hala daha bir erkekle ancak bir kere tesadüfen gözgöze gelirim, sonra da hemen başımı yere eğerim .
Ben hep biliyordum ki, sevdiğim kişi hiç değmedi hiçbir şeye.
Cinsel ilişki yaşasaydım, ona da değmezdi. İnanın ortada kalacağım , sonra eşime nasıl açıklayacağım korkusu ile değil, yapmamamdaki sebep.
Kendi vicdanıma hesap veremezdim. Onun için kendimi durdurdum. Hani sonrasında, yollarımız ayrılsa bile, beni sevdiğinden emin olsaydım, iyi bir insan olduğunu bilseydim, ALLAHINA bağlı olduğunu bilseydim yapardım. En azından, sevdik ! Derdim.
Ama cinsel ilişkiye girmenin sebepleri arasında "sevdim" yoktur. "sevdik" vardır.
Lütfen kimse, sevgisinden emin olmadığı biri ile ilişki yaşamasın. Çünkü onun adına "boş yere" diyorlar.
Bu pişmanlığımı da ilk defa burada söylüyorum. Utanmıyorum kimseden. ALLAHım affetti beni biliyorum.
Toplum yozlaştı, din elden gidiyor, genç kızlarımızın hepsi kötü yola düştü.... Bunların hepsi felaket tellallığı, çığırtkanlık. Herkes kendi namusu hakkında fikir beyan edebilir, kendi bedenine kendi istediği ölçüde zarar verebilir.
Evet bir takım şeylerin erken yaşanılmasına, tüketilmesine ben de karşıyım fakat tüketenleri de yargılamıyorum. Beni ilgilendirmez, toplum nereye sürüklenmek istiyorsa oraya sürüklenir zaten, benim yargılarımla değişecek değil. Ayrıca dinde, başka birinin hatasını/günahını konuşmak var mı? Bu kul hakkına girmez mi?
Bekaret 2 dk da kaybolacak birşey değil. Ayrıntıya girmeyeyim şimdi de baya baya adamın canı yanıyorBir anlık gafletle olmaz o iş, belli bir süreci gerektirir, sen bütün bu aşamalardan gelip, bekaretini kaybetip sonra da koşa koşa diktirmek için cerrah ararsan herkesten önce vicdanın yargılar sen zaten.
İnsanlar yaptıkları edimlerin arkasında durdukları sürece sorun yok. Misal; sevgilinle fanteziler eşliğinde günlerce sevişmişsin, hamile kalmışsın, sonra burda gelip kafanı taşlara vuruyorsun. Yapmayacaksın! Her yaptığının arkasında duracaksın.
İnsanları hatalarından ötürü yargılamayı, ikincil konuma sokmayı bırakın Allah aşkına, üzülüyorsanız da evinizde üzülün, evladınızı kınadığınız şeylerden farklı büyütün. Böyle cok kullanıcılı bir platformda ahkam kesmeyin.
Elmayra, deme öyle ... Sen evlenip yaptığın için 2 dklık değil diyorsun.
Aslında gerçekten 2 dklık bir gaflet anı. Yani yüzeysel diye başlayıp, 2 dakika kendine gelmeden , dursan bitti gitti o iş.
biz ucuz değiliz aslında canım da ucuz hissettiriliyoruz..daha geçenlerde bir konu vardı ki senin de yorumun oldu..
eşimin ben ilkiyim ben eşimin ilkiyim gibilerinden..orada biz yaşlarda ,bizden küçük hatta ve bizden büyük her yaştan kadının
düşünce ve bakış açılarını gördük..bırak cinsel ilişkiyi dokunmaktan bahsediliyordu orada!!!! ve bir şekilde senin de dediğin gibi
daha önceden evlenmiş,sevgili olmuş kadınların-erkeklerin nasıl ucuz olduğu hissettirildi hep..iyiki ondan başkadı olmamış,bana
dokunan sevip okşayan ilk kişi kocam...ilk onunla yaşadım,ilk onu öptüm....o kadar büyük bir meziyetmiş gibi..
seni bilmem de ben orada çok rahatsız olmuştum...işte tam da bu anlattıklarına istaneden...kaderimizde var olanı yaşarken tercihlerimiz
tabi ki etkili bunda..ben de çok küçük yaşta bir taciz ve ciddi bir taciz sonrası tanıdım cinselliği..6 yaşında bir kız çocuğunda açtığı yaranın
kaç kişi farkında olabilir? kimseye anlatamadan bu yaşlara kadar geldim..çocukluk ve ergenlik arasında yaşadığım en zorlu zamanlarımı
çevremi değiştirmek zorunda kalarak geçirdim..arkadaşlarımı bırakıp mahrumiyet bölgesi dediğimiz bir yere taşınmak zorunda kaldım..gerek
kişiliğim gerekse okul hayatım sekteye uğradı o dönem...kaç kişi altından kalkabiliyor imkansızlıkların? elbet bir şekilde yanlış kararlar almış
olabiliyorsunuz ama üstesinden gelip bileniyorsunuz..
biz kimseyi yaptığı ile yargılamamayı öğrenemedik ne yazık ki...onun kendi hayatıdır diyemiyoruz ki en güzel örnekleri burada yaşanıyor..
her çocuk benim kadar güçlü olmayabilir..farklı çevrelerde ,farklı ellerde hayatın sunmuş olduklarıyla oradan oraya savrulabilir..hayatın
getirilerini bilemiyoruz en mühimi..ama herkes kendin bir o kadar da emin ki!!! gerçekten şaşıyorum...
kadınlar,genç kızlarımız hala kendi bedenlerini beğenmiyorlar..kendilerini sevmiyorlar,tanımıyorlar...bir erkek, kendi ihtiyacı için onun benini,
yüzünü, belki kadınsal yanlarını daha hoş görüp beğendiğini belli edince kadının ilk işi onu değerli bulan adama kendini bırakmak oluyor..
altını çizeyim arada çoğu zaman sevgi olmuyor..kız sevdiğini sanıyor,erkek tabiri caizse işini bitirip gidiyor...sonrada sevgilim beni terketti diye
bir çok konuya şahit oluyoruz..
cinsellik ailede başlamalı,okulla devam etmeli...ailemle her şeyi konuşabildiği için şanslıyım evet ama bu hale gelmeleri de zamanla oldu...
benim annem babam ilkokul mezunu hatta terk..zamanında bende erkek arkadaşımla oynuyorum diye dayak yedim..ama şuan ki bilinçte
bambaşka bir anne ve baba figürü var ..onlar beni yetiştirdi evet , ben de bildiklerimle o küçücük yaşlarımdan itibaren neyi isteyip
neyi istemediğimi göstererek farklı bakış açıları kazandım..görüyorsunuz ailede eğitim tek taraflı değil..her ailede değilse bile çoğu ailedeki
imkansızlıkları yaşadım o yüzden kimse yaşadığı sorunlarında arkasına gizlenmesin...ne yaşarsam yaşayım,ilerde ismini cismini bilmediğim
eşim ve çocuklarım /çocuğum için sağlam bir kişilik oluşturma isteğindeydim..öyle de oldu çok şükür...
yine diyorum ki biz de kaç yaşında olursak olalım kendimizi eğitimden ve bilimsellikten uzak tutmayalım..ayıpları kumaşlar altında aramayalım..
esas ayıp artık öğrenmeyip bilinçlenmemek...
ahahahah şimdi bana anlattıracaksın cinsel hayatımı :)
Senin adına üzüldüm canım. Bilmiyordum o yaşadığın acı tecrübeyi ...
Dediklerinin altına imzamı atarım inan...
Ailen seni, sen aileni yetiştirmişsin ne güzel ...
Biz kadınlarız aslında , kendimizi ucuzlaştıran. Ama kendimize dokundurarak değil, kendimiz hakkında Mahalle Dilberleri gibi konuşarak yapıyoruz bunu !!!
İnsan, kınadığını şey başına gelmeden ölmez diye bilirim. İnşallah doğrudur, kim neyi kınıyorsa Allah ona yaşatsın ki boşboş konuşmak, ahkam kesmek neymiş ölmeden bu dünyada öğrensinler.
evet canım..hani bazen bas bas bağırıyorlar...ben şöle taciz edildim böle oldu...
cidden biraz ukalalık olacak ama o vakit anlıyorum nasıl kendimi yetiştirdiğimi..
ve o ilk olmadı ne yazık ki..hayat acı tecrübeler toplamı...
dediğin gibi kadınların en iyi yapabildikleri şeylerden biri hem cinslerini kendi yapmadıkları/ yapamadıklarıyla yerden yere vurmak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?