hanım kızlarımız geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımız

Rahmetli babacığım "insan kötüyü görerek de de iyiyi bulur." derdi. Çocuğunuzu altın kafese koyarsanız bir gün ola ki yanlız kaldığında sudan çıkmış balığa dönmeyecek mi?

İnsanların yedikleri türlü türlü naneler var, kimi zaman insanın aklı hayali almıyor. Bunlardan haberdar olan herkes tam içlerine atlamıyor ki. Bu insanın vicdanıyla alakalı bir durum. Bir anne olarak çocuğunuzu böyle şeylerden uzak tutmanızı anlıyorum, benim de bir kardeşim var, ona karşı gitgide "annem"leşmeye başladığımı da biliyorum. Ama izolasyon da çözüm değil bence. Siz kızınıza, kendisi için iyi olanla kötü olanı ayırmayı öğrettiğinizde zaten o nanelerden kendiliğinden uzak duracaktır.

Son düzenleme:

tam da benim soylemek istedigim seyleri soylemishsin arkadasim tebrik ederim
kizimi egitiyim sonra da acimasiz hayatin kucagina birakayim git kizim beden senin bedenin ne yaparsan yap mi diyeyim asla
ben onun gelecekte ozguven sorunu olmasin diye acimasiz hayatin kucagina atamam
yarin obur gun kimse ona aaa babasi okula getirip goturuyo msn i face i yok diye kotu gozle bakmaz

ben okuldayken sinifca sehir disina gidilirdi okul gezisine beni hic yollamadilar
iyi ki de yollamamislar
ben de kizimi yollamicam
yarin obur gun kizimin basina bi is gelirse nolucak yemisim okul gezisini ben gitmedim de noldu Allah a sukur ailem her yere goturdu

e tabi ki her anne çocuğunu korumak isteyecektir ama dediğin gibi çocuğun kendi vicdanıyla alakalı bir durum hele bir de kız çocuğuysa koruyacağım derken çocuğu vajinismus yapabilirsiniz.Bunu da söylediklerine ekleyeyim dedim canım.

evet aynı şeyleri söylüyoruz:)ama zaman kısmında iantla ısrar ediyorum ..şimdi moda oldu gibi.. bakire olan kız arkadaş grubunda küçümseniyo bunuda kendim duydum komuşumun torunundan:26:yeni nesil olmadı olmadı bunlar:)

hepinizi anliyorum ama kim ne derse desin ben cocugumu teknolojiden uzak tutucam arkadas varsin bana gerikafali desinler

Kadın istemediği sürece erkek hiç bir şey yapamaz.Kişinin kendi kararı yaşamak istiyor ise yaşasın tabi hayat onun kendi şekillendirmeli başkası değil o hayatı.

Ama ailem var duyarsa öldürür beni diyorsan bu iki yüzlülük yaparken ailen yokmuydu?

Beni bırakıp gideceğini nereden bileyim ? Buda iki yüzlülük yalanın dik alasıdır.

Sonra toplumda kadın yerlerde çünki kadın kendini yerlere atıyor. Bizim ülkemizde tabudur yapılamaz ama bizim kadınımız ne yapar yaşar hayatını sonra evlencek erkek bulur diktirme vs.kekler evlenir. Ha bir kere olur ama erkek inanmaz çünki çok kadınla olmuştur o rahattır tanıştığı gün hafta gelen kadın çok ha tecavüze uğramıştır erkek inanmaz çünki parası olmayan ev kızları vs.yaparyapar ağlar tecavüze uğradım der klasik yalan der geçer gider acını anlamaz.Ünv.okumuş olanlae yada okuyanlar bilirler aslında hemcinslerimizin rahatlığını.

Benim kızdığım nokta bu aslında yani erkeklerin ağzına sakız olan bir kaç cümlenin bir kaç kadın yüzünden çıkmasıdır. Burda neler okuyorum sürtünme anal takılıp ben kızım diyenden arkadaşım tanıştığı gün erkekler ile birlikte oluyor diyene kadar ki bu kız gibi arkadaşı da liseli. Karakter yapısı kişinin içinde var ise birde imkanı bulursa çevreside kötü olup bu yöne psikolojik destek olur yapar yine yapar. Forumda ne örnekleri var ne sahtekarlar var. Çoğu ünv.öğrencisi okul bitmiş eve kız gitme derdinde.

Aile iyi yönlendirmeli takip etmeli kızını arkadaş çevresine kadar dikkatli olmalı ama ne daraltıp ne sıkacak dengeyi kaybetmeyecek.

Peki ben nasılım bende bakire değilim yaşamak istedim yaşadım hiç yalanlara girmedim şimdiye kadar kendime et parçası muamelesi bile yapmadım yaptırmadım önüme gelen ile de yaşamadım şimdi kürsüye çıkar gibi bunu konuşmaya gerek yok. Ben buyum çünki pişmanlığım öbür dünyada rabbime vereceğim hesap tövbemi ettim ve buradan genç arkadaşlarıma da rica ediyorum kendimi örnekleyerek yapma diye.

benim ablamın iki oğlu var biri 7 diğeri 8 yaşında okul sinemaya götürdü geçen yıl ablamda peşlerinden gitti en arkalrda oturdu geldi:))bencede benim annem haydii kızım büyüdün git tek başına ne halin varsa gör demedi hep uçan terlik gördüm:)ama ne asosyal oldum ne kendime güvenim azaldı..tabi ki çocuklar kendilerini geliştirmeli kendi ayakları üstünde durmalı ama buda annenin babanın gözetiminde olmalı...yani bence:)

Kızının başına bir iş geleceği varsa, senin yanında gelir canım..

Hep söylüyoruz.. Kısıtlama yoluna giden ebeveynlerin çocukları bu işe daha çok bulaşıyor.. Asıl olan; çocuğu bilinçlendirmek, akıl mantık yol göstermek canım benim..

Yaa var ya böyle yazılıyor, ben diyorum kii " vay anasını beee ben ne kadar kötü bir kızmışım"

Lisede okula servisle giderdim, üni de otobüsle... Dershaneye otobüsle giderdim.. Arkadaşlarımla çıkıyorum, sözlümle çıkıyorum.. Face im yok ama msnim var (Kalübela zamanından kalma).. Okul gezilerine giderdim, ister il içi ister il dışı.. Şimdi ailem beni böyle yetiştirdi de noldu, ben kötü kız mı oldum..

Yapmayın arkadaşlar, bunların gezmekle ne ilgisi var ya.. Aklı başında evlatlar yetiştirirseniz dünyanın bir ucuna da gitseler, pişman olmazsınız..

Sizin ki şu mantık; yarın anneme gitmiyim yolda ölebilirim... Ama aslında evde de başınıza raf düşüp ölebilirsiniz... Önce tevekkül...

hepinizi anliyorum ama kim ne derse desin ben cocugumu teknolojiden uzak tutucam arkadas varsin bana gerikafali desinler

Sizin bileceğiniz iştir tabi, ama şunu da söylemek istiyorum. Yukarıda arkadaşlar dini eğitim demişler. Forumdaki diğer arkadaşları bilmem ama benim iyi ile kötüyü ayırmaktaki en baş kıstasım Allahın emirleri. Sizin başka bir şey de olabilir, bilemiyorum. Ama bunun eğitimini tastamam aldırabilirseniz zaten sizin kötü dediklerinizden kızınız da uzak duracaktır.

Siz belki her an kızınızla olamayabilirsiniz, ama şeytan her an aklına girmek için bekliyor olabilir. Herkes önce vicdan sahibi olsun, iyiyle kötüyü ayırabilsin.

canım burda kötü olan sen değilsin..alien sana eğitimini verip güvenerek yolluyo sen aklı başındasın ama ahlaksızın biri çıkıp geliyo senin istemediğin şeyleri sana yapıyo ..işte o zaman sen istediğin kadar aklı başında ol..yani bu olay hep birlikte yapılmalı herkes çocuğuna gerekli terbiyeyi vermeli ki bizde gönül rahatlığıyla yollayalım çocuklarımızı. ama buda olmadığına göre bir gözümüz sürekli çocukların üstünde olmalı diyorum kendimce..

Moda olmadı canım, şimdi ki gençler kendini ispat etmek için! (nasıl ispatsa artık) bu yola gidiyorlar.. Kiminin ailesi hiç bir şey öğretmeden atmış sokağa, kiminin ailesi çok tutucu başını camdan çıkartmıyorlar, o çocuklar dayatma kurbanı, kimisi de iradesiz, özgüvensiz... Ne oluyor, zaten ergenler, aileden bir şey görmemişler kendilerini başka yollara itiyorlar.. Bunun ailenin açık ve ya kapalı olmasıyla bir ilgisi yok, bunun çocuğu yetiştirmeyle ilgisi var güzelim..

Not: Bakire olmayanın küçümsenmesi olayı da çok acı.. Olay artık ne boyuta gitmiş..

Sizin bileceğiniz iştir tabi, ama şunu da söylemek istiyorum. Yukarıda arkadaşlar dini eğitim demişler. Forumdaki diğer arkadaşları bilmem ama benim iyi ile kötüyü ayırmaktaki en baş kıstasım Allahın emirleri. Sizin başka bir şey de olabilir, bilemiyorum. Ama bunun eğitimini tastamam aldırabilirseniz zaten sizin kötü dediklerinizden kızınız da uzak duracaktır.

Siz belki her an kızınızla olamayabilirsiniz, ama şeytan her an aklına girmek için bekliyor olabilir. Herkes önce vicdan sahibi olsun, iyiyle kötüyü ayırabilsin.

Sen bilirsin canım, biz burdan senin çocuğuna karışamayız ama dediğim gibi bence çokta fazla kısıtlama yoluna gitme.. Bakkala pirince giderken, evdeki bulgurdan olmayasın sonra..

yalnız bence de asıl kadını aşağılaştıran şeylerden biri de bekaretini kocasına 'hediye' olarak sunması.

Asıl o zaman bir et parçası olmuyor mu.Paketi açılmamış, 0 km gözüyle bakıyor kendine.

Ha kendi ahlak yapısıdır,dini inancıdır tamam yani sonuçta illa gidip yap diyecek halimiz yok.

Ben bunun günah olduğunu düşünüyorum veya yanlış buluyorum kardeşim sanane dese biri söyleyecek sözüm yok ona

ama bu kendisini bir et parçası olarak görme ,

bir hediye veye işte 0 km olduğunu düşünme ve böyle yaparak erkeklerin gözüne girip evlenilecek kadın kategorisine girme düşüncesi yanlış.

Bence asıl bu düşünce kadınlık onurunu yerlerde süründürüyor.

Tamam diyelim ki herşeyden korudunuz kolladınız.Herşeyi yasakladınız.Heryere sizinle gidip geldi.Evleninceye kadar dizinizin dibinden ayırmadınız.Başka bir erkeğe kızınızı 'sağlam' vermek için her şeyi yaptınız, kızınızın bütün hayatını kısıtladınız, hep içinde bir şeyler eksik kaldı, hiç genç olamadı, hiç arkadaşları gibi eğlenemedi.Üniversite için şehir dışına da göndermediniz.Peki o yaşa kadar yaşayabileceğinizi nerden biliyorsunuz? Sizin başınıza Allah korusun bir şey gelse kızınızın birden kendini özgürlükler deryasında kaybetmeme ihtimali o kadar düşük ki..Bence evladınızı yetiştirirken kısıtlamak onu korumak için çözüm değildir.Kişiliğini düzgün oluşturabilmesi için eğitmeli.
Benim ailem de muhafazakardır.Bir arkadaş Türkiye şartlarında cinsel eğitimi verebilen 2 yada 3 aile vardır başka da yoktur demiş.Babam bana bir gün otururken; kızım herkes gibi sen de hata yapabilirsin,hata yapmak insana özgüdür.Ama sen masumca düşünüp bir hata yaparsın bunun videosunu çekerler, sana şantaj yaparlar.Bu yüzden ben seni koruyup kollamam gerek demişti.Daha birsürü şey söyledi ama özeti buydu.Ağzım açık kalmıştı, çünkü dediğim gibi böyle konular konuşulmaz bizde.Ama bunları söylemesi gerektiğini biliyordu, kısıtlamanın çözüm olmadığını biliyordu. Babam her zaman bana güvenmiştir, ha her şeye izin verir mi vermez tabi ki.Ama bunu kesinlikle gidemezsin diye de söylemez.Kızım be gitmesen daha iyi olur, benim içim rahat etmiyor der.Benim onu kıramayacağımı bilir orta yol buluruz.

yok yanlis anlamayin ben okul gezisine gidenleri kotulemiyorum
ama zemane kotu neler duyuyoruz tecavuzculer artik cocuk buyuk yasli dinlemiyo
tabi ben de isterim cocugum gezsin eglensin ama bizim gibi anneleri paronoyak yapanlar utansin

Canım tabi ki bir gözün çocuğunun üstünde olucak.. Nereye kiminle gittiğini bileceksin ki rahat olasın.. Ben çocuklarınıza hiç karışmayın, bırakın özgür hayat sürsünler demiyorum, diyemem de zaten.. Fakat doğruyu ve yanlışı öğretirsen bir sıkıntı olacağına inanmıyorum..

Not: Seninle konuşmak geçekten güzel, farklı fikirlerimiz olsa da kırmadan, düzgün bir üslupla yorum yazdığın için teşekkür ederim..

Sokaktaki sapık için haklısın ama mesela bir ton insan var internetten ağına kız düşüren. Eh şimdi ben bunların nasıl hangi sitelerden kız bulabileceklerini tahmin edebiliyorum, ama ne kız düşürmüşüm ağıma ne de internetten birinin ağına düşmüşüm. Ben o sitelerde o insanlarla muhabbet etme imkanı yaratmadığim sürece o adamlar beni gelip nasıl bulacak? Ya da beni yatağa atma niyetinda olan biriyle sevgili olmadığım sürece o kişi beni zorlama ihtimalini nasıl yaratacak? Ama evet bir annenin gözü her zaman çocuğunun üzerinde olmalı buna da katılıyorum.

ben her gün bir erkekle birlikte olarak ve bu erkekrlerin sadece benim bedenimle ihtiyaçlarını giderip zevkli dakikalar yaşadıktan sonra suratıma bakmayacaklarını bile bile bunu kendime yaşatarak asıl aşağlamayı kendime yapmış oluyorum gibi geliyo bana.eşimle bir ömür geçirmek üzüere yola çıktık birbirimize değer veriyoruz..hayatımızı paylaşıyoruz ve çok seviyoruz ben kendimi ona oda bana sunmadı biz birbimizin en güzel hediyesiyiz..ortada sunulan bişey yok yani..

yok yanlis anlamayin ben okul gezisine gidenleri kotulemiyorum
ama zemane kotu neler duyuyoruz tecavuzculer artik cocuk buyuk yasli dinlemiyo
tabi ben de isterim cocugum gezsin eglensin ama bizim gibi anneleri paronoyak yapanlar utansin

Burada haklısın, milletce iyice paronoyaklaştık..

Canım benimde demek istediğim, olucaksa senin yanında da olur emin ol.. Sen ona doğruyu öğrettikten sonra, bir sıkıntı doğması düşük bir ihtimal..

Neyse tabi sen bilirsin, çocuğunu nasıl yetiştireceğini..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…