- 6 Mayıs 2011
- 2.774
- 38
- 358
- Konu Sahibi niluferarda
-
tabi ki kontrol edicem
yalniz basina birakip sunu kullanma bunu kullanma demicem tabi ki de
ama mumkun oldugu kadar ders disinda teknolojiden uzak tutmaya calisicam
aynen babamin yaptigi gibi okula dersaneye babasi goturup getiricek
hos yine soyluyorum insanin icinde olmasin boyle seyler olursa ne yaparsan yap bos
eski kafalılık böyle konularda hep iyidir:)yani cinsellik merakı eskiden de vardı ama kimse yaşasın öğrensin demiyodu..hastalıklar hortlamıyodu annesiz babasız çocuklar olmuyodu ...artık öyle bir yola girdik ki evlenecek çocukların kardeş olması bile mümkün . türk filmlerinde vardıya hani''durun siz kardeşsiniz ''diye bağıran biri evet işte o duruma geldik...teknoloji çağdaşlık medeniyet cinsellik bunlar eğerki topluma ve dolayısyla toplumun bireyi olan bana ve aileme zarar veriyosa, ben çocuğumu nekadar eğitirsem eğiteyim ne kadar korursam koruyayım ''özgür''bırakılmış bir çocuk gelip benim çocuğuma zarar veriyosa bende bu duruma karışırım ..yani benim bedenim benim kararım olmuyo maalesef..gözümden sakındığım çocuğum, hergün bir kızla birlikte olan o kızlardan bulamayınca parayla ihtiyacını gideren ''çağdaş modern cinselliği bilen'' bir gençle arkadaşlık ettiğinde ,ben ne kadar eğitim vermiş olsamda ne kadar ona sahip çıksamda 7/24 yapışık gezemeyeceğim için istemediği şeylere zorla maruz kaldığında ben ne cinsellik bilgisi ne şu ne bu tanımam..Allah korkusu olmadan dinimizi öcü gibi gören bir nesil yetişiyo..kimse kusura bakmasın ama benim bedenim dediğimiz şey bize ait değil ..Allahın verdiği emaneti taşıyoruz.ve onun emrettiği gibi bakmak zorundayız bu emanete..zaten böyle yaşarsak bunların hiçbiri olmaz.
Rahmetli babacığım "insan kötüyü görerek de de iyiyi bulur." derdi. Çocuğunuzu altın kafese koyarsanız bir gün ola ki yanlız kaldığında sudan çıkmış balığa dönmeyecek mi?
İnsanların yedikleri türlü türlü naneler var, kimi zaman insanın aklı hayali almıyor. Bunlardan haberdar olan herkes tam içlerine atlamıyor ki. Bu insanın vicdanıyla alakalı bir durum. Bir anne olarak çocuğunuzu böyle şeylerden uzak tutmanızı anlıyorum, benim de bir kardeşim var, ona karşı gitgide "annem"leşmeye başladığımı da biliyorum. Ama izolasyon da çözüm değil bence. Siz kızınıza, kendisi için iyi olanla kötü olanı ayırmayı öğrettiğinizde zaten o nanelerden kendiliğinden uzak duracaktır.
E zaten bir yerden sonra herkes yaşıyor bunu, yaşamayan mı var canım..
Ve emin ol gerçekten öyle olaylar varmış ki, şimdi düşününce diyorum vayy ve köy yerinde bile bunlar yapılıyorsa burada gayet normal... Demem o ki eski zamanla yeni zaman arasında çok bir fark yok...
Bence en güzeli çocukları bilinçlendirmek... Erkek ve ya kız farketmez.. İkisine de karşı cinsi kullanmaması gerektiği öğretilmeli, ona değer vermesi gerektiği öğretilmeli, saygı duyması gerektiği öğretilmeli.. Emin ol o zaman sorun kalmaz..
Rahmetli babacığım "insan kötüyü görerek de de iyiyi bulur." derdi. Çocuğunuzu altın kafese koyarsanız bir gün ola ki yanlız kaldığında sudan çıkmış balığa dönmeyecek mi?
İnsanların yedikleri türlü türlü naneler var, kimi zaman insanın aklı hayali almıyor. Bunlardan haberdar olan herkes tam içlerine atlamıyor ki. Bu insanın vicdanıyla alakalı bir durum. Bir anne olarak çocuğunuzu böyle şeylerden uzak tutmanızı anlıyorum, benim de bir kardeşim var, ona karşı gitgide "annem"leşmeye başladığımı da biliyorum. Ama izolasyon da çözüm değil bence. Siz kızınıza, kendisi için iyi olanla kötü olanı ayırmayı öğrettiğinizde zaten o nanelerden kendiliğinden uzak duracaktır.
tam da benim soylemek istedigim seyleri soylemishsin arkadasim tebrik ederim
kizimi egitiyim sonra da acimasiz hayatin kucagina birakayim git kizim beden senin bedenin ne yaparsan yap mi diyeyim asla
ben onun gelecekte ozguven sorunu olmasin diye acimasiz hayatin kucagina atamam
yarin obur gun kimse ona aaa babasi okula getirip goturuyo msn i face i yok diye kotu gozle bakmaz
ben okuldayken sinifca sehir disina gidilirdi okul gezisine beni hic yollamadilar
iyi ki de yollamamislar
ben de kizimi yollamicam
yarin obur gun kizimin basina bi is gelirse nolucak yemisim okul gezisini ben gitmedim de noldu Allah a sukur ailem her yere goturdu
tam da benim soylemek istedigim seyleri soylemishsin arkadasim tebrik ederim
kizimi egitiyim sonra da acimasiz hayatin kucagina birakayim git kizim beden senin bedenin ne yaparsan yap mi diyeyim asla
ben onun gelecekte ozguven sorunu olmasin diye acimasiz hayatin kucagina atamam
yarin obur gun kimse ona aaa babasi okula getirip goturuyo msn i face i yok diye kotu gozle bakmaz
ben okuldayken sinifca sehir disina gidilirdi okul gezisine beni hic yollamadilar
iyi ki de yollamamislar
ben de kizimi yollamicam
yarin obur gun kizimin basina bi is gelirse nolucak yemisim okul gezisini ben gitmedim de noldu Allah a sukur ailem her yere goturdu
hepinizi anliyorum ama kim ne derse desin ben cocugumu teknolojiden uzak tutucam arkadas varsin bana gerikafali desinler
Kızının başına bir iş geleceği varsa, senin yanında gelir canım..
Hep söylüyoruz.. Kısıtlama yoluna giden ebeveynlerin çocukları bu işe daha çok bulaşıyor.. Asıl olan; çocuğu bilinçlendirmek, akıl mantık yol göstermek canım benim..
Yaa var ya böyle yazılıyor, ben diyorum kii " vay anasını beee ben ne kadar kötü bir kızmışım"
Lisede okula servisle giderdim, üni de otobüsle... Dershaneye otobüsle giderdim.. Arkadaşlarımla çıkıyorum, sözlümle çıkıyorum.. Face im yok ama msnim var (Kalübela zamanından kalma).. Okul gezilerine giderdim, ister il içi ister il dışı.. Şimdi ailem beni böyle yetiştirdi de noldu, ben kötü kız mı oldum..
Yapmayın arkadaşlar, bunların gezmekle ne ilgisi var ya.. Aklı başında evlatlar yetiştirirseniz dünyanın bir ucuna da gitseler, pişman olmazsınız..
Sizin ki şu mantık; yarın anneme gitmiyim yolda ölebilirim... Ama aslında evde de başınıza raf düşüp ölebilirsiniz... Önce tevekkül...
evet aynı şeyleri söylüyoruz:)ama zaman kısmında iantla ısrar ediyorum ..şimdi moda oldu gibi.. bakire olan kız arkadaş grubunda küçümseniyo bunuda kendim duydum komuşumun torunundan:26:yeni nesil olmadı olmadı bunlar:)
hepinizi anliyorum ama kim ne derse desin ben cocugumu teknolojiden uzak tutucam arkadas varsin bana gerikafali desinler
Tamam diyelim ki herşeyden korudunuz kolladınız.Herşeyi yasakladınız.Heryere sizinle gidip geldi.Evleninceye kadar dizinizin dibinden ayırmadınız.Başka bir erkeğe kızınızı 'sağlam' vermek için her şeyi yaptınız, kızınızın bütün hayatını kısıtladınız, hep içinde bir şeyler eksik kaldı, hiç genç olamadı, hiç arkadaşları gibi eğlenemedi.Üniversite için şehir dışına da göndermediniz.Peki o yaşa kadar yaşayabileceğinizi nerden biliyorsunuz? Sizin başınıza Allah korusun bir şey gelse kızınızın birden kendini özgürlükler deryasında kaybetmeme ihtimali o kadar düşük ki..Bence evladınızı yetiştirirken kısıtlamak onu korumak için çözüm değildir.Kişiliğini düzgün oluşturabilmesi için eğitmeli.bazen dusunuyorum da keske hic teknolojinin bu kadar ilerlemedigi bir devirde yasasaydik
cep telefonlarinin bilgisayarlarin olmadigi bir devirde
insanlarin bu kadar sapitmasinin da nedeni bu bence
tabi teknolojiyi iyi yonde kullananlari soylemiyorum
kucucuk cocuklarin elinde cep telefonu icinde ne kadar igrenc videolar
sen cocuguna almasan bile okulda bilmem sokakta arkadaslarinin telefonlarindan bakiyolar boyle seylere
ister kizlarimiz ister erkeklerimiz icin soyluyorum
insan okul arkadasiyla foto cekinmeye korkuyo acep yarin fotom internette olur mu diye
o yuzden kim ne derse desin ben kizimi tas devrindeymis gibi buyutucem
insanin icinde olmasin odaya da kapatsan bulurlar bi yolunu da
siddete karsi olan biri olaraktan gerekirse bu yolda onu da kullanirim
isterseniz bana sinirlenin ama oyle
Kızının başına bir iş geleceği varsa, senin yanında gelir canım..
Hep söylüyoruz.. Kısıtlama yoluna giden ebeveynlerin çocukları bu işe daha çok bulaşıyor.. Asıl olan; çocuğu bilinçlendirmek, akıl mantık yol göstermek canım benim..
Yaa var ya böyle yazılıyor, ben diyorum kii " vay anasını beee ben ne kadar kötü bir kızmışım"
Lisede okula servisle giderdim, üni de otobüsle... Dershaneye otobüsle giderdim.. Arkadaşlarımla çıkıyorum, sözlümle çıkıyorum.. Face im yok ama msnim var (Kalübela zamanından kalma).. Okul gezilerine giderdim, ister il içi ister il dışı.. Şimdi ailem beni böyle yetiştirdi de noldu, ben kötü kız mı oldum..
Yapmayın arkadaşlar, bunların gezmekle ne ilgisi var ya.. Aklı başında evlatlar yetiştirirseniz dünyanın bir ucuna da gitseler, pişman olmazsınız..
Sizin ki şu mantık; yarın anneme gitmiyim yolda ölebilirim... Ama aslında evde de başınıza raf düşüp ölebilirsiniz... Önce tevekkül...
canım burda kötü olan sen değilsin..alien sana eğitimini verip güvenerek yolluyo sen aklı başındasın ama ahlaksızın biri çıkıp geliyo senin istemediğin şeyleri sana yapıyo ..işte o zaman sen istediğin kadar aklı başında ol..yani bu olay hep birlikte yapılmalı herkes çocuğuna gerekli terbiyeyi vermeli ki bizde gönül rahatlığıyla yollayalım çocuklarımızı. ama buda olmadığına göre bir gözümüz sürekli çocukların üstünde olmalı diyorum kendimce..
canım burda kötü olan sen değilsin..alien sana eğitimini verip güvenerek yolluyo sen aklı başındasın ama ahlaksızın biri çıkıp geliyo senin istemediğin şeyleri sana yapıyo ..işte o zaman sen istediğin kadar aklı başında ol..yani bu olay hep birlikte yapılmalı herkes çocuğuna gerekli terbiyeyi vermeli ki bizde gönül rahatlığıyla yollayalım çocuklarımızı. ama buda olmadığına göre bir gözümüz sürekli çocukların üstünde olmalı diyorum kendimce..
yalnız bence de asıl kadını aşağılaştıran şeylerden biri de bekaretini kocasına 'hediye' olarak sunması.
Asıl o zaman bir et parçası olmuyor mu.Paketi açılmamış, 0 km gözüyle bakıyor kendine.
Ha kendi ahlak yapısıdır,dini inancıdır tamam yani sonuçta illa gidip yap diyecek halimiz yok.
Ben bunun günah olduğunu düşünüyorum veya yanlış buluyorum kardeşim sanane dese biri söyleyecek sözüm yok ona
ama bu kendisini bir et parçası olarak görme ,
bir hediye veye işte 0 km olduğunu düşünme ve böyle yaparak erkeklerin gözüne girip evlenilecek kadın kategorisine girme düşüncesi yanlış.
Bence asıl bu düşünce kadınlık onurunu yerlerde süründürüyor.
yok yanlis anlamayin ben okul gezisine gidenleri kotulemiyorum
ama zemane kotu neler duyuyoruz tecavuzculer artik cocuk buyuk yasli dinlemiyo
tabi ben de isterim cocugum gezsin eglensin ama bizim gibi anneleri paronoyak yapanlar utansin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?