hanım kızlarımız geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımız

bazen dusunuyorum da keske hic teknolojinin bu kadar ilerlemedigi bir devirde yasasaydik
cep telefonlarinin bilgisayarlarin olmadigi bir devirde
insanlarin bu kadar sapitmasinin da nedeni bu bence
tabi teknolojiyi iyi yonde kullananlari soylemiyorum
kucucuk cocuklarin elinde cep telefonu icinde ne kadar igrenc videolar
sen cocuguna almasan bile okulda bilmem sokakta arkadaslarinin telefonlarindan bakiyolar boyle seylere
ister kizlarimiz ister erkeklerimiz icin soyluyorum
insan okul arkadasiyla foto cekinmeye korkuyo acep yarin fotom internette olur mu diye

o yuzden kim ne derse desin ben kizimi tas devrindeymis gibi buyutucem
insanin icinde olmasin odaya da kapatsan bulurlar bi yolunu da
siddete karsi olan biri olaraktan gerekirse bu yolda onu da kullanirim
isterseniz bana sinirlenin ama oyle

o yuzden kim ne derse desin ben kizimi tas devrindeymis gibi buyutucem
insanin icinde olmasin odaya da kapatsan bulurlar bi yolunu da
siddete karsi olan biri olaraktan gerekirse bu yolda onu da kullanirim
isterseniz bana sinirlenin ama oyle

Nasıl mesela? Okulda bilgisayar dersinden muaf mı tutacaksınız, dersanede geciktiğinde arkadaşlarının telefonundan size çağrı mı bırakacak? Ultrasonu red mi edeceksiniz?

Teknoloji iyi ki gelişmiş, insanlar bir çağrı kadar uzak, bir mail kadar yakın.

tabi ki o kadar da degil ultrason ve derse bi sey diyemem ama
dersanede geciktiginde dersanede telefon var dimi arar soyler
o dersaneye ben de gittim her gun babam goturdu getirdi
hic de cahil olmadim

Son düzenleme:
tabi ki o kadar da degil ama ultrason ve derse bi sey diyemem ama
dersanede geciktiginde dersanede telefon var dimi arar soyler
o dersaneye ben de gittim her gun babam goturdu getirdi
hic de cahil olmadim

Cahil olacak demedim ama bazı şeyler aile kontrolünden cıkmaya mahkumdur. BU da iyi birşeydir aslında, çocuğa özgüven, sorumluluk verir. Tamamen uzak tutmaktansa kontrollü yakınlık daha iyidir, tıpkı babanızın sizi dersaneye götürüp getirmesi gibi.

tabi ki kontrol edicem
yalniz basina birakip sunu kullanma bunu kullanma demicem tabi ki de
ama mumkun oldugu kadar ders disinda teknolojiden uzak tutmaya calisicam
aynen babamin yaptigi gibi okula dersaneye babasi goturup getiricek

hos yine soyluyorum insanin icinde olmasin boyle seyler olursa ne yaparsan yap bos

Son düzenleme:
aslında herşey biraz empati yapabilmekte bitiyor. yaşadığımız toplum belli. herkesin kolay kolay kabullenemeyeceği kurallar var. bende evladımın yaşayacağı şeylerde hem kendine hem karşıdakine saygılı olması ve bu çerçevede özgür oldukları görüşündeyim. ama malesef ben sadece evladımın görüşünde etkili olabilirim o da elimden geldiğince sadece. desek ki kız çocuğumuza sen eğer sevdiğini ve sevildiğini düşünüyorsan , ilerde birlikte yaşayabileceğine inanıyorsan özgürsün seni kısıtlayamam. ve kızımız birşeyler yaşasa, alacağı cevabın "ben artık senin gibi biriyle birlikte olamam" olmayacağından kim emin olabilir.

Son düzenleme:
teknolojiden ziyade imkan ve olanakları daraltmak gerekiyor çocukların yaşlarına göre ...
iyi kullanıldığın her teknoloji faydalı, kimse inkar edemez..ama sadece bunu teknolojiye bağlamak da
yanlış olur..

tv de pek çok dizi var..hepsinin ana teması cinsellik..fatma gülün suçu ne,aşkı memnu,adına feriha koydum,öyle bir geçerki zaman...ve
daha adını sayamadıklarım..bakın hepsinin içeriğinde cinsellik var ve hepsi çok seyredilen diziler..Türkğiye bir çelişkiler ülkesi...herkes cinselliğe
bu derece karşıyken bu ülkede, ne çok cinsel içerikli dizi var 7 den 70 e izlediğimiz değil mi?

yine çoğunluğu müslüman olan ülkemde ne çok taciz ,tecavüz vakası var..aile içi ilişki var...ki zina bizim için en büyük günahlardan biri!!
demek ki geliştirilmesi ,eğitilmesi gereken sadece çocuklar değil şu aşamada..gençlere-çocuklara iyi bir ebeveyn olmak için anne babalarının da
bu gelişim ve eğitim sürecinde aktif rol alması gerekiyor...

iste ben de onu diyorum teknoloji bozuyo cocuklarimizi tabi bunda anne babanin da sucu var
sen cocugunla oturup oyle dizilere bakarsan tabi o cocuktan buyuyunce mantikli seyler bekleme
biz kucukken tvde opusme falan olsa annem hemen bizi mutfaga bi sey almaya yollardi
ya da hemen kanal degisirdi
simdi amcamin kucucuk cocuklarina bakiyorum ailecek oturup fatmagulu izliyolar kimse kalk da ders calis senin ne isin var tv nin onunde demiyo
sonra bi bakiyorum bana seyi anlatiyolar aa biliyomusun su dizide sunun bebegi sundanmis diyeyuh diyorum artik yuh

aslında ilkokul zamanları bile bir çocuğun eğilimini yönlendirmek için o kadar geç zamanlarki. bir insanın psikolojik gelişimi 6-7 yaşlarına kadar %90 oranında tamamlanıyor neredeyse ve onsan sonrada çok zor değişiyor. ilkokul zamanına gelmiş ve tvde bunları ilgiyle izleyen çocukları mutfağa göndermeye çalışmak gecikilmiş bir önlem malesef. bebekler birşey anlamaz diyoruz ama öyle değil. günde 4 saatten fazla tv görüntüsüne ve sesine maruz kalan ""bebeklerin"" yaşıtlarına göre daha erken cinsel hayata başladıklarını biliyor muyuz mesela. tv önünde oyalanan bebeklerin hangi görüntülere maruz kaldığını kestirebiliyor muyuz? onun için şimdiden oğlumu tvden uzak tutmaya çalışıyorum. babasının şaka olarak yanında kullandığı argo kelimeleri önlemeye çalışıyorum.

Son düzenleme:

Nilüfarda, biz kimseyi kışkırtmıyoruz... Asıl bu konuyu buraya açarak milleti birbirine düşürmeye çalışan sensin.. (Hoşş kimse birbirine düşmedi)..Konun kapatıldığı halde tekrar aynı konuyu açıyorsun, sonra da vay efendim bekçinizmiyim.. O zaman daha düzgün bir zaman da konunu açta hep birlikte konuşalım... Gecenin 12sinde konu açıp, çıkarsan olacağı bu ne bekliyorsun... Bir de başlık ve içerik mi beğendiricez size demişsin, pardon öbür konu neden kapandı acaba?

Ben sana daha ilk yorumumda söyledim... Senin başına gelecek var arkadaşım.. Milleti bu kadar dağnama.. Kimse dağnadığını yaşamadan ölmezmiş...

Canım dershaneye götürmekle bitiyor mu iş.. Dershanede neler yaptığını nasıl takip edeceksin.. Okula götürmekle bitiyor mu iş, okulda ne yaptığını nasıl takip edeceksin.. Bence çocukları bilinçli yetiştirmek lazım.. Yoksa oraya buraya gitme ya da ne bilim baban götürsün dersen ileride çocukta özgüven eksikliği bile ortaya çıkabiliyor.. Neden ben tek gidemiyorum? Ben büyümedim mi? Neden arkadaşlarımla çıkamıyorum? diye kendi kendini sorguluyor... Sonrasında ne kadar eğitim versende özgüven eksikliği hep kalıyor.. O yüzden kısıtlamak yerine, doğruyu gerçek olan şeyi öğretirsen daha az sıkıntı yaşarsın.. Biliyorsun ki bu tür durumlar kısıtlama yoluna giden ailelerin çocuklarında daha fazla gözüküyor..

Ben diyorum ki keşke benide babam bıraksaydı dersaneye filan.. Sebep? O kadar yolu otobüsle gitmek zorunda kalmasaydım...

İşte o zaman asıl hatayı yapacaksınız, dersaneye getirip götürürsünüz kısıtlarsanız ama bir yolunu bulur yine yapar yine yapar. Yasaklanan şeyler her zaman daha ilginç gelmiştir insanlara.İlk başta çocuğunla arkadaş olacaksın senden korkmayacak herşeyini senle paylaşacak, gözün hep üzerinde olacak ama hissettirmeyeceksin. Hayat anne baba gibi merhametli değil, fanustada büyütsen bir zaman sonra gerçek dünyayla tanışacak, işte o zaman sudan çıkmış balık gibi çırpınıp durur.Neden üniversiteye giden bazı gençlerimiz şaşırıyor, çünki ailedeki baskıdan sonra sınırsız özgürlüğü tadan gençler bunu yapıyor. Değer yargılarını daha küçükken öğretmek lazım, insanlara güvenmemelerini bilmeliler. Ve asla çocuklarınızı parasız bırakmayın, doysun paraya. Siz doyurmassanız doymak için yer arar.
Arkadaşı teknoloji kullanırken sen ona nasıl dersinki hayır, işte o zaman çocuğunu kaybedersin. Alacaksın ama kontrollü elden bırakmayacaksın. Çocuklarımızın kız erkek arkadaşlarınıda çok tepkiler vermeyin, yüzgözde olmayın ama bilmekle bilmmek arasında gözlemleyin.Babalarıda geçelim biz anneyiz annelerin sorumluluğu o kadar çok fazlaki, önce kendimizi eğiteceğiz sonra çocuklarımızı.

eski kafalılık böyle konularda hep iyidir:)yani cinsellik merakı eskiden de vardı ama kimse yaşasın öğrensin demiyodu..hastalıklar hortlamıyodu annesiz babasız çocuklar olmuyodu ...artık öyle bir yola girdik ki evlenecek çocukların kardeş olması bile mümkün . türk filmlerinde vardıya hani''durun siz kardeşsiniz ''diye bağıran biri evet işte o duruma geldik...teknoloji çağdaşlık medeniyet cinsellik bunlar eğerki topluma ve dolayısyla toplumun bireyi olan bana ve aileme zarar veriyosa, ben çocuğumu nekadar eğitirsem eğiteyim ne kadar korursam koruyayım ''özgür''bırakılmış bir çocuk gelip benim çocuğuma zarar veriyosa bende bu duruma karışırım ..yani benim bedenim benim kararım olmuyo maalesef..gözümden sakındığım çocuğum, hergün bir kızla birlikte olan o kızlardan bulamayınca parayla ihtiyacını gideren ''çağdaş modern cinselliği bilen'' bir gençle arkadaşlık ettiğinde ,ben ne kadar eğitim vermiş olsamda ne kadar ona sahip çıksamda 7/24 yapışık gezemeyeceğim için istemediği şeylere zorla maruz kaldığında ben ne cinsellik bilgisi ne şu ne bu tanımam..Allah korkusu olmadan dinimizi öcü gibi gören bir nesil yetişiyo..kimse kusura bakmasın ama benim bedenim dediğimiz şey bize ait değil ..Allahın verdiği emaneti taşıyoruz.ve onun emrettiği gibi bakmak zorundayız bu emanete..zaten böyle yaşarsak bunların hiçbiri olmaz.

Canım eskiden de varmış böyle vakalar, üstelikte köylerde.. Sadece tv olmadığı için duyulmuyordu hepsi o kadar..

Yine genç yaştaki insanlar bunu yapıyorlardı.. Sonrasında yaa o adamla evlendiriliyordu (kabul ederse tabi), kabul etmezse safça birini bulup evlendirilirmiş.. Öldürülenleri saymıyorum bile..

Yani her zaman da her durumda vardı böyle olaylar ama insanlar duymuyordu ki, tv mi var, gazete mi var köylerde.. Anneannem, babaannem anlatırdı bize.. Öyle vakalar var ki hayretin şaşar...

Tüm yazılanları okumadım ama 'geleceğimiz hanım kızlarımıza' başkasının bacak arasının bizi ilgilendirmeyeceğini insanları bunlara göre değerlendirmemeiz gerektiğini anlatmaya başlayarak geleceğimizi emanet edebiliriz.Benim düşüncem budur.

haklısın arkadaşım dediklerine katılıyorum,evlatlarımıza ALLAH sevgisini ve dinini en güzel biçimde ögretirsek genclerimizde sapıtmazlar,bu beden bizim deyil sadece emanet birde bunu anlasalar bedenini nasıl kullanırsan zamanı geldiginde mükafatını alırsın ben geri kafalı olmaktan gurur duyuyorum,bu siteyi her ziyaret ettigimde

yok be canım bu kadar değildi...tv den duymaya ne hacet yanıbaşımda okul çıkışı ''sevgili''diye gezen çocuklar ikinci gün haydi hobaa diye beraber oluyolarr..tv gazete net yüzünden zaten çocuklar bu hale geldi..geçen yeğenim pc de video arıyo hacivat karagözü izliycek yukarda jigolo sitesinin reklamı adam kadın hallenmişler:)çocuk durmuş bakıyo tuhaf tuhaf ee nolacak yarın öbürgün bilnçli girmeye başlıycak böyle yerlere sonra normal gelicek ve büyüyüp kendi aklı yetince kendi yaşıycak..

bizi yobazlar biziii,bizi gerikafalılar:))

E zaten bir yerden sonra herkes yaşıyor bunu, yaşamayan mı var canım..

Ve emin ol gerçekten öyle olaylar varmış ki, şimdi düşününce diyorum vayy ve köy yerinde bile bunlar yapılıyorsa burada gayet normal... Demem o ki eski zamanla yeni zaman arasında çok bir fark yok...

Bence en güzeli çocukları bilinçlendirmek... Erkek ve ya kız farketmez.. İkisine de karşı cinsi kullanmaması gerektiği öğretilmeli, ona değer vermesi gerektiği öğretilmeli, saygı duyması gerektiği öğretilmeli.. Emin ol o zaman sorun kalmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…