- Konu Sahibi niluferarda
-
Sokaktaki sapık için haklısın ama mesela bir ton insan var internetten ağına kız düşüren. Eh şimdi ben bunların nasıl hangi sitelerden kız bulabileceklerini tahmin edebiliyorum, ama ne kız düşürmüşüm ağıma ne de internetten birinin ağına düşmüşüm. Ben o sitelerde o insanlarla muhabbet etme imkanı yaratmadığim sürece o adamlar beni gelip nasıl bulacak? Ya da beni yatağa atma niyetinda olan biriyle sevgili olmadığım sürece o kişi beni zorlama ihtimalini nasıl yaratacak? Ama evet bir annenin gözü her zaman çocuğunun üzerinde olmalı buna da katılıyorum.
Tamam diyelim ki herşeyden korudunuz kolladınız.Herşeyi yasakladınız.Heryere sizinle gidip geldi.Evleninceye kadar dizinizin dibinden ayırmadınız.Başka bir erkeğe kızınızı 'sağlam' vermek için her şeyi yaptınız, kızınızın bütün hayatını kısıtladınız, hep içinde bir şeyler eksik kaldı, hiç genç olamadı, hiç arkadaşları gibi eğlenemedi.Üniversite için şehir dışına da göndermediniz.Peki o yaşa kadar yaşayabileceğinizi nerden biliyorsunuz? Sizin başınıza Allah korusun bir şey gelse kızınızın birden kendini özgürlükler deryasında kaybetmeme ihtimali o kadar düşük ki..Bence evladınızı yetiştirirken kısıtlamak onu korumak için çözüm değildir.Kişiliğini düzgün oluşturabilmesi için eğitmeli.
Benim ailem de muhafazakardır.Bir arkadaş Türkiye şartlarında cinsel eğitimi verebilen 2 yada 3 aile vardır başka da yoktur demiş.Babam bana bir gün otururken; kızım herkes gibi sen de hata yapabilirsin,hata yapmak insana özgüdür.Ama sen masumca düşünüp bir hata yaparsın bunun videosunu çekerler, sana şantaj yaparlar.Bu yüzden ben seni koruyup kollamam gerek demişti.Daha birsürü şey söyledi ama özeti buydu.Ağzım açık kalmıştı, çünkü dediğim gibi böyle konular konuşulmaz bizde.Ama bunları söylemesi gerektiğini biliyordu, kısıtlamanın çözüm olmadığını biliyordu. Babam her zaman bana güvenmiştir, ha her şeye izin verir mi vermez tabi ki.Ama bunu kesinlikle gidemezsin diye de söylemez.Kızım be gitmesen daha iyi olur, benim içim rahat etmiyor der.Benim onu kıramayacağımı bilir orta yol buluruz.
Canım tabi ki bir gözün çocuğunun üstünde olucak.. Nereye kiminle gittiğini bileceksin ki rahat olasın.. Ben çocuklarınıza hiç karışmayın, bırakın özgür hayat sürsünler demiyorum, diyemem de zaten.. Fakat doğruyu ve yanlışı öğretirsen bir sıkıntı olacağına inanmıyorum..
Not: Seninle konuşmak geçekten güzel, farklı fikirlerimiz olsa da kırmadan, düzgün bir üslupla yorum yazdığın için teşekkür ederim..
Burada haklısın, milletce iyice paronoyaklaştık..
Canım benimde demek istediğim, olucaksa senin yanında da olur emin ol.. Sen ona doğruyu öğrettikten sonra, bir sıkıntı doğması düşük bir ihtimal..
Neyse tabi sen bilirsin, çocuğunu nasıl yetiştireceğini..
yalnız bence de asıl kadını aşağılaştıran şeylerden biri de bekaretini kocasına 'hediye' olarak sunması.
Asıl o zaman bir et parçası olmuyor mu.Paketi açılmamış, 0 km gözüyle bakıyor kendine.
Ha kendi ahlak yapısıdır,dini inancıdır tamam yani sonuçta illa gidip yap diyecek halimiz yok.
Ben bunun günah olduğunu düşünüyorum veya yanlış buluyorum kardeşim sanane dese biri söyleyecek sözüm yok ona
ama bu kendisini bir et parçası olarak görme ,
bir hediye veye işte 0 km olduğunu düşünme ve böyle yaparak erkeklerin gözüne girip evlenilecek kadın kategorisine girme düşüncesi yanlış.
Bence asıl bu düşünce kadınlık onurunu yerlerde süründürüyor.
işte sen sadece kendi çocuğuna hükmedebiliyosun..karşındaki oğlum yatsın kalksın kızlarla ki öğrensin herşeyi dediği zaman bir gezide bir partide kızına bak şu şu gelmesin diyemiyosun..ben doğruyu yanlışı kendimce bilerek büyüdüm annemde hep ensemde oldu:)ama kaç kere okul çıkışı manyak çocuklar tarafından eve kadar takip edildim syamam (ayıptır söylemesi güzelimde biraz:))ben onlardan tırsa tırsa eve gelene kadar ne annem vardı nede başkası..Allah korusun gözü dönmüş biri olsa ailemin terbizyesi beni koruyamazdı ki .
not:seninle konuşmakta güzel..niye kırayım ki ben kendi fikrimi sen kendi fikrini savurnuyosun..herkes aynı fikirde olsa zaten konu açılmazdı:)
Allah kimsenin basina boyle kotu olaylar vermesin
kimse cocugunun kotuluyunu istemez
Allah cocuklarimizi yolunu hep acik etsin
onlari dogru yoldan ayirmasin
Bunun içinde bir önerim varBence kız çocukları tekvando, karate, boks gibi sporlara gönderilmeli... Haklısınız kimin ne zaman musallat olacağını bilemiyorsunuz.. Okul çıkışı takip eden, sokakta takip eden laf atan filan bunlar var olan şeyler.. Bunlara önlem olarakta kızınıza şöyle güzelce dayak atmayı öğrettiğiniz zaman sıkıntı doğmaz bence yani
Amin, inşallah
bak bu guzel fikir tuttum bunu
Bunun içinde bir önerim varBence kız çocukları tekvando, karate, boks gibi sporlara gönderilmeli... Haklısınız kimin ne zaman musallat olacağını bilemiyorsunuz.. Okul çıkışı takip eden, sokakta takip eden laf atan filan bunlar var olan şeyler.. Bunlara önlem olarakta kızınıza şöyle güzelce dayak atmayı öğrettiğiniz zaman sıkıntı doğmaz bence yani
Amin, inşallah
hımm kesinlikle ..şimdilik elime geçmedi çocuk çalışmalarımız sonucu çocuğum olunca ilk işim bu olacak :)..inan şimdiden spor salonu bile buldum:)kendim için bi ara düşünmüştüm ama olmadı..bir insanın en küçük yaştan spora eğilmesi kadar güzel bişey yok bu spor kendini korumayıda öğretiyosa tadından yenmez:)
Konu sahibine kızılıyor ama bence çok yersiz.
Deniliyor ki çocuğunuzu izole ederseniz farklı bir yerden patlak verir diye.
Bir yerden kısıyorsanız farklı bir yerden onu tamamlamanız gerekir hayat sadece cinsellik değil çocuğunuzla birebir ilgilenir onu sıkmadan , bunaltmadan farklı ilgi alanları açarsanız tek derdi cinselliği yaşamak olmayacaktır.Değişik ilgi alanları olmayan bir insan ne yapmasını bekliyorsunuz.Boşuna mı diyorlar zengin parasıyla fakir karısıyla oynar diye biraz garip bir benzetme oldu gerçi ama
Bence de, hemfikiriz
yaa arkadaşlar sapıkları hep dışarıda arıyoruz ama çok çok iyi biliyoruz ki pek çok tacizin
esas çıkış yerlerinden biri de kendi ailemiz de olabiliyor..biz okumadık mı buralarda baba-kardeş kızına
kardeşine tecavüz-taciz edip annenin baba-kardeşi koruduğunu??
burada asıl önemli olan çocuğa kız erkek kişilik kazandırmak,koruma içgüdüsünden çok kendine yetebilmeyi
ve kendini savunabilmeyi öğretmek..bir insanın bilek kuvveti olmasa bile kıvrak zekasıyla olaylardan sıyrıldığına
şahit olabiliyoruz...
kadın ya da erkek önce herkesin birbirine saygılı olabileceğini öğretmek gerek..ana nokta zaten ergenlik ve sonrası
cinsel dürtüleri nasıl kontrol etmeleri gerektiğini gerekirse konuşup paylaşarak dile getirmek..o vakit çocuk-genç
neden dışarıda çözüm bulsun? zaten yaptığı her şeyin bilincindedir..ben 18 yaşındaydım üniversiteyi kazanıp başka
bir şehre gidince..ne annem ne babam sürekli aradı beni ne yapıyorsun diye ne de giderken bir iki satır nasihat dinledim..
ama boyunlarını öne eğecek şeylerde yaşatmadım onlara..en başta kendimi huzursuz hissedeceğim ,bildiğimin dışında,
kişiliğime zarar verecek şeyler yaşamadım; yaşadıklarımın arkasında, bir birey olarak geri geldim..
ister kafeslere koyun ister uzaklaştırın...eğer o bilinci sunmazsanız,özgüvene sahip bir birey olmasına müsade etmezseniz
olabilecek hiç bir şeye mani olamazsınız..
sonunda buluştuk ortak bir yerde:))
ee ben de hemfikirdim sizinle karate konusundabaa niye demiyon
ee ben de hemfikirdim sizinle karate konusundabaa niye demiyon
sonunda buluştuk ortak bir yerde:))
Yorumların hepsini okumadım tabi ki uslubu düzgün olmalı herkez gibi.konu sahibine kızma nedeni onun üslubu, kapanan konuya neler yazdığını gördünüz mü?
ya milletin " bacak arası" ona mı kaldı diyesi geliyor insanın.
ki bu bacak arası benim değil konu sahibinin tabiri.
seninle baştan beri aynı şeyi savunuyoruz canım:)
Geç olsun güç olmasın..
Bu forumda ilk defa zıt fikirlere sahip arkadaşlarla ortak bir yerde buluştuk, demekki üslup güzelliği olduktan sonra her şey olabiliyor kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?