hanım kızlarımız geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımız

Konu sahibine kızılıyor ama bence çok yersiz.
Deniliyor ki çocuğunuzu izole ederseniz farklı bir yerden patlak verir diye.
Bir yerden kısıyorsanız farklı bir yerden onu tamamlamanız gerekir hayat sadece cinsellik değil çocuğunuzla birebir ilgilenir onu sıkmadan , bunaltmadan farklı ilgi alanları açarsanız tek derdi cinselliği yaşamak olmayacaktır.Değişik ilgi alanları olmayan bir insan ne yapmasını bekliyorsunuz.Boşuna mı diyorlar zengin parasıyla fakir karısıyla oynar diye biraz garip bir benzetme oldu gerçi ama

Son düzenleme:

şu ismini hatırlamadığım kız var 13 erkek tecavüz etmişti galiba ..bunlar öğretmen, müdür yardımcısı, kaymakamlıktaki memurlar, jandarmada çalışan askerler yani günlük hayatta karşılaştığımız''normal ''insanlar..illa internete gerek yok..karşı komşunuzun bile ne tür bi insan olduğunu kestiremediğiniz bir zamandayız..pedofili artık önüne geçilmeyen bir durum..çocuklarımız internete giremeyecek yaşlarda sokaklarda oynarlarken bile bir apt.man boşluğuna çekilebiliyolar..yanisizi bulabilecek çok kişi var inanın..

kizinizi bir erkege saglam vermek icin her seyi yaptiniz demishsiniz evet yapmaliyim bunu ben demiyorum Allah diyo
eger bir erkek benim kizimla evlenmeden iliskiye girmek istiyosa yemisim o erkegi o sevgiyi
hani iliskiye giriyosaniz bile sizi seven biriyle girin demisler ya yok ya benim kizimi seven erkek evlenir sonra girer iliskiye
zaten evlenmeden o kizi dusunmeden iliskiye giren erkekden hayir gelmez
lutfen o beni seviyo deyip de gozunuzu karartip boyle seyler yapmayin

ben kizimin neden gencligini icinde birakiyim ki
okul gezisi ister anlatirim durumu yazin gotururum istedigi yere
arkadasinda kalmak ister yine anlatirim eger onun ailesi izin verirse bizde kalsin derim yok vermezse git kuzeninde kal ya da kuzenin gelsin derim
niye icinde kaliyomus ki gencligi
hadi kizim git arkadasinda kal hadi kizim git sehir disina
hadi kizim al su telefonu
hadi kizim beden senin bedenin istersen sahip cik istersen cikma diyemem
ben bu kadar modern olamam kimse kusura bakmasin

işte sen sadece kendi çocuğuna hükmedebiliyosun..karşındaki oğlum yatsın kalksın kızlarla ki öğrensin herşeyi dediği zaman bir gezide bir partide kızına bak şu şu gelmesin diyemiyosun..ben doğruyu yanlışı kendimce bilerek büyüdüm annemde hep ensemde oldu:)ama kaç kere okul çıkışı manyak çocuklar tarafından eve kadar takip edildim syamam (ayıptır söylemesi güzelimde biraz:))ben onlardan tırsa tırsa eve gelene kadar ne annem vardı nede başkası..Allah korusun gözü dönmüş biri olsa ailemin terbizyesi beni koruyamazdı ki .
not:seninle konuşmakta güzel..niye kırayım ki ben kendi fikrimi sen kendi fikrini savurnuyosun..herkes aynı fikirde olsa zaten konu açılmazdı:)

Allah kimsenin basina boyle kotu olaylar vermesin
kimse cocugunun kotuluyunu istemez
Allah cocuklarimizi yolunu hep acik etsin
onlari dogru yoldan ayirmasin

Temel olarak aynı şeyi düşünüyoruz sanırım. Ben herşeyi yapıp yapıp sonra diktirme vs.ile kocasını kandırmayı kendini et parçası olarak gösterme olarak görüyorum. Seni sen olduğun için sevmiyor ki sonuçta yarattığın sahte kişiliğe aşık onun ile evleniyor. Sıfatlar bir yana karşındaki de bir birey sen de öyle seninde yaşadıkların vardır onunda sen onu nasıl kabul ettiysen oda seni öyle etmeli etmiyorsa saygısı yok demek ki.

Kadın yaptığının arkasında duramadıkca daha çok obje olarak et parçası olarak görülür. Devir zaten değişti bakire değilsen ark.dalga geçiyor ama yalanlarda değişti zar diktirme ne kadar çalışan bireyleriz bi kaç ayda biriktirilirama o stres o ilk gece korkusu kırk takla attırır.

Bunun içinde bir önerim var Bence kız çocukları tekvando, karate, boks gibi sporlara gönderilmeli... Haklısınız kimin ne zaman musallat olacağını bilemiyorsunuz.. Okul çıkışı takip eden, sokakta takip eden laf atan filan bunlar var olan şeyler.. Bunlara önlem olarakta kızınıza şöyle güzelce dayak atmayı öğrettiğiniz zaman sıkıntı doğmaz bence yani

Allah kimsenin basina boyle kotu olaylar vermesin
kimse cocugunun kotuluyunu istemez
Allah cocuklarimizi yolunu hep acik etsin
onlari dogru yoldan ayirmasin

Amin, inşallah

bak bu guzel fikir tuttum bunu

hımm kesinlikle ..şimdilik elime geçmedi çocuk çalışmalarımız sonucu çocuğum olunca ilk işim bu olacak :)..inan şimdiden spor salonu bile buldum:)kendim için bi ara düşünmüştüm ama olmadı..bir insanın en küçük yaştan spora eğilmesi kadar güzel bişey yok bu spor kendini korumayıda öğretiyosa tadından yenmez:)

yaa arkadaşlar sapıkları hep dışarıda arıyoruz ama çok çok iyi biliyoruz ki pek çok tacizin
esas çıkış yerlerinden biri de kendi ailemiz de olabiliyor..biz okumadık mı buralarda baba-kardeş kızına
kardeşine tecavüz-taciz edip annenin baba-kardeşi koruduğunu??

burada asıl önemli olan çocuğa kız erkek kişilik kazandırmak,koruma içgüdüsünden çok kendine yetebilmeyi
ve kendini savunabilmeyi öğretmek..bir insanın bilek kuvveti olmasa bile kıvrak zekasıyla olaylardan sıyrıldığına
şahit olabiliyoruz...

kadın ya da erkek önce herkesin birbirine saygılı olabileceğini öğretmek gerek..ana nokta zaten ergenlik ve sonrası
cinsel dürtüleri nasıl kontrol etmeleri gerektiğini gerekirse konuşup paylaşarak dile getirmek..o vakit çocuk-genç
neden dışarıda çözüm bulsun? zaten yaptığı her şeyin bilincindedir..ben 18 yaşındaydım üniversiteyi kazanıp başka
bir şehre gidince..ne annem ne babam sürekli aradı beni ne yapıyorsun diye ne de giderken bir iki satır nasihat dinledim..
ama boyunlarını öne eğecek şeylerde yaşatmadım onlara..en başta kendimi huzursuz hissedeceğim ,bildiğimin dışında,
kişiliğime zarar verecek şeyler yaşamadım; yaşadıklarımın arkasında, bir birey olarak geri geldim..

ister kafeslere koyun ister uzaklaştırın...eğer o bilinci sunmazsanız,özgüvene sahip bir birey olmasına müsade etmezseniz
olabilecek hiç bir şeye mani olamazsınız..

Son düzenleyen: Moderatör:

Bence de, hemfikiriz

konu sahibine kızma nedeni onun üslubu, kapanan konuya neler yazdığını gördünüz mü?
ya milletin " bacak arası" ona mı kaldı diyesi geliyor insanın.
ki bu bacak arası benim değil konu sahibinin tabiri.

Evet tecavüz, taciz, cinayet gibi olayların %95i aile içinden kaynaklanıyor Okurken, izlerken kanım donuyor yaa.. Kız erkek farketmiyor, amca baba farketmiyor buldular mı yapışıyorlar çocuğa töbe töbe

Yorumların hepsini okumadım tabi ki uslubu düzgün olmalı herkez gibi.
Başka bir yerden de vermek istediği mesaja bakmak gerek .Çok güzel bir konu aslın da benim de erkek çocuğum var ben bile düşünüyorsam onu ilerde nasıl koruyabileceğimi kız çocuğu olan anneler için daha da önemli.
Yukarda kurduğum cümleyi gördünüzmü erkek çocuğum var ben bile düşünüyorsam diyorum (ne kadar yanlış düşünüyorum , elim de değil ) .Bu işin erkeği , kızı yok aslın da .
Bunları çocuklarımıza öğretecek olan da bizleriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…