Hanimiş 2009 Nisan Kuzularının Ek Gıdaları........:))

arkadaşlar benim doktorumda yoğurdu pastörize sütle yapmamı söledi mamayla yapılıyormuş diye hatırlattım hayır dedi mamayı mama olarak zaten yiyor pastörize sütle mayalar beğenmesse içine 2 adet cicci bebe koyarak verebilirsin demişti ben sütle yapıyorum zeynebin yoğurdunu açıkçası bir problem olmadı

sultancım doktorum bana da 4. ayı dolduğunda kan damlası verdi kan hücrelerinin daha hızlı çalışması içinmiş veriyorum ama çok aklımada yatmadı kansızlık belirtisi yok sağlıklı diyor hiç bir tahlil v.s. gerek duymadan kan damlası veriyor anlamadım bişey ama doktorun sölediği ölçülerde veriyorum 4. ayı dolan bebekler kan damlanız var mı sizlerinde varsa doktorlarınızın açıklaması ne oldu bizim dr. cevabı beni çok tatmin etmedi açıkçası

ya bende bişiler tattırıyorum dedim dr banada kızdı onları zaten 80 sene yiyecek bırak seni emsinler dedi ben söylicem ne zaman ne vereceğini dedi ama ben geç olursa alışmazlar diye korkuyorum okulda başlıcak ben evdeyken alışsınlar istiyorum

kan damlasıda muamma....hibir tahlil yapmadan çocuğa kan damlası verilmezmiş.....bu kan damlası bebeklerde daha ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyormuş....ayrıca inek sütü 4 aydan önce verilirse bağırsakta kanama olasılığı yapma riski var ama 4.aydan sonra tehlike yok.....verdiğimiz mamaların içeriklerine dikkat edin zaten süt var...yağı alınmış süt diye geçiyor iyide zararlı olan sütün yağımı kendisimi....bu mama neden üretliyor....mama ağacı diye bişey mi var yapraklarını ezip toz haline getirdikleri hayır......artık iyiden iyiye inanmaya başladım uyutulduğumuza

yok cnm direkt süt vermekten bahsetmiyoruz zaten yoğurt yapacağıız sütü sölüyoruz

şenay sen şimdi bebişleri kreşemi vercen yoksa tatlım doğru sölemiş aslında dr.
bizde hevesleniyoruz işte:kedi:

aynen benim dr da pastörize sütle yap dedi mamayla olanı ilk burda duydum zaten :)) bir de yoğurt yapanlar nasıl yapıyosunuz ve nasıl tutturuyosunuz yoğurt makinası alayım diyorum ama sadece kızım kullanmıcak eşimde yoğurt delisidir alalım bende evde yapılmış yemek istiyorum diyooo :)))
bizede kan damlası verdi nedeni de demir ihtiyacını aldığımız besinleri şu anda onların yiyemiyor olmasıymış sebze et falan gibi o yüzden bu damladan karşılıcaklarmış

cnm bencede acele etme yaa maşallah sütün var bence sütü olan nadir ikiz analarından birisin nazar değmesin aman bak bana bende tek ama 2,5 ay süt gördü başkada yok kapattık tükkanı seninkiler şanslı maşallah nasılsa dr un dediği gibi yiyecekler herşeyi

valla onu verme bunu verme yapamam ilerde onu yemem bunu yemem oluyo çocuklar o zaman ben herşeyi yiyorum Allaha şükür oğlumu da öyle yetiştiricem hiçbişey olmaz ben sebze çorbası da yedirdim bebek bisküvili şeftali püresi de yedi muhallebi de yedi hatta yoğurt da yedirdim sütten yaptığım. bişey oldu mu hayır ishal oldumu hayır kabız oldu mu hayır. alerji yapmayan herşeyi yavaş yavaş vericem oğluma alışsın bugün mesela enginar havuç patates az da pirinç koydum çorba yaptım blendrdan geçirdim çocuk tadını sevmedi ama yedi. bişey oldu mu? hayır.

anne sütü alan bebeklerde kan damlası gerekiyor çünkü vücut demir depolarını 4. ayda bitiryormuş. ama mama alıyosa mamalarda demir var zaten hatta 2 numara mamalarda demir daha çok var kan damlasına gerek yok

cnm bende aynen ööle düşünüyorum zaten dr da bööle diyo bi terslik yok demekki ama bana blenderdan geçirme yavaş yavaş katı gıdalara alışacak sonra yutkunma zorluğu çekilebiliyo kolaya alışıyolar dedi o yüzden ben süzgeçle süzücem inşallah alır öölede bir de patlıcan,kivi ve çilek dışında hepsi serbest :)

ohhh afiyet olsun löp löp et olsun can beye...ya çiçek miktar olarak ne kadar yediriyorsun bir kasemi????yoksa bikaç kaşık mı???

ohhh afiyet olsun löp löp et olsun can beye...ya çiçek miktar olarak ne kadar yediriyorsun bir kasemi????yoksa bikaç kaşık mı???

valla duruma göre değişiyo mesela 6 bisküvi ve şeftali suyunu ölçtüm toplam 125 cc di onu yedi. geçen muhallebiyi daha az yedi. sebze çorbası da 125 cc gibi bişeydi bunları bitirdi ama bazen yemek istemio o zaman zorlamıyorum mama veriorum. bu arada hipp in gece tahılı var elmalı rezeneli hem gece gazı önlüyo hemde can severek yiyo akşamları bazen onu veriyorum. bi de şimdi milupanın immunofortisli kaşık mamaları çıkmış bi bakiim diyorum. ama doğal beslemek daha iyi galiba yaa

arkadaşlar lütfen beni yanlış anlamayın şahsi düşüncem sizcede verdiklacerniz çok değilmi onlar daha minicik tabiki verirseniz yerler brakın sütlerini mamalarını içsinler bu aylarda başlanır ama alıştırma evreleridir bi kaç kaşık tattırılır tamam hepimiz öle büyümüşüz ama o zamanlar bu kadar bilgi varmıydı hangi doktoronun görüşünü alırsanız alın 4 ay bile tam anlamyla ek gıdaya geçmek için erkendir ister anne sütü alsın ister mama alıştırarak bir iki ayda geçilir.nasılki 9 ay karnımızda bu dünyaya hazırlanıyorlar bu süreci hızlandıramıyoruz bu dünyaya alışmalarıda öle dediğim gini ne olur beni yanlış anlamayın bu benim görüşüma.s.

malisef ek gıdaya geçemedik. 1-2 çay kaşığı ancak yiyor hemen yüzü ekşiyor. akşam yaptığım muhallebiyi de yemedi. ben de sulandırıp biberona doldurdum yiyecekmi diye hiç itiraz etmeden yedi. çok şaşırdım. alerjisi kaşığa galiba...

huzurcum neden yanlış anlayalım hayatım ben can a uzun zamandır tattırıyorum 1-2 haftadır da yedirmeye başladım her yiğidin bi yoğurt yiyişi vardır derler ya bizimkide böyle başladı ve gidiyo ben bi sakıncasını görmedim tabiiki senin söylediğin de mantıklı ama her bebek aynı uygulamayla büyüyemez ne yazıkki sen öyle ben böyle büyütürüz çocuklarımız bi şekilde büyür

haklısın çiçekçim dediğim gibi bu benim görüşümdü zararını görmediyseniz ne mutlu size kaydirigubbakcemile2 bu arada belirtmeden geçemeyeceğim oğlunu resmini kuzular bölümünde gördüm ve bugün herkese göstedim bu kadar güzel erkek bebek gördünüzmü diye maş biblo gibi nazar değer koyma bu kadar güzel resimlerini

kızlar sabah dr.kontrolümüz vardı.
ek gıdaya başlayın dedi..
öncelikle
meyve suyu,
patates,havuç,kabak püresi(yada kavonozdaki hazırlardan)
ıhlamurlu cicibebe,
muhallebi
ile başlayın dedi.
15 gün sonra kahvaltıya geçin dedi.
yoğurtla başlayıp
az pekmez,peynir,yarım yumurta sarısı karışımı(bulamaç)
kaşık maması,
zamanla değişik şeyler vericekmiş.
dr.ada sordum bunları yutabilirmi diye evt dedi.
korkuyorum açıkçası.

yutuyorlar canım sen bile şaşırıyorsun yani şahsen idil yutuyor.....:))
ben tam anlamıyla bir günün mönüsünü cumartesi gecesi yazıcam çünkü babaannemizin saatlerini bilmiyorum ama yinede dünü sorduğum kadarıyla yazıyım....

9.00-120 cc mama
11.00-meyve püresi-kavanozların yarısını yiyor
12.30-120 cc mama
15.00-sebze çorbası(fazla sevmedi kızım aşağı yukarı 50 gr içmiştir)
16.00-120 cc mama
19.00-120 cc mama
21.00-130 gr pirinçunlu kaşık maması(daha versem yerdi sanırım löp löp götürüyor)
22.00-40 cc mama(çok ağladı emmeden susmuyor
24.15-90 cc su içine 2 ölçek devam maması-2 ölçek gece tahılları
05.00-120 cc mama

sabah yine babaannede yemiştir....onlarıda bu akşam alırım

canım doktorun süper demiş bence sonra em desen emmez bu zevki yaşamak ikimiznde hakkı nasılsa yicek ek gıdalara geçmeye bende hevesleniyorum ama ozamanlarda gelcek
arkadaşım en iyi pastörüze süt cam şişedekiler onlar günlük oluyo çokdaha taze yani onları kullanmanı tavsiye ederim.

caım bende senin gibi düşünüyorum sütümüz yetmeseydi tabiki mama ve 4.ayda ek gıdayageçerdik bizde ama yetiyo bebeğim doyuyo başka şeye gerek yok şimdilik

ayy şaşırdımmm. ben sadece anne sütü veriyorum doktor da gerek yok dedii...mama meyve suyu doktora sorayimm.. size doktor mu tavsiye ediyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…