- 7 Ağustos 2008
- 699
- 11
- 98
- Konu Sahibi gulshenidil
-
yok cnm direkt süt vermekten bahsetmiyoruz zaten yoğurt yapacağıız sütü sölüyoruzkızlar herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama
1 yaşından önce bebeklere süt vermek demir eksikliği, kansızlığa, gizli kanamaya yol açabiliyor ve bağırsaklarda tahriş yapabiliyormuş.
evt bizleri annelerimiz o şekilde büyütmüşler ama sürekli araştırmalar yapılıyor doğrunun bu olduğu söyleniyor.
ya bende bişiler tattırıyorum dedim dr banada kızdı onları zaten 80 sene yiyecek bırak seni emsinler dedi ben söylicem ne zaman ne vereceğini dedi ama ben geç olursa alışmazlar diye korkuyorum okulda başlıcak ben evdeyken alışsınlar istiyorum
aynen benim dr da pastörize sütle yap dedi mamayla olanı ilk burda duydum zaten :)) bir de yoğurt yapanlar nasıl yapıyosunuz ve nasıl tutturuyosunuz yoğurt makinası alayım diyorum ama sadece kızım kullanmıcak eşimde yoğurt delisidir alalım bende evde yapılmış yemek istiyorum diyooo :)))arkadaşlar benim doktorumda yoğurdu pastörize sütle yapmamı söledi mamayla yapılıyormuş diye hatırlattım hayır dedi mamayı mama olarak zaten yiyor pastörize sütle mayalar beğenmesse içine 2 adet cicci bebe koyarak verebilirsin demişti ben sütle yapıyorum zeynebin yoğurdunu açıkçası bir problem olmadı
bizede kan damlası verdi nedeni de demir ihtiyacını aldığımız besinleri şu anda onların yiyemiyor olmasıymış sebze et falan gibi o yüzden bu damladan karşılıcaklarmışsultancım doktorum bana da 4. ayı dolduğunda kan damlası verdi kan hücrelerinin daha hızlı çalışması içinmiş veriyorum ama çok aklımada yatmadı kansızlık belirtisi yok sağlıklı diyor hiç bir tahlil v.s. gerek duymadan kan damlası veriyor anlamadım bişey ama doktorun sölediği ölçülerde veriyorum 4. ayı dolan bebekler kan damlanız var mı sizlerinde varsa doktorlarınızın açıklaması ne oldu bizim dr. cevabı beni çok tatmin etmedi açıkçası
ya bende bişiler tattırıyorum dedim dr banada kızdı onları zaten 80 sene yiyecek bırak seni emsinler dedi ben söylicem ne zaman ne vereceğini dedi ama ben geç olursa alışmazlar diye korkuyorum okulda başlıcak ben evdeyken alışsınlar istiyorum
valla onu verme bunu verme yapamam ilerde onu yemem bunu yemem oluyo çocuklar o zaman ben herşeyi yiyorum Allaha şükür oğlumu da öyle yetiştiricem hiçbişey olmaz ben sebze çorbası da yedirdim bebek bisküvili şeftali püresi de yedi muhallebi de yedi hatta yoğurt da yedirdim sütten yaptığım. bişey oldu mu hayır ishal oldumu hayır kabız oldu mu hayır. alerji yapmayan herşeyi yavaş yavaş vericem oğluma alışsın bugün mesela enginar havuç patates az da pirinç koydum çorba yaptım blendrdan geçirdim çocuk tadını sevmedi ama yedi. bişey oldu mu? hayır.
valla onu verme bunu verme yapamam ilerde onu yemem bunu yemem oluyo çocuklar o zaman ben herşeyi yiyorum Allaha şükür oğlumu da öyle yetiştiricem hiçbişey olmaz ben sebze çorbası da yedirdim bebek bisküvili şeftali püresi de yedi muhallebi de yedi hatta yoğurt da yedirdim sütten yaptığım. bişey oldu mu hayır ishal oldumu hayır kabız oldu mu hayır. alerji yapmayan herşeyi yavaş yavaş vericem oğluma alışsın bugün mesela enginar havuç patates az da pirinç koydum çorba yaptım blendrdan geçirdim çocuk tadını sevmedi ama yedi. bişey oldu mu? hayır.
ohhh afiyet olsun löp löp et olsun can beye...ya çiçek miktar olarak ne kadar yediriyorsun bir kasemi????yoksa bikaç kaşık mı???
canım doktorun süper demiş bence sonra em desen emmez bu zevki yaşamak ikimiznde hakkı nasılsa yicek ek gıdalara geçmeye bende hevesleniyorum ama ozamanlarda gelcekya bende bişiler tattırıyorum dedim dr banada kızdı onları zaten 80 sene yiyecek bırak seni emsinler dedi ben söylicem ne zaman ne vereceğini dedi ama ben geç olursa alışmazlar diye korkuyorum okulda başlıcak ben evdeyken alışsınlar istiyorum
arkadaşım en iyi pastörüze süt cam şişedekiler onlar günlük oluyo çokdaha taze yani onları kullanmanı tavsiye ederim.arkadaşlar benim doktorumda yoğurdu pastörize sütle yapmamı söledi mamayla yapılıyormuş diye hatırlattım hayır dedi mamayı mama olarak zaten yiyor pastörize sütle mayalar beğenmesse içine 2 adet cicci bebe koyarak verebilirsin demişti ben sütle yapıyorum zeynebin yoğurdunu açıkçası bir problem olmadı
arkadaşlar lütfen beni yanlış anlamayın şahsi düşüncem sizcede verdiklacerniz çok değilmi onlar daha minicik tabiki verirseniz yerler brakın sütlerini mamalarını içsinler bu aylarda başlanır ama alıştırma evreleridir bi kaç kaşık tattırılır tamam hepimiz öle büyümüşüz ama o zamanlar bu kadar bilgi varmıydı hangi doktoronun görüşünü alırsanız alın 4 ay bile tam anlamyla ek gıdaya geçmek için erkendir ister anne sütü alsın ister mama alıştırarak bir iki ayda geçilir.nasılki 9 ay karnımızda bu dünyaya hazırlanıyorlar bu süreci hızlandıramıyoruz bu dünyaya alışmalarıda öle dediğim gini ne olur beni yanlış anlamayın bu benim görüşüma.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?