Hanımlar, anneler bir bakın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizi haklı buldum her an, ozellikle gece yalnız bırakmayın. Eşinizin ısrarı anlamsız. Ben kızım, oglum olmasaydı da evde oyle her yaz bir akraba istemezdim.

Endişenizi çok yerinde ve haklı buldum. Eşinizin de bunu düşünüp ona göre davranması gerekir ama. Kesinlikle açıkça konuşulması gereken bir konu.

Kemalim yapmaz diye bir sey yok, paranoyaklik dogru degil ama tedbirlilik dogru. Zaten o Muge Anlida izledigimiz olaylar degil mi yuh bu da bunu nasil yapar dedirten. O yuzden tedbirli olmanizi anliyorum ama sizin bu tedbirliliginiz kizinizin idrak cagi geldiginde karakterini olumsuz etkileyebilir. Demem o ki tedbirinizi asla kiziniza acikca belli etmeden gizli kontrolculukle yapin ve tum erkekleri sapik dusman belletmeyin. Ikincisi de ev sizin hayat sizin cocuk sizin. Eger ki bu hususta kendi caniniza gelince Kemalim yapmaz diyip esinizin ailesindekilere sapik muamelesi yapmiyorsaniz acikca durumu esinize anlatin ve yatili istemiyorum deyin gecin. Bahane filan isine girmeyin cok belli oluyor ve daha irrite edici geliyor karsidakine. Acikca endiselerinizden bahsedin, sahsilestirmeden ve o yegene ozgu olmadigini acikca belirterek.

Mesele şahıs değil, şahsın ergen bir genç olması da değil, dünya iyisi dünya düzgünü bir çocuk da olabilir kendisi; mesele böyle bir ihtimal olabileceğini biliyor olmamız.

Değil bebeği, bir çocuğu bile , mahremiyet eğitimi alana, iyi veya kötü dokunuş nedir bilene kadar, güvenli davranış sınırlarını çocuğa öğretene kadar, bunları kavrayıp rahatça ifade edebileceğinden kesinlikle emin olana kadar asla kimseyle yalnız bırakmayın.

Bunu sağlamak için gereken şu aralar misafir kabul etmemekse, etmeyiverin.

Dünyanın öbür ucuna gider,gitmesi ona bir şeyler katar en azından. Yurt benzeri bir pansiyonda kalır, dil öğrenir, kendi başının çaresine bakmayı öğrenmek üzere gider zaten. Ama benim evime gelince ne katacak bu ona? Yiyecek içecek yatacak. Tüm sorumluluğu bende,günde 3 öğün hazırla,meyvesi kuruyemişi her şeyi tam ona göre olsun, gezilecek aktivite yapılacak,hadi işi gücü bırak onun programını yap. İkisi aynı şey mi gerçekten size göre? Bana göre biri deneyim,diğeri lüzumsuz ve domestik bir ev oturması çünkü.

Eşimin gayet iyi ilişkilerle görüştüğümüz kuzenleri her tatilde çocuklarını bana gönderirdi misal. Bu da çok gereksizdi. Çocukları gezdir,tozdur,yedir,içir,tüm yaşantını onlara göre ayarla. Bunlar benim için zulümdü her zaman. Ailesi ile gelmediği için tüm sorumluluk da bende olurdu. Biri erkek arkadaşıyla çıkar gece yarısı sokaktan çocuk toplamak için çabalarım,öteki yemek seçer ona göre ayrı bir menü hazırlarım. Ne zorum var? Babalarının kuzeniyle görüşecekler diye bana eziyet. En hoşlanmadığım şey.

Ülkenin öbür ucundaki yeğenlerim bana gelse aileleriyle gelir. Ailesiyle gelemeyecek durumda olan da gelmez.

Temkinli davranmanız çok iyi ,1 hafta kısa bir süre idare edilir yanlış hareketlerini görmediyseniz ama sürenin uzamasina da izin vermeyin sizde rahat etmezsiniz, sonuçta size yabancı bir erkek.
1 hafta bebeğinizle uyursunuz tek birakmazsiniz. Kalp kırmadan çözüm bulmuş olursunuz. Sonuçta herkes sapık değil ama çokta boş bırakmamak gerekiyor.
Benim bebeğimde 40 lı iken birkaç kötü olay olmuştu psikolojim çok bozulmuştu, bende kimseye bırakmam güvenemiyorum.

Ya durduk yere, en ufak bir sebep yokken 16 yaşında çocuğa sapık muamelesi yapmak normal mi?
Benim işimin bir kısmı istismara uğramış çocuklarla alakalı. Babası tarafından istismar edilen dosya da okudum dhaa yeni. O zaman babasına da sapik muamelesi yapın, ne olur ne olmaz

Ben sizi çok iyi anlıyorum dayimlarla karşı komsuyuz iki kuzenimin tacizine uğradım ilkinde neredeyse bebek sayılırdım tabi ne olduğunu anlamamıştım ara ara tacizler devam etti ta ki ben teyzemin kızına söyleyene kadar o da anneme üstü kapalı ima etti neden bu kadar rahat girip çıkıyorlar eve diye ki ben anneme soyleyememistim korkumdan annemin tepkisi ise saçmalama öyle şey olur mu onlar kardeş gibi büyüdüler diyerek bir de azarladı o yüzden kuzen kardeş falan değil burada da açılıyor ya bazı konularda hemen yaaa olur mu kuzen kardeştir diye öyle olmuyor işte

Ben sizi o kadar iyi anlıyorum ve hak veriyorum ki . Allah korusun bir şey olsa haberlerde görsek herkesin diyeceği şey Allah belasını versin annenin babanın ne işi var evde o yaştaki çocuğu birakip gitmişler. Açık açık diyeceksiniz vallahi . Ya eşiniz yegenlerini cagiriyorsa izin alacak ve çocukları yalnız bırakmayacak . Kimin ne çocuk yetiştirdigini bilemezsiniz .

Ebeveyni olmayan çocuğu günlerce misafir etmek büyük sorumluluk bana göre.
Yeğen canımdır o ayrı. Ama anne babası ile iletişiminiz bile yokmuş. Birşey olsa...
Hem de 16 yaşındaki genç delikanlı, ne zevk alır böyle misafirlikten. Eşinizle vakit geçirmeye geliyorsa onunla takılıyordur daha çok.

Sizin evhamınızı çok yanlış bulmadım açıkcası. Paranoya seviyesinde olmadan temkinli olmalıyız bu kuzen görüşmelerinde, arkadaş ortamlarında. Bilerek veya bilmeden birbirlerinin özel alanına girmelerini istemeyiz.
Ben de dikkat ederim, çocuklarımın diğer çocuklarla kapısı kapalı bir odada oynamasına müsaade etmem mesela. (cinsiyet, yaş farketmeksizin)
Çocukların da böyle gelmeye devam edeceklerini sanmam aslında, büyüyorlar, sıkılır tercih etmezler uzun süreli gelmeyi.
Yine de kırıcı olmayın.Daha gelen yok giden yok

Abartıyorsunuz. Tek bir örnek üzerinden böyle bir karar almak yanlış. Siz evdesiniz eşiniz evde. Elbette kızınızı ve yeğeni sürekli bırakmak istemeyebilirsiniz ama siz anlık bile bırakmıyormuşsunuz. Tek bir örnek üzerinden konuştuğumuz için diyorum o zaman kızınızla babasını da tek bırakmayın. Böyle örnekler de var. Hatta annesinin zarar verdiği çocuklar da var. Kaygılarınızı anlıyorum ama herkese cinsel sapık muamelesi yapmak doğru değil. Eşinizin hepi topu görüştüğü 2 yeğeni var. Onları da kendi evinde ağırlamak istemek en doğal hakkı. 8 senede bir kere tek bir kişi gelmiş ona da sorun çıkartmayın bence. Bu kadar kaygılı bir insansınız madem psikolojik destek almanızı öneririm. Kendi ailenize karşı da böyle misiniz?

Olay benim misafir ağırlamak istemememe gelmiş. Ne alaka nerden nasıl çıkarımlar beynim yanıyor neyse anlayanlar daha fazla
Misafir ağırlamak istemeyebilirsiniz bunda ne sorun var ki çocuğunuz çok küçük elli ayaklı 16 yaşındaki cocuklarin sorumluluğunu almak istememeniz kadar doğal birşey yok .

Bebimde kizim 1.5 yasinda birde oglum var 6 yasinda kuzenlerimin hepsi erkek oynatirlar hoplatirlar markete giderler boyle birsey dusunursem utanirim kendimden gozunun icine bakiyorlar kizimin biraz abartiyorsunuz sanki ..

ha cocukta bi enteresanlik farkettiyseniz bisey diyemem ama 16 yasindakide koca adam degil cocuktur kalibina boyuna posuna bakmayin akli hala cocuk neticede sanirim sizin yasiniz biraz ufak o size buyuk gelms bir gariplik sezmediyseniz adamin bağının olduği 2 kisiyide koparmayı derim

Olay benim misafir ağırlamak istemememe gelmiş. Ne alaka nerden nasıl çıkarımlar beynim yanıyor neyse anlayanlar daha fazla
Misafir ağırlamak sadece hizmet değildir. Çocuğuna sahip çıkarak rahatından kısacaksın ya ve sen de bunu istemiyorsun. Anlamadın etmedin deme şimdi. Evet forumun çoğu da aman keyfim bozulmasın kafasında olduğu için sana hak verirler de bu anlamak olmuyor

Adamın ailesinden görüştüğü iki yeğeni var diğerleriyle küsmüş.
Yazın evde zaten kendisi. O süreçte birkac gün onları misafir ermek istemesi gayet insanı değil mi? Bağ kurmak istiyor,ihtiyaç duyuyor demek ki.
Bir insana bu kadar şeyi çok görmek bencillikten başka bir şey değil. Eşimin aile bağı olarak tek bu çocuklar kalmış, görmek istiyor diye idare eder insan senede birkac gün.
Konu sahibi kocası yeğenleriyle ilgilenirken kızına dikkat edecek biraz daha fazla, ortada bir şey yok ama içi rahat etsin diye yapacak bunu.
Evlilik karşımızdaki insanın ihtiyaçlarını, isteklerini bu kadar hiçe sayacagımiz bir şey olmamalı.

bence kesinlikle haklısınız. tam ergenlik döneminde. %10 değil binde 1 ihtimal bile olsa ben öyle bir olasılığı göze almam eşimle de açıkça konuşurdum. Bir düğünde eşimin yeğeni kızımı gel pasta alalım diye tuttu elinden götürdü. Hemen eşimi gönderdim arkalarından. eşim zaten huyumu bilir ben söylemeden bile anlıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…