Valla cok haklisin insanlar babayla kizi bile yalniz bırakmaya korkuyor. Esine kibarca de ki ya aileleri ile baris ziyarete birlikte gelsinler ya da bu çocukları eve cagirma biliyorum seviyosun ve nezaketen de söylüyosun ama neler neler duyuyoruz belki konduramazsin hos ben de kondurup suphelendigimden degil ama hak verirsin ki annelik ic güdüsüyle yaklasiyorum beni anla falan de. Ha bide yeğenlerini gerçekten ben de seviyorum efendi çocuklar gelmesin demiyorum ama aileleriyle gelsinler de esin zaten küsmüş aileleriyle nasilsa gelmezler ama iyi niyetini anlasin esinMerhaba kızlar
Şu anlık sorun olmayan ama önümüzdeki zamanlarda sorun olabilecek bir şey hakkında danışacağım size
Kızım henüz 1.5 yaşında. Eşimin ailesi bize baya uzak bir şehirde. Eşim zaten ailesinden kimseyle görüşmüyor, araları bozuk. Ama aralarından iki yeğeniyle görüşür. Özellikle bir tanesiyle arası baya iyi. O yeğeni bize bu yaz geldi 1 hafta kaldı. 16 yaşında bir çocuk zaten.
İlk iki üç gün aklıma kötü bir şey gelmese de, iki gün sonra içgüdüsel olarak yeğeniyle kızımı aynı odada anlık da olsa tek bırakmamaya başladım. Mutfakta dakikalık olarak işim olsa bile eşim lavabodaysa mesela gelmesini bekledim, sonra kendim mutfağa geçtim. (Bu arada eşim öğretmen olduğu için yazın evde sürekli)
Ben aslında bu kadar pimpirikli bir insan değildim ama şu an bu kadar pimpirikli olduğum için rahatsız da değilim. Abartıyorsun diyenler açıp Emre Yıldır diye aratsın Google'dan tabi kaldırabilen okusun...
Her neyse konuya geleyim. Yeğeni, 8 yıldır evliyim ilk kez evime geldi. Ama eşim bu yeğenini, bir de aynı yaşta diğer yeğenini çağırıp duruyor. İşte "seneye de gelirsiniz, yok sen gelmedin seni de bekliyorum" bilmem ne. Aileleriyle de görüşmediği için başıboş şekilde geliyorlar. Ben evimde artık kızım varken bu şekilde erkekler istemiyorum. Bu senelik kafam rahat ama seneye yaz, sonraki yaz gelirlerse istemiyorum diye bunu eşime nasıl söyleyebilirim?
Eşim, benim kasıtlı olarak bebeğimle yeğenini aynı odada tek bırakmadığımı fark etmiş ve anlayışla karşıladığını söyledi söylemesine de madem benim kaygılarımın farkındasın neden hâlâ "gelin gelin" ısrar ediyorsun değil mi? Herkes otursun evinde
Bu nasıl bir kiyaslama anlamadım . Beraber her gün uyuduğum adamla başka tanımadığım insanları kıyaslamak nedir ?Peki ya eşiniz. Babası tarafından cinsel istismara uğrayan çok çocuk örneği var maalesef. Nasıl yapsak acaba. Siz bence en iyisi çocuk büyüyüp aklı erinceye kadar ayrı eve çıkın
Nesini beğenmedin yok mu istismara uğrayan babası tarafından ilk benden mi duydun yoksa. Herkesi hiçbir şey yapmamışken sapık potansiyeli olarak değerlendirmek nasıl bir kafa. Babaları napalım hangi kandın eşim çocuğuna kötü bir şey yaparsa diye düşünüyor ama yapan var. 25 senelik karı koca tanıyorum. eşini öld*rdü. 25 senelik karı koca dile kolay. Eee kim kimi tanımış şimdi . Soruyorum ya neyin garantisi var?Bu nasıl bir kiyaslama anlamadım . Beraber her gün uyuduğum adamla başka tanımadığım insanları kıyaslamak nedir ?
O zaman salalim gitsin ? Böyle bir mantık mi var ? Burada ben şunu anlayamıyorum . İnsan evi kendi özel alanıdır . Rahat edeceği insanlar o evde olabilir. Beni de evde yanlız kalırken eşimin erkek kardeşini istemiyorum diye linclemislerdi . Kimsenin kimseye sapik muamelesi yaptığı yok . Tanımadığın sayılı gördüğün bir insanı evinde istememek en doğal hakkı birinin. Malesef ülkemiz şarklı olduğu için bunu çok acayip karşılıyor . Beni annem kimsenin evinde bırakmadı çok şükür bir yerim eksilmedi . Bende kızımı eşim ve kendi ebeveynlerimiz hariç kimsede bırakmayı düşünmüyorum.Nesini beğenmedin yok mu istismara uğrayan babası tarafından ilk benden mi duydun yoksa. Herkesi hiçbir şey yapmamışken sapık potansiyeli olarak değerlendirmek nasıl bir kafa. Babaları napalım hangi kandın eşim çocuğuna kötü bir şey yaparsa diye düşünüyor ama yapan var. 25 senelik karı koca tanıyorum. eşini öld*rdü. 25 senelik karı koca dile kolay. Eee kim kimi tanımış şimdi . Soruyorum ya neyin garantisi var?
Deprem bölgesinde yaşıyorsunuz diyelim depreme dayanıklı zemin ve evde mi oturmak istersiniz yoksa deprem olduğunda evde olmayabilirim diğer binalarda olup enkazda kalabilirim deyip yıkılacak dünden belli bir evde mi oturmak istersiniz? Sonuçta neyin garantisi var?Nesini beğenmedin yok mu istismara uğrayan babası tarafından ilk benden mi duydun yoksa. Herkesi hiçbir şey yapmamışken sapık potansiyeli olarak değerlendirmek nasıl bir kafa. Babaları napalım hangi kandın eşim çocuğuna kötü bir şey yaparsa diye düşünüyor ama yapan var. 25 senelik karı koca tanıyorum. eşini öld*rdü. 25 senelik karı koca dile kolay. Eee kim kimi tanımış şimdi . Soruyorum ya neyin garantisi var?
O zaman dışarıda çıkarmayın. İşe de girmesin çocuğunuz her an herşey olabilir Bu mantıkla. Nasıl bir düşünce yapınız var ya allah aşkına. Eşinin akrabalarını evine davet etmeden tanışmadan görmeden nasıl tanıyacaksınız acaba. O zaman ne eşinizin tarafından ne sizin taraftan evinize kimsenin gelmemesi gerekiyor bu mantıkla. Son cümleye ithafen Çocuğunuzu nasıl Yetiştireceğiniz beni ilgilendirmiyor ayrıcaO zaman salalim gitsin ? Böyle bir mantık mi var ? Burada ben şunu anlayamıyorum . İnsan evi kendi özel alanıdır . Rahat edeceği insanlar o evde olabilir. Beni de evde yanlız kalırken eşimin erkek kardeşini istemiyorum diye linclemislerdi . Kimsenin kimseye sapik muamelesi yaptığı yok . Tanımadığın sayılı gördüğün bir insanı evinde istememek en doğal hakkı birinin. Malesef ülkemiz şarklı olduğu için bunu çok acayip karşılıyor . Beni annem kimsenin evinde bırakmadı çok şükür bir yerim eksilmedi . Bende kızımı eşim ve kendi ebeveynlerimiz hariç kimsede bırakmayı düşünmüyorum.
Sorunda o değil mi zaten zeminin sağlam olduğuna nasıl bu kadar inancınız tam. Kavun değil ki koklayasın insanoğlunuDeprem bölgesinde yaşıyorsunuz diyelim depreme dayanıklı zemin ve evde mi oturmak istersiniz yoksa deprem olduğunda evde olmayabilirim diğer binalarda olup enkazda kalabilirim deyip yıkılacak dünden belli bir evde mi oturmak istersiniz? Sonuçta neyin garantisi var?
Çocuğun babası da birgun ensest olabilir diye ergenlik çağındaki 2 erkek çocuğunu yatılı ağırlamak mantıksız. Hayatta risk sıfıra indirilemez amacı azaltmak.
Şimdi baba da her zaman risk en düzgün adam da olsa. Ama hiçbir falsosu görülmemiş bir adamı kızıyla, basbasa, hayatta böyle birsey var diye bırakmamak mantıksız. Ona kalsa burda cinsel içerikli konuşma yaptığı adama ergenlik çağındaki kızının fotosunu yollayan anne de vardı. Kızı yazmıştı çok tedirginim diye.Sorunda o değil mi zaten zeminin sağlam olduğuna nasıl bu kadar inancınız tam. Kavun değil ki koklayasın insanoğlunu
Siz baya uç noktalarda yaşıyorsunuz .O zaman dışarıda çıkarmayın. İşe de girmesin çocuğunuz her an herşey olabilir Bu mantıkla. Nasıl bir düşünce yapınız var ya allah aşkına. Eşinin akrabalarını evine davet etmeden tanışmadan görmeden nasıl tanıyacaksınız acaba. O zaman ne eşinizin tarafından ne sizin taraftan evinize kimsenin gelmemesi gerekiyor bu mantıkla. Son cümleye ithafen Çocuğunuzu nasıl Yetiştireceğiniz beni ilgilendirmiyor ayrıca
Sırf sizin mantığınıza uymuyor diye uç noktalarda yaşamıyorum maalesefSiz baya uç noktalarda yaşıyorsunuz .
Bazen yazarsın yazarsın da Olmaz. Rüzgara karşı ıslık çalıyor gibi hissediyorum kendimiŞimdi baba da her zaman risk en düzgün adam da olsa. Ama hiçbir falsosu görülmemiş bir adamı kızıyla, basbasa, hayatta böyle birsey var diye bırakmamak mantıksız. Ona kalsa burda cinsel içerikli konuşma yaptığı adama ergenlik çağındaki kızının fotosunu yollayan anne de vardı. Kızı yazmıştı çok tedirginim diye.
Sizin mantiginiza göre kız çocuklarını doğar doğmaz babalarından ayıralım, asla aynı odada bırakmayalım.
Çünkü mantığınız risk yönetimi ile uyumsuz. Ya hep ya hiç mantığı sizinki.Bazen yazarsın yazarsın da Olmaz. Rüzgara karşı ıslık çalıyor gibi hissediyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?