Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Hanımlar bakar mısınız

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Onu sormadım aslında ama 2 kişi yeterli mi?
Bilemiyorum ki, okula gidince herşeyi sorun bence bir de velilerle de iletişime geçin takip edin her içiniz rahatlar hem de kafanızdakiler kalkar ortadan. Bu arada ne kadar ücret ödüyorsunuz

1.5 erken mi ? ben 2.5 aylikken ise basladim . hayatinizin tamamini duygusalllik uzerine kurgulamayin. 24 saat yaninda olan iyi bir annedir diye bir kanun kaide yok. hayata bir sekilde baslamak zorundasiniz
Ben 24 saat yanında olan iyi bir annedir dedim mi?
Düzgün okuyun lütfen!
Ayrıca benim düşüncem farklıydı ama tabii ki hayat şartları vs erken olabilir ben kimsenin anneliğini sorgulamam.
Burda sadece erken yaşta verenlerden fikir almaya geldim.
Duygusallıksa evet bu konuda olmayacaksam hangi konuda duygusal olacağım?

Bir dönem kreşte çalışırken sizin bebişiniz gibi bir bebekle ilgilenmiştim. İlk başlarda emin olun sizin içinde onun içinde zor olabilir ama siz hiç merak etmeyin bir haftaya kalmaz alışır. Sizden ayrılırken ağlayabilir mızıldanabilir ama siz kararlı olup işe gitmeniz gerektiğini akşam onu alacağınızı anlatın. Her ne kadar anlamıyor desenizde emin olun anlıyorlar. Benim ilgilendiğim bebekte anne veya babasından ayrılırken ağlıyordu. İçeri geçtiğimizde şen şakrak oluyordu, nazı size olacak yani :)
Yeme içme konusunda sıkıntınız varsa toplu ortamlarda çocuklar daha iyi yemek yiyorlar.. Ve örnek alacağı abileri ablaları olacak onun orada :)

öteki odaya gittiğimde peşimden gelir bakalım nasıl alışacak.
Ben kesin kararlı olurum ona eminim.
Evet yemek yeme konusu çok sıkıntılı ama orda sadece onun yaşındakiler var yani küçükler için bu kreş iyi örnek arkadaşları olur inşallah.

Bilemiyorum ki, okula gidince herşeyi sorun bence bir de velilerle de iletişime geçin takip edin her içiniz rahatlar hem de kafanızdakiler kalkar ortadan. Bu arada ne kadar ücret ödüyorsunuz
Evet yarın tekrar gidip herşeyi konuşurum.
Aylık 700 lira ama 9-4 ve servis dışında.
Servise de vermeyi düşünüyorum

1.5 erken mi ? ben 2.5 aylikken ise basladim . hayatinizin tamamini duygusalllik uzerine kurgulamayin. 24 saat yaninda olan iyi bir annedir diye bir kanun kaide yok. hayata bir sekilde baslamak zorundasiniz
tam olarak suanda neden ben boyle duygusalim diye dusunurken bunu okudum. inanin meraktan soruyum fitrat gereğimi duygusalligi 2. plana atiyorsunuz yoksa bunun için caba gosteriyormusunuz

Sadece yaşıtlarının olacağı bir kreş sizin için daha avantajli o zaman. O kurumda çalışan kişiler o yaş grubundaki çocuklar ile daha ilgili ve bilgilidir büyük ihtimal.
Siz kararlılığınızı bozmayın gerisi çok kolay olacak

Çok teşekkür ederim sağolun

İs arkadasim mecburen 18 aylikken verdi. Yaptigimiz toplantilarda gezmelerde cocuk parmakla gosteriliyordu. Cunku herkesten once konustu, annesini darlamiyordu, kendi kendine oyun kurabiliyordu. Etrafina cocuklari topluyor onlara liderlik ediyordu cocuk resmen. Obur anneler yavrum yesin diye takla atarken o kendi kendine yemek yiyordu iki yasinda. Kendi giyinip soyunmaya calisiyormus bi de ben yapabilirim anne diye :) hesap edin artik. İngilizce de ogrendiler kreste ve aile simdi amerikaya yerlesti. Hic zorluk cekecegini dusunmuyorum kuzunun

aksine fitrat geregi oyle degilim. burclara ne kadar inanirsiniz bilmem ama balik burcuyum. duygusallik hat safhada. herkes ister bebegi yaninda olsun . ama hayatin sundugu bazi durumlar herseye eşit saglanmayabiliyor.
düşünüyorum da rabbim dermansiz dert vermesin evet bebegimin yaninda olmayabilirim calisabilirim isteklerine cevap vermek adina. ileride iyi bir egitim adina..
yani cocugu bırakıyorum gidiyorum diye vicdan yapiliyor da gezmeye gidilmiyor ki hayati kazanmaya gidiyorsun . cevremde gordugum kadariyla calismayan annelere cocuklar gereginden fazla bagli. hayat kalitesini dusurecek kadar. verimli zaman gecirmek cok onemlidir. o benim pamugum kimse kiyamaz bebegine. caresiz dert olmasin sagligina birsey olmasin . bunları dusunuyorum. sadece derdimiz bu olsun nedir ki...

tam olarak suanda neden ben boyle duygusalim diye dusunurken bunu okudum. inanin meraktan soruyum fitrat gereğimi duygusalligi 2. plana atiyorsunuz yoksa bunun için caba gosteriyormusunuz

Çok küçük ve maalesef kötü etkilenecek. Ileriki dönemde de okulu sevmeyecek büyük ihtimalle çünkü bikacak. Sosyallesir vs.. diyenler kesinlikle yanlış düşünüyor çünkü o yaşta bir bebek sadece annesine ihtiyaç duyar.
Acı gerçekler bunlar. (

Ben staj yapmıştım bi anaokulunda bizde yaş olarak sınıflar vardı.. gayet güzel bi ortam eğitici öğretici oyunlar gelişimi açısından da iyi olur sen üzülme canım sonuçta işini bilen insanlar çalışıyor. Için rahat olsun

Bu yine iyiymiş oğlun daha büyük arkadaşım 7-8 aylık bir kreşe ya da bakıcıya bırakacak çünkü daha fazla evde kalmasına izin Yok 6 ay ücretsiz izin dahil... artık eskisi gibi değil ki annelerimiz evde kalmıştı vs benim yeğenimde gitmişti ve kötü olduğunu düşünmüyorum çünkü daha çok açıldı erken yaşta yabancı insanlarla iletişim kurmayı öğrendi vs.

Just Happy merhaba..
Arkadaşlarımın çoğu çalışıyor ve hepsi de çocuklarını erken zamanda krese vermek durumunda kaldılar.. Birkaçı 6 aylıkken verdi. Emin olun kreş çok daha iyi. Hem sosyalleşiyorlar hem de gelişimleri açısından birçok sey öğreniyorlar. Kreşte ögrendiklerini evde ne bakıcilar ögretir ne de babaanne/anneanneler öğretebilir.. Evde çocuğun tum gün anne yolu gözlemesindense kreşte birşeyler ögrensin daha iyi. Kreş içinize sindiyse aklınız kalmasın bence.

Merhaba bende okul öncesi öğretmeniyim birçok kurumda çalıştım.Çocugunuz için iyi bir ortam mi diye düşünüyorsanız kreşe başladığı zamanlar onu sınıf dışı kameralardan izlemek yerine sınıf icine girip izlemenizi tavsiye ederim.Bu sayede hem sınıf ortamını hemde öğretmenin çocuklarla ilişkisini daha yakından izleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…