- 15 Ocak 2018
- 2.670
- 4.840
- 83
- Konu Sahibi Just Happy
-
Benim oğlum 4 yaşında 8 aylıkken kreşe verdim hiçbir olumsuzluk yaşamadım şu anda okulu çok seviyor gelişim olarak evde bakılan çocuklardan çok daha ileride içinizi rahat tutun sadece kreşin gerçekten iyi olduğundan emin olunmerhaba öncelikle.
Konuya geçeyim benim 1 buçuk yaşında oğlum var ve daha yeni işe başladım.
Oğlumu bu durumda kreşe vermek durumunda kaldık çünkü güveneceğim kimse yok.
Annem de bakamaz.
Henüz başlamadı ama salı gününden itibaren başlayacak.
Çok üzülüyorum çok erken olduğunu düşünüyorum,bu yaşta çocuğunu veren ve olumsuz anlamda çocukta büyük değişim yaşayan var mı?
O ücrete bi bakıcı bulabilirsiniz aslındaEvet yarın tekrar gidip herşeyi konuşurum.
Aylık 700 lira ama 9-4 ve servis dışında.
Servise de vermeyi düşünüyorum
Hiç canınızı sıkmayın sonuçta onun için çalışıyosunuzBen 24 saat yanında olan iyi bir annedir dedim mi?
Düzgün okuyun lütfen!
Ayrıca benim düşüncem farklıydı ama tabii ki hayat şartları vs erken olabilir ben kimsenin anneliğini sorgulamam.
Burda sadece erken yaşta verenlerden fikir almaya geldim.
Duygusallıksa evet bu konuda olmayacaksam hangi konuda duygusal olacağım?
Pedagoji eğitimi aldınız mı?Çok küçük ve maalesef kötü etkilenecek. Ileriki dönemde de okulu sevmeyecek büyük ihtimalle çünkü bikacak. Sosyallesir vs.. diyenler kesinlikle yanlış düşünüyor çünkü o yaşta bir bebek sadece annesine ihtiyaç duyar.
Acı gerçekler bunlar.(
Evet aldim. Okul öncesi öğretmenliği.Pedagoji eğitimi aldınız mı?
Almadıysanız bu gibi cümleler kurmayın lütfen.
Evet aldim. Okul öncesi öğretmenliği.
Evet aldim. Okul öncesi öğretmenliği.
Gerçekleri söyledim ben. Herşeye hazırlıklı olmak lazım.Peki madem alaninizda uzmansiniz çalışmak zorunda olan bir anneye bu kadar kötü bir mesaj yazmak neden ?
Merak ettim, hangi kaynaklara göre böyle keskin yorumlar yapiyorsunuz? Bir kac statistik paylasirmisiniz?[/QUOTE
Ggözlemlerimiz ve bunların sonuçları analizlere göre söyledim. Bütün uzmanlar mecburi olmadıkça 4 yaştan öncesini uygun bulmuyor zaten.
Meraklanma hepsini biliyorumHangi uzmanlarmis bunlar? Neyi gözlemledin? Diyelim ki etrafinda bir iki cocukta ters etki yapti, yine genelleme yapamazsin.
Bunu aldigin egitimde, hocalarin sana anlatmasi lazim. Statistik nedir, sonuc, alaka nedir bilmen lazim.
Gerçekler kişiye gore değişir hanımefendi.Gerçekleri söyledim ben. Herşeye hazırlıklı olmak lazım.
Gerçekler kişiye gore değişir hanımefendi.
Genel geçer kanunlar gibi anlatmazsanız kimsenin de moralini bozmamış olursunuz.
Nitekim anlatımınızla tam tezat örnekler de mevcut.
Yahu gercekler bu degil. Yasadigim ülkede cocuklar 2.5 yasinda okula gitmeye basliyorlar ve ondan önce cogu kres'e gidiyor. O kadar kötü birsey olsaydi, burdada mevcut olmazdi.
Cocugun özelikle 1 yas sonrasi sosyalesmesi lazim. Farkli ortamlar görüp, farkli becerileri ögrenmesi lazim. Ondan sonra burda konu acarlar cocuklari tek basina oynayamiyor diye.
Örnek verdiğiniz arkadaş moral oldu bana :)İs arkadasim mecburen 18 aylikken verdi. Yaptigimiz toplantilarda gezmelerde cocuk parmakla gosteriliyordu. Cunku herkesten once konustu, annesini darlamiyordu, kendi kendine oyun kurabiliyordu. Etrafina cocuklari topluyor onlara liderlik ediyordu cocuk resmen. Obur anneler yavrum yesin diye takla atarken o kendi kendine yemek yiyordu iki yasinda. Kendi giyinip soyunmaya calisiyormus bi de ben yapabilirim anne diye :) hesap edin artik. İngilizce de ogrendiler kreste ve aile simdi amerikaya yerlesti. Hic zorluk cekecegini dusunmuyorum kuzunun
Aslında o durumdan çok korkuyorum ve üzülüyorumÇok küçük ve maalesef kötü etkilenecek. Ileriki dönemde de okulu sevmeyecek büyük ihtimalle çünkü bikacak. Sosyallesir vs.. diyenler kesinlikle yanlış düşünüyor çünkü o yaşta bir bebek sadece annesine ihtiyaç duyar.
Acı gerçekler bunlar.(
Bir süre aklım kalıcak o kesin ama inşallah ikimiz de çabuk alışırız.Just Happy merhaba..
Arkadaşlarımın çoğu çalışıyor ve hepsi de çocuklarını erken zamanda krese vermek durumunda kaldılar.. Birkaçı 6 aylıkken verdi. Emin olun kreş çok daha iyi. Hem sosyalleşiyorlar hem de gelişimleri açısından birçok sey öğreniyorlar. Kreşte ögrendiklerini evde ne bakıcilar ögretir ne de babaanne/anneanneler öğretebilir.. Evde çocuğun tum gün anne yolu gözlemesindense kreşte birşeyler ögrensin daha iyi. Kreş içinize sindiyse aklınız kalmasın bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?