- 9 Şubat 2014
- 6.345
- 5.659
- 198
Bende Doğuda veya Güneydoguda yaşayan çok insan tanıdım evet kızlarının okumasını dışarı çıkmasını ıstemeyen var ama hiç eline iphone vereni tayt giydireni görmedim.Üstelik arkadaşlarınız 21 yasında doktorlar tuhaf
Sizin orada kızları okutmuyorlar ama ilkögretim arkadaşlarınız okumuş mesleklerini eline almış kızların okutulmasına izin verilmiyorsa arkadaşların nasıl okudu o zaman.21 yaşında doktor olunmaz ayrıca,siz tıp kazandı anlamında yazdım diyorsunuz ama doktor olmuş farklı-tıp fakültesinde okuyor farklıdır.Kızlar ben 21 yaşındayım okumuyorum,çalışmıyorum sürekli evdeyim çevremdeki bütün tanıdıklarımız da öyle hergün söyleniyoruz ne biçim hayatımız var diye burda,kızların okumalarına pek izin vermezlertabi ki tek başına dıları çıkmalarına da... Benim orta okulda bi sürü arkadaşım vardı bakıyorum şimdi kimi doktor olmuş kimi başka meslekler herkes hayatını kurmuş benim koca bir boşluk, bari okumamıza izin vermiyorlar hiç değilse çalışsaydık diyoruz ,o da yok hiç bir çevrem yok. kendimi yaşlı gibi hissediyorum sürekli evdeyim. ..o kadar sıkılıyorum ki anlatamam annem de çok titiz sürekli ev işi yaptırıyor bıktım bu hayattan bir çıkış yolu olmalı diyorum bağzen ama yok. Çok doluyum kızlar düşünün alışverişe bile abimler götürüyor ((( içimi dökmek istedim varmı aranızda buna benzer hayatı olan? Ne yapsam da bu hayattan kurtulsam çok mutsuzum, hapis hayatı yaşıyoruz resmen...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
İşte,benim dile getiremediğimi siz yazmışsınız sağolun gerçekten; buradakiler kadınlar dan bağzıları altında en lüks arabası, en yeni çıkan telefon lar var ellerinde sürekli değiştiriyorlar,ama demem o ki okumuyorlar bir meslekleri yok ben bundan bahsediyorum.ama kesin tepkileri de varki kızlar üniversite ye başka yerlere okumaya gidemezler, ama ben kararlıyım bu sefer açıköğretime kayıt olacam başka yerlere izin vermezlerse de onu dışarıdan bitirecemarkadaşım, kardeşim kendin de demişsin mücdele etmemişsin ama et. yaşın daha çok genç. bağır, çağır, kavganı et ama oku. okumak gibisi var mı hele de kadınsan hele de bu ülkedeysen. biraz cesur ol. oku. inşallah ikna edersin aileni.
ben de bunu anlayamıyorum. siz nasıl doğu ve güneydoğulular tanımışsınız hayret. ne sanıyorsunuz Afrika kabilesi gibi mi yaşıyorlar oralarda. oraların zenginleri ki azıcık dizilerden görüyorsunuzdur. arabanın, eşyanın, telefonun en hasını kullanır yani iphone kullanmak çok lüks değildir onlara göre. tayt ve düşük bel pantolonu da aile arasında, kadın toplantılarında filan giyerler ve daha öyle başka şeyler giyerler ki ben şahsen burada bulamam onları. o nedenle sizin şahsınıza söylemiyorum yanlış anlamayın ama genelleme yapmadan önce bilmek, görmek, yaşamak lazım ya da hiç genelleme yapmamak en doğrusu...
arkadaşım, kardeşim kendin de demişsin mücdele etmemişsin ama et. yaşın daha çok genç. bağır, çağır, kavganı et ama oku. okumak gibisi var mı hele de kadınsan hele de bu ülkedeysen. biraz cesur ol. oku. inşallah ikna edersin aileni.
ben de bunu anlayamıyorum. siz nasıl doğu ve güneydoğulular tanımışsınız hayret. ne sanıyorsunuz Afrika kabilesi gibi mi yaşıyorlar oralarda. oraların zenginleri ki azıcık dizilerden görüyorsunuzdur. arabanın, eşyanın, telefonun en hasını kullanır yani iphone kullanmak çok lüks değildir onlara göre. tayt ve düşük bel pantolonu da aile arasında, kadın toplantılarında filan giyerler ve daha öyle başka şeyler giyerler ki ben şahsen burada bulamam onları. o nedenle sizin şahsınıza söylemiyorum yanlış anlamayın ama genelleme yapmadan önce bilmek, görmek, yaşamak lazım ya da hiç genelleme yapmamak en doğrusu...
Konu maddiyata nasıl bağlandı bilemiyorum ama nasıl Iphone, son model araçlar vb. bölge vatandaşlarına lüks değil mi yani ? İllaki her yerde olduğu gibi zengini vardır fakat gelirin en düşük olduğu bölge Güneydoğudur. :44:
Konu sahibi sana gelince ailen bahsettiğine göre baskıcı değil, senin içinde yok okumak, öğrenmek. Eğitimini bitir, diplomanı alınca gerisi gelir zaten.
Ya bazen suraya yazi yazmaya gelmiyo ya, sanki dogudaki insanlarin hepsi sefalet icinde herkes 3310 kullaniyo, yav artik soforunden copcusune kadar herkesin elinde son model cep telefonlari, o dusuk bel kotuda bayanlar arasinda giyiyo olabilir ayrica doktor oldular vs derken yanlis ifade etmis olabilir bukadar elestiriye ben bile sinir oldum
Ayrıca herkes eleştirmis kimse yardimci olmamis ben 1-2 sey soyliycem
Eger interneti rahat kullanabiliyosaniz ve dile ilginiz varsa bazi dil ogreten siteler biliyorum onerebilirim kendinizi gelistirebilirsiniz ayrica yabanci arkadaslarda edinip (size verecegim o sitelerden) sosyallesebilirsiniz sanaldan da olsa.... :)
Ya bazen suraya yazi yazmaya gelmiyo ya, sanki dogudaki insanlarin hepsi sefalet icinde herkes 3310 kullaniyo, yav artik soforunden copcusune kadar herkesin elinde son model cep telefonlari, o dusuk bel kotuda bayanlar arasinda giyiyo olabilir ayrica doktor oldular vs derken yanlis ifade etmis olabilir bukadar elestiriye ben bile sinir oldum
Ayrıca herkes eleştirmis kimse yardimci olmamis ben 1-2 sey soyliycem
Eger interneti rahat kullanabiliyosaniz ve dile ilginiz varsa bazi dil ogreten siteler biliyorum onerebilirim kendinizi gelistirebilirsiniz ayrica yabanci arkadaslarda edinip (size verecegim o sitelerden) sosyallesebilirsiniz sanaldan da olsa.... :)
ben de senin beni eleştirmene sinir oldum
kızım demek ki senin okuyasın yokmuş. her imkanınız var. okumayı çok isteseydin okuturlardı. bak i phone istemişsin almışlar, düşük bel giymek istemişsin giydirmişler. senin içinde bitecek her şey.
Üniversite ye göndermeyen kızlarının okumalarını baştan beri istemeyen aileler baskıcı değilim mi ??? Siz ne biliyorsunuz da böyle konuşursunuz anlamadım. Ayrıca güneydoğu dakiler hiç te düşük gelirli değiller canım herkesin kendi durumuna göre toprakları var bölgede..
Babam okul işini öğrenince kızmadı diyen sendin kendi kendini yalanlama. Toprak dediğin bizimde var memlekette binlerce dönüm, maddi kıymeti var mı zerre yok. Hem ne demek ne biliyorsun da ne konuşuyorsun?
Sen doğrusun Türkiye İstatistik Kurumu'mu yalan? Öyle bir bölge de o imkanlara sahipsen ve kendini geliştiremiyorsan kimseyi suçlama.
Lütfen doğru okuyun; öncelikle,ben babam dışarı çıktığıma kızmadı dedim ikincisi ise sizin bölgede toprakların hiç bir kıymeti olmaya bilir ama burda çok değerli çünkü çiftçilik diye bişey var
kitap okumayı severmisin
Evet çook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?