Hapis hayatıı

kızım demek ki senin okuyasın yokmuş. her imkanınız var. okumayı çok isteseydin okuturlardı. bak i phone istemişsin almışlar, düşük bel giymek istemişsin giydirmişler. senin içinde bitecek her şey.

Etrafındaki insanları boş vereceksin canım, daha çok küçüksün, şimdi almayacaksın da ne zaman alacaksın hayatının kontrolünü ? Kesinlikle ne yap et açık öğretime kayıt yaptır, okumak ayıp bir şey mi ? Asıl okumamak ayıptır, baban kızmamış madem, sana da okuyor kötü kız desinler ne olacak ? Eğer bu şekilde devam edersen her geçen yıl biraz daha geçecek zaman, pişmanlığın biraz daha artacak. Bence bir an önce bir şeyler yapmalısın. Evde oturmakla ne zaman geçer ne de ömür. Yarın bir gün evlendirirler, bu seferde eşin hiç bir şeye izin vermez, iyice kapana kısılmış hissedersin kendini...

arkadaşım, kardeşim kendin de demişsin mücdele etmemişsin ama et. yaşın daha çok genç. bağır, çağır, kavganı et ama oku. okumak gibisi var mı hele de kadınsan hele de bu ülkedeysen. biraz cesur ol. oku. inşallah ikna edersin aileni.

ben de bunu anlayamıyorum. siz nasıl doğu ve güneydoğulular tanımışsınız hayret. ne sanıyorsunuz Afrika kabilesi gibi mi yaşıyorlar oralarda. oraların zenginleri ki azıcık dizilerden görüyorsunuzdur. arabanın, eşyanın, telefonun en hasını kullanır yani iphone kullanmak çok lüks değildir onlara göre. tayt ve düşük bel pantolonu da aile arasında, kadın toplantılarında filan giyerler ve daha öyle başka şeyler giyerler ki ben şahsen burada bulamam onları. o nedenle sizin şahsınıza söylemiyorum yanlış anlamayın ama genelleme yapmadan önce bilmek, görmek, yaşamak lazım ya da hiç genelleme yapmamak en doğrusu...

Sizin orada kızları okutmuyorlar ama ilkögretim arkadaşlarınız okumuş mesleklerini eline almış kızların okutulmasına izin verilmiyorsa arkadaşların nasıl okudu o zaman.21 yaşında doktor olunmaz ayrıca,siz tıp kazandı anlamında yazdım diyorsunuz ama doktor olmuş farklı-tıp fakültesinde okuyor farklıdır.

İşte,benim dile getiremediğimi siz yazmışsınız sağolun gerçekten; buradakiler kadınlar dan bağzıları altında en lüks arabası, en yeni çıkan telefon lar var ellerinde sürekli değiştiriyorlar,ama demem o ki okumuyorlar bir meslekleri yok ben bundan bahsediyorum.ama kesin tepkileri de varki kızlar üniversite ye başka yerlere okumaya gidemezler, ama ben kararlıyım bu sefer açıköğretime kayıt olacam başka yerlere izin vermezlerse de onu dışarıdan bitirecem

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bakın ben böyle aileler dedim dikkat edin benim kendimde doguluyum! Lafınızı bilin televizyondan degil benim şehrim modern bi şehir böyle olayla yaşanmıyor ama ben gittim gördüm tanıdım öyle yerleri.Genelleme derken yanı arkadasın bahsettigi gibi bir ailesi varsa böyle birşey mümkün değil dogulu icin demedim aile için dedim yazdıklarımı lütfen tekrar oku hışımla okuma

Konu maddiyata nasıl bağlandı bilemiyorum ama nasıl Iphone, son model araçlar vb. bölge vatandaşlarına lüks değil mi yani ? İllaki her yerde olduğu gibi zengini vardır fakat gelirin en düşük olduğu bölge Güneydoğudur. :44:

Konu sahibi sana gelince ailen bahsettiğine göre baskıcı değil, senin içinde yok okumak, öğrenmek. Eğitimini bitir, diplomanı alınca gerisi gelir zaten.

Üniversite ye göndermeyen kızlarının okumalarını baştan beri istemeyen aileler baskıcı değilim mi ??? Siz ne biliyorsunuz da böyle konuşursunuz anlamadım. Ayrıca güneydoğu dakiler hiç te düşük gelirli değiller canım herkesin kendi durumuna göre toprakları var bölgede..

Ya bazen suraya yazi yazmaya gelmiyo ya, sanki dogudaki insanlarin hepsi sefalet icinde herkes 3310 kullaniyo, yav artik soforunden copcusune kadar herkesin elinde son model cep telefonlari, o dusuk bel kotuda bayanlar arasinda giyiyo olabilir ayrica doktor oldular vs derken yanlis ifade etmis olabilir bukadar elestiriye ben bile sinir oldum
Ayrıca herkes eleştirmis kimse yardimci olmamis ben 1-2 sey soyliycem
Eger interneti rahat kullanabiliyosaniz ve dile ilginiz varsa bazi dil ogreten siteler biliyorum onerebilirim kendinizi gelistirebilirsiniz ayrica yabanci arkadaslarda edinip (size verecegim o sitelerden) sosyallesebilirsiniz sanaldan da olsa.... :)

ben de senin beni eleştirmene sinir oldum

Sağolun ,teşşekür ederim cevabınız için tabi kide isterim özellikle ingilizce konuşmayı çok isterim. Ayrıca buraya konu yazmak insanın derdine dert katıyor resmen herkes yalan konu aramaya bayılıyor.

Babam okul işini öğrenince kızmadı diyen sendin kendi kendini yalanlama. Toprak dediğin bizimde var memlekette binlerce dönüm, maddi kıymeti var mı zerre yok. Hem ne demek ne biliyorsun da ne konuşuyorsun?
Sen doğrusun Türkiye İstatistik Kurumu'mu yalan? Öyle bir bölge de o imkanlara sahipsen ve kendini geliştiremiyorsan kimseyi suçlama.

Lütfen doğru okuyun; öncelikle,ben babam dışarı çıktığıma kızmadı dedim ikincisi ise sizin bölgede toprakların hiç bir kıymeti olmaya bilir ama burda çok değerli çünkü çiftçilik diye bişey var

kitap okumayı severmisin

ne zannediyorsunuz siz Güneydoğuyu....

ne taytı ne düşük beli alası giyiliyor burada hemde ne ev ortamında ne dost meclisinde sokak alışveriş merkezinde lüks cafelerde her yerde yer....

bu arkadaşımızın bence baskı ile ilgisi yok sadece kendi kendi eve hapis etmiş ... açık öğretimde çok rahat okuyabilir çok rahat dışarı akrabalarına arkadaşlarına çıkabilir... ama bunları yapmam yerine dert yanıp oturuyor...

bende o küçümsediğiniz Güneydoğuda oturuyorum ve ilimi çevre illeri çok iyi biliyorum... çalışıyorum 4 senedir. iki üniversite mezunuyum kendi ayaklarımın üstünde duruyorum istediğim adamla evlendim ...

tek başıma gecede olsa gündüzde olsa gezer tozarım arabamı kullanırım ....

ve şaşırıyorum burada öyle hayal ettiğiniz gibi bir yaşam yok buarada artık 200metre kareye sığılmadığı için 5+1 3500 metre kare evler de oturuyor insanlar... sayısız alışveriş merkezi sayısız ünlü ünlü olamayan cafe....

burada kızlar okur güzel eğitimler görür ama kızda eğer hafif bir sapma hissedilirse koruma içgüdüsüyle eve çekilir. kısmeti beklenir. ve evlenir...

2 özel üniversite...3. yolda..

ODTÜ terbiyesine sahip GAZİANTEP ÜNİVERİSTESİ ayrıca....
ilçelerde meslek yüksek okullarını fakülteleri saymıyorum bile...

tabi ki bunlar bir şehrin gelişmişlik göstergesi değildir ama köy değil burası. burada hayalinizdeki gibi kerpiç evler yok.
burada gündüz ve gece her anı dolu dolu yaşanan bir şehir var....

burası GAZİANTEP....
Şanlıurfa ,
Adıyaman
Kahramanmaraş
Diyarbakır.....

ve Tüm Türkiye....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…