Lütfen doğru okuyun; öncelikle,ben babam dışarı çıktığıma kızmadı dedim ikincisi ise sizin bölgede toprakların hiç bir kıymeti olmaya bilir ama burda çok değerli çünkü çiftçilik diye bişey var
Çiftçilik ülkenin her bölgesinde var, ben resmi bir bilgi sundum sadece. İnsanların elindeki ıphone ile geliri belirleyemezsiniz. eğitim konusu için ise tekrarlıyorum isteseniz yaparsınız. Kayıt tarihlerini kaçırdığınızı yazmışsınız bir yerde, bu kadar önemseyen insan unutmaz.
ne zannediyorsunuz siz Güneydoğuyu....
ne taytı ne düşük beli alası giyiliyor burada hemde ne ev ortamında ne dost meclisinde sokak alışveriş merkezinde lüks cafelerde her yerde yer....
bu arkadaşımızın bence baskı ile ilgisi yok sadece kendi kendi eve hapis etmiş ... açık öğretimde çok rahat okuyabilir çok rahat dışarı akrabalarına arkadaşlarına çıkabilir... ama bunları yapmam yerine dert yanıp oturuyor...
bende o küçümsediğiniz Güneydoğuda oturuyorum ve ilimi çevre illeri çok iyi biliyorum... çalışıyorum 4 senedir. iki üniversite mezunuyum kendi ayaklarımın üstünde duruyorum istediğim adamla evlendim ...
tek başıma gecede olsa gündüzde olsa gezer tozarım arabamı kullanırım ....
ve şaşırıyorum burada öyle hayal ettiğiniz gibi bir yaşam yok buarada artık 200metre kareye sığılmadığı için 5+1 3500 metre kare evler de oturuyor insanlar... sayısız alışveriş merkezi sayısız ünlü ünlü olamayan cafe....
burada kızlar okur güzel eğitimler görür ama kızda eğer hafif bir sapma hissedilirse koruma içgüdüsüyle eve çekilir. kısmeti beklenir. ve evlenir...
2 özel üniversite...3. yolda..
ODTÜ terbiyesine sahip GAZİANTEP ÜNİVERİSTESİ ayrıca....
ilçelerde meslek yüksek okullarını fakülteleri saymıyorum bile...
tabi ki bunlar bir şehrin gelişmişlik göstergesi değildir ama köy değil burası. burada hayalinizdeki gibi kerpiç evler yok.
burada gündüz ve gece her anı dolu dolu yaşanan bir şehir var....
burası GAZİANTEP....
Şanlıurfa ,
Adıyaman
Kahramanmaraş
Diyarbakır.....
ve Tüm Türkiye....
ne zannediyorsunuz siz Güneydoğuyu....
ne taytı ne düşük beli alası giyiliyor burada hemde ne ev ortamında ne dost meclisinde sokak alışveriş merkezinde lüks cafelerde her yerde yer....
bu arkadaşımızın bence baskı ile ilgisi yok sadece kendi kendi eve hapis etmiş ... açık öğretimde çok rahat okuyabilir çok rahat dışarı akrabalarına arkadaşlarına çıkabilir... ama bunları yapmam yerine dert yanıp oturuyor...
bende o küçümsediğiniz Güneydoğuda oturuyorum ve ilimi çevre illeri çok iyi biliyorum... çalışıyorum 4 senedir. iki üniversite mezunuyum kendi ayaklarımın üstünde duruyorum istediğim adamla evlendim ...
tek başıma gecede olsa gündüzde olsa gezer tozarım arabamı kullanırım ....
ve şaşırıyorum burada öyle hayal ettiğiniz gibi bir yaşam yok buarada artık 200metre kareye sığılmadığı için 5+1 3500 metre kare evler de oturuyor insanlar... sayısız alışveriş merkezi sayısız ünlü ünlü olamayan cafe....
burada kızlar okur güzel eğitimler görür ama kızda eğer hafif bir sapma hissedilirse koruma içgüdüsüyle eve çekilir. kısmeti beklenir. ve evlenir...
2 özel üniversite...3. yolda..
ODTÜ terbiyesine sahip GAZİANTEP ÜNİVERİSTESİ ayrıca....
ilçelerde meslek yüksek okullarını fakülteleri saymıyorum bile...
tabi ki bunlar bir şehrin gelişmişlik göstergesi değildir ama köy değil burası. burada hayalinizdeki gibi kerpiç evler yok.
burada gündüz ve gece her anı dolu dolu yaşanan bir şehir var....
burası GAZİANTEP....
Şanlıurfa ,
Adıyaman
Kahramanmaraş
Diyarbakır.....
ve Tüm Türkiye....
Açıköğretim kayıtlarıyla halk eğitim merkezinin ne alakası var siz açıköğretim kayıt tarihini kaçırdığınızı söylemişsiniz arkadaşta gerçekten okumak istesen takip ederdin demek istemiş. Madem genel olarak çevre böyle diğee arkadaşların nasıl okudular kayıt için bile gittiğinde babanın arkadaşı görmüş haber vermiş filan ağabeyin alışverişe bile yanında geliyo nasıl bişeyse annende mi evden çıkamıyor da abin geliyo seninle ve bu abi sana internete giren telefon alıyo garip doğrusu. Orada hiçbir kız kadın dışarı adım atamıyor yani neresi orası merak ettim. Çok tezat şeyler yazdıklarınız bu kafada bir ailenin sizi çoktan evlendirmiş olması gerekirdi böyle davranıyorlarsa
Bosver okuyup napcan sen bu kafayla ygs de barajı da geçemezsin çünkü istemiyorsun sadece bahanelerin var.
Kızlar ben 21 yaşındayım okumuyorum,çalışmıyorum sürekli evdeyim çevremdeki bütün tanıdıklarımız da öyle hergün söyleniyoruz ne biçim hayatımız var diye burda,kızların okumalarına pek izin vermezlertabi ki tek başına dıları çıkmalarına da... Benim orta okulda bi sürü arkadaşım vardı bakıyorum şimdi kimi doktor olmuş kimi başka meslekler herkes hayatını kurmuş benim koca bir boşluk, bari okumamıza izin vermiyorlar hiç değilse çalışsaydık diyoruz ,o da yok hiç bir çevrem yok. kendimi yaşlı gibi hissediyorum sürekli evdeyim. ..o kadar sıkılıyorum ki anlatamam annem de çok titiz sürekli ev işi yaptırıyor bıktım bu hayattan bir çıkış yolu olmalı diyorum bağzen ama yok. Çok doluyum kızlar düşünün alışverişe bile abimler götürüyor ((( içimi dökmek istedim varmı aranızda buna benzer hayatı olan? Ne yapsam da bu hayattan kurtulsam çok mutsuzum, hapis hayatı yaşıyoruz resmen...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
evet gdoğuda heryer aynı değil ama bende gdoguda 4 sene kalmış biri olarak söyleyebilirim ki baskı uygulayan aileler de var arkadaşı yadırgamayalım.. ben Siirt merkezde yasadım hemde yani ilçede yada köyde değil.. son derece modern bir apartmanada karşı komşumuzun 19 yaşında ki gelinin evden sadece kayınvalidesi yada kocasıyla çıkabildiğine şahit oldum... aileye baksan öyle cahil falanda değillerdi.. yani her yer herkes aynı olmak zorunda değil.. belki bu kızın ailesi de böyledir... nereden bilebiliriz ki...
Peki nerde yapılıyor açıköğretim kayıtları ??söyleyinde bilelim :)
Sağolun cevabınız için yaşamış görmüş insanın hali başka oluyor.. inanmayan arkaşlara sadece şunu söylüyorum inanmıyorsanız ve yalancılık la suçluyorsanız gelin görün. emin olun söylediğimden daha beter hayatları göreceksiniz
Ben sana ininayorum acikcasi.
Dedektifcilik oynarsiniz anlarim da çok abartmissiniz.
Doğuyu ağa filmlerinde ki gibi saniyorlar sanirim.
Ben tahtta giyerim minide .
Ama liseyi babamin baskilari yüzünden biraktim.
Aciktan devam ettim bende.
Bu ne ya .
Siz iyi sabretmissiniz konu sahibi bence.
Güneydoğu kesinlikle küçümsenecek bir yer değil doğru söylüyorsunuz; ama diyorsunuz ki kendi kendini eve hapsetmiş bir insan nasıl kendini eve hapseder ben? madem ben okumak istemiyorum peki geçen yıl 2 tane kuzenimle birlikte 4 kız ünüversite sınavına girip kazandılar ama gidemediler yine onlar mı istemediler? kim istermez dışarı çıkmak yada üniversitede okumak anlamıyorum mıgidemediler
peki arkadaşlarınınız nasıl okudular bunu açıklarmısınız peki bana. kuzenlerınız okumak ıstememıstır ınanın bana.
sizde okumak ıstesenız gezmek ıstesenız çok güzel gezer tozarsınız. bu adar baskıcı aileniz varsa eliniz bu telefon ve ınternet var bu kadar zaten son sözü yine elinizdeki telefona bakarak siz tahmin edersiniz.
Telefon ve internet konusunu konuşmaktan ve açıklamaktan yoruldum elinde her telefon olan hayatta her şeyi yapacak güce sahipmidir? Interneti de kardeşim eve getirdi benim için değil kendisi için. Arkadaşlarıma gelince aralarında evlenip çocuğu olanda var tıp okuyanda her ailenin kendi kararı sonuçta herkes aynı düşünmek zorunda mı. Ayrıca diyorsunuz ki kuzenleriniz de istemedi bunu neye dayanarak söylüyorsunuz onlar tercihlerini bile yaptılar insan neden istemesin ki okumayı kim ister evde yedi yirmidört kalıp ev işi yapmayı,derslere çalışmak ev işi yapmaktan daha mı zor yapmayın Allah aşkına....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?