Hasta evine gelen misafirler ve tahammül

Bence en uygun çözümü yazmışsıniz
Hem kırıp dökmek yok hem sorunun çözümü var

Biz öyle yaptık... 30 yaşında teyzemin beyninde tümör vardı, ameliyat oldu, biyopsi sonucu kötüydü, kemoterapi, radyoterapi başlandı.
Ev gelen gidenden geçilmiyor. Biri 4 aylık bebek, biri 4 yaşında iki de çocuğu var zaten. Bakan hastaya mı bakacak, çocuklara mı, eve mi, gelen misafire mi?

Ki gerçekten de radyoterapi aldığı günler çocuklara yaklaşması falan da yasaktı...

annem herkesi aradı, tek tek açıkladı.
Doktor ziyarete kesinlikle izin vermiyor.
Biz de ablaları olarak dönüşümlü bakacağız,
Kalabalık olmaması gerekiyor.
Kusura bakmayın, inşallah daha iyi günlerimizde görüşürüz dedi...
İnanın bıkmışlardı gelen gidenden. Annem ve teyzem ikisi bir yardımcı olmasına rağmen yetişemiyordu. Gelen giden kesilince sırayla kalmaya başladılar...
bu kadar anlayışsız insanlara kibar olmak, dürüst olmak falan gerekmiyor bence.

6 sene öncesine gittim... Abim bilgisayardan hasta ziyaretinin kısası makbuldür yazdırıp asmak zorunda kalmıştı :) siz de kimseye ayıp olacak diye düşünmeyin nolur. Gerekirse kötü olun..

Nasıl sakin kalayim demişsiniz ya sakin falan kalmayın hanfendi. Lafı söyleyin gerekirse ilk başta durumu izah edin bizim babamla ilgilenmemiz lazım. Burası tatil köyü değil diyim ha yok anlamadilar o zamanda açıkça deyin kardeşim. Hasta var bu evde gelmeyin yemek hizmet beklemeyin diyin. Allah korusun yarın öbürgün babaniza birsey olsa sanki yardıma mi kosacaklar siz acinızla kalacaksiniz. Keşke bunlara hizmet edip zaman harciyacagima babamla vakit gecirseydim dersiniz .kalp kırmak kötü ama böyle bir durumda sizin kalbinizi babanızın kalbini kirmalari daha kötü .anneniz aman sus kızım. Falan der anneler öyledir ama siz koca yetişkinsiniz bildirin hadlerini.ne düşüncesiz bir tavır bu.misafirin başımızın üstünde yeri var evet ama babam böyle önemli bir evredeyken yok .ki babanızın çok fazla insanın girip çıktığı bir ortamda olmaması lazım steril değil

Babamın izole bir odası var. Yanına pek kimseyi almıyoruz. Hem rahatsız olmasın diye. Hem enfeksiyon riski nedeniyle. Ki kan değerleri iyi. Olabildiğince temiz bakıyoruz. Şu ana kadar hiç enfeksiyon Görülmedi.

Ama gelen misafir balkonda manzaraya karşı sigara tüttürüyor. Yemek saatiyse yemek yiyor. Normal bir ev gibi aç karnını doyuruyor. Babam etkilenmese bile biz bitap düşüyoruz

Sonuna kadar haklısın.
Ben sakin de olmazdım şahsen, kapıdan ittirle def ederdim "Burası aş evi değil" diyerek.
Hayrı olmayan, aksine zor zamanda köstek olan insanları hayatınızdan ayıklamak için beklemeyin.
Hafifleyeceksiniz.

Bir hastalik sürecinde, akrabalarımın-arkadaşlarımın yarıdan fazlasını sildim attım. O zamana kadar ne yük taşımışım haberim yokmuş, şimdi kuş gibiyim. Size de tavsiye ederim.

Çok geçmiş olsun, Allah sabır versin.

Tersleyin gitsin. Niye 1 yıldır bunları çekiyorsunuz ki?
Hasta evine böyle mi yapılır?
Fazla düşünmeyin ve misafir kabul etmemeye ya da yemek yapmamaya çalışın. Annenize de söyleyin.
Anneniz alıştıgından hemen kabul etmeyebilir ama daha mühim işleriniz var sizin.
Allah tez zamanda şifa versin inşallah.

Evinize kimseyi almayın (bazı kuzenlerin dışında ). Benim babamın amcası da kanser hastasıydı bizim ev de 10 ay kaldı kimseyi sokmadık eve sonra oğulları geldi aldı götürdü köye köy yerinde kim ince düşünür ki evin içine giren çıkanın haddi hesabı yokmuş kimse dikkate almadı babamı ki defalarca uyardı evi geçtim amcamın odasına bari sokmayın insanları dedi düşün ki o gerizekalilar adamın yatağına bile oturmuş çok değil 1 ay sonra enfeksiyon kaptı o yüzden aylarca hastanede yoğun bakımda kaldı.

Ne olursa olsun hasta insanın yanına yemek yemeyi geçtim misafir olarak bile gidilmez çok isteyen görüntülü arasın görsün babanızın sağlığı için hiç kimseyi kabul etmeyin lutfen sonra yine siz üzüleceksiniz onlara hiç birşey olmayacak .

Allah şifa versin babaniza.
Ayni şeyleri yaşadım. Gelene iş buyurun ve evinizin hasta evi olduğunu belirtin insanlara.
Lafinizi esirgemeyin. Ben bin pişmanım. Başından kovmak gerekmiş. Millet doluşup doluşup ziyafet çekiyordu evimizde.
annemin özel yiyeceklerini yiyorlardi bide. Utanmazlar.

Teyzenizin kizlarini cekin kenara ve acin ağzınızı yumun gözünüzü.

Not: annemin mevlutunde şerbettin icinde sadece 3 fistik vardi diye dedikodu yapan insanlara zamaninsa miktiri çekmediğim icin ayri pişmanım

Allah acil şifalar versin öncelikle. Bence aldığı ilaçlar ve kemoterapiden dolayı bağışıklık sisteminin zayıfladığını bu yüzden her türlü mikrop ve bakteriye karşı savunmasının olmadığının ve bundan dolayı da artık eve misafir kabul edemeyeceğinizi söylemelisiniz.

Öncelikle rabbim babacığına şifalar versin canım...

Her söylediğin şey için haklısın akraba dost kötü günde belli olur diye boşuna dememişler...
Herkes haddini bilsin ya denize karşı oturup kahve içmek de ne demek kusura bakma ama zık içsinler ya....
Içerde rahatsiz insan var ailesi zaten perişan şunların yaptığına bakın...
Yüz vermeyin ve soğuk davranın canim belki anlayıp giderler.

Bir şey daha söyleyeyim; onu kırmadan usulünce toparla, bunu uzaklaştırmadan kibarca hallet diyerek insan kendini ekstra geriyor yoruyor. Şu konumda avaz avaz bağırsanız eve gelenin suratına, sizi anlayabilmeli size zerre kırılmamalı aslında biliyor musunuz? Çünkü sizin bu yıpranmışlığı yanlış insana kadar patlama hakkınız var içinde bulunduğunuz duruma bakınca. Ki candan olan insan kırılmaz da.

Benim hayata bakışım ne zamanki bu şekle döndü, yeminle akıl sağlığım daha yerinde yaşar oldum.
Annem herkesin gtünü toparlayıveren, ayıbını örtüveren, nazik bir kadındır, o kadından da ben gibi arada şirrete dönüşen bi kız çıkmış. Hatta böyle olmamın sebebini de bu gereksiz insanları idare etmece için kendini kasma olayından bıklar gelmesine bağlıyorum. Prensip edindim, akıllı olup milletin kahrını sen çekeceğine Lou, az kırık deli bi şey ol, millet seni çeksin. Böylece gerçekten seni seven-sana kıymet veren insanlar kalıyor çevrende.

Ağır bir hastalık dönemi geçirdim vaktinde, o hastaneye - eve ziyarete gelmeyenleri tek tek sildim.
Ziyarete gelenleri de bir güzel inceledim, kimi ne halde olduğumu görüp dedikodu malzemesi yapmaya gelmiş, kimi muhabbet arayışına gelmiş, kimi yemeye içmeye gelmiş... Hatta birisi utanmadan "Madde bağımlısı olduğunu söylüyorlardı Gangsta, sen öyle kız değilsin biliyorum ama, denedin mi de böyle oldu" bile dedi hasta halimde suratıma. Merak gidermeye gelmiş. Neyini idare edeyim ben bu sıfatsızın? "Geldin bi de utanmadan bana mı soruyorsun bunu?" dedim ya, kovalattım evden.
Hastalıklarda, kazalarda, berbat zamanlarda insan gözden geçirmeli; ben kimleri niye hayatımda tutuyorum ya diyerek...
Liste gibi zihnimde taradım, bir sürü kişiyi sildim attım, bir kısmını merhaba-merhaba olarak indirgedim, bir kısmının suratına sövdüm... İçlerinde insan olanı gördüğüm bir dönemdi ve hayatımın en berbat zamanlarının, en verimli zamanlara dönüşüydü.

Ciddiyim tavsiye ederim, bu sıkıntıları, moral bozukluklarını yaşamak, sevdiğin insanlara, bu dış kapının dış mandalı insanların edepsizliklerini yansıtmamak için kendini ekstradan yormak zorunda değilsin.
Kibarlığını hak eden kişiye göster ki kıymeti olsun, diğerlerinin ebesinin düğününe yolu var.
Hayat bu embesilleri eğlemek için fazla kısa ve kendinizden, kendi ruhunuzdan çalmadan içinizde hepsini yutup biriktirip idare edecek, kibarca yolculayacak kadar yer yok.
Hak ettikleri tepkiyi vererek gönderin, rahatlayacaksınız.

+1000 aynen yazmayı unutmuşum gerçektende dikkat edilmeli bunlara açıkça söyleyin herkese...

Seni çok iyi anlıyorum benimde kv kanser ve aynı şeyleri nerdeyse bnde yaşıyorum evin isiydi gücüydü derken laf aramak için gelen misafirler benide dellendiriyor benim evim altlı üstlü ve hem kendi evime hem kv evine yetmeye çalisiyorum birde misafirler ,bir kap yemek getirmekten aciz halalar,bana yap yap diyip kilini kıpırdatmayan insanlar gerçekten insanı çok yoruyorlar Allah sabır versin babanizada acil şifalar diliyorum

Aslında misafir kabul etmemeniz lazım babanızın mikrop kapmaması için

4.evre kemoterapi alan kanser hastasının evinde bu kadar insan ne geziyor. Yatacak dinlenecek adam. Kabul etmeyin kimseyi, dr ziyareti yasakladı deyin. İnsanlarda biraz utanma olur. Denize azdır kahve keyiflerini cafelerde gidersinler. Gelmeyin artık demek için neyi bekliyorsun anlamadım

Aynı durumdayız. Babam kemoterapi alıyor. Gelen giden bitmiyor. Annem babamla ilgileniyor. Benim küçük bebeğim var. İnsanlar bizden hizmet bekliyor. Doktor kesinlikle ziyaret yasak dedi. Anlatıyoruz kemoterapi alıyor enfeksiyon almaması lazım diyoruz anlamıyorlar. Artık bıktık akrabalarla uğraşmaktan babama bakamıyoruz. Çok zor bir süreç. Allah yardımcımız olsun. Rabbim bütün hastalara şafi isminin hürmetine şifa versin. Şifası yoksa da çektirmesin.

Kapiya vurmayiniz,zile basmayiniz yazısini yazmistik enistem hastayken.apartman teyzelerine karsi bir önlem olmuştu.ziyaretçi yasak enfeksiyon kapmamasi icin diye tum ahaliye dolayli olarak duyurduk.gelen olunca oda kapisindan bile baktirmadik.ayri odaya aldik.halamda gelenin yaninda 2 dk maskeyle oturdu.hastayla hasir nesir oldugu icin onunda kendini korumasi gerekiyordu.2 dk sonra hastamizin yanina gitti.cok uzaktan gelen ziyaretciler haricinde kimseye cay kahve yemek senfonisi yapmadik.bir sure sonra yogunluk azaldi.

Ya gidip hastaneye kan tahlillerini mi soracaklar. İyiydi artık kötü.
Önceden izole oda yetiyordu; artık izole ev gerekiyor.

Gerçekten almayın eve. Önce haber verin gelmeyin diye. Sonra kapıya geleni içeri almadan, kusura bakmayın, diyip gönderin.
Gerekirse apartmanın dışına indirin, kapı önünde konuşun falan güya çok istiyor da eve alamıyor gibi...

Siz hayır demedikçe size kim nasıl yardım edebilir ki?

Tek bir şey söyleyeceğim.

Babanızla geçireceğiniz o birbirinden değerli her saniyenin birini bile elaleme hizmet etmekle geçirmeye değmez.

Kimseye hizmet yapmayın olur olmaz mutfağa dalanları da artık tersleyin sen hayırdır her geldiğinde mutfaktan çıkmıyosun burası aş evi mi diye.

Anneniz artık yemek yapmakla geçireceği vakti biricik eşiyle geçirmeli. Eminim kadıncağız koşturmaktan eşiyle doğrudürüst vakit geçiremiyordur bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…