Hasta evine gelen misafirler ve tahammül

Kapıya kocaman bir Doktor müsadesi yok girmeyin yazın. Gerçi bukadar düşüncesiz insanlar bunu görse de biz yabancı değiliz derler de neyse.. Çok gecmis olsun bu arada.

Geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum..
Diğer arkadaşların dediği gibi, ziyaret yasağı bana da mantıklı geldi.

HosgelHoşge artık misafir sayılmazsınız girin bı kap yemek yapın biz de yiyelim diyin. Onları çalıştırmaya çalışın. Ben diğer arkadaşların dediği gibi kovalamanin doğru oldugunu düşünmüyorum. Ama siz onları kendinize hizmet ettirmek için kullanabilirsiniz. İş bölümü yapın paylaştığın bı şeyler. Hazır gelmişken biseyler yapıp buzluğa atalım gelen giden çok oluyor yardım edermisin diyin. Evi temizletin. Erkek olanlara ağır biseyler tasittirin. Bence bu durumu lehinize çevirin. Çünkü böyle zamanlarda yanlız olmak çok daha kötü gelir insana. Hem sizde yükünüzü azaltın. Örneğin ütü yapıyorum falan demissiniz önüne koyun birinin tatlı dille yaptirin.

Hastalığı bulaşıcı derseniz gelmezler dinsizin hakkından imansız gelirmiş
Madem sizi lokanta şeklinde kullanıyorlar ve para biriktiriyorlar
Onları kibarca sepetleyin

sizi çok iyi anlıyorum. 3 hafta önce lenfoma kanseri ile mücadele eden annanemi kaybettim. Annanem çok zayıflamıştı ve eski halinden eser yoktu. Millet sırf o kötü durumunu görmeye geliyordu ne kadar değişti diye. Mesela başka biri ölür falan evini düzenleyin gelen giden olur demişti . hem üzülmüş hem de sinirlenmiştik annemle. Allah babanıza şifa versin. misafirleri hiç almayın biz almıyorduk. dr. da almayın demişti. enfeksiyon kapar diye.

Ayni hastaliga sahip annem. Tedavisi harika giderken halam gripli gripli ziyarete gelmis. Sonuc annem 3 ay zaturre teshisiyle hastaneye yatti. Tümörleri yuzde yuz yirmi büyüdü. Sakin yanina kimseyi almayin.

Tek tek arayın hergün bugün gelecek misin diye sorun evet derlerse hemen sipariş verin. Gelirken şunu getir, şu yemeği yap vs diye. Hergün hiç bikip usanmadan arayın. Ayakları kesilir. Bunlar misafir değil akraba bu arada istemek hiç sıkıntı olmamalı.

Orası senin evin ve böyle insanları evine almak zorunda değilsin. Ayrıca babanı rahatsız ediyolar. Gerekirse büyük kavga et eve alma

Malesef bazı insanlar arsızdır,normal laftan anlamazlar.Böylesine ters olucaksın.Langır lungur konuşucaksın.Hem sizin evde hastanız var öyle çat kapı gelinirmi.Millet gezme derdinde kendine kapı arıyor resmen.

Oldum olasi bu gecmis olsun ziyaretlerini hic anlamadim. Hasta insan biraz yalniz kalmak ister, biraz rahatlanmak. Ha cok yakinsan elbette yanina gidersin, neselendirmeye calisirsin felan.

Ama bizim kültürde öyle mi? Didisinin didisi gidiyor saatlerce kaliyor. Lohusaliktada öyle, cenazedede öyle. Insan halinden anlamak yok. Varsa yoksa hep misafirin konforu icin. Kendini düsünmek yok. Ki eger birsey ögrendiysem bu hayattan, en önemli sey kendindir diye.

O misafirlere lafini hic esirgeme. Nazik bile söylemene gerek yok. Keyif yapmaya geldiyseniz kapi orada de. Babana fazla hisetirme ama sonradan üzülür.

Su an babanin huzura birazda neseye ihtiyaci var. Evi restoran gibi görenlere ihtiyaci yok.

Çook haklısınız hepiniz. Biri gelince ütü yaptırmaya, bulaşık yıkatmaya, geleceğini haber verene market siparişi vermeye karar verdim şu an.

Uzun süreli misafir kabul edemiyoruz diyip ikramda da bulunmam. Olur biter

Rabbim acil şifalar versin inşallah. Çok iyi bir evlatsınız inşallah evlatlarınız da size daha fazlasını yapar. Evet hasta ziyareti misafir iyidir hoştur sağolsunlar gelenler ama bizim millet biraz abartıyor sanki. Bizim burda da böyle millet sanki birine bir şey olsa da gitsek otursak diye bekliyor. En ufağından biri Doğum yapıyor kadın kendine gelmeden başında 50 kişi. Ya da eve çıkar çıkmaz hurra herkes oraya aman gitmezsek laf söz olur diye ziyaret amacını şaşıyor.

Sağolun. Umarım hepimizin hayırlı evlatları olur

Cook geçmiş olsun .allah yardımcısı olsun babanizin . Bu yazdıklarınızı bi cesaret yüzlerine soyleyin .-ki yakında olacak- rahatlayın.

Ne terbiyesiz düşüncesiz insanlar var ya. Hasta evine eli boş gelinmez orda işlenilir yardım edilir. Bir işin ucundan tutulur. Gelip birde kahve içiyorlar yahu ne ayıp. Kimseye kibar nazik olmayın bu konuda. Doktor yasaklar koydu artık kimseyi kabul edemiycez diyin. Önemli olan babanızın sağlıgı ve sizin psikolojiniz. Üzmeyin birde bunun için kendinizi. Geçmiş olsun bu arada

Babacığıniza acil şifalar dilerim. İyiki sizin gibide bir evladı var.
Kimse sizi yanlış anlamadı , empati yoksunu benciller insanı çileden çıkarıyor ,okurken telefonu isiricaktim sinirimden. Bir lohusalık dönemimi hatta 3 ayı aklıma geldikçe carpinti tutuyor ,bilirim. Prematurelerim için steril de desek Dr da desek nafileeee
İnşaallah siz basaririzsiniz , babanızın sağlığı için şart zaten. Arkadaşlar çok güzel fikirler vermiş. Sonuna kadarda haklısınız net !

En yakın zamanda kastettiğiniz " heran gelir " ve görgü edep yoksunu ,halden anlamaz ,belesi seven otlakci akrabalarınıza hadlerini bildirirsiniz inşallah burayada yazarsınız içimin yağları erir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…