Hasta evine gelen misafirler ve tahammül

Bu kadar zor bir süreçte sakin olmayı mı düsünüyprsunuz. Bırılerı yemek ne var diye sordugunda valla ben de size sorucaktım cok yoruluyoruz ne yemek getirdiniz diye demenız lazım.insanlar için yasamayı bırakın.kibarlıgı da bırakın.bu kibarlık degil.sömürmesinler sizi.yani cok sinir oldum anlattıklarınıza.insanların kırışmasını dusunmeyın
Sesisinizi cıkarın.küsen küssün.tartısmadan söyleyin ama cok da yumusak kibar olmanıza gerek yok soylerken. Allah sizden razı olsun babanıza ne iyi bakıyorsunuz. Allah acil şifalar versin.iyi ki sizin gibi evladı var babanızın.

Klasik ortada bir iş varsa gelin yapmalıdır vakası mı ?Anneniz neden annesine yardım etmemiş anlamadım.Ben misafirliğe gittiğim evde hiçbir şeye dokunmam çünkü bazı insanlar mutfaklarına karışılmasından rahatsız olabilir.Kusura bakmayın şu gelin iş yapmalı yapısından çektiğim için yorumunuza cevap vermek istedim.

Evde yemek pişmesin gelmezler daha kesin nefret ediyorum çıkarcı insanlardan. Birde hasta evinde hizmet beklemek de ne demek guleryuz göstermeyin .Allah yardımcınız olsun

Öncelikle çok geçmiş olsun, benim babam da kanser ve sizi çok iyi anlıyorum. Bizden de gelen giden eksik olmaz, dediğiniz tarzda olanları da babam kendi kovdu açıkçası çünkü tahammülü çok azalmıştı. Aynı sizin kuzenler gibi benim teyzeler ve kuzenlerde benim yokluğumda evi otel bellemişler, benim sonradan haberim oldu ama Allahtan babam tavrını koymuş, şimdi eskisi kadar değiller. Mutlaka tavrınızı koyun, gelmesinler, faydaları yok bari zararları olmasın.

Annenizle konuşun ve ortak bir tavır takının, gerekirse kovun kimse babanızın sağlığından önemli değil.

geçmiş olsun öncelikle
annem yıllarca yatalaktı
ve mideden sıvı ile besleniyordu
ona rağmen kendi kız kardeşi evimize güya annemi ziyarete gelip kendine kıymalı pideler ısmarlatıp annemin karşısında yedi.
dayısı geldi güya yine ziyarete dondurma almış e ikram etmesen olmaz yalana yalana yediler kadının karşısında
dayımla karısı gelirdi, yok x şehrine gittik gezdik, yok y şehrinde kaldık bilmem ne..
annem ki kapıdan aylarca çıkamamış 4 duvar arasında yaşıyor...
bunlardan sonra akrabalık bitti benim için.
bi de gelene gidene babam yazık dışarıdan yemek söylüyordu bi kap yapıp getirmedikleri için. (2 erkek ve 1 hastanın olduğu eve geliyosunuz bi de kendinize yemek ısmarlatıyorsunuz ya ayıp)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…