yapanları tebrik ediyorum. iyi cesaret.
10 günün sonundaki gelişmeleri merak ediyorum. tam olarak nasıl bir sonuç elde ettiniz. bir de bir su bardağı zeytin yağını nasıl içtiniz. mide şikayeti olmadı mı?
bağırsaklarınızın temizlenmesi nasıl oldu
ben lavmanı merak ediyorum en az ne kadar tutmak lazım yapıyorum ama 2 dakika anca tutuyorum işe yarıyormudur yoksa boşa mı zahmet çekiyorummerhaba, ben marankinin kampına katılmıştım, gercekten bedenim de temizlenmisti
cok sancılı adetlerim agrısı cok hafiflemişti ancak beden temizligi yaparken kesinlikle patates filan yemeyin, onemli olan bagırsakları bosaltmak
patates zaetn kabızlık yapar.. baska bir doktor da bana sadece 7 gun boyunca sebze suyu meyve suyu ic dedi, hatta mumkun oldugu kadar ac kalmanız onemli
ne kadar cok ackalırsanız o kadar iyi sonuc alırsınız, saın tok tutacak seyler yemeyin,
meyve suyu mıdeden direk bagırsaklara gectigi ve mideyi calıstırmadıgı icin cok iyi bir secim.
sebze yemegi bile yenmemeli..,
bir de hergun lavman yapmak zararlı olabilir. bagırsaklardaki yaralı bakterileri de atıyorsunuz.. sadece sebze meyve suyu icip son 3 gun lavman yeterli diye biliyorum.
onemli nokta meyve suyu taze sıkılmış olmalı, hemen 30 dk. iöinde tuketilmeli.. sorularınız varsa cevaplayabilirim, marankinn kampına katılmış biri olarak
alsebe ondan olmsı muhtemel. dedigin gibi belirtmeleri gerekiyor.
bir de bebekler icin
- Bebegi emzirdikten sonra aglatmak, hareket ettirmek ve asırı sallamak zararlıdır, hazım bozulur mide ve bagırsaklarda gaz olusur.
- Bebek sık sık yani 2-3 saatte bir azar azar emzirilmeli. bu sekilde bebek sütü daha kolay hazmeder.
- Asırı emilen sütün hazmı zordur. bu sebeple bebeklerde kusma ve gaz sancısı görülür
- Bebeklerde gaz ve karın sismesi annesin karisik ve bozuk yemek yemesinden olabilir(asırı pismis sebze, ısıtılmış yemek vs kastettigi)
benim doktorum yemekler arasına en az 5 saat koy dedi. Yemeklerden 5 saat sonra meyve yiyebiliyorsun.Oncesinde degil, mayalanmaya sebep oluyor.
bir seferde tek cesit meyve yenmeli.. 2 meyve arası 1 saat olabilir.Ancak sebze yemeklerden hemen sonra da tuketilebilir.
diye yazıyor kitapta..
yalnız sen son gun zeytinyagı icmeyip lavman yapmazsan karaciger temizlemen tamamlanmıs olmaz, organları rahatlatmıs olursun sadece..
Alsebe bu halsizlikler vucudun temizlemeye yavas yavas basladıgının göstergesi olabilir. ancak bebek emzirmemek icin dedigim gibi zeytinyagı icildigi gece 23.00 dan sabah 11.00 a kadar diyor.. aslında doktorla gorusup yapman daha iyi olabilir. Sana ozelden mesaj atmıstım ancak mesaj sayımın en az 50 olması gerekiyormus. gonderilmedi mesaj.
süt artırıcı karısımları ozel mesajdan hakkım gelince sana yazayım
burası alakasız olabilir
Hatuze.. bagırsaklarla alakalı birdurum.. ben de ilk yaptıgım zamanlar cok az tutuyordum, sonraki zamanlarda daha cok tutmaya basladım. Bir de bayanlar daha az tutuyor.
ancak hergun yapmak zararlı diye biliyorum, son 3 gün yeterli eger 1 hafta boyunca sadece meyve ve sebze suyu icilirse.
gunde 10 bardak yesil cay bana abartı geldi.. herkesin su icme kapasitesi farklı bir kere. bir de canın istemese zorla icme ve yeme aclık daha iyi. bize kamota sadece 2 bardak icirmisti maranki bir de 2bardak ozel iksir hazırlamıştı.
yesil cay icin onemli olan bir diger nokta da sadece 1 dk. demlenmeli.1 dk.dan sonra zararlı maddeler olusuyor
Alsebe ben sana sunu yap diyemem, doktor degilim ancak bendeki kitapta bebegin biraz ac bırakılması gerekir diyor, bebek zararlı maddeleri kendi atıyormus.
sütü artıran besinler
- lahana suyu icmek(ozellikle B ve AB kan grupları icin)
- Cig havuc yemek veya havuc suyu icmek. (ozellkle ac karnına tüm kan grupları icin)
- Rezene cayı icmek
- Tere, corekotu, anasan ısırganotunu yemeklere katmak veya cay olarak icmek
Bahartlardan tarcın,zencefil, karanfil, safran, kekik,kimyon(tane halinden ezilerek taze hazırlanacak) kullanılırsa sütü mikro elementlerle zenginlestirir, artırır, kokusunu güzelleştirir,
ancak bahartalrı karıstırmakdan sırayla kullanmak gerekir.
sütün artması icin cok süt icmek degil, bol meyve ve yesillik yemek ve su icmek gerekir yazıyor.
su meselesi icinde suyu buzlukta donduruyorsun, donduktan sonra buzluktan cıkar, 12 saat icinde o suyu vucut icin cok iyiymis, erirkenhareket kazanıyormus ve hazmı cok kolay oluyormus. Durgun su hic iyi degil.
alsebe ben marankinin cebini verecektim ancak burdan tel veremiyoruz o yuzden ozelden mesaj atmaya calismistim
zeytinyağ ve limonu karıştırıp mı içiyorsunuz ve
bu hergün içiliyor mu 50 gr olarak?
Biz en son gun iciyorduk canim 250 ml olarak...
ben varım hatuze :)
gayet iyi gidiyor benim şükürler olsun
17:00-18:00 arası lavman yaptım
18:00-19.00 arası salata yapıp yedim
sonra da funda yapraklı yeşil çay içtim kuru üzüm ve hurmayla
ben varım hatuze :)
gayet iyi gidiyor benim şükürler olsun
17:00-18:00 arası lavman yaptım
18:00-19.00 arası salata yapıp yedim
sonra da funda yapraklı yeşil çay içtim kuru üzüm ve hurmayla
5. gündeyim hala kimse yok az kaldı diye dayanıyorum bakalım cumartesi ne olacak bugün sabahki meyve suyundan sonra öğlen 1 elma 1 armut yedim o kadar şimdi yeşil çay içicem alsebe emzirme meselesinden sen bıraktın sanırım öyleyse sağlık olsun başka sefer inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?