- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.491
- 358
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Çok geçmiş olsun, kesinlikle şikayet edin çok rahatsız edici birşey.
Ayrıca bir arkadaş acili acil durumlar için kullanalım demiş ona da cevap vermek istiyorum.
haklısınız belki ama kimse hafif burnum akıyor diye hastaneye gitmez, arkadaşımız duramayacak konumdaymış ki hafta sonu gitmiş iki gün bekleyip hastalığı ilerletmemek lazım.
Kendim de aynı durumu çok yaşadığım için cevap verme gereği duydum.
Konu hallolmus ama burkac bisey yazmazsam olmaz. :)
Acile burnu akıyor diye, dün başım ağrıyordu ama simdi gecti neden ağrıdı acaba diye gelenler neler neler var..
Ve konu sahibinin durumunu tam bilmediğim için bisey diyemiycem ama onun yerine cevredeki bir aile hekimine gitse daha iyi olurdu. sanırım birkere daha sorsa patronu izin verirdi.
Boğazı ağrıyor diye de gitmemek lazım. siz de gitmeyin.
2 gün hastalığı erteletmek daha mı iyi yahu diye bir düşünce iyi değil emin olun. fırsat yaratıp 1.basamak sağlık birimine yani aile hekiminize gidin öncelikle o sizi sevkeder.
Acil adi üstünde acil durumlar içindir. orada gereksiz bir yoğunluk gerçekten acil hastalar için hayata mal oluyor.
Grip olunca degil de mesela kol bacak kırdığınızda falan gidin acile. Bunu da buraya not düşelim. :)
Ben de şunu not düşeyim köyde oturuyorum aile hekimim merkez de değil farklı bir belde de eğer aile hekimine gitmiş olsam sabah 7 buçuk da hangi aile hekimi açık olurdu ki üstelik köyden ilçeye inmem otobüsle 1 saat sürüyor aile hekiminin orda incem muayene olcam ordan başka bi otobüs bulmam yine en az yarım saatimi alır ve o otobüsle ilçeye inmem bi yarım saatimi daha...Konu hallolmus ama burkac bisey yazmazsam olmaz. :)
Acile burnu akıyor diye, dün başım ağrıyordu ama simdi gecti neden ağrıdı acaba diye gelenler neler neler var..
Ve konu sahibinin durumunu tam bilmediğim için bisey diyemiycem ama onun yerine cevredeki bir aile hekimine gitse daha iyi olurdu. sanırım birkere daha sorsa patronu izin verirdi.
Boğazı ağrıyor diye de gitmemek lazım. siz de gitmeyin.
2 gün hastalığı erteletmek daha mı iyi yahu diye bir düşünce iyi değil emin olun. fırsat yaratıp 1.basamak sağlık birimine yani aile hekiminize gidin öncelikle o sizi sevkeder.
Acil adi üstünde acil durumlar içindir. orada gereksiz bir yoğunluk gerçekten acil hastalar için hayata mal oluyor.
Grip olunca degil de mesela kol bacak kırdığınızda falan gidin acile. Bunu da buraya not düşelim. :)
asıl siz beni yaftalıyorsunuz benim myle seylere ihtiyacım yok . insanların genelinden bahsettim kişisel veri adı aaltında acılmamıs konu iğne vurulmasına dikkat cekiliyorKişisel verilerin korunması kanunu çıktı geçen ay.
Kişisel verilerin ne şekilde saklanacağı ve kimlerin erişebileceğini düzenliyor. Bu kanuna göre hemşirenin yaptığı yasal olarak suç. "Birileri demiş" değil yani, yasa diyor.
Ayrıca insanları ne güzel yaftalıyorsunuz öyle. Siz olsanız hoşunuza gidecek olması herkesin hoşlanmasını gerektirmez.
evwt tuhaf sunu demek istedim suan konusulan hemsire yerine doktor olsaydı böyle rahatsız olmazdı cogu kişi .Anlamadım karşımdaki kişi doktor olsaydı ne olacaktı ki ? Aaa doktor beni eklemiş sevgilimde yok kabul edeyim bari mi diyecektim ne kadar tuhaf bir düşünce
yalnız c.tesi belli bir saatten sonra bütün özel hastaneler acile yönlendiriyor.. siz normal muayne olmaya gitseniz bile doktor olmuyor.. zaten hafta sonu sağlık ocakları kapalı.. dediğiniz doğru ancak hastanelerin çalışma şekli bu..
Ben de şunu not düşeyim köyde oturuyorum aile hekimim merkez de değil farklı bir belde de eğer aile hekimine gitmiş olsam sabah 7 buçuk da hangi aile hekimi açık olurdu ki üstelik köyden ilçeye inmem otobüsle 1 saat sürüyor aile hekiminin orda incem muayene olcam ordan başka bi otobüs bulmam yine en az yarım saatimi alır ve o otobüsle ilçeye inmem bi yarım saatimi daha...
İnan'ın bende sabah sabah hastaneye gitmeye meraklı değilim ama bademciklerim olmuş davul gibi afedersiniz ama bembeyaz iltihap gece 4 de uyandım sabaha kadar uyuyamadım titremekten ayakta zor duruyorum ve patronum öyle anlayışsız ki öyle bi durumda kalkıp işe gidiyorum işyerinde de öyle hasta hasta çalışamam ayakta duramam diye hastaneye gitme gereği duydum haklı olarak...
Hatta dün iyileşemedim iğne de işe yaramadı öğleden sonra soğuktan titremeye başladım işyerinde ateşim çıktı patrona bi acile gidebilir miyim dedim gidemeZsin dedi.
O sebeple yarın sabah bidaha acile gitcem bu arada doktorun tek yaptığı şey ağzını aç dedi boğazlarıma baktı kötü olmuş iğne vuralım dedi gitti 1 dk ne durdu ne durmadı, benden önce de 3 tane trafik kazası gelmiş yarım saat bekledim doktorun gelmesini ama sadece 1 dk Benim boğazlarıma bakıp hastaya iğne vurulacak demesi bence diğer Hastalara birşey kaybettirmez ama bana çok şey kaybettirirdi o halde işyerine gitmek...
Ben sizi yaftalamıyorum. Konu sahibini itham ettiğiniz şeyle sizi itham ediyorum. "Adını alan hemşire değil doktor olsaydı rahatsız olmazdın" diyorsanız bir insana, siz de bundan rahatsız olmazdınız demek oluyor bu. Çünkü bu sizin çıkarımınız. Çünkü konuda dem vurulan şey kişinin "hemşire" olması değil, yapılan eylem. Eğer "bir hemşire nasıl bana yazar" olsaydı meslekle, statüyle ilişkilendirebilirdiniz. Ama farkı sanırım anlatamayacağım.asıl siz beni yaftalıyorsunuz benim myle seylere ihtiyacım yok . insanların genelinden bahsettim kişisel veri adı aaltında acılmamıs konu iğne vurulmasına dikkat cekiliyor
birak sikayet etsin o erkek hemsireye iyi bir ders olurHerkese merhaba hanımlar
Dün sabah bademciklerimde ki iltihap nedeniyle hastaneye gittim vücudumda kırgınlık da vardı. Tatil olduğu için hastane kalabalık değildi pek
Her neyse doktorun işinin bitmesini bekledim sıra bana geldi baktı bademciklerin çok kötü olmuş bi iğne yapalım dedi bende serum istedim ama iğne daha etkili olur dedi.
Neyse ben sedyeye uzandım bekledim acil de doktor gelmeden önce şikayetimi söylediğim bi erkek hemşire vardı o iğne yapmaya geldi vurdu gitti.
Bugün instagram hesabıma baktım o erkek hemşire beni eklemiş istek atmış yani hemen sildim ve çok utandım. Bu nasıl bi terbiyeszilik nasıl bi ayıp belki serum taksaydı da ekleseydi böyle utanmazdım ama kalçama iğne vurdu aklıma geldikçe sinir oluyorum.
Bu arada hala hastayım sevgilim de yarın yine iğne ol dedi bende bırak Allah aşkıma ya dedim bian da o sinirle anlatıverdim sevgilim de çok sinirlendi hastaneyi aramış çocuğun ismini öğrenmiş yarında şikayet etcek bimere yada ulaşabilirse başhekime. Bende çok kızdım niye şikayet ediyorsun herkes kendi ayıbından utansın dedim ama sevgilim şikayet etmekte ısrarcı kafam çok karışık evet yaptığı görevi kötüye kullanmak ama Benim yüzümden işinden falan olursa diye de üzülüyorum sizce doğru olan ne ?
boyle laubali insanlar cok var keske orda sana ne deseydinBana kalırsa haklısınız.
Yani telefon numarası falan bulup rahatsız eden oluyor. Bir yakınım sonunda davalık oldu bu yüzden.
Telefon numarası olmasa da benim de başıma benzeri bir şey gelmişti. Sürekli gittiğim bir market vardı, oranın da sırıtık bir kasiyeri. Her gittiğimde tuhaf tuhaf bakar, bir gün işte başka bir poşet var elimde bir şey almıştım bir yerden, yine markete girdim. Taşımayayım diye sepete koymuştum, neyse alacağımı aldım. Kasaya geçtim, yine bu var kasada. Bu sepetten poşetimi alıp, içine bakmaz mı, bakalım ne aldın başka marketlerden diye. Ben şok tabi.
Çok garip bir durum göremedim ben .
Ben sizi yaftalamıyorum. Konu sahibini itham ettiğiniz şeyle sizi itham ediyorum. "Adını alan hemşire değil doktor olsaydı rahatsız olmazdın" diyorsanız bir insana, siz de bundan rahatsız olmazdınız demek oluyor bu. Çünkü bu sizin çıkarımınız. Çünkü konuda dem vurulan şey kişinin "hemşire" olması değil, yapılan eylem. Eğer "bir hemşire nasıl bana yazar" olsaydı meslekle, statüyle ilişkilendirebilirdiniz. Ama farkı sanırım anlatamayacağım.
Ayrıca konuyu nasıl algılıyorsunuz bilmiyorum ama olayın özü "iğne yapan hemşirenin konu sahibinin adını alıp instagrama eklemesi".
"Erkek hemşire bana iğne yaptı" değil.
"İğne yapan erkek hemşire beni ekledi".
Hata konu sahibi ne demiş, "evet yaptığı görevi kötüye kullanmak".
Olay, iğne yapan sağlık çalışanın, iğne yaptığı hastanın ismini izinsiz temin ederek şahsi işi için kullanması.
Hastanın ismi ne?
Kişisel veri.
Kişisel veriyi ne yapamıyor? Şahsi işleri için kullanamıyor.
Neden? Çünkü yasak.
Neden?
1. Hasta gizliliği ve mahremiyeti vardır.
2. Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında kişiye özel bilgilere, kişinin izni dışında erişilemez ve kullanılamaz.
Daha başka nasıl açıklayabilirim inanın bilmiyorum.
Hayır göremedim ?Hastanede poponuza igne vuran erkek hermesire bi bakiyorsunuz ki sizi sosyal medyada bulmus eklemis.
Simdi görebildiniz mi garipligi?
Eve sipariş getiren pizzacı sipariş talebinizden cep telefonu numaranızı bulup mesaj gönderse sizin için normal mi olurdu?Hayır göremedim ?
konu sahibi için doktor olsa yapmazdın demedim burada acılan konularda yok doktorum birinden hoslanıyorum ne yapayım yada doktor hastanede beni görmüş seklinde konular gecti kimsenin bu denli tepki vermedigini hatta tam tersi yorumlar yaptıklarnı ima ettim .Ben sizi yaftalamıyorum. Konu sahibini itham ettiğiniz şeyle sizi itham ediyorum. "Adını alan hemşire değil doktor olsaydı rahatsız olmazdın" diyorsanız bir insana, siz de bundan rahatsız olmazdınız demek oluyor bu. Çünkü bu sizin çıkarımınız. Çünkü konuda dem vurulan şey kişinin "hemşire" olması değil, yapılan eylem. Eğer "bir hemşire nasıl bana yazar" olsaydı meslekle, statüyle ilişkilendirebilirdiniz. Ama farkı sanırım anlatamayacağım.
Ayrıca konuyu nasıl algılıyorsunuz bilmiyorum ama olayın özü "iğne yapan hemşirenin konu sahibinin adını alıp instagrama eklemesi".
"Erkek hemşire bana iğne yaptı" değil.
"İğne yapan erkek hemşire beni ekledi".
Hata konu sahibi ne demiş, "evet yaptığı görevi kötüye kullanmak".
Olay, iğne yapan sağlık çalışanın, iğne yaptığı hastanın ismini izinsiz temin ederek şahsi işi için kullanması.
Hastanın ismi ne?
Kişisel veri.
Kişisel veriyi ne yapamıyor? Şahsi işleri için kullanamıyor.
Neden? Çünkü yasak.
Neden?
1. Hasta gizliliği ve mahremiyeti vardır.
2. Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında kişiye özel bilgilere, kişinin izni dışında erişilemez ve kullanılamaz.
Daha başka nasıl açıklayabilirim inanın bilmiyorum.
Valla nutkum tutuldu, ondan bir şey diyemedim ya.boyle laubali insanlar cok var keske orda sana ne deseydin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?