Hastanede karşılaştığım terbiyesizlik !

Konu hallolmus ama burkac bisey yazmazsam olmaz. :)

Acile burnu akıyor diye, dün başım ağrıyordu ama simdi gecti neden ağrıdı acaba diye gelenler neler neler var..
Ve konu sahibinin durumunu tam bilmediğim için bisey diyemiycem ama onun yerine cevredeki bir aile hekimine gitse daha iyi olurdu. sanırım birkere daha sorsa patronu izin verirdi.

Boğazı ağrıyor diye de gitmemek lazım. siz de gitmeyin.

2 gün hastalığı erteletmek daha mı iyi yahu diye bir düşünce iyi değil emin olun. fırsat yaratıp 1.basamak sağlık birimine yani aile hekiminize gidin öncelikle o sizi sevkeder.

Acil adi üstünde acil durumlar içindir. orada gereksiz bir yoğunluk gerçekten acil hastalar için hayata mal oluyor.

Grip olunca degil de mesela kol bacak kırdığınızda falan gidin acile. Bunu da buraya not düşelim. :)

Benim de başıma buna benzer bisey gelmişti. Markette kontor yukletmek icin numaramı soylerken biri numaramı almış. Aradı durumu anladım engelledim bitti.

Çok takilmamak gerek bence cunku dusun bi arkadaşımiz olsa birinden hoslandim adini öğrendim eklesem mi dese tabi ekle deriz . Oyle masumca biseydir bence

yalnız c.tesi belli bir saatten sonra bütün özel hastaneler acile yönlendiriyor.. siz normal muayne olmaya gitseniz bile doktor olmuyor.. zaten hafta sonu sağlık ocakları kapalı.. dediğiniz doğru ancak hastanelerin çalışma şekli bu..

bence abartı değil son derece yerinde endişelerin. meslek etiği denen bir şey var. ne hakla hastanın peşine düşüp rahatsız ediyor ki? bence bimer e şikayet etmelisin. ancak erkek arkadaşının olaya müdahil olması gereksiz olmuş. işini uygum prosedürü yerine getirerek halletmeliydin.

Ben de şunu not düşeyim köyde oturuyorum aile hekimim merkez de değil farklı bir belde de eğer aile hekimine gitmiş olsam sabah 7 buçuk da hangi aile hekimi açık olurdu ki üstelik köyden ilçeye inmem otobüsle 1 saat sürüyor aile hekiminin orda incem muayene olcam ordan başka bi otobüs bulmam yine en az yarım saatimi alır ve o otobüsle ilçeye inmem bi yarım saatimi daha...
İnan'ın bende sabah sabah hastaneye gitmeye meraklı değilim ama bademciklerim olmuş davul gibi afedersiniz ama bembeyaz iltihap gece 4 de uyandım sabaha kadar uyuyamadım titremekten ayakta zor duruyorum ve patronum öyle anlayışsız ki öyle bi durumda kalkıp işe gidiyorum işyerinde de öyle hasta hasta çalışamam ayakta duramam diye hastaneye gitme gereği duydum haklı olarak...
Hatta dün iyileşemedim iğne de işe yaramadı öğleden sonra soğuktan titremeye başladım işyerinde ateşim çıktı patrona bi acile gidebilir miyim dedim gidemeZsin dedi.
O sebeple yarın sabah bidaha acile gitcem bu arada doktorun tek yaptığı şey ağzını aç dedi boğazlarıma baktı kötü olmuş iğne vuralım dedi gitti 1 dk ne durdu ne durmadı, benden önce de 3 tane trafik kazası gelmiş yarım saat bekledim doktorun gelmesini ama sadece 1 dk Benim boğazlarıma bakıp hastaya iğne vurulacak demesi bence diğer Hastalara birşey kaybettirmez ama bana çok şey kaybettirirdi o halde işyerine gitmek...

asıl siz beni yaftalıyorsunuz benim myle seylere ihtiyacım yok . insanların genelinden bahsettim kişisel veri adı aaltında acılmamıs konu iğne vurulmasına dikkat cekiliyor

Ben zaten haftaiçi gitmesi yönünde konuştum. sanırım izin alınabilirdi diye. kelebeğin patronuyla iliskisi vs'ini bilemem. konu açılmışken hatırlatma yapmak istedim sadece. :)

Zaten acil serviste bogaz sismesine tedavi yapılması normal gelmezdi bana. eger bakteriyel bir durumsa size antibiyotik ve yanında destekleyici ilaclar verilir normal serviste. ama acildeki hekim bir kbb uzmanı olmadığı icin de ancak iğne vurdurur. serum takılsın diye beklediniz ama serum da tuzlu su be canım. icine bir takım ilaclar vitaminler ekleniyor duruma göre :)

Sizin yanınızda 1 dk durmamıstır çünkü yeniden o trafik kazalarındaki hastaları kontrole gitmesi gerekmistir. sizinle beraber MI vakasi gelmistir vs vs.. sanırım ben de hekim oldugumda boğaz şişmesi icin aynı bu tavırda olurdum. :) tabiki senin de durumuna iyi demiyorum ama cok acil olarak görmemesi ve ilgilenme miktarı cok normal diyorum

Ve ayrıca çalışanın hekime gitmesi gerektiği durumlarda patronun ne yapıp ne yapmaması hakkında bir kaynak varsa biraz araştır kelebek. belki de senin birtakım hakların vardır, öğrenince daha rahat bir doktora gidersin belki. ben bu konuya cok hakim olmadığım icin bilemiycem ama bi araştır sen ne olur ne olmaz.

asıl siz beni yaftalıyorsunuz benim myle seylere ihtiyacım yok . insanların genelinden bahsettim kişisel veri adı aaltında acılmamıs konu iğne vurulmasına dikkat cekiliyor
Ben sizi yaftalamıyorum. Konu sahibini itham ettiğiniz şeyle sizi itham ediyorum. "Adını alan hemşire değil doktor olsaydı rahatsız olmazdın" diyorsanız bir insana, siz de bundan rahatsız olmazdınız demek oluyor bu. Çünkü bu sizin çıkarımınız. Çünkü konuda dem vurulan şey kişinin "hemşire" olması değil, yapılan eylem. Eğer "bir hemşire nasıl bana yazar" olsaydı meslekle, statüyle ilişkilendirebilirdiniz. Ama farkı sanırım anlatamayacağım.

Ayrıca konuyu nasıl algılıyorsunuz bilmiyorum ama olayın özü "iğne yapan hemşirenin konu sahibinin adını alıp instagrama eklemesi".
"Erkek hemşire bana iğne yaptı" değil.
"İğne yapan erkek hemşire beni ekledi".
Hata konu sahibi ne demiş, "evet yaptığı görevi kötüye kullanmak".

Olay, iğne yapan sağlık çalışanın, iğne yaptığı hastanın ismini izinsiz temin ederek şahsi işi için kullanması.
Hastanın ismi ne?
Kişisel veri.
Kişisel veriyi ne yapamıyor? Şahsi işleri için kullanamıyor.
Neden? Çünkü yasak.
Neden?
1. Hasta gizliliği ve mahremiyeti vardır.
2. Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında kişiye özel bilgilere, kişinin izni dışında erişilemez ve kullanılamaz.

Daha başka nasıl açıklayabilirim inanın bilmiyorum.

birak sikayet etsin o erkek hemsireye iyi bir ders olur

boyle laubali insanlar cok var keske orda sana ne deseydin

Misal bir hekimin gün içinde karşılaştığı bir hastayı evde eşine anlatması suçtur.
Hasta hekime basvurdugu anda aralarında sessiz bir sözlesme imzalanır. o odada ne konusuluyorsa hepsi 2si arasında kalır. bize hep bu söyleniyor

Bu sapıklıktan başka birsey değil! Bence şikayet edin.
Ve mümkün olduğunca bayan doktor , bayan hemşire isteyin ..

Serum taksaydı problem değildi demek ki. Ben rahatsız olduğunuzu hiç hissedemedim buradan.

konu sahibi için doktor olsa yapmazdın demedim burada acılan konularda yok doktorum birinden hoslanıyorum ne yapayım yada doktor hastanede beni görmüş seklinde konular gecti kimsenin bu denli tepki vermedigini hatta tam tersi yorumlar yaptıklarnı ima ettim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…