- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
Açıkçası konuşasım gelmiyor çünkü %90 davranışlarının normal olduğunu söyleyecek bu da beni daha çok üzecek.Sorun ...anne niye boylesin diye acik acik sorun bakalim ne diyecek
hmm acaba senin gideceğine üzülüyoda böylemi yansıtıyo bende öyle olmuştu evlenmeme iki ay kala ailemden ayrılacağım için üzülüp duruyodum ama istemedende olsa yine onlrı kırıyodum öyle işteNormalde böyle bi insan değildi yani etrafına karşı tavırları böyle değil. Zaten derdim eksik eşya değil kervan yolda dizilir o konuda müsterihim derdim annemin tavırları çok üzülüyorum içten içe çok dokunuyor.
Maddi açıdan bi sıkıntımız olsa babam arabayı değiştirip daha lüksünü almayı planmazdıki. Kv yana bi sıkıntı yaşamadım çok şükürMaddi açıdan sıkışık belki de o yüzden böyledir..hem düğün öncesi her ailede boyke ufak tefek sorunlar olur dert etmeyin. .
Benim düğün öncesi yaşadıklarımı bir bilsen..nişanı atıp yeniden barismistim aileler yüzünden(en çok kv yüzünden tabi)
Bu günler geri gelmeyecek her anın tadını çıkarmaya bak ve çok duygusal düşünme. .
O durumu şöyle izah edeyim instagramdan ya da başka sosyal medyadan bir şeyleri şu güzelmiş anne diye gösteriyorum ama onu almak istediğimi zannederek kızıyor.yanlış anlamayın ama evlenmek üzere olan genç kızların istekleri bitmiyor ve herşeyi zorunlu gibi hissediyor
belki siz herşeyi almak istiyorsunuzdur ?
Eğer sizin gibi çalışıp kendim alsam ve benim için birikim yapmış olsalardı onu bana vermezlerdi kaldıki dediğim gibi derdim eşya ya da para değil annemin davranışları tavırları. Valla görünürde ne nişanlımla ne de kv bi sorunları yok zaten hoşlanmadığı bi durum bi sorun olsa derdi içine atmazdıevlendikten sonra da k.validenin eşinin yanında dillendirirse hiç hoş olmaz. o potansiyel var gibi görünüyor
bana tuhaf geldi. ben de nişanlıyım ve yaza evleniyorum. hemen her şeyimi kendim çalıştığım için rahat rahat aldım. ama ailem kardeşim ve benim için birikim yapmışlar, o parayı bana yine de verecekler. üstelik annem beni doğurmadı ama o büyüttü. bu yüzden açıkcası garipsedim canım yaa. acaba k.validenlere veya nişanlına mı gıcık oluyorlar? hani her şeyi onların üstüne yıkıyor gibi mi hissediyorlar? açık açık konuşmakta fayda var. k
görünürde sorun yoktur da maddiolarak fazla yük aldıklarını düşünüp, için için bileniyorlardır. keşke yapmasalardı damada yansıtılırsa gururuna dokunur.Eğer sizin gibi çalışıp kendim alsam ve benim için birikim yapmış olsalardı onu bana vermezlerdi kaldıki dediğim gibi derdim eşya ya da para değil annemin davranışları tavırları. Valla görünürde ne nişanlımla ne de kv bi sorunları yok zaten hoşlanmadığı bi durum bi sorun olsa derdi içine atmazdı
'adetlere' göre fazladan bi buzdolabı ve çamaşır makinası alındı o da nişanlımın maddi durumu olmadığı için ama keşke alınmasaymış yani bi süre elimde yıkar idare ederdim bu kadar koymazdıgörünürde sorun yoktur da maddiolarak fazla yük aldıklarını düşünüp, için için bileniyorlardır. keşke yapmasalardı damada yansıtılırsa gururuna dokunur.
hangi şehirdeesin canım? hani illa adetse bizim buralarda çamaşır mak, bulaşık mak, davlumbaz, ocak, fırın, küçük mutfak aletleri, süpürge, ütü vs hep kız tarafı alır. erkek tarafı sadece b.dolabı ve tv alır. neresi orası gerçekten merak ettim'adetlere' göre fazladan bi buzdolabı ve çamaşır makinası alındı o da nişanlımın maddi durumu olmadığı için ama keşke alınmasaymış yani bi süre elimde yıkar idare ederdim bu kadar koymazdı
Heveslerinin ucu maalesef gelip paraya dayanıyor. Ailenin kıymetini bil.Örf adet konularından ben de hoşlanmıyorum ancak ben alınan verilenden ziyade annemin hevesli olmadığı gibi benim heyecanımı ve hevesimi de kırması beni üzüyor neden böyle yaptığına anlam veremiyorum
ailenin yaptığı doğru mu? taş olun baş yarın deseydiler ve yapmasaydılar. hem yapıp hem ego tatmini gibi evladı ezmek hoş mu yani?Şu kayınvalidelere kızıyoruz ama gelinler de tuhaf kusura bakma. İşine gelince adet, gelmeyince ne yapalım nişanlımın durumu yok. Niye sürekli bir beklenti için de bu nişanlılar. Kendiniz yapın her şeyi kıymeti olsun. Ailen dolabına kadar almış hala gücüne gidiyor. Annem babam evlendiklerinde tüm eşyaları bir leğenin içindeymiş. Belki senin annen de öyle evlenmiştir. Söylüyormuş zaten annen benim bile yok diye. Çocuk büyütmüş, kendini düşüneceğine sen de onun eksiğini hediye olarak alsaydın. Hemen evleneceğine para biriktirseydin. Avrupa da bile insanlar böyle evleniyor. Aileler sade hediyelerini alıp veriyorlar. Bu adetler eskide kaldı kızlar. Yatak odasının sadece bir yer yatağı, oturma odasının bir somya olduğu Zaman'lardan kalma. Şimdi komple oda takımı, artı beyaz eşya, halı, ve ve ve neler neler istiyorsunuz. Boşuna alınganlık yapıyorsun. Hayat tecrüben yok ona veriyorum.
Zorlanmışlarsa evet doğru. Belki tv olsaydı eksik almazlardı ama konu buzdolabı olunca mecbur kalmışlar bence. Evlat da duyurmuştur herhalde nişanlım alamıyor diye. Biraz bekleyelim çalışıp para biriktirelim deselerdi durum farklı olabilirdi.ailenin yaptığı doğru mu? taş olun baş yarın deseydiler ve yapmasaydılar. hem yapıp hem ego tatmini gibi evladı ezmek hoş mu yani?
zorlanan yapamam kızım-oğlum adım hıdır elimden gelen budur demeli bence. evlada bu kadar da söz geçmeli yani, ama yapıp edip başa kakmak hiç olmaz yaniZorlanmışlarsa evet doğru. Belki tv olsaydı eksik almazlardı ama konu buzdolabı olunca mecbur kalmışlar bence. Evlat da duyurmuştur herhalde nişanlım alamıyor diye. Biraz bekleyelim çalışıp para biriktirelim deselerdi durum farklı olabilirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?