Hata mı ediyorum?

çeyiz alışverişi yapılana dek böyle sıkıntılarımız yoktu

evlendiğinizde bunlar unutulur aileniz tarafından sizde kalıcı izler bırakmadan takmayın akışına bırakın bir şeyleriniz eksik olsun evlenince daha iyisiniz alırsınız

Herşey bir anda olmayabilir, hiç üzülme. Annenin takıldığı başka şeyler de olabilir.

İçini ferah tut, atanınca istedigin herşeyi alırsın.
Bunlara üzülme canım. Dert etme.

Patates muhabbetini hatırladım. Hatta kv ile oturma planınız vardı. O noldu?

Annen saçmalamış canım kusura bakma. Evlenince biriktir bi şekilde geri ver parasını. En fazla 2bindir.

Yozgatın genelinde adet böyle.babamım görevi nedeniyle yaşadık epey.Garip karşılanmıyor iki taraftanda alışılmış çünkü.

Arkadaşlarımın anneleride aynen sizinki gibiydi.
Çok küsmeye kırılmaya gerek yok aslında.O heveslendiğiniz çoğu şeyi evlendiğinizde gönlünüzce alırsınız.Biliyorum deyince "ne anlamı var ki hevesim kırıldı" gibi düşünüyorsunuz ama kendiniz alınca emin olun daha anlamlı.

İlerde" şunu aldık ya ne yaptın" gibi sorgudan muaf tutulursunuz:)

Mutluluklar dilerim.

Ben sizi anladım konu sahibi.Aynı tavrı gördüm annemden çünkü.
Üstelik ben atanmadan evlenmek istemedim annem çok ısrar etti bekleme evlen allah yardım eder vs. dedi.
Ama ben gidip her şeyin ucuzunu dandiğini aldım çoğu şeyi de almadım.
Çünkü annemin para harcamaya gönlü yoktu asla birikimi olduğu halde çok kırıldığım şeyler var.
Yine de ses etmedim çünkü onlar görmemişler böyle şeyler kendileri evlenirken bizim isteklerimiz gereksiz geliyor.
Gerçi ben asla fuzuli isteklerde bulunmadım ama onlar bile battı gözlerine.
Şimdi 1.5 yıl oldu evleneli yavaş yavaş alıyorum eşyalarımı.Hala doğru dürüst tencerem yok mesela bakıyorum indirimleri takip ediyorum alıcam her şeyi yavaş yavaş.

Bence siz de öyle yapın ilerde çalışıp gönlünüze göre alırsınız.Hiçbir şey istemeyin gerek yok diyin.
Ben hep hediye gelen tabak çanağı kullandım mesela siz de öyle yapın bi süre.
Evet insan özeniyor ama kendi paranızla almak en güzeli bence.

Ay bu altın değil bilezik değil ayol.Kossssskoca ev dizilicek o nasıl adetmiş nereler kız oralar erkek kardeşime söyliyim oralardan kız almasın çekemem valla :))))))))))) şaka biyana aileniz garip davranmış ben bile milenyum çağında 24 yaşında bir bayan olmama rağmen adetlere geleneğe göreneğe çok bağlıyımdır olması gerektiğine inancım tamdır ama buda çokmuş be:)

Canim ev yapacaksan tugladan, kiz alacaksan mugla dan ... diye bir soz var. Kiyi şeridini takip edebilirsiniz... iyice alaturkaligim tuttu. Hatta cocuk odasini bile kizin annesi yapiyor.
Ama bana sorarsan en guzeli herkesin elinden geldigince yapması :)
Yanlis alamısim yazdiginizi kusura bakmayin telefondan giriyorum.

Ayyy alemsin hahaha :))))) Bencede herkes elinden geldiğince yapmalı ama şuan bu konudan öğrendimki bazı yörelerde böyle değilmiş.Yarın ilk iş kardeşime uyarı çekiyorum :)))))))))))

Oralar dediginiz cogunluklqsahil seridinin disinda kalan yerler iste galiba

Yalniz degilsin. Benim annem de oyle. Arkadaslarimin anneleri taa kucukken disinden tirnagindan arttirir kizlarina ceyiz yaparlardi. Benimkisi 1 cop almadigi gibi, kendi calisip aldigim seylere de laf soyluyor. Sunu alicam dedigim zaman, benim yoktu senin de olmayiversin diyor. Halbuki bir anne, benim olmadi kizimin olsun diye heveslenir degil mi? Alip almamasini da gectim de bari uvey evlatmisim gibi davranmasa keske...

Benim korkumda o çalışıp kendi paramla alsam evliyken bile ona da laf eder annem ve hayret ediyorum bu tutumuna dediğiniz gibi benim olmadı kızımın olsun o alsın diye düşünmesini davranmasını beklerdim

Patates muhabbetini hatırladım. Hatta kv ile oturma planınız vardı. O noldu?

Annen saçmalamış canım kusura bakma. Evlenince biriktir bi şekilde geri ver parasını. En fazla 2bindir.
Kv istemedi beraber yaşamayı. Kendi paramı kazanmaya başladığımda ödemeyi düşünüyorum anne baban dahi olsa insan minnet altında olmamalıymış bunu öğrendim

Demeyin öyle yoksa bizim bu tarafın kızları evde kalır
Edit: ev alacaksan üst kattan kız alacaksan Yozgat'tan

Peki kırgınlığınızı paylaştınız mı annenizle?

Demeyin öyle yoksa bizim bu tarafın kızları evde kalır
Edit: ev alacaksan üst kattan kız alacaksan Yozgat'tan

Yozgat benim için bu adetlerinden sonra bitmiştir, Türkiye benim için 80 il her yiğiidn harcı değil bir evi tek başına dizmek ayol. Allah yardımcısı olsun nişanlınızında valla :))))

Adet tore, erkek tarafi sunu alir kiz tarafi bunu alirlardan ziyade.
Annen cok cok kirici.
Ayip su yaptigi diycemde, ayip dogru kelime degil, buna hangi kelime yakisirki?
Kzi sonucta, cani..
Annen hepmi boyle soguktur?

Yozgat benim için bu adetlerinden sonra bitmiştir, Türkiye benim için 80 il her yiğiidn harcı değil bir evi tek başına dizmek ayol. Allah yardımcısı olsun nişanlınızında valla :))))
Yaa işte annem buzdolabı çamaşır mak. alınca ev dizildi eksik bitti sanıyor

Son düzenleme:
Benim korkumda o çalışıp kendi paramla alsam evliyken bile ona da laf eder annem ve hayret ediyorum bu tutumuna dediğiniz gibi benim olmadı kızımın olsun o alsın diye düşünmesini davranmasını beklerdim

Bu benim yaram. Belki en hayirli evladi benim, ama nedense yaranamiyorum. Kin de tutamiyorum.yine de elimde avcumda ne varsa veririm mutlu olsun diye. Hata yapiyorum ama yapim boyle. Artik alistim, takmamaya calisiyorum. Evlendigimde kesinlikle evime mudahale ettirtmicem. Suraya dediklerini yaptiklarini yazsam sigmaz. Tek sucum kiz evlat olmak, annem erkeklere duskun. Bir yerden miras gelme durumu vardi. Abinlere ev alirim, sana almam, kocan alsin, hem sen zurnanin son deligisin demisti :) hem en kucugum hem de kizim ya o yuzden hicbi seye hakkim yok :) bunlar hep icimde yara. Hic te gecmeyecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…