ne bileyim ya konu sahibi mi alınganlık gösteriyor bilemem de, annem temizliği yapmasın ama yanımda dursun, bana yol göstersin isterim. anne bu yani, hep ihtiyaç duyarız. artık söyleme şekli de önemli. ha ben de anneme oturacağım evi temizletmek istemem. k.valideme de yaptırmam. hizmetçi mi onlar. ama yanımda olsunlar, akıl danışayım, heyecanımı paylaşayım isterimİşte anne temizliğe gelemem demiş. Elimden gelen budur misali. Konu sahibi kabul edemiyor.
Ben Yozgatlıyım canım bizim burda o tip şeyleri erkek tarafı alırmışhangi şehirdeesin canım? hani illa adetse bizim buralarda çamaşır mak, bulaşık mak, davlumbaz, ocak, fırın, küçük mutfak aletleri, süpürge, ütü vs hep kız tarafı alır. erkek tarafı sadece b.dolabı ve tv alır. neresi orası gerçekten merak ettim
İşte anne temizliğe gelemem demiş. Elimden gelen budur misali. Konu sahibi kabul edemiyor.
Alınganlık ettiğim ya da üzüldüğüm nokta temizlik değil ki annem gelse zaten ona temizletecek halim yok üzüldüğüm nokta annemin heyecanımı paylaşmıyor olması paylaşmadığı gibi benimkini de söndürüyor olmasıne bileyim ya konu sahibi mi alınganlık gösteriyor bilemem de, annem temizliği yapmasın ama yanımda dursun, bana yol göstersin isterim. anne bu yani, hep ihtiyaç duyarız. artık söyleme şekli de önemli. ha ben de anneme oturacağım evi temizletmek istemem. k.valideme de yaptırmam. hizmetçi mi onlar. ama yanımda olsunlar, akıl danışayım, heyecanımı paylaşayım isterim
O zaman annenle açık açık konuş kırıldığını soyle..Maddi açıdan bi sıkıntımız olsa babam arabayı değiştirip daha lüksünü almayı planmazdıki. Kv yana bi sıkıntı yaşamadım çok şükür
Merhaba kızlar, konu annemin tavırları. Öncelikle böyle bir konu açacağım aklımın ucundan bile geçmezdi.
Yaklaşık 4 ay sonra düğünüm var malum çeyiz dizme eksik alma gibi telaşımız var şu günlerde. Bizim adetlerimize göre ev eşyası namına her şeyi erkek tarafı alır kız tarafı sandık çeyizi ne ise onunla gider ama nişanlımın durumu pek iyi olmadığı için sağolsun buzdolabımı ve çamaşır makinamıda babam aldı buraya kadar sorun yok ama alındığından bu yana gerek annem gerekse babam o kadar çok lafını ettilerki zaman zaman bizim vazifemiz değildi biz aldık diye başıma da kaktılar daha kullanmadan hem dolaptan hem de makinadan soğudum.
Bunlardan ziyade bir de annemin tavırları beni çok üzüyor 1-2 ay sonra ev tutup yerleştirmeyi planlıyoruz anneme birlikte gider temizler yerleştiririz diyorum ben gelmem Naciye'yle (kuzenim) gidin halledin diyor bu cümlesine o kadar çok kırıldımki tarif edemem çünkü ben taşınmıyorum evleniyorum.
Bir de en ufak bi merdane dahi istesem heveslensem annem daha benim bile yok ne gerek var gibi şeyler deyip hevesimi kursağımda bırakıyor.
Velhasıl bi kaç gündür odamdan pek çıkmıyorum konuşmuyorum işim varsa yapıp odama geçiyorum böyle davranarak hata mı ediyorum?
canım o zaman onlar maddiyattan bunalmışlar, üstlerine vazife olmayan şeyler kendilerine kalmış gibi hissediyor. konuş onlarla, çok mu zorladık de, varsa hataların telafi et, kırgın evlenme yani.Alınganlık ettiğim ya da üzüldüğüm nokta temizlik değil ki annem gelse zaten ona temizletecek halim yok üzüldüğüm nokta annemin heyecanımı paylaşmıyor olması paylaşmadığı gibi benimkini de söndürüyor olması
Diğer üyelerinde dediği gibi 'adetlere' göre vazifeleri olmayan buzdolabı ve çamaşır makinasını aldıkları için annem böyle yapıyor olabilirO zaman annenle açık açık konuş kırıldığını soyle..
Maddi durumda problem yoksa bu tavırlarının mutlaka bir nedeni olmalı. .anneni tanıyan sensin hem..biz ne desek boş
Ohoooo başlarım adetine de geleneğine de..size en mutlu olmanız gereken günleri mahvettikten sonra olmayiversin öyle adet..Diğer üyelerinde dediği gibi 'adetlere' göre vazifeleri olmayan buzdolabı ve çamaşır makinasını aldıkları için annem böyle yapıyor olabilir
Duygu sömürüsü mü?Ohoooo başlarım adetine de geleneğine de..size en mutlu olmanız gereken günleri mahvettikten sonra olmayiversin öyle adet..
Nişanlınin maddi imkanı olsa alırdı zaten bunu buyutmenin faydası ne acaba?annene bunu söyle hatta duygu sömürüsü yap..
Duygu sömürüsünden kastım ona kırıldığınızı soylemenizdi. .Duygu sömürüsü mü?güldürdünüz beni. Beni böyle kırıp döktükten sonra olmasa alınmasa daha iyi olurdu burda bi çok kadın kv şikayetçi ama benim kv annemden daha fedakar bize destek olmak için gecenin 4ünde kalkıp tarlaya patates toplamaya gidiyor kv tavrına bi de anneme bakınca daha çok üzülüyorum
Merhaba kızlar, konu annemin tavırları. Öncelikle böyle bir konu açacağım aklımın ucundan bile geçmezdi.
Yaklaşık 4 ay sonra düğünüm var malum çeyiz dizme eksik alma gibi telaşımız var şu günlerde. Bizim adetlerimize göre ev eşyası namına her şeyi erkek tarafı alır kız tarafı sandık çeyizi ne ise onunla gider ama nişanlımın durumu pek iyi olmadığı için sağolsun buzdolabımı ve çamaşır makinamıda babam aldı buraya kadar sorun yok ama alındığından bu yana gerek annem gerekse babam o kadar çok lafını ettilerki zaman zaman bizim vazifemiz değildi biz aldık diye başıma da kaktılar daha kullanmadan hem dolaptan hem de makinadan soğudum.
Bunlardan ziyade bir de annemin tavırları beni çok üzüyor 1-2 ay sonra ev tutup yerleştirmeyi planlıyoruz anneme birlikte gider temizler yerleştiririz diyorum ben gelmem Naciye'yle (kuzenim) gidin halledin diyor bu cümlesine o kadar çok kırıldımki tarif edemem çünkü ben taşınmıyorum evleniyorum.
Bir de en ufak bi merdane dahi istesem heveslensem annem daha benim bile yok ne gerek var gibi şeyler deyip hevesimi kursağımda bırakıyor.
Velhasıl bi kaç gündür odamdan pek çıkmıyorum konuşmuyorum işim varsa yapıp odama geçiyorum böyle davranarak hata mı ediyorum?
Haklısınız da içimden hiç gelmiyor konuşmakDuygu sömürüsünden kastım ona kırıldığınızı soylemenizdi. .
Ne hissettiğinizi söylemezseniz nerden bilecek kadın??
Atanmadan evlenmeme bi kaç kez atıfta bulunmuştu ama atanmamı beklersek benim branşımdan sadece 322 tane alıyorlarAcaba atanmadan evlenmenizi istemiyorlar mıydı sonuçta okutmuşlar meslek sahibi yapmışlar atandığınızı da görmek istediler belki. Ya da etraftan birilerinin gazına geldi anneniz. Ya da evleniyorsunuz diye üzülüyor onu bastırmak için de bu şekilde davranıyor
Kayınvalidene tarlada yardım et.Atanamamış bir öğretmenim yaşadığım yer küçük ancak marketlerde çalışabilirim buna da babam müsaade etmedi
Kaldı ki o adetler kişiye göre değişiyor. Herkes herkese alınıyor. Adeti hep karşı taraf bilmiyor. Ev eşyalarını bir sayın. Beyaz eşya, tüm mobilyalar, halı, perde, çeyiz küçük ev eşyaları dahil. Düdüklüden, yatak örtüsüne, neler neler, kimse bunları almak zorunda değil.Al benden de iki katı.hiç anlamam bizim tarafta adetler vs muhabbetini
Kayınvalidene tarlada yardım et.
Kv İzmir'de ben Yozgat'tayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?