Tek tuhafıma giden 1 aylığına nasıl kiraya verebiliyorsunuzSevgili arkadaşlar. Önceki konumdan belki hatırlarsınız (hatırlamayanlar için sorun değil bu kısmı ayrıntı) yazlık bir ilçede oturuyorduk evimizi kentsel dönüşümle inşaata verdik; biz başka bir ilçeye taşındık. inşaatı yeni biten evimizi kiraya verme durumu olmuştu ama vazgeçtik. Ben de şu an yeni taşındığımız evi 1 aylığına kiraya verelim demiştim ama eşim istemiyordu. Para hırsı gibi düşünmeyin, gerçekten çok masrafımız oldu. Evveli gün yine konuşuyorduk ben de "masraflarımız çıkardı, bu yeni taşındığımız evi kiraya verseydik biz de 1 ay yeni inşaatı biten eve geçerdik" , bir ay çabucak geçer, ne olacaktı" dedim. Eşim hemen "doğru diyorsun" deyip evi kiralamak isteyen bir aile vardı, onları arayıp anlaştı.
Aslında bu durumda sorun yok gibi gözüküyor ama eşim 2,5 ay ailesinin yanında kaldı. Sonbaharda tekrar gidecek ve yazı birlikte geçirelim, eve de yeni taşındık keyfini sürelim demişti. Bir de kişisel eşyalarımızı toplamamız gerekecek. Eşim biraz yorgun; bir yaz hayali kuruyordu ona engel oldum gibi hissediyorum. İnşaatı biten eve gitmek istemiyordu çünkü o ilçeyi sevmiyor. Ayrıca kedilerimiz var onları da taşıyacağız.
Bizde genelde eşim ne derse o olur. İlk defa benim dediğim ve onun istemediği bir şey oldu, Kendimde tuhaf bir suçluluk hissediyorum. Eşimin tutup da hemen o aileyi arayacağını tahmin etmedim. Şimdiye kadar olduğu gibi "Hayır, bunu konuşmuştuk, ben istemiyorum" deyip beni vazgeçirir sandım. Ya da en azından düşünelim taşınalım der sandım. Sanki onu bezdirdim de kerhen kabul ettirmişim gibi oldu.
yazlık olarakTek tuhafıma giden 1 aylığına nasıl kiraya verebiliyorsunuz
Sevgili arkadaşlar. Önceki konumdan belki hatırlarsınız (hatırlamayanlar için sorun değil bu kısmı ayrıntı) yazlık bir ilçede oturuyorduk evimizi kentsel dönüşümle inşaata verdik; biz başka bir ilçeye taşındık. inşaatı yeni biten evimizi kiraya verme durumu olmuştu ama vazgeçtik. Ben de şu an yeni taşındığımız evi 1 aylığına kiraya verelim demiştim ama eşim istemiyordu. Para hırsı gibi düşünmeyin, gerçekten çok masrafımız oldu. Evveli gün yine konuşuyorduk ben de "masraflarımız çıkardı, bu yeni taşındığımız evi kiraya verseydik biz de 1 ay yeni inşaatı biten eve geçerdik" , bir ay çabucak geçer, ne olacaktı" dedim. Eşim hemen "doğru diyorsun" deyip evi kiralamak isteyen bir aile vardı, onları arayıp anlaştı.
Aslında bu durumda sorun yok gibi gözüküyor ama eşim 2,5 ay ailesinin yanında kaldı. Sonbaharda tekrar gidecek ve yazı birlikte geçirelim, eve de yeni taşındık keyfini sürelim demişti. Bir de kişisel eşyalarımızı toplamamız gerekecek. Eşim biraz yorgun; bir yaz hayali kuruyordu ona engel oldum gibi hissediyorum. İnşaatı biten eve gitmek istemiyordu çünkü o ilçeyi sevmiyor. Ayrıca kedilerimiz var onları da taşıyacağız.
Bizde genelde eşim ne derse o olur. İlk defa benim dediğim ve onun istemediği bir şey oldu, Kendimde tuhaf bir suçluluk hissediyorum. Eşimin tutup da hemen o aileyi arayacağını tahmin etmedim. Şimdiye kadar olduğu gibi "Hayır, bunu konuşmuştuk, ben istemiyorum" deyip beni vazgeçirir sandım. Ya da en azından düşünelim taşınalım der sandım. Sanki onu bezdirdim de kerhen kabul ettirmişim gibi oldu.
Airbnb pek avantajlı değil, iki taraftan da yüksek komisyon kesiyorlar; o da önemli değil ama günlük haftalık kiralıklamak isteyenler airbnb ile çalışıyor genelde. Biz öyle istemiyoruz.Airnb üzerinden kiraya verseniz daha avantajlı değil mi? Ve maddi açıdan kazançlı? 1 aylık ne kadara kiraya verdiniz?
Yani evet çünkü bizde oturup da konuşarak bir şeye karar vermek yok. İkimiz de aynı şeyi istiyorsak sorun olmuyor zaten ama ikimiz farklı şeyler istediğinde biri değeri için kendi isteğinden vazgeçerek taviz veriyor. Böyle olmamalı; birlikte aynı tarafa geçip meseleyi de karşına alıp artıyı eksiyi değerlendirip ortak bir karar almalı.Eşinize karşı geldiğiniz ve sizin dediğiniz oldu diye suçluluk hissetmeniz çok kötü bir psikoloji farkında mısınız
Kişiliğiniz öyle baskılanmış ve kendinizi öyle geri plana atmışsınız ki bu kadar basit bir şeyde bile bocaliyorsunuz, bu tehlikeli bir durum.Sevgili arkadaşlar. Önceki konumdan belki hatırlarsınız (hatırlamayanlar için sorun değil bu kısmı ayrıntı) yazlık bir ilçede oturuyorduk evimizi kentsel dönüşümle inşaata verdik; biz başka bir ilçeye taşındık. inşaatı yeni biten evimizi kiraya verme durumu olmuştu ama vazgeçtik. Ben de şu an yeni taşındığımız evi 1 aylığına kiraya verelim demiştim ama eşim istemiyordu. Para hırsı gibi düşünmeyin, gerçekten çok masrafımız oldu. Evveli gün yine konuşuyorduk ben de "masraflarımız çıkardı, bu yeni taşındığımız evi kiraya verseydik biz de 1 ay yeni inşaatı biten eve geçerdik" , bir ay çabucak geçer, ne olacaktı" dedim. Eşim hemen "doğru diyorsun" deyip evi kiralamak isteyen bir aile vardı, onları arayıp anlaştı.
satın aldık. Kiracı kiraya veremez olur mu öyle şey :)Şuan yeni taşındığınız evi satın mı alarak geçtiniz? Yoksa kiracı olduğunuz yeri mi kiraya verdiniz orayı anlayamadım.
Haklısınız. Eşimle yine konuştum. Seni üzüyor mu bu durum? Benim yüzümden mi kabul ettin? diye. Hayır doğru bir karar verdik. Dedi.Kişiliğiniz öyle baskılanmış ve kendinizi öyle geri plana atmışsınız ki bu kadar basit bir şeyde bile bocaliyorsunuz, bu tehlikeli bir durum.
Kararlarınız onu incitecek olursa bununla baş edebilmeli sonuçta o da bir yetişkin ve evlilikte hayat müşterek değil mi?Haklısınız. Eşimle yine konuştum. Seni üzüyor mu bu durum? Benim yüzümden mi kabul ettin? diye. Hayır doğru bir karar verdik. Dedi.
Zaten eşime istemediği bir şeyi yaptıracaksın.. Bu biraz imkansız, unutuyorum bunu bazen. Çoğunlukla taviz veren ben olduğum için taviz verme durumunda kalmamayı yadırgar hale geldim :)
satın aldık. Kiracı kiraya veremez olur mu öyle şey :)
10bintl'ye yazlık mı kaldı? Evimiz 9kişilik yatak kapasiteli. Yani alacağımız para işimize yarayacak bir rakam yoksa değmez dediğiniz gibi. Kiracının kullanmasını istemediğimiz eşyaları, kilitli bir dış depo var, oraya kaldıracağız. Ev tabi ki eşyalı olacak Kiraya vereceğimiz aile daha önce kiracımız olmuş birileri ve temiz kullanmışlardı. Yoksa kumar olur gerçekten, bazı kıracılar eşyaları berbat ediyor vs. Bir de tabi ki kıyafet vb kişisel eşyalarımızı da toplamamız gerekecek.1 ayligina da olsa koltuk hali yatak vs hepsini kiraya veriyorsunuz nasil rahat ediyorsunuz?
1 ay icin hadi 10 bin tl diyelim
10 bin tl icin mi boyle duzeninizi bozuyorsunuz yani? Bana cok tuhaf geldi
Esimle disarda yemek yemezdim de evde pizza yapardim yine de bozmazdim duzenimi
Cok ilginc geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?