hata mı yaptım?

gul2016

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
6.280
13.194
198
Sevgili arkadaşlar. Önceki konumdan belki hatırlarsınız (hatırlamayanlar için sorun değil bu kısmı ayrıntı) yazlık bir ilçede oturuyorduk evimizi kentsel dönüşümle inşaata verdik; biz başka bir ilçeye taşındık. inşaatı yeni biten evimizi kiraya verme durumu olmuştu ama vazgeçtik. Ben de şu an yeni taşındığımız evi 1 aylığına kiraya verelim demiştim ama eşim istemiyordu. Para hırsı gibi düşünmeyin, gerçekten çok masrafımız oldu. Evveli gün yine konuşuyorduk ben de "masraflarımız çıkardı, bu yeni taşındığımız evi kiraya verseydik biz de 1 ay yeni inşaatı biten eve geçerdik" , bir ay çabucak geçer, ne olacaktı" dedim. Eşim hemen "doğru diyorsun" deyip evi kiralamak isteyen bir aile vardı, onları arayıp anlaştı.
Aslında bu durumda sorun yok gibi gözüküyor ama eşim 2,5 ay ailesinin yanında kaldı. Sonbaharda tekrar gidecek ve yazı birlikte geçirelim, eve de yeni taşındık keyfini sürelim demişti. Bir de kişisel eşyalarımızı toplamamız gerekecek. Eşim biraz yorgun; bir yaz hayali kuruyordu ona engel oldum gibi hissediyorum. İnşaatı biten eve gitmek istemiyordu çünkü o ilçeyi sevmiyor. Ayrıca kedilerimiz var onları da taşıyacağız.
Bizde genelde eşim ne derse o olur. İlk defa benim dediğim ve onun istemediği bir şey oldu, Kendimde tuhaf bir suçluluk hissediyorum. Eşimin tutup da hemen o aileyi arayacağını tahmin etmedim. Şimdiye kadar olduğu gibi "Hayır, bunu konuşmuştuk, ben istemiyorum" deyip beni vazgeçirir sandım. Ya da en azından düşünelim taşınalım der sandım. Sanki onu bezdirdim de kerhen kabul ettirmişim gibi oldu.

Tek tuhafıma giden 1 aylığına nasıl kiraya verebiliyorsunuz

Airnb üzerinden kiraya verseniz daha avantajlı değil mi? Ve maddi açıdan kazançlı? 1 aylık ne kadara kiraya verdiniz?

Airnb üzerinden kiraya verseniz daha avantajlı değil mi? Ve maddi açıdan kazançlı? 1 aylık ne kadara kiraya verdiniz?
Airbnb pek avantajlı değil, iki taraftan da yüksek komisyon kesiyorlar; o da önemli değil ama günlük haftalık kiralıklamak isteyenler airbnb ile çalışıyor genelde. Biz öyle istemiyoruz.

Eşinize karşı geldiğiniz ve sizin dediğiniz oldu diye suçluluk hissetmeniz çok kötü bir psikoloji farkında mısınız
Yani evet çünkü bizde oturup da konuşarak bir şeye karar vermek yok. İkimiz de aynı şeyi istiyorsak sorun olmuyor zaten ama ikimiz farklı şeyler istediğinde biri değeri için kendi isteğinden vazgeçerek taviz veriyor. Böyle olmamalı; birlikte aynı tarafa geçip meseleyi de karşına alıp artıyı eksiyi değerlendirip ortak bir karar almalı.

Şuan yeni taşındığınız evi satın mı alarak geçtiniz? Yoksa kiracı olduğunuz yeri mi kiraya verdiniz orayı anlayamadım.

Kişiliğiniz öyle baskılanmış ve kendinizi öyle geri plana atmışsınız ki bu kadar basit bir şeyde bile bocaliyorsunuz, bu tehlikeli bir durum.

Siz bu evi satın en iyisi..
Gerçekten bak..
Ayrıca bir defa da sizin dediğiniz olmuş,ne var yani ?
Neden kocaniz sizi fikrinizden caydırmak yerine onay verdiği için suçlu hissedesiniz.
Gül,beni yanlış anlamayın ama.sizin evinizden ziyade eşiniz ve evliliginize ilgili problemleriniz var.
Karısı olmak şöyle dursun ; söz dinleyen,onay bekliyen bir çocuk gibisiniz kocanızin karşında.
O kadar söz hakkınız yok ki ; sizin fikriniz göz ardı edilmeyince endişe etmişsiniz

Kişiliğiniz öyle baskılanmış ve kendinizi öyle geri plana atmışsınız ki bu kadar basit bir şeyde bile bocaliyorsunuz, bu tehlikeli bir durum.
Haklısınız. Eşimle yine konuştum. Seni üzüyor mu bu durum? Benim yüzümden mi kabul ettin? diye. Hayır doğru bir karar verdik. Dedi.
Zaten eşime istemediği bir şeyi yaptıracaksın.. Bu biraz imkansız, unutuyorum bunu bazen. Çoğunlukla taviz veren ben olduğum için taviz verme durumunda kalmamayı yadırgar hale geldim :)

Kararlarınız onu incitecek olursa bununla baş edebilmeli sonuçta o da bir yetişkin ve evlilikte hayat müşterek değil mi?

Onun sizi inciten kararları olmuyor mu? Üzülüp üzülmediğinizi aklına getirip soruyor mu?

Kendinizi bir başkasına bu kadar yönettirmeyin.

Eşinizi boşverin asıl size ilk defa sizin istediğiniz oldu diye pişmanlık,üzüntü yaşatan bu baskılanmış duyguyu niye hissediyorsunuz? Bunu düşünün.

1 ayligina da olsa koltuk hali yatak vs hepsini kiraya veriyorsunuz nasil rahat ediyorsunuz?
1 ay icin hadi 10 bin tl diyelim
10 bin tl icin mi boyle duzeninizi bozuyorsunuz yani? Bana cok tuhaf geldi
Esimle disarda yemek yemezdim de evde pizza yapardim yine de bozmazdim duzenimi
Cok ilginc geldi

10bintl'ye yazlık mı kaldı? Evimiz 9kişilik yatak kapasiteli. Yani alacağımız para işimize yarayacak bir rakam yoksa değmez dediğiniz gibi. Kiracının kullanmasını istemediğimiz eşyaları, kilitli bir dış depo var, oraya kaldıracağız. Ev tabi ki eşyalı olacak Kiraya vereceğimiz aile daha önce kiracımız olmuş birileri ve temiz kullanmışlardı. Yoksa kumar olur gerçekten, bazı kıracılar eşyaları berbat ediyor vs. Bir de tabi ki kıyafet vb kişisel eşyalarımızı da toplamamız gerekecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…