Hayal kırıklığı

Esyalari begenmemis olmasi da mumkun ya da bir komsu veya bir akraba evinde bu sekilde yardimla toplanan esyalari kullanmasi konusunda rencide edici bir sey soylemis olabilir. Gurur yapmis olabilir. Mobilya isiyle hasir nesir bir aileyse esyalari begenmemis olabilirler ya da isyeri yakin zamanda calistiklari dukkandan cok indirimli fiyata mobilya alabileceklerini soylemistir. Boyle meseleler hassas. Kavga etmeniz iyi olmaz bence bu konuda. Esyalari da mutlaka ihtiyaci olan insanlar almistir.

Bence gidin sorun. Burdan ben aşırı rahatsız oldum kadına bak ya böylelerinin yatacak yeri yok cidden.

Yazıklar olsun öyleye. Eşyaları mı beğenmedi acaba, ne bekliyormuş avangard takımlar mı?

Sefilliği seviyor belki de, bence yine de boşverin. Bir iyilik yapmışsınız balık bilmezse Halık bilir.
Gerçekten beğenilmeyecek eşyalar değillerdi. Herkes eski takımlarını çıkardı verdi, onlara da bahane oldu işte takım yenilemek için. İlk defa bişeyi elime yüzüme bulastirdm

Gerçekten temiz eşyalardi, yani eski püskü dökük eşyalar değildi . Hadi onu geçtim 2 yıllık oyun parkı vardı onu bile atmış . Onların burada kimsesi yokmuş başka şehirden gelmişler. Konu komşu zaten yardım etmiş bunlara. Herşeyi geçtim bizi aratip gelip eşyaları alsınlar diyebilirdi çöpe atmak verilen değere saygısızlık

Gerçekten beğenilmeyecek eşyalar değillerdi. Herkes eski takımlarını çıkardı verdi, onlara da bahane oldu işte takım yenilemek için. İlk defa bişeyi elime yüzüme bulastirdm
Mantık bile yürüteniyoeum. Aklı başında insanın yapacağı şey değil çünkü. Sizin bir hatanız yok üzülmeyin, Allah razı olsun sizden de verenlerden de uğraşmış didinmişsiniz. Parayı be yaptınız peki?

Bu yoklukta dışarıdan yemek nasıl yiyorlar hayret, benim cNım ne zMandır bir şey istiyor gidip yemiyorum bu ay da geçsin borçlarımız bitsin diyerek.

Kadın işbilmez olabilir mi, vardır ya hani aklı kıttır ama evlenmiştir bir kap yemek pişiremez?

çocuklara üzüldüm ben.

Bu meseleler cok hassas. Sizin gozunuze o esyalar yasanmisligin da verdigi etkiyle guzel gorunur ama yardim alan kisinin bir cikmis vida bile icini rahatsiz edebilir ben buna mi layigim diye. Aile bir de mobilya ile ugrasiyormus. Bence esyalari vermeden once gostermek gerekirdi. Biz bir esya alirken kili kirk yariyoruz. Guzel baslamissiniz guzel bitirin derim. Diger yardim yapanlarla da birbirinizi gaza getirmeyin. O kisiyle de araniza mesafe koyarsiniz.

Bilmiyorum neden dışarda yediklerini diyorum ya ben aracı tutarak halletmeye çalıştım çünkü baya uzağında oturuyorum kadının. Parayı vermeyi dusunduk ama içim soğudu. Erzak alıp göndersek onları da atar diye düşünmüyor değilim. çevremde ihtiyacı olan başka aileler de var büyük ihtimal onlar için erzak alınıp göndeririz.

Afedersin ama kıçının altında oturacak minderi bile yokken bu kadar ego fazla değil mı ? Dediğim gibi verilen eşyalarda kusur yoktu, yani bana verilse hiç yokken alır mıyım diye düşünerek verildi. Eşi mobilyacı değil bir mobilya mağazasında ise başladı. Ben daha farklı düşündüm ama dile getirmek istemiyorum yapılan zoruma gitti küfür yesem bu kadar uzulmezdm. Kimse onun evine zorla eşya götürmedi ki kendisi talep etti

Mobilya magazasi onlara esyayi cok dusuk tutara hatta belki bedavaya verecektir zaman icinde bu olayin bir yonu. Diger yandan birinden yardimla temin edilen ikinci el esyalari kullanma konusunda kirici bir laf duyduysa mindersiz yere kicini koymaya bile razi olabilir.

Çöpe atması gerekmiyordu dimi ama ? Benim zorum alıp almaması değil asıl olan konu da bu değil ben nasıl bulurum diye düşünüyordum ama bulamam herhalde. Neyse sağlık olsun ne diyeyim bundan sonra 40defa düşünür 1 defa hareket ederim. Belki de başıma ilk defa böyle bişey geldiği için bu kadar kırıldım neyse ...

Canim onu copten mutlaka ihtiyac sahipleri alirlar. Ben bazen kullanmadigim esyalari bir kutu icerisinde birakiyorum oylece aliyorlar yarim gun gecmeden. O bayan gelin esyalarini alin demeye cekinmistir.

Son düzenleme:
Canim onu copten mutlaka ihtiyac sahipleri alirlar. Ben bazen kullanmadigim esyalari bir kutu icerisinde birakiyorum oylece aliyorlar yarim gun gecmeden.
İnşallah öyle olmuştur, bu kadar emeğin çöpe gitmesine çok üzülürüm çünkü...

İnşallah öyle olmuştur, bu kadar emeğin çöpe gitmesine çok üzülürüm çünkü...
Yok canim merak etme sen. Bosa gitmez birisi degerlendirir mutlaka. Ben koydugum seyleri kontrol ediyorum hic cop toplanan saate kalmiyorlar. Bir de verdigim kisiyi hem ben gormuyorum hem alan kisi utanmamis oluyor. Guzel oluyor bence.

Yok canim merak etme sen. Bosa gitmez birisi degerlendirir mutlaka. Ben koydugum seyleri kontrol ediyorum hic cop toplanan saate kalmiyorlar. Bir de verdigim kisiyi hem ben grmuyorum hem alan kisi utanmamis oluyor. Guzel oluyor bence.
Aslına bakarsak bende kişiyi görmedim, bağlantılı şekilde iletişim kurdum ama eşyaları götürmek için mecburdum kapısına kadar gitmeye neyseki kendisi dışarı çıkmadı ya da evde değildi bilmiyorum ama neden eşyaları çöpe attığını bir şekilde öğrenicem belki başka derdi vardır.

Eşyaları bulma imkanıniz yok ama kadının neden öyle yaptığını çözemedim belkide düşündüğünüz kadar düşkün değildir durumu dışardan yediklerine göre ben bile 4 gün. Üst üste dışardan yiyecek kadar variyetli değilim

Canım bunlar başka sehirden gelmişler sadece kendilerine ait kıyafet olarak başka hicbisey almamışlar. Ev sahibi evlerinde hicbisey olmadığını söyledi ki zannetmiyorum yalan söylesn. Belki de biz kandırıldık bilmiyorum ama bu iş içinde başka bişey olduğu kesin artık ... Yüzüme küfür etse bu kadar zoruma gitmezdi. Eş dost akrabaları yok diye biz kol kanat olalım dedik ama yapamadık belki de bizde bir kusur var. Halbuki yardımı kabul eder mi, ederse neye ihtiyacı var öğrenip bize söyler mısın dedik o şekilde yardm toplandı, yoksa amacımız kimseyi ne kırmak ne küçük görmek ne de başka bişey.

Siz iyi niyetlisiniz de belki bilmediğiniz şeyler vardır, yani belki yardım ihtiyacına kocası evet demiştir ama kadının ağırına gitmiştir. Ya da belki sorumsuz bir koca vakası vardır, haciz falan geçirmişlerdir, kadın inat olsun diye çalışıp her şeyi alacaksın moduna girmiştir, içini bilemeyiz kimsenin. Yardımlarınız boşa gitmez, emin olun ihtiyaçlı birileri almıştır, siz niyetinizi temiz tutun. Ayrıca yaptığınız iş çok güzel bir şey, Allah razı olsun.

Bilemedim valla neyse bence sizin iyi niyetiniz önemli gerisi onların sorunu hala sizin gibi duyarlı insanların olduğunu bilmek güzel :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…